Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715078 megtekintés
*

zümi

• 1382
Re:Gőzölgő
« Válasz #2745 Dátum: 2017. December 26. 12:34 »
Kedves méhésztársak, Karácsony van, ne gőzölögjünk legalább egy kicsit ;)
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2746 Dátum: 2018. Január 04. 20:21 »
Gőzölgök mert Magyarország példát vehetne többek között Svédországról is.

Svédországban az EU korlátozásnál sokkal erősebb korlátozás van a neonikotinoidok használatára. Tiamoxam, imindakloprid és klotinaidin tartalmú csávázószerek használatára teljes tilalom van. Még szükséghelyzeti engedélyekre sincs lehetőség. Pedig a repce az egyik leggyakoribb szántóföldi növény Svédországban.

Svédországban nem azon rugóznak a nagyok, hogyan lehetne kikerülni az EU szabályozást, hogyan találunk újabbnál újabb kiskaput, hanem azon, hogyan állítsák helyre a talajok életét, mikorra fognak eltűnni a talajból a neonikotinoidok és mérgező bomlástermékeik.

Mert igen! Svédországban a hivatalnokok és a politikusok is tisztában vannak azzal, hogy a neonikotinoidok és bomlástermékei iszonyat sokáig fogják még pusztítani a talaj, az vizek, a szárazföld és a levegőég állatvilágát.

Nálunk Magyarországon még az OMME elnöksége sincs ezzel tisztába, inkább csókolgatja a méreglobbi strómanjainak kezeit és egyéb testrészeit, hogy az állami csecsen élősködés minél tovább fennmaradhasson. Hiszen tudjuk, erre megy ki a játék. Ott az a gagyi 1,5 milliárd Ft állami támogatás, amiből párszáz millió csurog az OMME kasszáján keresztül az elit zsebébe. Miközben a méhmérgezések miatti ágazati veszteség 20 milliárd Ft.

Vajon nem érne többet nekünk és az országunknak a 1,5 milliárd Ft állami támogatás helyett a 20 milliárd Ft-tal nagyobb ágazati eredmény?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2747 Dátum: 2018. Január 13. 19:45 »
Főnix ezt írja amit ide átemeltem:
"A te lelked nem a neonikotinoidok és Tóth Péter miatt háborog, hanem szerencsétlenül alakult (szakmai) életed révén. Igazán talán nem is csak amiatt, de az a trauma nem érdekel, ami ide kormányzott, hiszen nem vagyok sem a gyóntatód, sem a pszichiátered. A permanens bizonyítási kényszer, a mindenáron megfelelni akarás, a kisebbségi érzéssel elegyes uralkodni vágyás tipikus szimptómák."
Talán nem is kéne erre a valótlan, rosszindulattól csöpögő állításra reagálnom, de ha nem teszem meg, még a végén azt gondoljátok igaz, mert a hallgatás beleegyezést jelent.
Annak nagyon örvendek, hogy nem a gyóntatóm, mert bűnöm nincs.
Annak meg különösen, hogy nem a pszichiáterem, mert ilyen betegségben nem szenvedek, de gondolom neki vannak páciensei, ha ezt felajánlotta.
A szakmai életemet nem érzem szerencsétlennek, mivel nagyon sok neves méhésztől, és sok-sok gyakorló méhésztől tanulhattam, amiért igen hálás vagyok.
Egyre több helyre hívnak az országba előadást tartani, amelyeknek egy részét vissza kellett utasítanom, mivel a saját egyesületem programjával ütköztek az időpontok.
A SKYPE-s haverjaid egyike folyton kritizálta szakmai munkámat, de azokat a technológiákat amikről én beszélek, és alkalmazom, soha nem próbálta.
A csűröm-csavarom-tekerem-majd kifordítom stílusoddal nem kívánok harcba szállni, de a méhcsaládok termelésbe állításával bár mikor.
Addig rólam ne mondj véleményt amíg halvány lövésed sincs a szakmához.
Én sem kotyogok bele a kertészkedésedbe, mert alapvetően méhész vagyok, és ezt szeretném folytatni amíg csak lesz erőm.
Ha továbbra is gyalázkodsz, és nem szakmai síkon meccsezünk, örökre töröllek!
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2748 Dátum: 2018. Január 22. 21:38 »
QUQURIQ !!!

Csak egy két villantást a múltból. (félelem a jövőtől)!

Mi lett a tisztesfűvel, (ami úgy mézelt mint az akác, vagy talán jobban)?
Kezdetekben a repce is kb, egy hónapig virágzott.
A napraforgó virágzási ideje is hosszabb volt, és szakaszosan vetették.
Akácerdeinket kikiáltották, tájidegennek, így "lehet vágni mint a répát"!
Hársból is sokkal nagyobb volt az erdőterület mint ma.
Vaddohány is leáldozott, vége a 30 Kg/ család hordásnak. (el kezdték irtani még virágzásban (tudom, gyomnövény)
Aranyvesszőt szintén vágják, (gyomnövény) Berek vízkészlete lecsökkent.
Olaj fűzet vágják a tópartokról és az árterekről.
Facéliát könnyű túlterhelni, ami meg is történik.
Mustár vagy ad, vagy nem.

Vannak még csávázószereink.
Van bőven atka, Nosema, vírus, nyúlós.
Vannak korai fagyok.
Nincsenek teleink.
Évek óta összevirágzik Nógrád a közép akáccal, hacsak nem fagy el.
Van gyantaszűrt méz, ebből adódóan gyengék a méz árak.

Viszont lett nagyon sok méhcsalád picinyke országunkban.

Nesze neked Magyar méhész!

Kiskakas

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2749 Dátum: 2018. Január 25. 08:42 »
Ki gondolja úgy, hogy a hivatalvezetői posztra nincs előre megegyezett ember?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2750 Dátum: 2018. Január 25. 09:33 »
QUQURIQ !!!

Igaz, az előző vezetés is a jó ismerőseit ültette a székekbe.
Most meg csak azt nem értem, hogy az informatikával miért egy egyszemélyes pécsi céget találtak meg?
A költségtérítés így hatékony?
...de fene bele... legalább történne valami az információs oldallal!

Kiskakas

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2751 Dátum: 2018. Január 25. 12:08 »
...de fene bele... legalább történne valami az információs oldallal!

De nem működik! a tagnyilvántartás továbbra is kockás papíron megy.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2752 Dátum: 2018. Január 25. 17:10 »
QUQURIQ !!!

Kockás papíron meg torpedózni lehet...

Kiskakas

« Válasz #2753 Dátum: 2018. Január 25. 18:00 »
Ki gondolja úgy, hogy a hivatalvezetői posztra nincs előre megegyezett ember?
Ezt én nem tudom, mindenesetre azon az egy szál hirdetésen kívül nekem eddig az sem volt ismert, hogy az OMME-nak van (illetve nincs) hivatalvezetője. A honlapon sem találtam információt arról, hogy a nyertes pályázónak mi lenne majd a konkrét feladata, mi a státusza, egyáltalán, mi az az OMME... Minden ilyesmi eleve "tudottnak" minősül, aki jelentkezne, laikus nem is lehet, rögtön naprakésznek kell lennie minden téren?
Innen nézve, kizárólag a legjobb jelölt nyerhet, nem vitás: bármely pályázatra pusztán "ráérzés" alapján pályázni, ehhez legkevesebb látnoknak kell lenni. Kár, hogy én ennél földhözragadtabb vagyok...
A méhek nem hazudnak.
Sem arról, hogy mivé kellene változtatnunk a környezetünket, sem arról, hogy végül mivé sikerül.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2754 Dátum: 2018. Január 25. 19:02 »
QUQURIQ !!!

Jam Clerk!

A szolgálati közlemény rovatban van az OMME történetéről egy kis ízelítő!
(csak kedvcsinálásnak)
Hozzá teszem az az OMME már nem ez az OMME...
Akkoriban mindenki összeadta amije volt, hogy gyarapodjunk. (méhészeti múzeum, OMME székház)
Az utóbbi pár év aki tud visz belőle...

Kiskakas

« Válasz #2755 Dátum: 2018. Január 26. 19:48 »
Sokan kérdezik, hogy mi lett Főnixel.
Jelentem "kitollaztam", vagy másként nevezve tollfosztásban részesítettem.
Főnix vörös-arany tollú hím madár, ezt írják róla a lexikonban.
Hát a mellékelt kép nagyon lehangoló.
Szegényke,hiába aki folyamatos intelmeim ellenére trollkodik, így jár.
Most tollászkodhat.
A zöldön továbbra is írogat.
Anno engem ennek a töredékéért Dr.Cserényi Péter ki akart záratni az OMME-ból, és etikai vizsgálatot kért ellenem.
Én csak ennyit tehettem a Fekete-fehér Méhészklub érdekében.
Az éjszakába nyúló Skype-os telefonokat azért ne hagyjátok abba!
Ott nyomhatjátok ezerrel, most legalább van újabb témátok!
Üdvözöllek benneteket!
Nagyernyei Attila

*

izso60

• 573
« Válasz #2756 Dátum: 2018. Január 26. 20:05 »
Üdv.Uraim!
Ebből is látszik hogy a klubvezető személyleírása minimum frappáns,találó és teljesen igaz volt!

*

wr

• 1013
« Válasz #2757 Dátum: 2018. Január 27. 10:18 »
Nem vagyok benne biztos hogy tollát kell fosztani annak akinek véleménye van, akármilyen legyen is az, pláne ha akad közte sok olyan is aminek az olvasgatása az ember(ek) javára válik.

« Válasz #2758 Dátum: 2018. Január 27. 19:12 »
Wr!
Ezzel természetesen egyet értek, csak az nem mindegy milyen stílusban közli mondandóját.
Szakmai ismeretiről is van véleményem.
Mivel egy fóliasátras kertészről beszélgetünk, semmi mást nem tett mint az internetről összeollózta
a mondandóit, és azt valami őrületes csűröm-csavarom köntösbe burkolva tálalta.
Egyszerűen meguntam, és így döntöttem.
Kínozza a Zöld Fórumon a méhészeket.
Egyébként ottani írásaiért nem csodálkoznék ha etikai vizsgálat indulna ellene.
Érdekesnek tartom, ha mi itt hasonlót fogalmazunk meg, azonnal  az elnökség Ellenzéki 4-ek része(E4-ek) lázadoznak.
Ez amolyan kettős mérce, de nem baj.
Most egy picit könnyítettem a helyzeten, írogasson odaát, ott most úgy látszik szabad.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2759 Dátum: 2018. Január 27. 20:10 »
Ezt a magyarázatot te komolyan is gondoltad?