Gőzölgő

• 4410 válasz
  • 1769719 megtekintés
*

Bicska

• 602
Re:Gőzölgő
« Válasz #2715 Dátum: 2017. November 17. 21:05 »
Szekszárd, Zengő utca, Atyától pár utcára. Gödöllőre sajnos nem megyek :(
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2716 Dátum: 2017. November 18. 12:24 »
Jó. Minden héten arra járok. Minden 7 évben legelább egyszer. majd beugrok.

*

atya

• 1043
« Válasz #2717 Dátum: 2017. November 19. 17:15 »
Ez így teljesen tökéletes, és baráti.
Szerintem mi sem gondoltuk másként!
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2718 Dátum: 2017. November 19. 19:28 »
Egyetlen barátotok van már csak. Én.

*

Bicska

• 602
« Válasz #2719 Dátum: 2017. November 19. 20:09 »
Azert még akad pár ;)
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

*

atya

• 1043
« Válasz #2720 Dátum: 2017. November 19. 22:12 »

Idézet
Egyetlen barátotok van már csak. Én.
Jó hogy mondtad. Akkor már ellenség nem is kel annak, akinek ilyen barátja van.?  ;)
« Utoljára szerkesztve: 2017. November 20. 06:23 írta atya »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2721 Dátum: 2017. November 19. 22:14 »
Egy kanadai magyar méhész tartott ma előadást. Itt most dühöngök egy kicsit. Éljenezte a GMO növényeket. Mondá, hogy ezek csak rovarölőszereket termelnek és az emberre semmilyen károsító hatásuk nincs. Sajnos nem ismeri ezeknek a mérgeknek a hosszú távú károsító hatását, amire viszont vannak már tudományos eredmények. Rákkeltők.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2722 Dátum: 2017. November 19. 22:23 »
" Éljenezte a GMO növényeket."

Sajnos nem voltam ott és nem hallhattam miről beszélt, de ha így volt akkor csak a konkurenciát előbb utóbb kiiktató GMO-ra gondolhatott. De tovább gondolva.. inkább nem is gondolva.. :(

Üdv. jani bátya

« Válasz #2723 Dátum: 2017. November 20. 13:08 »
Ő már elég idős ahhoz, hogy a véleményét már ne változtassa meg. Nem is mondhat mást, hiszen valószínüleg náluk minden növény GMO-s. Azzal meg nem foglalkozik, hogy mi lesz 10 -20 év mulva, ami alapvetően rossz gondolkodásmódra utal.
Én az előadása felén "beteltem"a hülyeségével. Ott hagytam mint eb a sz...!
A GMO-ról nekem egész más véleményem van.

*

neo

• 1015
« Válasz #2724 Dátum: 2017. November 20. 15:21 »
Azt gondolom, hogy a Bayer nem véletlenül vásárolta meg a Monsanto-t. Tisztában vannak azzal, hogy a kémiai védekezés ideje a végéhez közeledik. A növényvédelem terén ez messze nincs olyan közel, mint  a Varroa ellenes szerek esetén. Elsősorban azért, mert a növényi károsítók  nem a külvilágtól elzárt helyen szaporodnak, így az ivaros szaporodás révén a kereszteződések nagyon kitolják a tolerancia érzékelhető megjelenését. De ami késik, az nem múlik. Egy út van csak: a kémiai út helyett a biológiai (értsd alatta: genetikai) védekezésre váltani. Máskülönben egy vegyi konszern miért vásárolt volna fel egy genetikai konszernt, ha a jövő nem az utóbbiban lenne?

« Válasz #2725 Dátum: 2017. November 20. 18:26 »
A dolog lényege: Pusztai Árpád magyar professzor három intézetet vezetett Skóciában. 1998-ban 300 millió dolláros kutatás vége az lett, hogy bebizonyították, a GMO káros. Burgonyát vizsgáltak. Olyan gént kerestek, ami a nagykönyv szerint nem hat az emlősre (6,5 év!!!). Aztán a patkáénykísérletben kiderült, hogy változások álltak be a GMO hatására: megnőtt a gyomor, csökkent a vese és a máj, az immunrendszer elromlott.

150 másodpers volt a tv bejelentés. Két napig éljenezte a világ a tudóst. Majd a harmadik nap reggelén 35 év után indokolás nélkül kirúgták. Csak a sajét intézetéből 23 tudós írta alá a petíciót. Mindenki kiállt mellette. De ez kevés volt, kirúgták.

Ezt követően meghallgatta az angol parlament, innentől szabadon beszélhet. Az angolok a riport hatására bekeményítettek, EU-ban semmi.

A megölt rovart megeszi a katica, az is megborul. Ugyanaz, mint a neo, az is mindent kiirt a talajban. Ez is a rovarokat....

A videók sajnos angolul vannak:
Nagyfilm: üldözött tudósok: https://www.youtube.com/watch?v=mOPu5cR8KNw
https://www.youtube.com/watch?v=KNjMJIvI3RY
https://www.youtube.com/watch?v=HcjoL1-Z_E8
https://www.youtube.com/watch?v=Onw72ShqbP4  full riport www.oneradinetwork.com keyword Aprad Pusztai
A katicát is öli az, ami megölte a célorganizmust, így nem csak azt öli a GMO, amit ölni kívántak... Most a Baciról is beszélt.

https://www.youtube.com/watch?v=rVeO9h0SLS4 Speaking in Canada 2009. hárommillió dolláros kutatásról.

Van méhekkel végzett kísérlet is, keresem a tudományos cikket. Emlékeim szerint GMO a méheknek sem jó!
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2726 Dátum: 2017. November 20. 18:56 »
https://www.youtube.com/watch?v=NnR-6Zjn9aI

A történtek ellenére a Monsanto és az általa képviselt GMO politika érvényesül.

Az OMME Csujával ugyanazt tette, mint Pusztai doktorral tett a saját szakmájának elitje.
« Utoljára szerkesztve: 2017. November 20. 19:41 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

neo

• 1015
« Válasz #2727 Dátum: 2017. November 20. 20:03 »
A nitritet belekeverjük a húskészítményekbe, hogy a botulizmus ne ölje meg három nap alatt az embert. A nitrit viszont a nitrózamin átalakuláson keresztül 30 év múlva öli meg az embert. (Kicsit sarkítva a dolgot). Van tehát arra bőven példa, hogy a  kockázatmentesség nem feltétlenül kritérium akkor, ha nincs más megoldás.
Ami a GMO-t illeti. Kétségtelen tény, hogy ha egy idegen gén integrálódik a genomba, akkor abból sokszor rák lesz. Ilyenek a retrovírusok, ilyen a papilloma vírus, és ilyen a Fusobacterium nucleatum integrálódáa a genomba. De ezek kicsi DNS-ek az emberihez viszonyítva. A nagy DNS -re a legjobb példa a GMO vonatkozásban a kannibalizmus hiánya. Tehát mindennap GMO-t eszünk: marhahús, sertéshús, csirkehús formájában. De ettől még senkiből nem lett marha. Tehát nagy DNS-ek integrálódására nincs példa. Persze elég az, ha csak egy-egy gén integrálódik. Nem tudom, hogy a beültetett GMO-s gének esetleg könnyebben szabadulnak-e ki, és épülhetnek be a fogyasztó genomjába. Mindenesetre óriási felelőtlenség volt szabadföldi körülmények között engedélyezni a használatukat minimális tapasztalatok alapján.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2728 Dátum: 2017. November 24. 13:47 »
Fordítanak-e vissza kamiont és minősítenek-e le mézeket a magyar exportból növényvédőszer határérték fölötti szennyezettség miatt? Ez vita tárgya volt és Nagyernyei Attilával és azért kapta Geddekas pont a tüntetés szervezéséi időszakában az időszakos kizárást, mert azt állította, hogy volt ilyen.

Tegnap beszéltem két kereskedővel is. Nem mindennapos probléma, de rendszeresen előfordul, hogy a szerződéshez képest eltér a minőség és emiatt vita van az exportőr és a befogadó mézüzem között. Ezek a viták többféle módon oldódnak meg.
1.
kb 700-1000 €-ért visszahozzák, ha Észak Olaszországból, Dél Németországból, Ausztriából kell visszahozni.
2.
Árengedménnyel mégis csak megveszi a vevő.
3.
Más - kevésbé igényes - vevőnek értékesíti.

Milyen problémák szoktak lenni?
1.
Klasszikus mézhibák. Magas HMF, alacsony pollen, alacsony enzim tartalom, azonális pollen jelenléte, cukorösszetétel hibák, magas víztartalom.
2.
magas antibiotikum tartalom, magas növényvédőszer tartalom vagyis magas nem a természetes nektárra jellemző idegenanyag tartalom.
3.
Valójában nem méz a méznek nevezett exportcikk, hanem részleges hamisítvány.

Mivel a neonikotinoidok növényvédőszerek és vannak rá határértékek, ezért nyilván, ha meghaladja a határértéket, akkor a neonikotinoid tartalom is szerepel az okok között.

Korábban itt közöltem egy adatot egy átlag magyar mézről, amit a méhészek szerettek volna biomézként értékesíteni. Nem lehetett a határérték fölötti neo tartalom miatt. Ezeket a neo-kat nem a méhész tette bele a mézbe, hanem a növényvédelmi kezelés.

Ha ez a vita Geddekas és a Minisztérium nacsalnyikja között robbant volna ki, akkor nem is lenne szégyen, hiszen a minisztérium hazugság árán is védi a védhetetlent a növényvédőszeres lobbit. Viszont most a csata OMME-n belül zajlott.

No erről beszélek, hogy az érdekvédelmi küzdelem nem az OMME és a külső ellenség között zajlik. Ők látják a mi harcunkat és röhögnek rajtunk. Azon röhögnek, hogy nekik egy gazszálat se kell odébb tenniük, mert ezek a "hülye" méhészek képesek egymással harcolni és a külső ellenséget békén hagyják. Nem tüntetnek, sőt ha valamelyik tüntetésre adná a fejét, akkor azonnal lekaszabolják saját sorstársai. Gyere barátocskám le ide az iszapba a víz színe alá és szívjad velünk együtt az összes mérget magadba. Sőt te legyél legalul, te szívd a legtöbbet.

Hát itt tart az érdekvédelem OMME módra.

« Válasz #2729 Dátum: 2017. November 29. 07:33 »
Izso60 butaságaimról, meg böszmeségeimről fejti ki véleményét.
Ha volt is ilyen, de nem vagy hajlandó beidézni akkor meg ne vagdalkozz.
Ha állítasz valamit azt támaszd is alá!
Még az sem biztos, hogy nincs igazad egy témában, viszont ebben a helyzetben úgy érzem egy fantommal tárgyalok.
Sem neved, sem arcod nem vállalod, így pedig hiteltelen, és jellemtelen alak vagy számomra.
Ha pedig másoknak is az a véleményük, hogy butaságokat írok, kérd meg őket is hogy írjanak, had tanuljak belőle.
Soha nem volt gond számomra okosabbtól tanulni.
Ha pedig úgy hozta a helyzet, hogy én tudtam valamit jobban, nem mondtam, hogy buták vagytok, főként nem, hogy böszmék.
Ha a sértegetéssel tudod csak kifejteni "okos" álláspontod, akkor kímélj meg a további hozzászólásaidtól.
Nagyernyei Attila