Így van. szükség van egy országos szervezetre. Az alapítók felismerése nagyon jó volt. De ők most, majdnem mindegyikük azt mondja, "Anyám én nem ilyen lovat akartam."
Nem mellékesen, és mikor az ember az Omme-t, és az azt vezető embereket bírálja, sokkal inkább az alapítók szándékait félti, mert hol vagyunk már az eredeti szándéktól?
Nem értem, és soha nem is fogom megérteni, és valószínű innen lentről a béka segge alól nem is lehet átlátni azt, hogy kinek az érdeke a zűrzavar, a zavarosba halászgatás stb. Miért nem lehet egyszerű, jól átlátható felépítés, és ezzel együtt kő kemény elnöki poszt?
Mert ugye ám, lehet ezzel nem számol akinek ez érdeke, de ezen az elven és módszerrel meg is buktatható, még az is aki most nyeregbe érzi magát. Mint most is már nagyon jól látszik, itt minden van, csak rend nincs. Egy rendes egyesületből, pár perc alatt ki lehetne rúgni azt akit ki akarnak rúgni, és nem kellene a Brüszeli bizottságig elzarádokolni.
Én nem vagyok a volt elnök vagy más. Nem vagyunk kapcsolatban sem, senkivel, és tanácsokat sem akarok senkinek adni. De, ha én ki akarnám fúrni az elnököt, lassan elkezdeném. Volt egy éve, és semmi szemmel látható eredmény nincs, esetleg még egy félévet várnék, ha nagyon türelmes vagyok, mert biztos, hogy félév alatt se fog történni semmi.
Elképzelhető, hogy nincs ilyen ember, de ebben a helyzetben ez bizony nagyon is lehetséges, hogy előbb utóbb csak lesz valaki.
Ha figyeli valaki a történéseket, mert ugye mindig történik mostanában valami, az láthatja, hogy az uniós támogatásból szőtt zsákot ami az Omme-t egyben tartja, nagyon is kezdi kikezdeni az élet. A történelem azt tanítja, minden kor kitermeli a saját emberét. Ebből csak egy kivétel van az omme?
Amúgy meg az omme létét, nem a mindenki könyökén kikandikálló nemzeti programmal kéne megindokolni, Baldavári kolléga, mert ez bizony szegénységi bizonyítvány. És indoknak is csak néhány helyen állja meg a helyét. Főleg a saját létüket indokolni akaró vezetőség környékén.
Uniós támogatásokat mindenütt osztanak, még csak nemzeti program se kellett hozzá. Ha kellett máshol, akkor megcsinálta valaki.
Jó lenne talán ezért, az uniós zsákot belehúzni még egy erősebb zsákba, de úgy nem megy, hogy az amire az omme alapult, nevezetesen az érdekvédelem, nem derogál ott fent senkinek.