Gőzölgő

• 4410 válasz
  • 1739671 megtekintés
*

izso60

• 573
Re:Gőzölgő
« Válasz #2550 Dátum: 2017. Április 01. 19:11 »
Üdv.Uraim!
Geddekas!
Nagyon nehéz éjszakáid lehetnek ha azt álmodod hogy valaha is megbízást kaptál volna Kft. vezetésére vagy bármi másra abban az egyesületben ahol minden olyan szar hogy percenként pereket kell kreálni!
Persze most érthető,más a helyzet hiszen a végleges kizárásodról van szó,amiért valljuk be őszintén keményen megdolgoztál.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2551 Dátum: 2017. Április 01. 21:26 »
Izsókám!

Minden egyes hozzászólásoddal bebizonyítod rosszidulatú butaságodat. Rosszindulatod sötétsége akkora, hogy elmédet teljesen elhomályosítja. Ez màr az értő olvasást is akadályozza nálad. Őszinte részvétem. Ennyi rosszindulattal élned nagyon nehéz lehet.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2552 Dátum: 2017. Április 01. 23:24 »
QUQURIQ !!!

Geddekas!

"Szégyen az ami történik. Az OMME-t ma kicsi hitű és nagyon gyáva emberek vezetik. És amíg így lesz, addig eredményes érdek képviselet nem is lesz".
Nem is tudom, hogy erre mit is írjak...
Sok mindent meg lehet érteni, ha a múlt jelenét taglaljuk!
A múlt, kisérthet, de az maga a múlt, már nem tényező... A jelen mindig a mérvadó, ami mellett lehet voksolni, vagy harcolni ellene.
Az OMME vezetőik, jöhetnek-mehetnek, a tagság ugyan az marad!
Mi a kritériuma a tagságnak?
A támogatás!
A perek mindig személyek ellen szólnak, csak intézmény áll a háttérben.
(láthattad a pereid során)...
Bárhogyan is működik az egyesület, a támogatás a "Bíró"
A "bíró" akkor jó, ha támogatás van, a többi már maszlag...
Ki mit szeretne elérni?
Tagság= támogatás
Kormány= konfliktus mentesség
Elnökség= Tagság támogatása
Az OMME mint szervezet, = egyben maradás
És Te? = ?
Értem én, hogy hogyan gondolkozol, értem én, hogy sokszor igazad van, értem én a "nagy célokat"!
A nagy céloknak áldozata lehet az NP., a tagság, az elnökség és még sokan mások...
És még lehet, hogy nagyrészt igazad is lehet, ...de nem lesz kinek elmondanod az igazadat...nem lesz OMME, ...
méhész lesz, csak tagság nem...
Ennek a tagságnak ez így jó, ahogy van...
Az elmúlt vezetésnek úgy volt jó, ahogy volt...
A tagság eldöntötte, hogy is szeretnék...
 A harmadik lehetőség a maradék, egy új tagság...
Inkább hozz létre, egy új tagságot, ami a demokratikus demokrácián alapul.
Hagyd meg ilyennek az OMME-t amilyen a sok jó és rossz tulajdonsága miatt szereti a tagság.
Biztos lesznek átrendeződések a tagságban...
Nem féltelek, hogy egyedül maradsz!
De!
Ami egyszer felépült, működött, és sok szép közös emlék összetartója nem lehet az enyészeté!...
Nagyon, nagyon régen sem ezért alapították...

Kiskakas

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2553 Dátum: 2017. Április 02. 00:41 »
Kiskakas!

Pontatlan voltam. Nemcsak a mostani vezetésre vonatkoznak a jelzők, hanem az előző vezetésekre is. Nem is tudok olyan pillanatát az OMME történelmének, amikor legalább egy teljes cikluson keresztül egységes módon valódi érdekképviseletet látott volna el az OMME. Jól írod, ez a vezető személyiségeken múlik. Hát igen. Azokon múlik, hogy
Idézet
- Hiába van 1,4 mrd Ft EU-s ágazati támogatás, ha ezen a télen 20 mrd Ft tőkevesztést szenvedett el az ágazat. Kit támadnak emiatt? Dr. Hegedűs Dénest.
 - Minden évben 10-20 mrd Ft-nyi veszteséget szenvedünk el a mérgezések miatt. Kit támadnak emiatt? Csuját.
 - 10 éve zuhan a méz felvásárlási ára, mert az OMME csak dumál, de nem tesz semmi érdemi lépést a mézhamisítványok forgalma ellene, sőt azokat fékezi akik érdemi lépéseket tesznek. Kit támadnak a valós ellenség helyett? A fényeslitkei Tóth Zoltánt.
Nem volt ez másképpen régebben sem. Akkor is a valós ellenség helyett a saját sorait (Nikovitz, Stork, stb.) pusztította az OMME éppen aktuális vezérkara.
Miért? Mert
Idézet
Mi a gyáva ember stratégiája?Könnyebb megölni, keresztre feszíteni a sorstársat, egyet aki közülünk való, kikiáltjuk bűnösnek, hiszen az védtelen, de a valós ellenség fel van fegyverezve, azt kockázatos lenne megtámadni, azt nem is támadjuk meg. A valós ellenségek meg röhögnek a markukba, hogyan gyengíti saját magát az OMME. Sőt! Még tolják is az ívet, verik a habot, hogy a tájékozatlanabbja is bedőljön a hamis propagandának.

Tévedsz, ha azt hiszed, hogy ha az OMME valódi érdekképviseletté válna, akkor
 - elveszítené a tagságát és megszűnne az OMME.
 - a méhészek EU támogatása megszűnne.

Ki mit akar?
 - tagság: elsősorban jó méhcsaládokat, jó méhlegelőt és jó mézárakat. Ha ezek megvannak, akkor nem is annyira fontos neki az EU támogatás.
 - Kormány: Seggnyalást? Lehet, hogy azt szeretne, de ez nem az OMME dolga, hanem a hivatalnokoké.
 - Az OMME mint szervezet? Nem akarhat mást, mint jó méhcsaládokat, jó méhlegelőt, jó mézárakat.

Mit akarok én? Jó méhcsaládokat, jó méhlegelőt és jó mézárakat. De ezt ma nem lehet másképpen csak érdekképvislet segítségével, mert a méhészkedés feltételeit a társadalmi környezetünk tönkreteszi.
Hogyan teszi tönkre? Ezt azt hiszem nem kell felsorolnom. Szóval hiába mondod, hogy "ez így jól van, ahogy van", de nincs jól és ennek a tagságnak ez így nem jó.

Az OMME változni fog, mert változnia kell, és az OMME-nak van jövője. Az emlékek maradnak, jók is, rosszak is. De akár tetszik, akár nem, leszokik a folyamatos talpnyalásról és valós érdekképviseletté fog előbb-utóbb alakulni.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2554 Dátum: 2017. Április 02. 08:19 »
QUQURIQ !!!

Geddekas!

Ezt írod:
"Nem is tudok olyan pillanatát az OMME történelmének, amikor legalább egy teljes cikluson keresztül egységes módon valódi érdek képviseletet látott volna el az OMME".
A múltról nem nyilatkozhatsz, mert nem voltál közöttünk.
Igen, voltak jól, voltak közepesen és voltak gyengébben szereplő vezetőségek.
De azért a tagságért dolgoztak, társadalmi munkában.
Ezekben az időkben lasszóval kellett keresni a vezetőségi tagokat.
Most, hogy itt a sok pénz, hírtelem mindenkinek megtetszett a státusz...
Mondataidból nem "hallik ki" a kompromisszum.
Persze új alapszabály kellene, ahhoz, hogy érdemi változás legyen.
Új alapszabály, nem új per.
Az idő mulandó a perekkel együtt, sokszor az elhúzódó perek okafogyottá válhatnak.
Azt ugyan nem értettem, hogy miért jelöltetted magad egy olyan szervezet vezetőségébe, amivel nem értettél egyet.
Most mi lehet a megoldás?

kiskakas

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2555 Dátum: 2017. Április 02. 14:34 »
Kiskakas!

Ha az OMME vezetése jól működött volna, akkor
 - Nem lett volna eltávolítva sem Nikovitz, sem Stork.
 - Nem alakultak volna meg OMME-tól független méhészegyesületek a 80-as és 90-es években.
 - Nem most kerültek volna elő a neonikotinoid ügyek, hanem már akkor, amikor Franciaországban és USA-ban.
 - Nem lehetne szinte bármit eladni műlépként.
 - Nem lehetne bármit eladni méhészeti gyógyszerként vagy gyógyhatású szerként.
 - Nem most kezdenénk ráébredni, hogyan szorítják ki a mézhamisítványok az EU piacáról a jó magyar mézet.
 - Nem most kapkodnánk, hogy a méhészeti ágazat támogatása nagyon rossz szerkezetű és nem a termelési eredményeket támogatja, hanem a méhlegelő túlterhelését.
 - Nem lenne a minisztérium csicskája, hanem egyenrangú partnerként tárgyalna.
 - Nem három éve lenne egyesületi Méhészújság, hanem 30 éve.
 - Réges-rég gondoskodna az OMME a méhészek hatékony ügyvédi védelméről a kártérítési és egyéb polgárjogi ügyekben. Bármelyik szakszervezetnek első dolga, hogy munkajogban jártas ügyvéddel köt együttműködési megállapodást a szakszervezeti érdekvédelemre.

Az OMME-nak nem a tagokkal -pl. velem-  kell kompromisszumot kötnie, hanem a tagok érdekében a valós érdekvédelmi munkában. Az viszont nem tekinthető valós érdekvédelemnek, és helyes kompromisszumnak, ha az OMME vezetése lemond a neonikotinoid ügyekben a méhészek érdekéről, csak megkaphassa a "de minimiss" támogatást, ahogy ez történt néhány évvel ezelőtt.

Új alapszabály kellene, de új szemlélet nélkül ez nem fog megszületni. A választások előtt reménykedtem, új emberek, új remények, de az események bebizonyították, egyelőre nem reménykedhetek a szemlélet megváltozásában. De lehet, hogy aztán egy pillanat alatt ez be fog következni a szemléletváltás.

*

izso60

• 573
« Válasz #2556 Dátum: 2017. Április 02. 20:18 »
Üdv.Uraim!
Geddekas!
Az Én rosszindulatomról kérdezd a barátaimat,méhésztársaimat,lehet e-véleményedet sem fogják támogatni,ahogy sok másikat sem!
Viszont a kiskakassal egyet értek abban,ne itt erőlködj pereskedj,csinálj magadnak egy új sajátos demokrácián alapuló egyesületet vagy szövetséget hívd ahogy Úri kedvednek tetszik, ezt pedig hagyd élni az itt élni akarókkal együtt.
Legyél önjelölt király a saját királyságodban és ne ott erőlködj ahol nem kívánnak a kötekedő királlyal együtt működni.
Vezess olyan szervezetet ahol minden csak úgy lehet és úgy jó ahogy Te szeretnéd!
Akkor a bírók is foglalkozhatnának értelmes ügyekkel,nem gyerekes csatározásokban kellene igazságot tenniök.
Jó egészséget kívánok hozzá!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2557 Dátum: 2017. Április 02. 21:13 »
QUQURIQ !!!

Azért arról még senki nem írt, ha nem lett volna az OMME, most hol tartana az ágazat?
Nem lenne Nemzeti Programunk, ha lenne is, laikusok a nyakunkba akasztották volna.
Igaz, minden méhészt érintetett volna.
1992 ig az OMME komoly anyagi gondokkal küszködött, mindenki ingyen dolgozott, úgy ahogy az ideje engedte.
Nem szárnyalt az egyesület, de a napi dolgokat ellátta, azzal az egy szem irodai dolgozójával.
Szaktanácsadók sem voltak, csak lelkes elnökök! Nem lehet mindent ennek a vezetésnek a nyakába varrni, régi történeteket hozol a felszínre! A régi történetek szereplőit a küldöttek választották. A küldöttek többsége mindig úgy szavaz, ahogy elvárják tőlük. A kisebbség alul marad, ezt tanultuk a politikától is.
A szakmai intézni valók sokasága pedig sokszor a bürokrácia gépezetében lelassulnak.
Persze vannak lassító tényezők is.
Valljuk be őszintén, hogy egy ekkora giga szervezetet nagyon nehéz mindenkinek a kényére irányítani.
Nem akarom a szőnyeg alá söpörni a megállapításaidat, neonikotinoid, viasz, gyógyszer, méhegészségügy, stb...
Mind mind, valós, megoldatlan probléma, (volt is - van is - talán lesz is)!
Sokszor a célok ugyan megvalósulnak, de jön helyette másik kettő!
Tudom, hogy mit szeretnél, de valld be, hogy nem mehet egyszerre minden, pláne nem gyorsan...

Kiskakas

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2558 Dátum: 2017. Április 03. 13:36 »
Így van. szükség van egy országos szervezetre. Az alapítók felismerése nagyon jó volt. De ők most, majdnem mindegyikük azt mondja, "Anyám én nem ilyen lovat akartam."
 Nem mellékesen, és mikor az ember az Omme-t, és  az azt vezető embereket bírálja, sokkal inkább az alapítók szándékait félti, mert hol vagyunk már az eredeti szándéktól?
Nem értem, és soha nem is fogom megérteni, és valószínű innen lentről a béka segge alól nem is lehet átlátni azt, hogy kinek az érdeke a zűrzavar, a zavarosba halászgatás stb. Miért nem lehet egyszerű, jól átlátható felépítés, és ezzel együtt kő kemény elnöki poszt?
 Mert ugye ám, lehet ezzel nem számol akinek ez érdeke, de ezen az elven és módszerrel meg is buktatható, még az is aki most nyeregbe érzi magát. Mint most is már nagyon jól látszik, itt minden van, csak rend nincs. Egy rendes egyesületből, pár perc alatt ki lehetne rúgni azt akit ki akarnak rúgni, és nem kellene a Brüszeli bizottságig elzarádokolni.
Én nem vagyok a volt elnök vagy más. Nem vagyunk kapcsolatban sem, senkivel, és tanácsokat sem akarok senkinek adni. De, ha én ki akarnám fúrni az elnököt, lassan elkezdeném. Volt egy éve, és semmi szemmel látható eredmény nincs, esetleg még egy félévet várnék, ha nagyon türelmes vagyok, mert biztos, hogy félév alatt se fog történni semmi.
 Elképzelhető, hogy nincs ilyen ember, de ebben a helyzetben ez bizony nagyon is lehetséges, hogy előbb utóbb csak lesz valaki.
Ha figyeli valaki a történéseket, mert ugye mindig történik mostanában valami, az láthatja, hogy az uniós támogatásból szőtt zsákot ami az Omme-t egyben tartja, nagyon is kezdi kikezdeni az élet. A történelem azt tanítja, minden kor kitermeli a saját emberét. Ebből csak egy kivétel van az omme?
Amúgy meg az omme létét, nem a mindenki könyökén kikandikálló nemzeti programmal kéne megindokolni, Baldavári kolléga, mert ez bizony szegénységi bizonyítvány. És indoknak is csak néhány helyen állja meg a helyét. Főleg a saját létüket indokolni akaró vezetőség környékén.
Uniós támogatásokat mindenütt osztanak, még csak nemzeti program se kellett hozzá. Ha kellett máshol, akkor megcsinálta valaki.
Jó lenne talán ezért, az uniós zsákot belehúzni még egy erősebb zsákba, de úgy nem megy, hogy az amire az omme alapult, nevezetesen az érdekvédelem, nem derogál ott fent senkinek.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Április 03. 13:42 írta Vivaldi »

*

Kitin

• 934
« Válasz #2559 Dátum: 2017. Április 03. 22:06 »
Geddekas!

Ezt írtad: "Méhészgyűléseken kérdezik OMME vezetőket, hogy Csuja miért perli az OMME-t. Soha nem a teljes igazságot mondják el vezetőink, sőt mindig elhangzik az a rosszindulatú rágalom, hogy Csuja azért perel, mert nem kapott semmilyen feladatot az OMME-ban. Ez valóban csúf rágalom. Minősíti az illetőket, akik ezt terjesztik. Legutóbb Kalocsáról kaptam ilyen hírt, ahol nem kis jövedelmű választott tisztségviselő szájából hangzott el ez a rágalom."

Segítenél picit?
Napok óta töröm a fejem, hogy kiről lehet szó. Általában ott vagyok a kalocsai gyűléseken de én ilyesmit nem hallottam.
Ki mondta és kinek? Mit tudsz?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2560 Dátum: 2017. Április 03. 22:48 »
Aki mondta, az tudja.Ebben a félévben hangzott el. Ennyi elég is erről.

« Válasz #2561 Dátum: 2017. Április 05. 16:33 »
A mai napon kaptam.!
 Értesítés.
Értesítés NEONIKOTINOID hatóanyaggal csávázott repce vetések területeiről!

Ezúton értesítjük, hogy az Önkormányzat illetőségi területén a NÉBIH NTAI 2016 június 30. napján "szükséghelyzeti felhasználási engedélyt adott ki neonikotinoid hatóanyag tartalmú Cruiser OSR 322 FS gomba és rovarölő, valamint Elladó rovarölő csávázószer felhasználására intenzív őszi káposztarepce" vetésekre.

A készítmény méhekre veszélyes, ezért kérjük, hogy az alábbi feltüntetett területekre ne telepítsenek ki méheket !

terület felsorolás stb.

Sajna benne van a röpkörzetben.

Azért felmerül bennem a kérdés mikor is vetik az őszi káposztarepcét?

Üdv. jani bátya

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2562 Dátum: 2017. Április 05. 21:19 »
Kedves Janibátya!

Légy szíves szkenneld be és tedd fel ide az értesítést. Szerintem ez a levél nagyon fontos. Nagyon sok lépést lehet tenni, hogy a későbbiekben ne kelljen ilyen helyzeteket átélnie magyarországi méhészeknek.

*

Kitin

• 934
« Válasz #2563 Dátum: 2017. Április 05. 22:02 »
vajon a vadméheket/ dongókat rovarokat stb is kiértesítették?

*

Kitin

• 934
« Válasz #2564 Dátum: 2017. Április 05. 22:10 »
A növényvédő szeres kezelésekre vonatkozó szabályok
Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény (a továbbiakban: Éltv.) 5. § (3) bekezdése előírja, hogy a növényvédelmi tevékenységet a károsítóra célzottan, térben és időben okszerű módon és eszközzel kell végezni. Ennek során tilos a gazdasági növényekre veszélyt nem jelentő szervezetek pusztítása, életterük rombolása, elterjedésük növényvédelmi eszközökkel való akadályozása. A növényvédelmi szempontból hasznos élő szervezetek (beleértve a méheket is) minden fejlődési alakját védeni kell.
Az Éltv. végrehajtására kiadott, a növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) a termelők számára károsítók elleni védekezési kötelezettséget ír elő. A Rendelet 1. § (2) bekezdés b) pontja ugyancsak kiemeli, hogy a földhasználó és a termelő a növényvédelmi tevékenységet köteles a gyomnövények, kártevők és kórokozók természetes ellenségei és a hasznos, valamint a növénytermelés szempontjából veszélyt nem jelentő, élő szervezetek fokozott védelme mellett folytatni.