Gőzölgő

• 4410 válasz
  • 1767446 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Gőzölgő
« Válasz #2310 Dátum: 2017. Január 11. 20:47 »
Na most valaki vagy nem járt iskolába , vagy sokat járt, és azt hiszi én nem vagyok felkészülve és lehet velem szemben a szokásos módszert alkalmazni. vagyis nem a kérdésről beszélni, csak annak egy kis részét tagadni, és így kikerülni a kérdést.
 Na most kis barátaim, beszélhettek ti amit akartok, Mészárosék érdekvédelmet csináltak. Lehetett volna többet is, de a Brossétól mindenképpen több volt. Mivel a Brossé 0, ezért ettől csak többet lehet csinálni.

De, a fő kérdést még egyszer felteszem. Érdekvédelmi szervezet e az omme?

Marha egyszerű kérdés. Ezt ettől egyszerűbben megfogalmazni nem lehet. Aki járt iskolába, meg tud írni az megérti. Akinek meg nincs annyi esze, hogy feldolgozza az agyában ezt a kérdést, az meg legalább ne válaszoljon.

« Válasz #2311 Dátum: 2017. Január 11. 21:09 »
Na akkor a legújabb próbálkozásból:

4. Az Egyesület célja:
a) a magyar méhészek összefogása, érdekeik védelme, képviselete,

Benne van az alapszabályban, kiemelten az első helyen!

Tessék olvasgatni, hasznos lehet még a későbbiekben, ha esetleg vissza akarod hívni
pl. az összes elnök alatt, elnök helyettesként regnáló Nógrád megyei méhésztársadat.
Tudod, aki meg érdek védte az OMME közhasznúját úgy, hogy a Palócoknak saját lakcímre bejelentve sikerült neki,
az OMME-nak meg aminek még elnöke is volt, meg elnökhelyettese, meg szaktanácsadója ott meg nem!

Te milyen számot írnál a fent említett tagtárs neve mellé, csak úgy kíváncsiságból kérdem?

Kinek az érdekeit védte a kollégád, aki a fenti tettét a Legdrágábbal karöltve követte el?
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #2312 Dátum: 2017. Január 11. 22:32 »
Mint írtam lejjebb:

De nem is érdemes szerintem ezeket a tényeket a Vivaldi barátunknak még feleleveníteni sem, mert most is hatástalan lesz, mint volt annó!.......

Az akáckoalíció létrehozásához a Mészáros cimborádnak annyi köze volt, mint nőgyógyásznak a harangöntéshez!!!!

Kérlek szépen Vivaldi: nézz utána, hogy ki kezdeményezte az akáckoalíció megalakítását( segítek: egy erdé...............)

« Válasz #2313 Dátum: 2017. Január 11. 23:07 »
  Szerintem csak provokál. Lehet hogy nem is a saját gondolatait  akarja meg beszélni velünk.
Az akáckoalíció létrehozásához a Mészáros cimborádnak annyi köze volt, mint nőgyógyásznak a harangöntéshez!!!!
 A méhészeket csak fel használták, már csak azért is mert tömegbázisa van. Itt is meg lettünk vezetve. >:(

Albert

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2314 Dátum: 2017. Január 12. 08:23 »
Attila!

Piros betűs írásodra direkt nem válaszoltam azonnal. De nem változott meg álláspontom azóta sem. És fontosnak tartom leírni, nyilvánosságra hozni, mert komoly és ennek a foórumnak a működésére vonatkozó tanulsága van annak amit a ZŐD fórumon Tsanyi moderátorként tett.

Általános magyar internetező felfogás, hogy a moderátor indoklás nélkül azt tesz, amit akar azon a fórumon, amit vezet. Ez látszólag így is van. És mégse. Különösen nincs így egy szakmai fórumon, ahol pont az tartja életben a fórumot, pontosan az a fórum létezésének értelme, hogy a szakma szempontjából legyen szabad a megszólalás.

Tsanyi két olyan hozzászólást törölt ami az ő szakmai álláspontjával ellentétes, de szakma kereteit semmilyen szempontból nem lépte át. Még hosszú se volt. Sőt a más álláspontot képviselő személyeket nem támadta. Továbbá mind a két hozzászólás a szakma nagyon égető, napjaink legfontosabb problémájáról szólt.

Tsanyi nemcsak törölte a hozzászólásokat hanem letiltotta pestlőrinc hozzászólási jogát is ott azon percen. Vagyis nincs lehetőség arra, hogy ez a fajta moderátori magatartás ott meg legyen vitatva.

Tsanyi azzal, hogy törölte a két hozzászólást és törölte a hozzászólót is, bebizonyította nem tűr meg semmilyen szakmai vitát a ZŐD Fórumon. Mint moderátor, ezt megteheti, de ezzel a tettével pontosan a lényeget, a szakmai súlyát törli a ZŐD méhészfórumnak.

Vajon miért telefonált Tsanyi és két másik ember neked? Szégyellik a tettüket, de annyira nem képesek, hogy bocsánatot kérjenek. Inkább el akarják simítani el akarják rejteni ezt a szakmai etikát súlyosan sértő tettet. Szégyelni való is az amit Tsanyi tett, rontotta szakmai és moderátori hitelét, sőt annak a fórumnak is etikai kárt okozott. Van miért bocsánatot kérnie Tsanyinak és jó lenne ha megtenné. Ezzel nem kisebb, hanem nagyobb lenne a szakmai hitele.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2315 Dátum: 2017. Január 12. 08:37 »
Geddekas!
Azt kell megértened, hogy én egy másik, tőlünk teljesen független internetes portál moderátorát nem fogom minősíteni, az ő tevékenységét fikázni.
Én sem szeretem, és nem szeretném ha ugyanezt tennék velem, vagy velünk.
Nem szerencsés innen "tüzelni".
Azért javasoltam, hogy hívd fel őket és lehet előrébb fogsz jutni.
Tsanyi egyébként nem magyarázkodott, egyszerűen ezt kérte, hogy a nevét itt nálunk töröljem.
Természetesen én ezt tiszteletben tartottam.(Ezt is Vivaldi írta ki, nem te!)
Tedd ide fel írásodat, ha az nem személyeskedő, soha nem lesz törölve!
Remélem kielégítő választ adtam.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2316 Dátum: 2017. Január 12. 09:27 »
Természetesen direkt nem írtam ki a civil nevét Tsanyinak. Miért? Mert nem az Ő személye lényeges ebben a vonatkozásban, hanem az a fajta vitakultúra, az a fajta egysíkú és elfogult magatartás, amit megvalósít. Ez jellemzi sajnos az OMME mai közéletét is. Egy álláspont van, a minisztériumé. A többi tilos. Ja, még egyfajta igazság megengedett, a mézkereskedők igazsága. Lásd a gyantaszűrés finom elhallgatása és az egyéb iparszerű mézhamisítási módszert. Mind a két törölt hozzászólás szembement a OMME most képviselt álláspontjával. Mind a két hozzászólás a termelő méhész érdekét védi. Tsanyi pedig tudtom szerint termelő méhész és mégis hajladó megalkuvó módon viselkedni amikor a moderátor bőrébe bújik. Miért?

De mindegy is, hogy miért. Ezért tart itt a szakma, ezért eredménytelen az érdekvédelem, mert a méhészek öngyilkos módon viselkednek, saját érdekeik ellen cselekszenek, őszinte bátor beszéd és cselekedet helyett.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2317 Dátum: 2017. Január 12. 10:32 »
Ha nem tévedek, ezt a fórumot is azért kellett létrehozni hogy a hivatalostól eltérő gondolatok is megjelenhessenek, mert az a Zöldön  nem volt, és most sem lehetséges. Speciel engem, onnan örekre kitiltottak.

« Válasz #2318 Dátum: 2017. Január 12. 11:30 »
Egy valami nem tetszett nekik vagy folyamatosan szembe széllel próbálkoztál náluk? 
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Bicska

• 602
« Válasz #2319 Dátum: 2017. Január 12. 13:18 »
Tisztelt fórumozók!

Ha nem tetszik, ami a Zöldön megy... ne menjetek oda.. Én nem jártam ott ezer éve.. Ha valahol nem látnak szívesen, nem érzem jól magam, oda nem megyek.
Tudom, hogy sokáig az volt az egyetlen fórum felület, de már régen nem az.. Írjatok ide!

Üdv: Bicska
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2320 Dátum: 2017. Január 12. 14:32 »
Nem is értem, hogy Tóth Zoltán miért ott rakta fel a petícióját? Nem szólt volna hozzá senki, ha nem lett volna ott a petíció.
Előre lehetett tudni, hogy ott akkora ellenszelet fog kapni, ami teljesen ellehetetleníti a petíció érvényesülését.
Meg is látszik, hogy Arisztaiosz főhelyen fúrja-faragja a maga megszokott terjengős cirkalmas stílusában.

Tsanyi feltétel nélkül elfogadja Arisztaiosz érvelését és nem támogatja Tóth Zoltán petícióját. Kifejtette, hogy miért fogadja el Arisztaiosz álláspontját. Szerinte (ő vegyésznek és kémiatanárnak mondja magát) a gyantatechnológia nem veszélyes, hiszen az élelmiszeriparban gyümölcslé gyártásában általánosan alkalmazzák a gyantatechnológiát, tehát miért pont itt a méznél lenne veszélyes az alkalmazása. Ezzel implicit be is vallja, hogy elfogadja, ha a mézüzemek a gyantatechnológiát alkalmazzák. De nem méri fel Tsanyi a veszélyt, hogy mit fogad el ezzel! Ez tipikusan az a helyzet, hogy "ereszd be a tótot, kiver a házból".

Ha elfogadjuk, jónak tartjuk, tudomásul vesszük a gyantatechnológiát és nem küzdünk ellene, akkor nemcsak a hamis méz legális gyártását fogadjuk el, hanem ezzel elfogadjuk azt is, hogy a mi termett mézünket tönkretegyék a mézüzemek és ugyanolyan uniformizált műmézet csináljanak belőle, mint amilyen a filléres kínai trutymó.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2321 Dátum: 2017. Január 13. 18:55 »
Ma azt állította két elnökségi tag, hogy nem kapnak 30 %-kal magasabb felvásárlási árat az OMME elnökség tagjai. Ezek szerint ha volt is ilyen, mert miért ne lehetett volna, most nincs ilyen. Ez a hír Örvendetes.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2322 Dátum: 2017. Január 13. 19:06 »
Komolyan mondom néha eszembe jut, hogy valaki kisérletezik velünk.
 Gondolkozzunk csak el.
 Jóval 10000 fölötti taglétszámmal rendelkező egyesületen már egész jól lehet kisérletezni. Reprezentánsabb, mint a közvélemény kutatók 1000-1500 főt megkérdező közvélemény kutatásai. Például, hogy hogyan lehet teljesen elütő tulajdonságú, egymást halálosan utáló, embereket némi pénzért arra kényszeríteni, hogy egymással vesződjenek.
 A világon ugyan is ez sehol sem működött. Mindenütt ahol ilyen szöges ellentét feszül a tagok között, más pártot szakszervezetet stb. alapítottak.
 Ilyen csak a cociban volt ahol volt egy párt, és vagy annak volt valaki tagja vagy sehol. Itt is vannak kimaradottak, mert itt is úgy van, hogy vagy benn vannak ebben az egyben, vagy nem, és előfordulnak olyanok akik semennyi pénzért nem lépnének be.
 És még azt mondja itt valaki, hogy ez nem a coci maradéka? Dehogynem. De úgy látszik a cociban túl sokan voltunk azért bukott meg. Most az lehet a kérdés, hogy működik e ez 15000 főig.
 Valószínű, ha elértük a 15000 főt, elkezdik majd lépcsőzetesen csökkenteni a támogatást, hogy kipróbálják, mennyi az a pénz amikor az egymást utáló felek már nem hajlandók leülni egymással egy asztalhoz.

Hogy ez hülyeség? Lehet. Meg az is lehet , hogy igaz. Összeesküvés elméletnek viszont nagyon jól beillik.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2323 Dátum: 2017. Január 13. 19:20 »
Ki mondta neked, hogy az OMME nem egy coci szervezet? 1983-ban szerveződött a minisztérium árnyékában és főosztályvezetői jóváhagyással. Az akkori vezérürük többsége most kezd kikopni, de még tartják magukat és meghatározó szerepük van. És ma is a minisztérium emlőin lóg és a minisztérium árnyékában él, sőt állami feladatot lát el. Változott szerinted bármi is? Sőt ma szorosabb a kapcsolat a minisztérium és az OMME között, mint volt a cocolizmus idején.

Ha már felébredtél, lécci  vedd ki a kezed a biliből. Mit gondolsz miért írom, hogy az OMME nem érdekvédelmi szervezet? Pedig az alapszabály szerint az lenne. De hát látod, hogy lesz@rják az alapszabályt, ahogy az érdekvédelmet is. Valamifajta óvatos piackorrigáló szerepet felvállal az OMME, de ez nem azonos a érdekvédelemmel. Ez kb annyi, mintha az Agrárkamara mellett létezne egy Méhészeti Kamara is. De ezt be is vallják a választott tisztségviselők. Persze nem direkt, hanem indirekt módon. Hogyan? Hát azzal, amit nem hajlandók csinálni.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2324 Dátum: 2017. Január 13. 19:36 »
Nézd Csuja. Én már nem nézem vissza , hogy ki is volt aki vitatkozott velem róla. De annyi biztos, hogy benne volt a kontrollos bandában.
 Még abban se vagyok biztos, hogy te nem voltál köztük, és váltig állítottátok, hogy az omme már hogy lenne coci maradék....?
De, abban biztos vagyok, hogy mióta kirúgtak, más véleményre tértél.