Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715071 megtekintés
Re:Gőzölgő
« Válasz #2280 Dátum: 2017. Január 05. 12:19 »
Vivaldi írta: " Szegény megboldogult barátommal, könyvet akartunk írni, hogy hogyan jut el rendszerint, a férjhez menni kívánó csinos kislány, a zsaroló anya, nagy mama szerepig."

Született könyv, sejtésem szerint hasonló indíttatásból. A címe, Kézikönyv a nők elsárkányosodásáról, a szerző, Dr. Bartha András.

http://www.hangoskonyvek.hu/kezikonyv-a-nok-elsarkanyosodasarol-letoltheto-formatum.html  :)

A témához tartozik, ámbár inkább a humor topicba illene, Gusztibá nagy igazsága.. : https://www.youtube.com/watch?v=n54FatJHKn8
« Utoljára szerkesztve: 2017. Január 05. 12:24 írta Robotur »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2281 Dátum: 2017. Január 05. 18:12 »
Első megközelítés sok éves átlagban inkább május közepe, de a mostani bolondos időjárásban......

Majd előtte 2 héttel megmondjuk!  ;)

De akkor is gyere majd le megnézni, hogy esetleg a fa tetején lévő virágokra érdemes-e eljönnöd.
Itt nálunk gyakoriak a fagyok, főleg a máriabesnyői - valkói részen.

"Nemmenekek én oda te, csak viccőttem".

Nem megyek én sehová, mert mikor nálatok nyílik, nyílik az itt is, ha nem fagy le. És addig van hordás, míg fel nem rohan ide a fél ország.

« Válasz #2282 Dátum: 2017. Január 05. 18:17 »
Ezt írja Vivaldi:
"Nem megyek én sehová, mert mikor nálatok nyílik, nyílik az itt is, ha nem fagy le. És addig van hordás, míg fel nem rohan ide a fél ország."
A méhlegelők rovatban válaszolok.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2283 Dátum: 2017. Január 09. 12:36 »
Vivaldi ezt írta:

"A másik, az érdeklődőbb rétegnek meg nagyon rossz véleménye van a mostani elnökről. Annyira, hogy sokszor még én is túlzónak itélem. Nem írom le, mik ezek mert minek. De a közvélemény ezt gondolja. Mert itt mi hárman, meg még 6 vezetőségi tag mindegy mit hisz, még is csak az lenne a lényeg amit a tagság gondol az elnökről. És nem nekünk meg neked, meg mit tudom én pár tucat embernek kellene megfelelni az elnöknek, hanem annak a pár ezer tagnak akit legalább érdekel az Omme sorsa.
 Olyat akinek a mostani elnök tetszik, egyet se láttam, és nem adom a szájukba , hogy mit mondjanak, nehogy azt gondolja valaki.
 No most ebből kifolyólag, ilyen elnök akiről ilyen vélemény van, / legyen az bár igaz, vagy nem/ Csak ebben az omme felépítésben létezhet, meg Észak Koreában."

Ez elég kemény bírálat a jelenlegi "Elnökről". úgy hogy nem ír konkrétumokat.
Véleményem szerint ilyen negatív kritikát nyilvánosan csak meglapozott tényekkel alátámasztva ILLIK (alapvető etikai kérdés) közzé tenni.

Nem védelmembe veszem - nevezzük nevén - Bross Pétert, csak nézzük a tényeket: véleményem szerint két fontos lépést  nem tett meg, amit mindenképpen meg kellett volna tennie!

-  a választási kampány alapszlogenjét: PARADIGMA VÁLTÁS (egyenlőre nem látom, nem érzem)
-  őt a kampányban porig alázó személyek megsemmisítését, kirúgását, nyilvános fórumokon (OV, KGY)kellett volnna kérnie a tagságtól a bizalmat arra, hogy a személyi felelősöket megkereshesse úgy az OMME mint a Kft. kérdéses ügyeivel kapcsolatban.

Vivaldit megkérem, hogy tényekkel támassza alá amit az idézett mondatokban felvet.

Köszönettel: Bercsényi

*

lygo67

• 144
« Válasz #2284 Dátum: 2017. Január 09. 16:43 »

-  a választási kampány alapszlogenjét: PARADIGMA VÁLTÁS (egyenlőre nem látom, nem érzem)
-  őt a kampányban porig alázó személyek megsemmisítését, kirúgását, nyilvános fórumokon (OV, KGY)kellett volnna kérnie a tagságtól a bizalmat arra, hogy a személyi felelősöket megkereshesse úgy az OMME mint a Kft. kérdéses ügyeivel kapcsolatban.

hááát azért ez két igen fontos dolog !!!!!!
pontosan ezeket vártuk és biztunk benne hogy meg fogja lépni.
miért nem tette???

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2285 Dátum: 2017. Január 10. 09:39 »
Tsanyi személyére vissza kell térnem egy keveset, mert továbbra megdöbbentő a rendkívül elfogult viselkedése, amivel moderátori tevékenységét folytatja a ZŐD fórumon. Tsanyi látása, ki tudja miért, de újabban nagyon elhomályosult, pedig korábban még Ő volt a legnormálisabb moderátor a ZŐDÖN. Azon felül, hogy minden formában kifogásolta Bross elnökké választását, most - ahogy hatalomra került - a Bross tévedéseit támogatja.

Ugye azt már tudjátok, hogy kitörölte Pestlőrinc két hozzászólását. Az egyikben Dr Hegedűs Dénes jóslatát idézte Pestszentlőrinc, ami szerint tavaszra 10 mrd Ft vagyonveszést fog a méhészeti ágazat elszenvedni. El nem tudom képzelni, hogy mi a gondja ezzel a számadattal vagy Dr Hegedűs Dénessel Tsanyinak. Dr Hegedűs Dénes jóslatán lehet vitatkozni, de kitörölni a méhészek fejéből nem lehet. Nem értem, hogy mi a gondja dr. Hegedűs Dénessel, aki lelkiismeretes és nagy tudású állatorvos és közismerten jó méhész, ráadásul egy mérsékelt magatartású személyiség.

Tsanyika!
Inkább nézz szembe a ténnyel akár tetszik neked vagy nekem vagy bárkinek, de a magyar méhállomány nagyon komoly pusztulást fog átélni áprilisig. Ez ügyben értelmetlen hisztizni. Merthogy, ha te moderátorként egy ilyen hozzászólást kitörölsz, az gyerekes hisztéria. Vagy netán utasításra tetted? Ne sunyíts, Szólalj már meg szentem, hisz te is itt dekkolsz ezen a fórumon!

Tsanyi tegnap este felhívta telefonon Csuját és úgy ordította le a fejét, hogy közben az egészet hallotta skype-ló közönsége, valószínűleg Tomipapa, Mézes Jenő stb. Megfenyegette Tanyi Csuját perrel. Újabban már ebből is divat kezd kerekedni? Csuja persze - ahogy szokta, ugye - majd összesz....ta magát ijedtében.

Kioktatta Tsanyi telefonon Csuját, hogy ő vegyész, hogy ő kémia tanár és az egész Tóth Zoltán féle petíció alaptalan és teljesen fölösleges aláírni, mert a legtutibb kritikát megírta erről hőn szeretett Tomipapánk, aki gyönyörűen meg is indokolta, hogy miért alkalmatlan Tóth Zoltán kezdeményezése bármire is.

Egyébként érdemes pár szót vesztegetni Tomipapai úr többoldalas terjengős érvelésére, hiszen tipikus értelmiségi hozzászólás és süt belőle az legdurvább előítélet. Leírja ugyanis, hogy ami mézet gyantatechnológiával kezelnek, az már nem tekinthető méznek, de ennek ellenére haszontalannak ítéli Tóth Zoltán kezdeményezését. Elővezet persze gyenge lábon álló jogi és logikai indoklást, de a lényeget nem kerülheti meg és Ő is kimondja, hogy a gyantatechnológiának lényegében semmi helye a mézüzemben.

Gondolkodjunk már el egy kicsit, hogy ha egy gyár felkínál a világpiacon hatféle kifejezetten méz kezelését szolgáló  műgyanta terméket, ráadásul tudjuk is, hogy Ázsiában hihetetlen tömegben állítanak elő mézhamisítványt, akkor nekünk magyar méhészeknek a szakmánk védelme érdekében ez ellen nekünk méhészeknek nem kell tenni semmit? Tsanyi! Ne válj az ördög ügyvédjévé! Pestlőrinc hozzászólása éppen arra hívta fel a figyelmet, ami a leglényegesebb Tóth Zoltán petíciójában: Ez a technológia már itt van Magyarországon is. És ezt a hozzászólást törölted. Kinek az oldalán állsz Tsanyi?

Ez még mind semmi. De ezek után közölte, hogy ő be fogja perelni Csuját.
Vajon miért?
Vajon miért?
Merthogy Csuja nem mondott semmi olyat, amivel Tsanyika jó hírét sértette volna. Mostmár csak az a kérdés, hogy vajon mit mond nyilvánosság előtt Csujáról Tsanyi? Merthogy szerintem Tsanyi nem gondolkodik el azon soha, hogy mikor sérti meg Csuja személyiségi jogait, ahogy Szenttamási István Tamás se gondolkodott el egy időben ezen és a vékony jégen elcsúszni látszik szegény. Tudod, a rosszindulat rossz tanácsadó. Pláne, ha még mellette más személyek is bujtogatják szegényt. De döntsön a bíróság abban, hogy Szenttamási úr mit is tett valójában!
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

robi 75

• 1010
« Válasz #2286 Dátum: 2017. Január 10. 13:33 »
Nem tudom mért nagy só Dr. Hegedűs Dénes jóslata, ezzel szerintem a méhészek pontosan tisztában vannak.
Itt a környéken is nullázódott le méhészet teljesen az ősszel, most délelőtt beszéltem egy helyivel, már jó párat becsukott, a többinek sincs nagy jövője.
De ez sem újdonság, várható volt legalább is azok alapján amiket én láttam tavasz óta.
Üdv:robi

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2287 Dátum: 2017. Január 10. 13:39 »
QUQURIQ !!!

Robi 75!
"Nem tudom mért nagy só Dr. Hegedűs Dénes jóslata, ezzel szerintem a méhészek pontosan tisztában vannak".
Dénes már a nyár végén ezt mondta! Kár, hogy csak most hallják meg a méhészek...
Bizony már az áttelelő atkaszám miatt lehetett tudni, hogy fekete betűs lesz a 2017 tavasz!

Kiskakas

*

robi 75

• 1010
« Válasz #2288 Dátum: 2017. Január 10. 13:46 »
Itt már tavasszal gondok voltak, ezek napra elejére négyzetre emelődtek, de tudom hogy nagyon sok méhésznek ősszel eset le a "20 filléres"'.
Üdv:robi

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2289 Dátum: 2017. Január 10. 13:52 »
QUQURIQ !!!

:( :o ::) :-[ :'(
bizony-bizony!

Kiskakas

ui. tavaszig még sok-sok helyen potyog a "20 filléres"

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2290 Dátum: 2017. Január 10. 17:35 »
Ma délután Tsanyi újra felhívta Csuját. Újra megfenyegette perrel. Csuja azt mondta, hogy szíve joga, megteheti. Ez állampolgári jog. Ezen kívül arról is tájékoztatta Csuját, hogy az Ő telefonja olyat tud, hogy felvesz minden beszélgetést. Csuja megdöbbent, hogy a tegnapi beszélgetést is rögzítette Tsanyi, pedig erről ott akkor nem adott neki tájékoztatást.

Kedves Méhésztársak! Úgy beszélgessetek Tsanyival telefonon, hogy szólás, kérdés nélkül felveheti az összes telefonbeszélgetést, amit veletek folytat. Etikus ez? Jogos ez? Ezek után azt kell mondanom, hogy Tsanyinak nemcsak a moderátori magatartása méltatlan.

A ZŐD fórumon kitörölt két teljesen szakmai hozzászólást indoklás nélkül. Miután ez ügyben számon lett kérve, akkor nemhogy bocsánatot kérne az etikai normákkal nem magyarázható magatartásáért, hanem még megtámadja személyében is azokat az embereket, akik indoklást mernek kérni. De még ennél is továbbment Tsanyi, Most már perrel is megfenyegeti azt az embert, aki jó szót szól dr. Hegedűs Dénesnek az OMME alelnökének álláspontja mellett. Mi a baja ennek az embernek akár dr. Hegedűy Dénessel, akár azzal, amit dr. Hegedűs Dénes mondott? Na ez a mai napon se derült ki.
De nemcsak ebben látszik végletesen elfogult magatartásúnak Tsanyi, hanem a legújabb mézhamisítást leleplező petíció kapcsán is. Ugyanis a második kitörölt hozzászólás éppen a Tóth Zoltán petíciójának további indoklása volt.

Tsanyi nem tud megnyugodni. Nem tud bocsánatot kérni. Pedig van neki miért bocsánatot kérnie. Sajnálom, hogy erre nem képes. Az ember ha cselekszik, hibázik is, mert esendő. De azért ember, hogy tudjon bocsánatot kérni. Pláne akkor, ha egy olyan internetes fórum moderátora, aminek többezer tagja van.

Egy internetes fórumot, a moderátorok tevékenysége tesz hitelessé vagy éppen el is hiteltelenítheti, tehát nagy felelősség van a vállukon azzal, hogy a fórumon moderátori tevékenységet folytatnak. Ha nem bírja objektív mércével mérni a hozzászólásokat, akkor illendő leköszönni a feladatról.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kas62

• 146
« Válasz #2292 Dátum: 2017. Január 10. 20:17 »
Te ott regisztrálva vagy a vélt sérelmedet ott kaptad ott intézkedj!
Vagy nincs vér a .....
Légyszíves ne itt keresd az igazadat.
A magán beszélgetésetek itt történő közzététele is undorító.
Felesleges az állandó feszültség gerjesztése.

« Válasz #2293 Dátum: 2017. Január 10. 20:24 »
Nekem a hangfelvételekkel soha nem volt gondom, és nem is lesz.
Úgy élem az életem, hogy amit mondok, vagy állítok, azt soha nem tagadtam le.
Persze voltak olyan élethelyzetek, hogy a számat elhagyó szavakat legszívesebben visszaszívtam volna, de az a kellemetlenség körébe tartozik.
Aki kint van a fronton, mindig számíthat arra, hogy saját kijelentéseit, elszólásait felhasználhatják ellene.
Örülök annak, hogy a Fekete-Fehér Méhészklub hozzászólásait már egy jó ideje nem kellett moderálni.
Ez csak akkor történik meg, amikor a felek személyeskednek, és egymásnak esnek.
Az első 3 év megtanított arra, hogy egy privát üzenettel el lehet venni az élét a további háborúzásnak.
Aki erre sem hallgatott, ő már nem tagja a Méhészklubnak.
A Skype meg külön tészta, mert azt többen is hallhatják, és akkor a bizonyítás is egyszerűbb.
Sokat segíthet ha magunkba nézünk, és magasabbra tesszük tűrőképességünk mércéjét.

Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2294 Dátum: 2017. Január 10. 20:27 »
 Bercsényi.
 A tagság egyenesen leírta az Ommet.
Tehát nincsenek elvárásai vele szemben. Bele törődött, hogy semmire se jó. De véleménye van, ezt még most is állítom.