Tsanyi személyére vissza kell térnem egy keveset, mert továbbra megdöbbentő a rendkívül elfogult viselkedése, amivel moderátori tevékenységét folytatja a ZŐD fórumon. Tsanyi látása, ki tudja miért, de újabban nagyon elhomályosult, pedig korábban még Ő volt a legnormálisabb moderátor a ZŐDÖN. Azon felül, hogy minden formában kifogásolta Bross elnökké választását, most - ahogy hatalomra került - a Bross tévedéseit támogatja.
Ugye azt már tudjátok, hogy kitörölte Pestlőrinc két hozzászólását. Az egyikben Dr Hegedűs Dénes jóslatát idézte Pestszentlőrinc, ami szerint tavaszra 10 mrd Ft vagyonveszést fog a méhészeti ágazat elszenvedni. El nem tudom képzelni, hogy mi a gondja ezzel a számadattal vagy Dr Hegedűs Dénessel Tsanyinak. Dr Hegedűs Dénes jóslatán lehet vitatkozni, de kitörölni a méhészek fejéből nem lehet. Nem értem, hogy mi a gondja dr. Hegedűs Dénessel, aki lelkiismeretes és nagy tudású állatorvos és közismerten jó méhész, ráadásul egy mérsékelt magatartású személyiség.
Tsanyika!
Inkább nézz szembe a ténnyel akár tetszik neked vagy nekem vagy bárkinek, de a magyar méhállomány nagyon komoly pusztulást fog átélni áprilisig. Ez ügyben értelmetlen hisztizni. Merthogy, ha te moderátorként egy ilyen hozzászólást kitörölsz, az gyerekes hisztéria. Vagy netán utasításra tetted? Ne sunyíts, Szólalj már meg szentem, hisz te is itt dekkolsz ezen a fórumon!
Tsanyi tegnap este felhívta telefonon Csuját és úgy ordította le a fejét, hogy közben az egészet hallotta skype-ló közönsége, valószínűleg Tomipapa, Mézes Jenő stb. Megfenyegette Tanyi Csuját perrel. Újabban már ebből is divat kezd kerekedni? Csuja persze - ahogy szokta, ugye - majd összesz....ta magát ijedtében.
Kioktatta Tsanyi telefonon Csuját, hogy ő vegyész, hogy ő kémia tanár és az egész Tóth Zoltán féle petíció alaptalan és teljesen fölösleges aláírni, mert a legtutibb kritikát megírta erről hőn szeretett Tomipapánk, aki gyönyörűen meg is indokolta, hogy miért alkalmatlan Tóth Zoltán kezdeményezése bármire is.
Egyébként érdemes pár szót vesztegetni Tomipapai úr többoldalas terjengős érvelésére, hiszen tipikus értelmiségi hozzászólás és süt belőle az legdurvább előítélet. Leírja ugyanis, hogy ami mézet gyantatechnológiával kezelnek, az már nem tekinthető méznek, de ennek ellenére haszontalannak ítéli Tóth Zoltán kezdeményezését. Elővezet persze gyenge lábon álló jogi és logikai indoklást, de a lényeget nem kerülheti meg és Ő is kimondja, hogy a gyantatechnológiának lényegében semmi helye a mézüzemben.
Gondolkodjunk már el egy kicsit, hogy ha egy gyár felkínál a világpiacon hatféle kifejezetten méz kezelését szolgáló műgyanta terméket, ráadásul tudjuk is, hogy Ázsiában hihetetlen tömegben állítanak elő mézhamisítványt, akkor nekünk magyar méhészeknek a szakmánk védelme érdekében ez ellen nekünk méhészeknek nem kell tenni semmit? Tsanyi! Ne válj az ördög ügyvédjévé! Pestlőrinc hozzászólása éppen arra hívta fel a figyelmet, ami a leglényegesebb Tóth Zoltán petíciójában: Ez a technológia már itt van Magyarországon is. És ezt a hozzászólást törölted. Kinek az oldalán állsz Tsanyi?
Ez még mind semmi. De ezek után közölte, hogy ő be fogja perelni Csuját.
Vajon miért?
Vajon miért?
Merthogy Csuja nem mondott semmi olyat, amivel Tsanyika jó hírét sértette volna. Mostmár csak az a kérdés, hogy vajon mit mond nyilvánosság előtt Csujáról Tsanyi? Merthogy szerintem Tsanyi nem gondolkodik el azon soha, hogy mikor sérti meg Csuja személyiségi jogait, ahogy Szenttamási István Tamás se gondolkodott el egy időben ezen és a vékony jégen elcsúszni látszik szegény. Tudod, a rosszindulat rossz tanácsadó. Pláne, ha még mellette más személyek is bujtogatják szegényt. De döntsön a bíróság abban, hogy Szenttamási úr mit is tett valójában!