Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1714915 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Gőzölgő
« Válasz #2235 Dátum: 2016. December 12. 17:08 »
Mint érintett, nem én kezdtem a személyeskedést! Most is olvasható a Hírlesben, honnan indult ez az egész. Vivaldi beidézett hozzászólásához: elmehet vele a jó nógrádi ..............-ba, ennyit a nem szeretett személyeskedéséről, meg észérveiről!

"Figyejmáöcse."
Sem én, sem pedig te nem határozod meg, hogy ki hová menjen. Azok akik olvasnak eldöntik magukban. Attól, hogy erősködsz, káromkodsz meg pocskondiázol nem leszel népszerűbb. Aki olvas azok nagy többsége pontosan tudja, hogy kit hová soroljon. Ne felejtsd el, itt azért senki nem hülye. Nagyon is pontosan tesznek engem is téged is mást is oda arra a polcra ahová való. Legfeljebb nem vitatkoznak veletek, mert nincs mindenki annyira felkészülve a vitára, mint én aki nem ijedek meg tőletek. Talán arra már mindenki pontosan rájött, hogy nem arról van szó, hogy mindenki, beleértve Csuját a kasos méhészetével, meg Kónyát a természetes forgófészkessel, meg téged nem tudom mivel, aztán Jenőt az élenjáró méhészetével egy kolhozba kényszerítenek. De, aki olvas a sorok között az rögtön rá jött, hogy nálad is például honnan fúj a szél. És ezt nem lehet káromkodással meg szidással eltakarni. Mindenki tudja a mézkereskedők ellen érdekeltek, és ilyenek által mint te és Jenő a spanjaik által, akik a mézkereskedők szócsövei, próbálnak és eddig sikeresen próbáltak megakadályozni minden  elképzelést arra nézve, hogy a méhészek saját lábukra álljanak.
 Az pedig, hogy indulataitokat nem bírjátok féken tartani szerintem egyáltalán nem rokonszenves senkinek, főleg ilyen helyzetben ahol a magyar mézfelvásárlás, és a mézpiac egyszerűen összeomlott.

*

robi 75

• 1010
« Válasz #2236 Dátum: 2016. December 12. 17:10 »
Szerintem kapásból egy nagy csomó hátránya lenne belőle, ha egész évben fixen fent lenne a méztér.
Üdv:robi

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2237 Dátum: 2016. December 12. 17:51 »
Szerintem kapásból egy nagy csomó hátránya lenne belőle, ha egész évben fixen fent lenne a méztér.

Ezek szerint tényleg nem ismered. Lehet a zsanér fix, de nem fix is. Te döntesz, melyiket alkalmazod. Egyébként meg te döntesz, hogy raktárban tartod a lépeket vagy kaptárban.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

robi 75

• 1010
« Válasz #2238 Dátum: 2016. December 12. 19:04 »
Vivaldi!

Szerintem a méhészek megállnak a lábukon, hogy vannak e "mézkereskedők szócsövei" a fórumokon azt nem tudom kiszűrni, a mézem eladásában nem a fórumokon elhangzó jóslatokra hagyatkozok, teszek rá nagy ívben hogy ki mit mond ebben a témában. Hál istennek tavaly is tettem rá nagy ívben, rögtön leadtam mindent, és az idén is, az árcsökkenést egy kicsit kompenzálta a naprám mennyisége, az ugyanis nekem rendkívül jó volt (de a méhek is!), mindenkinek ilyet kívánok. Összefoglalva nem gazdagodtam meg szemét módon egyik napról a másikra ;D, de a padló fogástól is nagyon messze vagyok, így nem is pánikolok, pénz a számlán, üres hordók eltéve várják a jövő évet.
Megdöbbenve olvasom mennyien kínálnak eladásra mézet, a méhész fórumokon :o, ez már tényleg a végső elkeseredettség jele, innen már csak a kötél van.
Szóval felőlem beszélhet akárki akármit, nem érdekelnek az ötletelgetések, az én mézemmel én rendelkezek, és túl akarom élni.

Geddekas!

Tényleg nem ismerem, hunornál szerintem felesleges, de amit te javasoltál a 2x12 NB, az szerintem meredek termelő kaptár egy kicsit, nem sok lehetőséget ad a méhésznek, egy nagyon jó napraforgón már lehet hogy szépet mutat.
De hogy nem veszek ki belőle 20-30 kiló repcét tisztán és gyorsan az már biztos, márpedig nekem a túlélés miatt kell a jó repce is. Nem beszélve arról hogy egy jól beállított alacsonyabb keretes(hunor, feles) rakodókaptárnál a rajzás féken tartására is sokkal több a lehetőség, nem kell a kritikus(nálam már termelési!) időszakban turkálni, hétről hétre bölcsőzni járni. Aki itt felénk nagyboci fészekkel dolgozik rakodóban annak válogatott anyacsapata van, és egy rakás tartalék, amiből tuningolja a vándoroltatottakat, és így már repcén is eléri azt amit én egy átlagos hunorban, Mert ugye szép látvány a 8-10 nb keret fias kis mézkoszorúval, de még szebb ha van felette két feles méztér már repcén megdobva, de legalább egy hunor.
Nem véletlen vagyok a repcére kattanva, először is nekem van lehetőségem kihasználni, másodszor a napraforgó nélkül a magyar méhészetek java már rég ment volna a "levesbe", harmadszor az akác már rég nem a fő méhlegelőnk, egy-egy évet kivéve csak az idősek fejében az.
Üdv:robi

*

izso60

• 573
« Válasz #2239 Dátum: 2016. December 12. 19:56 »
Üdv.Uraim!
robi75!
Nem értelek!
Miért nem fogadod el Geddekasnak hogy a repce gyilkos!
Megöli a méhet!
Neki van egy beszélgetőpartnere aki biológus valami Csujalacinak hívják Ő csak tudja hiszen biológus!
Bezárni a kaptárt-,kast és egyéb méhlakásokat amíg virít a sárga "gyilkos"

Elmondom hogy megy ez Mifelénk.
A méhészek türelmetlenül várják a virágzás megindulását,de már jó előre minden feltételt leegyeztetnek a földeket használó,művelő gazdákkal.
Amelyik méhész nem vándorol,(mert egyébként nem állóméhészetekről beszélünk)annak nem teleltek át a méhei,vagy sz...k.
A repcén még a gyengébbek is felrobbannak!
Aki semmire valókat babusgat annak nincs gondja a pergetésre,mángorlásra akácon sem!
Természetesen lehet az állományba nagyon gyenge család is de azt ugye felszámolja a méhész,és viszi az állományát a "sárga gyilkosra"Ki kaptárban,ki kasban,ki konténerben,mert mindenki másképp csinálja,de csinálja és pergeti a repcemézét.

*

Bicska

• 601
« Válasz #2240 Dátum: 2016. December 12. 20:26 »
Én csak akkor törlök valamit, ha az alpári... Erről ennyit Jenő...

Bicska
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

*

izso60

• 573
« Válasz #2241 Dátum: 2016. December 12. 20:35 »
Üdv.Uraim!
És most mint Geddekas egymásután irkálok a saját írásom alá a klub vezető intelmére,a "Gőzölgőbe"noha nekem a Hír-les-en írt a fórumtársunk, cseppet sem hír értékű,"virtuális"személyemet érintő agymenést!

Bálint!
Te akiben feszül a közgazdaság,semmit nem tudsz semmilyen szövetkezetről,nem ÉRTESZ hozzá azért írhatsz baromságokat!
Olvasgasd vissza hű elvtársad a jó Geddekas írásait az egyeduralkodó NAGY méhészeti szövetkezetekkel kapcsolatban.
Ha nem KÍNAI az írás, gyarapíthatod vele a közgazdasági zéró ismereteidet,hátha egyszer képes leszel értelmes hozzászólásra valamelyik szakmánkat érintő témához.
SZERENCSÉTLEN! Bocs ez a Te szöveged és ezzel ki is mondtál mindent ami benned volt szakmailag!

« Válasz #2242 Dátum: 2016. December 12. 20:56 »
Na, mi van, motort cseréltetek az izsó60 nickben? Ez láthatóan egy kicsit jobban füstöl és szakállas is, de cél ugyanaz. Szerencsétlenek… Majd írjatok valami konkrétumot is, mert ez így már szánalmas.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2243 Dátum: 2016. December 13. 00:04 »
 Lehetetlen ennyi , egy agysejtű ostobával /finoman szólva/ bármiről is érdemi vitát lefolytatni. Mindenki értse magára vagy ne értse.
 Egyes fórumozók IQ-ja, nem éri el a kaktuszomét. Mások rosszindulata viszont olyan mint szauroné a gyűrűk urában. A hülyeség és a rosszindulat mellett, sokan még arra is képtelenek, hogy a saját érdeküket nézzék. Vannak viszont egy páran akik meg csak a saját érdeküket nézik.
 Megállapítható, hogy ezzel a társasággal soha nem lesz belőlünk semmi.

*

kas62

• 146
« Válasz #2244 Dátum: 2016. December 13. 08:43 »
" Megállapítható, hogy ezzel a társasággal soha nem lesz belőlünk semmi."

Belőled  meg a kaktuszodból . ?   ;D

*

kas62

• 146
« Válasz #2245 Dátum: 2016. December 13. 08:59 »
"sokan még arra is képtelenek, hogy a saját érdeküket nézzék. Vannak viszont egy páran akik meg csak a saját érdeküket nézik."

Meg vannak, kaktusz-"kertészek" a közösségért.  ;D

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2246 Dátum: 2016. December 13. 18:44 »
Vivaldi:
Idézet
Lehetetlen ennyi, egy agysejtű ostobával /finoman szólva/ bármiről is érdemi vitát lefolytatni. Mindenki értse magára vagy ne értse.

Igazad van. Észrevetted-e már, hogy Tomipapa most is több név alatt irkál? Sőt nemcsak Tomipapa irkál több név alatt. Lehet, hogy az egysejtűek nincsenek olyan sokan, mint ahogy gondolod.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

izso60

• 573
« Válasz #2247 Dátum: 2016. December 13. 21:05 »
Üdv.Uraim!
Geddekas!
Mielőtt megállapítod (a benned feszülő keserűség,tudatlanság,veszteségérzet miatt)hogy ki kicsoda és milyen nick név alatt ír,kérlek olvass vissza egy kicsit az atkairtás tpic ba.
Ott megtalálod a választ arra is,hogy ki valójában a jó Geddekas!
irido vs Geddekas

GEDDEKAS=00000
Ennyit rólad!
« Utoljára szerkesztve: 2016. December 14. 18:56 írta izso60 »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2248 Dátum: 2016. December 14. 08:44 »
Egyáltalán nem érdekel ki, kicsoda. Legtöbbször meg se nézem. Csak az érdekel ki mit ír. Mert én biztos vagyok benne, bármennyi alakot is felvesz valaki, az írásának stílusa ugyan az marad. Persze elkerülhetetlen, hogy néhányan személy szerint is ismerjük már egymást. De ezt a dühöt már egyáltalán nem értem. A dühöt, ami egymással szemben ennyire ellenségessé teszi az egyiket a másikával. Végül is ez csak egy fórum.
 Tomipapa, akivel én már veszekedtem eleget, szórakozásból kezdett fórumozni, főleg irodalmi munkásságának kiterjesztése miatt. Más kérdés, hogy idővel aztán úgy belemerült a dolgokba, hogy besorolt arra az oldalra ahol most van.
Tomipapa azonban nem tomipapa a stílusa nélkül. Ezért én úgy gondolom, ha más nevében és főleg más stílusban kellene neki fórumozni inkább abba hagyná, mert úgy már nem az igazi. Igaz, más néven próbálkozott már, amit én teljesen feleslegesnek tartok, mert az irodalomban valamennyire járatos olvasó azonnal felismeri a stílusát. Ebből kiindulva én egyáltalán nem hiszem, hogy Izso ő lenne. De ha ő akkor sincs semmi, ha hülyeséget ír arra válaszolok, és nem a személye vezérel a válasz adásomban.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2249 Dátum: 2016. December 14. 10:21 »
Igazad van abban, hogy minden embernek van stílusa, szókincse, jellegzetes szófordulata. Tomipapát is éppen ezért lehetett felismerni amikor Főnix márkanév alatt megszólalt. Először adta a tudatlant, aki még a helyesírás szabályait se ismeri. Próbált bunkó stílust felvenni. Mégis kiütközött pillanatok alatt, hogy Ő bizony Tomipapa.

Izsó60 egy lopott nick. Nem a tiszakécskei méhész írogat ezen a néven. Nem is Tomipapa találmánya Izsó60, hanem egy  másik méhészé, aki már korábban is fórumozott, sőt fórumozik most is nem IZS60 néven. A hirdetéseket nézegetve tetszett meg neki ez a nick. Nyilván azzal a szándékkal választotta, hogy Ő rejtve maradjon, de kimondhassa azokat a gondolatait, amit a másik néven (ami személyéhez jól köthető) nem akar kimondani, mert ott ő jó fej akar maradni. Valószínűleg olyan emberről van szó, aki szintén változást akart, de megsértették és ezt nem tudja elviselni. Pedig aki közéletben dolgozik annak alaptalan vádakkal is meg kell küzdenie. Most mind a két oldal ellen dolgozik és mind a két nick néven.

Ezt az embert megtalálta Tomipapa és most össze is bótolt vele. Elkérte az Izsó60 belépési jelszavát és egyre többet Ő ír Izsó60 név alatt. Eleinte nem volt felismerhető, mert felváltva írogattak, de Tomipapa egyre jobban belelendült és belekerültek Izsó60 hozzászólásaiba a Tomipapa írásaiban megszokott jellemzők. Leglátványosabban a tegnapi napon.

Ha Izsó60 egy új játékos lenne a pályán, akkor már privátban jelezte volna ezt és telefonon tisztázhattuk volna a kapcsolatot. Izsó60 tehát nem új játékos.