Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1714839 megtekintés
Re:Gőzölgő
« Válasz #2205 Dátum: 2016. December 05. 10:26 »
Maximálisan egyetértek.

« Válasz #2206 Dátum: 2016. December 05. 20:50 »
Huhhhh, Geddekas!
Erre nem gondoltam.
Akkor arra megint alakuljon egy bizottság aki dönt az előadókról?
Valami fék azért kéne, mert a bemutató méhesek némelyike is hagy némi kívánni valót.
A gyulai mézversennyel, mint írtam teljesen egyet értek, sőt én is neveztem már egyszer.
Azzal viszont egyáltalán nem, hogy még arról sem győződnek meg a szervezők, hogy a versenybe nevezőnek vannak e méhei.
Ebből a néhány hozzászólásból is látható, hogy rengeteg a tennivaló.
Nagyernyei Attila

*

főnix

• 104
« Válasz #2207 Dátum: 2016. December 06. 06:59 »
Huhhhh, Atilla!

Hát persze, hogy kell egy bizottság vagy munkacsoport, amelyik szigorúan kontrollálja majd az Előadókiválasztó Munkabizottságot. Már jelentkeztem is belé, én is szeretnék segíteni nektek a legjobb előadók kiválasztásában.

Abban viszont nem értek egyet veled, hogy a gyulai mézverseny elbírálásával foglalkozó szakmai zsűri kontrollálásával is ez a munkabizottság foglalkozzék. Szerintem arra a feladatra is szükséges lesz egy munkabizottság felállítása, különösen annak fényében, hogy a gondozott méhállomány ellenőrzésének feladatát is szeretnéd, ha elvégezné. Már gondolkodtam, hogy nem kellene megállnia ennek az új bizottságnak a bemondás alapú kontrollálásnál, hanem titkosszolgálati módszerek bevetésével ki kellene szűrnie azokat is, akik adózási manipulációk miatt minden méhcsaládot az asszony vagy a barátnő, esetleg családtagok nevén szerepeltetnek. Nehogy már olyan emberek mézét válassza ki a munkabizottság, akik etikátlanul letagadják a méhcsaládjaikat, netán azt hazudják, hogy van nekik, de aztán mégse. Szigorú kontroll kell, s végre rendet kell vágni az elburjánzott bemutató méhesek között is. Véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy nincs egyetlen "top bar hive"-típusú bemutató méhes, ahol az érdeklődő és tanulni vágyó méhészember tanulmányozhatná a szabadépítményes méhészkedés fortélyait, megismerkedhetne a savós fias mángorlásával előállítható magas akácpollen-arányú mézek előállításának rejtelmeivel, a repcepollen-mentesítő tisztító mángorlás titkaival, a kuktás oxálsav-szublimálással, de bepillantást nyerhetne a Demeter-szintű méhészkedési gyakorlatba is. Apropó, a mézversenyeken azt is el kell érni, hogy indítsanak külön mángorolt fajtaméz kategóriát is, tarthatatlan a jelenlegi gyakorlat, mely nem teremt esélyegyenlőséget a pörgetett mézeket előállítóknak. Nem nélkülözhetjük a jövőben a "törökméz" kategóriát sem, nem tűrhetjük, hogy a technológiát alkalmazó és terjesztő nagy méhészetek kiszoruljanak a mézversenyekről.

Egyetértek veled, valóban rengeteg tennivalónk van, s ha a széles méhész-rétegek igényével nem hajlandók méhész vezetőink foglalkozni, minél előbb saját kézbe kell vennünk ezen dolgok kontrollálást és azt követően az irányítását is, mert ez a lagymatag állóvíz minden tenni vágyó és tudó méhész számára elfogadhatatlan. Minél előbb fel kell végre állítani a Munkabizottság-Felállító Munkabizottságot is, melynek elnöki posztjára természetesen téged javasollak, mert immáron nekem is elegem van ebből a tesze-tosza, a semmittevést lázas látszattevékenységgel palástoló érdekképviseletből.

Majdnem elfelejtettem, feltétlenül kell egy demonstrációs munkabizottság is... Annak is lennél a vezetője?

« Válasz #2208 Dátum: 2016. December 06. 07:18 »
Kedves Tomipapa, Arisztaiosz, Főnix!
Nálunk elég nagy a köd, de ahogy olvasom írásod, nálatok is az lehet.
Én nem egy pár családos méhészre gondoltam, aki momentán ma éppen a mikulás szerepében díszeleg, hanem egy szakmai grémiumra.
Esetleg ha a kertészeket próbálnád minősíteni, talán szerencsésebb lenne.
Azzal mindenki tisztában van, aki olvassa az itteni írásokat, hogy neked a küldetésed a kötekedés, a lejáratás.
Okos, értelmes dolgokat fogalmazz meg, mert a mai nap rólad szól!
A gyerekek előtt hamar lebukhatsz, hogy Te nem is vagy igazi mikulás.
Majd folytatom.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2209 Dátum: 2016. December 06. 07:24 »
Nem kellene még egy olyan bizottság is, amelyik azokat rehabilitálja, akik a neonikotinoidokat korábban tűzzel-vassal védték? Párhuzamosan működhetne a lelkiismeret tisztító bizottsággal.

« Válasz #2210 Dátum: 2016. December 06. 07:42 »
Grill pipi!

Farkad fogja bírni azt (a szarka esetéből kiindulva), hogy minden bizottságba jelentkezel mint "szakértő"?

(Én nem a testi épséged miatt aggódom, hanem a szava hihetőséged miatt ......  ;D ;D ;D ;D ;D
Tudod csak olyan munkára jelentkezünk, amit aztán el is tudunk, akarunk  végezni, nem csak beköszönünk aztán, majd ha egyszer ezért is csengetnek a nem haverok, nem megbízók megjelenünk .... úgy-e?)
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2211 Dátum: 2016. December 06. 08:56 »
Olvastam Tomipapa beszámolóját az informatikai munkabizottságról. Abból kiderült, hogy le fog onnan Ő lécelni hamarosan, mert felfogta, hogy nem ért hozzá.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2212 Dátum: 2016. December 06. 19:58 »
Mi is alapítunk egy bizottságot, az fogja megállapítani, hogy ki nevezheti magát "Béka segge alattinak."
Nyilván majd ide is kell egy ellenőrző bizottság ami kontrollálja az a bizottságot aki majd megállapíthatja, hogy ki nevezheti magát béka segge alattinak. Aztán ezt a bizottságot is csak kell ellenőrizni valakinek, ide tehát választunk egy ellenőrző bizottságot. nyilván ezt is ellenőrizni kell majd, és így tovább.
Nyilván kell majd egy szóvivő bizottság is, amit csak kuruttyolóknak neveznek. És így tovább.
 Így, aztán ha legalább 10000 tagnak adunk feladatot, nem lesz gond a mézértékesítés. Mivel az állandó ülésezéstől nem ér rá senki pergetni.

*

izso60

• 573
« Válasz #2213 Dátum: 2016. December 07. 20:47 »
Üdv.Uraim!
Vivaldi!
Az rendben van hogy létrehozol egy bizottságot ami hívatott eldönteni hogy ki a "béka segge alatti" de a kontroll bizottsághoz ne legyen közöd mert falhoz állítanak,ugyanis jelentő összeférhetetlenséget vélek felfedezni a bizottságok között!!!!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2214 Dátum: 2016. December 08. 17:22 »
Fel kell kérnem valami mocsári jogászt. Nem ismer ilyet valaki?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2215 Dátum: 2016. December 08. 19:41 »
Körülötted rajzanak. Ott van Vácon aki a te kedvenced.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2216 Dátum: 2016. December 09. 18:20 »
 Figyelj má Csuja, te  elfelejted b@zmeg, hogy nem mindenki őshonos az Omme központban mint te, akit ha egy vulkán, ott törne ki a portán, az se tudna megakadályozni, hogy benyomuljon és beüljön középre, akkor is amikor semmi dolga nincs ott.. Tulajdon képen most aztán már mindenki felteheti a kérdést magának, Mészárosék, ugyan úgy mint Brossék, hogy mit követtek el az előző valamelyik életükben, hogy téged oda vitt a rontás az Omme közelébe. Tőled már annyit szenvedett az egész banda, hogy valami nagyon jó fizetés kell ahhoz, hogy téged eltűrjenek, és nem rohannak el valahová Szibéria felé. Te azt hiszed, hogy én tudom, hogy ott ki a jogász meg ki nem, és ki nekem ott a nagy barátom.

*

izso60

• 573
« Válasz #2217 Dátum: 2016. December 09. 20:17 »
Üdv.Uraim!
No no Vivaldi!
Ezzel ne dicsekedj,mert jó lesz ha utána eredsz néhány jó képességű jogtudornak mielőbb!
Mert jogi védelem nélkül nem sokra viszed az ilyen "egyetlen" baráttal.

*

főnix

• 104
« Válasz #2218 Dátum: 2016. December 12. 03:04 »
Húüüüühahahaah!

Nagy a probléma uraim!Ez a mi jó Klubvezetőnk most mi a fenét csinál? Most végre észreveszi-e, hogy lázad a nép, végre észreveszi-e, hogy ideje lenne paradigmát váltani, netán továbbra is megpróbálja izomból letudni a problémát...

A nép valamiért lázad... Szomorú, hogy a Klub fennállása óta nem sikerült érvényre juttatni az egyenlő mércével mérés szisztémáját, ha kebelbeli, írhat bármit, ha ellenzékben van, úgy jár mint Izso60.

Üdv.uraim!
Vivaldi!
De most szívből,őszintén,mi bajod neked a Csuja féle Geddekassal?
Az a legmodernebb technológia,nem kell hozzá csillogó-villogó NP-ból támogatott inox pergető sem,fedelezőgép sem,bőven megteszi egy kiszolgált,öreg,de még működő mángorló és jöhet a savós meg tejfölös fias lép!
És már is folyik a minőségi arany,még ha nincs is aranybányánk.

Izso60!
Irány a Gőzölgő rovatba!
Ott simán folytathatod.
Ez a hozzászólásod számomra nem hír!
Nagyernyei Attila
Klubvezető

Atilla!

A Klub Szabályzatának  melyik pontja mondja ki, hogy csak olyan hozzászólások szerepelhetnek, amelyek a Klubvezető számára hírek lennének?

Ha a jó Jogerős Csuja László Geddekas Szarvapörköltfőző Mesterszakácsunk ír itt össze mindenféle badarságot és tömény személyeskedést, akkor Atilla Nagy Király joviális mosolygással szemléli a párttársát, ha viszont Izso60 merészel kissé szarkasztikusan válaszolni, felé elhangzik az uralkodói szózat: "Irány a Gőzölgő rovatba!" Pirossal, mint a pávián ülepének színe... (Gondolom, a mondanivaló és érvek hiányát a szín vagy betűméret, esetleg mindkettő hivatott kompenzálni...) Az is olyan "fejedelmi", ahogy fogalmaz a mi jó Vezírünk... Mintha a vizsláját vagy a Weszti-kutyuskáját küldené a kosarába... Mert ő a Klubvezető...

Ha a csókos "klubtag" kötekedik, mocskolódik, személyeskedik, gyakorta alpári hangnemben, az megbocsátható és megbocsátandó megtévedés, ha az "ellenzéki tábor" képviselőinek támad kedve megválaszolni a provokációkat, az végzetes személyeskedés, alpári mocskolódás, igaztalan provokáció.

Most momentán De Gonosz barátunk a súlyos provokáció következtében kialakult  indulati állapot nyomán valóban használt olyan - nem feltétlenül támogatandó-  fordulatokat, melyek némelyike alkalmas lehet a címzett méltóságának csorbítására, de fura mód az a Klubvezető, aki most törölte a célszemély hölgynemű felmenőjének eme szövegkörnyezetben történő említése nyomán a bejegyzést, ugyanaz a Klubvezető teljes megértéséről biztosította a Jó Jogerős Csuja László Geddekast, mikor az nem első alkalommal élt hasonló fordulattal. Az a jóságos, igazságos és egyenlő mércével mérő Klubvezető aztán még a klubról is kizárta -no, nem az "anyázót", hanem- azt a klubtagot, aki eme kijelentést megkockáztató kebelbéli Jogerős fegyvertárs fizikai inzultálásától annak szomatikus és mentális hiátusai láttán átmenetileg eltekintett. Természetesen tudnék még jópár hasonló esetet is sorolni, de mi a fenének, a jóságos és egyenlő mércével mérő, a fair-play jegyében küzdeni szerető Klubvezetőt szerintem a legkevésbé sem érdekli, hogy ki és miként éli meg, ha ő itt így "uralkodik".

Túl kellene már lépni ezeken, kellene egy normális szabályzat, melyben leírja a mi Nagy Királyunk, mi a tiltott, tűrt és  támogatott tartalom. Meg kellene végre találni az egyensúlyt, az egyenlő mércét. Ha ez eddig nem valósult meg, akkor ezután se fog.

A magam részéről amondó vagyok, hogy egy ilyen lázadás jelzés értékű, remélhetőleg egyre többen találják majd értelmesebb útnak, hogy ha hasonló marad a Klub irányvonala és moderálása, akkor lehet találni hasznosabb időtöltést is, mint itt pazarolni a drága időt és szórni a sertések takarmányába a gyöngyöket, fölöslegesen iszapbirkózni a dagonyában. Ezen alkalmi kis lázadások nélkül egy  tömény unalom ez a Klub, néhány hozzászólóval, lapos hozzászólással, nagy adag önfényezéssel, mind gyakoribb provokációkkal.
Ha rám hallgat az ellenzék, önkéntes szilenciummal le is tesztelheti, mire jut nélküle a Klubvezető és a sleppje. Ideje átmenni a Zöldre, Atillánk úgy is ott szokta kezdeni a napot, s ha mondanivalónk van, majd ő átemeli ide, ami itt hír értékű és ide tartozik. Az eddigi bevett gyakorlat alapján nem tartok attól, hogy amit átemel, az ne lenne elferdítve, de ha itt nincs válasz, hamar kifullad a legpöckösebb megváltó, provokáló és ferdítő szándék is.
Vivaldinak úgy is hiába tanácsolom, hogy ne itt provokáljon, neki egyrészt lételeme a "vita", másrészt azt a Ződön nehezebb folyamatosan gyakorolni, de önmaga ő sem tudja itt a folyamatosságot biztosítani. No, majd a jó Klubvezető, A Jogerős Geddekas, meg még néhány kontrás igyekszik itt fenntartani a permanens szellemi erekciót, mert én nem várom meg, hogy a Nagyerős Klubvezető végre megint fogást találjon rajtam, inkább önként hagyom őt és sleppjét főni a saját levében.

Mindenesetre valami végre elkezdődött, már egyre kevesebben akarnak itt együtt szenvedni a Nagy Királlyal, OMME Ustorával, Egyenlő Mércével Mérő Klubmegvezetővel. Holnaptól eggyel már bizton kevesebb lesz a szenvedők száma, aki meg maradni akar, annak jó mulatást. 

« Válasz #2219 Dátum: 2016. December 12. 08:04 »
Látod Főnix (Mikulás Bácsi) van amikor Te is figyelmetlen vagy, és saját magadat szívatod meg.
Most ez történt a hajnali félálmodban.
"Most momentán De Gonosz barátunk a súlyos provokáció következtében kialakult  indulati állapot nyomán valóban használt olyan - nem feltétlenül támogatandó-  fordulatokat,...."
Amikor azon az ominózus elnökségi ülésen órákon keresztül heccelted Csuját az semmi?
Aztán amikor a súlyos provokációd következtében "anyázott", rögtön etikai vizsgálatot kezdeményeztél?
A fagyi visszanyalt!
Biztosan én is hozok rossz döntéseket, de ez benne van a pakliban.
Ezt kérdezed még tőlem?
"A Klub Szabályzatának  melyik pontja mondja ki, hogy csak olyan hozzászólások szerepelhetnek, amelyek a Klubvezető számára hírek lennének?"
A Fekete-Fehér Méhészklubnak nincsenek szabályai!
Ezt már többször leírtam.
Mi akik ide írogatunk annyi megkötésünk lehet, hogy ne személyeskedjünk, és ne pocskondiázzuk azokat akik erre nem méltóak.
Kivétel azért akad, de ez a hozzászólás most másról szólt.
Ne nyugtalankodj, a Méhészklub nagy népszerűségnek örvend, de ez nem a Te érdemed.
Bemásolom ide Vivaldi egyik hozzászólását!
Gyakorlatilag megfogalmazta a Méhészklub működésének motorját!!!!!
"Így van. Nem titok. Mindenki tudja rólam aki ismer, és be is vallom. Időnként provokálok. Ettől él ez a fórum. Mert vitatkozni lehet, meg kell is. Amit nem szabad az a személyeskedés. Ezt nem szeretem. Írásra írást. Érveket érvek ellen.
 Amikor elfogy az érv, vagy nem is volt, akkor jön a személyeskedés. Én így gondolom."
Nagyernyei Attila