Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1714990 megtekintés
Re:Gőzölgő
« Válasz #2220 Dátum: 2016. December 12. 08:23 »
.
« Utoljára szerkesztve: 2016. December 13. 18:53 írta deGonosz »

« Válasz #2221 Dátum: 2016. December 12. 08:26 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 30. 08:29 írta kivancsi111 »

« Válasz #2222 Dátum: 2016. December 12. 08:54 »
111

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2223 Dátum: 2016. December 12. 08:54 »
Jenő!

Honnan a fenéből tudtam volna a neonikotinoid mérgezésről ha nem tőled. Te hívtál! Elmondtad a tüneteket. Elondtam neked, hogy mindent elsumákol a hatóság, ha nem megy ki a grinpísz. Ezt el is fogadtad. Megegyeztünk, hogy felhívom a grinpiíszt, hogy tud-e embert küldeni mintavételre. Simon Gergely volt a legközelebb hozzád. Megadtam a te telefonszámodat neki. Azután, hogy ti hányszor beszéltetek telefonon és hogyan írányítottad Simon Gergelyt a mérgezés helyszínére, azt már csak te tudod. Ha nem akartad volna, letilthattad volna az egészet.

Úgy beszélsz erről az esetről, mint friss menyecske a nászéjszakáról. Jól esett neked, hogy a vőlegényed lett a Greenpeace sőt segített, hogy film is készült, de szégyelled bevallani. Most meg fikázod a házasságközvetítőt. Valld be!

A többi vádaskodásod is ilyen gyenge lábon áll. Nem elég beszélni a világba, gondolkodnod is kéne.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2224 Dátum: 2016. December 12. 09:02 »
111

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2225 Dátum: 2016. December 12. 10:40 »

Gyakorlatilag megfogalmazta a Méhészklub működésének motorját!!!!!
"Így van. Nem titok. Mindenki tudja rólam aki ismer, és be is vallom. Időnként provokálok. Ettől él ez a fórum. Mert vitatkozni lehet, meg kell is. Amit nem szabad az a személyeskedés. Ezt nem szeretem. Írásra írást. Érveket érvek ellen.
 Amikor elfogy az érv, vagy nem is volt, akkor jön a személyeskedés. Én így gondolom."
Nagyernyei Attila

Aha! Tehát a motor a hazudozzunk jó nagyokat, hergeljük a termelő méhészeket, mert különben uncsi. Na de ha ezt Főnix teszi, akkor keressük a lehetőséget a kitiltására. Ha degonosz válaszol a Vivaldi környezetbarátmotorszemétségre, az is elítélendő? Mert visszaütött? Ő kezdte? Van Vivaldiról elnevezett motor? Sokkal ártalmasabb a környezetre mint Diesel, Otto, vagy Wan-kel-l. Ez kell?
Nem kedves mézes jenő. majd "Téged" csodálunk.
 a "Te Nagyságodat" istenítjük, a munkabírásodat meg hasonlók. Ugyan is csak az nem hazugság ha téged valaki dicsér. Amúgy te ugye elvagy magadnak,  csak időnként van hiányérzeted és jelensz meg itt, amikor már flusztrál, hogy amúgy nem csodál senki.
 Magamról csak annyit, hogy ha valaki hülyeséget írkál, /már pedig a Gonosz barátod így tett, és azt már mégse gondold, hogy itt mindenki hülye, és elhiszi, hogy arról van szó, hogy a méheinket adjuk be közösbe,/ én bizony nem hagyom szó nélkül.
 Azt is csak az nem látja aki nem akarja, hogy ha Csuja barátod 19, te egy híja vagy a 20-nak.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2226 Dátum: 2016. December 12. 10:41 »
Idézet
Azt mondta neked, hogy várni fog a híd alatt.
Vagyis attól kezdve, hogy te beleegyeztél abba, hogy szóljak a grinpísznek, már nem is tartottam a kapcsolatot se teveled, se Simon Gergellyel. Én megadtam a te telefonszámodat és ti intéztétek a többit. Két 18 évesnél idősebb felnőtt ember, aki nem állt gyámság alatt, eldöntötte telefonon, hogy találkoznak a híd alatt és együtt intézik a továbbiakat. Elmondom, hogy utólag tudtam meg azt is, hogy filmfelvételeket is készített a grinpísz. Ahhoz meg aztán végkép szükség volt a te beleegyezésedre barátom. Nehogy már azt mond, hogy tudathasadásos elmebeteg vagy és a másik tudatállapotodban egyeztél bele a filmfelvételbe.

Tudod Jenő! Gyáva népnek nincs hazája! tartja a közmondás. De gyáva méhészeknek sincs érdekvédelmi képessége. Akkor, abban a szomorú helyzetben te nem voltál gyáva. De most, amikor az egészet bűnként, sőt az én bűnömként állítod be. Ne légy olyan, mint az OMME vezérkara, ne légy szégyellni valóan gyáva, megalkuvó kicsinyes ember , aki abba rúg bele, aki segítséget akar és tud adni.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2227 Dátum: 2016. December 12. 10:57 »
Idézet
Nem kedves mézes jenő. majd "Téged" csodálunk.
 a "Te Nagyságodat" istenítjük, a munkabírásodat meg hasonlók. Ugyan is csak az nem hazugság ha téged valaki dicsér.
Jenő tud és szeret is dolgozni. Eredményes is a munkája. Lécci ezt ne vitasd el tőle.
Az is igaz, hogy nagyon elfogult önmagával szemben és azt gondolja, hogy csak a Hunorban van az igazság és hajlandó megsérteni bárkit szóban, akinek nem áll első helyen a Hunor. Márpedig elég öreg ahhoz, hogy megértse, hogy egy igazság van a földön, de az Őrá is vonatkozik. Ahányan vagyunk, annyiféleképpen van igazunk. Én az Ő helyében a közismert kaptártípusok közül a 12 keretes bukómézkamrás NB-t választanám és azzal méhészkednék. Abból több méze és több eladható méhcsaládja lenne ugyanazzal a technológiával és ugyanakkora állománnyal ugyanarról a méhlegelőről. Még egyszerűbb lenne a munkája neki, ha fekvő kaptárban 16 db 48 cm magas műlépes kereteket használna két kijáróval.

De ebben Ő dönt!
Csak ne fikázná a más kaptárrendszerrel dolgozó méhészeket.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2228 Dátum: 2016. December 12. 11:01 »
Jenő ugyan olyan mint te vagy, bammeg. Csak te nem látod, mert belülről a fejedből nézel kifelé.

*

robi 75

• 1010
« Válasz #2229 Dátum: 2016. December 12. 12:04 »
Geddekas! :D

"Én az Ő helyében a közismert kaptártípusok közül a 12 keretes bukómézkamrás NB-t választanám és azzal méhészkednék."

Ez egy igazi nobel díjas ötlet :D, szerintem már százszámra készíti is a kilenc centis toldókat.
Simán megszakadni annyi nagyboci kerettel szerintem.
Üdv:robi

« Válasz #2230 Dátum: 2016. December 12. 12:19 »
111

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2231 Dátum: 2016. December 12. 13:39 »
Robi!

Valószínűleg nem volt még dolgod bukómézkamrás kaptárral. Kényelmes fiókos kaptár. Kíméli a derekadat. Abba nem szakadsz bele mert nem emelsz fiókot.
« Utoljára szerkesztve: 2016. December 12. 13:43 írta Geddekas »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2232 Dátum: 2016. December 12. 15:49 »
Játszadoztok itt a nyomorult helyzetetekben, Bicska meg törli amikor valaki erre felhívja a többiek figyelmét.
Majd Geddekas és Vivaldi alakít tsz-t, aminek az egyikőjük elnöke lesz, a másik pedig biztonsági őre. Mint a régi téeszesítés idejében. Akinek van valamije az beadja a közösbe, a nincstelen cselédek meg vezetők lesznek. Azok, akik sem szellemileg, sem fizikailag nem képesek termelni, csak a népet hergelik. Senkik.

"12 keretes bukómézkamrás NB.."
Nem tudod Te mit beszélsz ::)
Hát most erre mit mondjon az ember? Ez kommentálni se kell. Saját magad bizonyítod be azt amit én leírtam rólad, pedig én csak az írásod alapján jellemeztelek.

*

robi 75

• 1010
« Válasz #2233 Dátum: 2016. December 12. 15:58 »
Főleg ha csak pár darab van belőle a kert végén.
Megszakadni nem csak a fiók emelgetésben lehet, attól könnyebb munkák is lehetnek igen fárasztóak, idegileg meg fizikailag is, az állomány méretétől függ. Napokig a NB fekvőben hajolni, az sem leányálom, már a keret is nehéz ha meg van rakva még ha géppel sepred is, napokig pakolászni több ezer darabot, hát az sem semmi.
Szerintem a hunor kerettel bánni sokkal könnyebb, de ezek a dolgok nem 10-20 családnál jönnek elő.

Üdv:robi

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2234 Dátum: 2016. December 12. 16:59 »
Ezek szerint nem tudod hogyan is néz ki egy bukómézkamrás kaptár.

Zsanérsarkon fordul a mézkamrafiók, ezért nem is tudod leemelni ha keret van benne. A fészekhez úgy férsz hozzá, hogy zsanérsarkon támaszkodva oldalra billented a felső fiókot. Tipikusan fizikai erőt kímélő kaptár. Keretenként kezeled a családot. Teljesen mibdegy, hogy egy vagy 500 ilyen kaptárod van. Jenő is lépenként kezeli a családokat, neki is alkalmas lenne. De most még bírja emelni a 20-25 kg-os hunor fiókot, hogy a fészekhez hozzáférjen. Hát had emelje.