Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715099 megtekintés
Re:Gőzölgő
« Válasz #1965 Dátum: 2016. November 05. 20:54 »
"mondja húzzatok el az OMME-ből szerintetek úgy is szar az egész"

Csak utánad izsóka!

Ha jól tudom a tagdíjjakból meríteni nagyobb biznisz, mint a támogatások után ácsingózni!
Te mennyit kaszáltál a méhészfillérekből...........?

"Ennél lejjebb aligha lehet ereszkedni!"

Dehogy is nem. Pl a méhészfillérekből küldöttgyűlési határozat nélkül, tolni taligával haza a pénzt.
Szerinted ez már a legalja volt vagy van esetleg még lejjebb is?  ???

Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #1966 Dátum: 2016. November 05. 21:05 »
"Olyanokból mint te, aki nem érted, hogy a világ megváltozott, és vele együtt a törvények is."

Aztán milyen törvények változtak meg?

A jogszabályokat eddig is és ezután is be kell tartani!  :)

Aki meg nem tud alkalmazkodni ...............az elveszik vagy elviszik!  ;)

Szabó György

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1967 Dátum: 2016. November 05. 21:06 »
Most egymást biztatjátok, hogy lépjen ki? A félelmem az, hogy eljön az idő, mikor biztatni se kell senkit.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1968 Dátum: 2016. November 05. 21:12 »
Rangerkám. Nekem az a félelmem, de nyugodtan cáfoljatok meg. Az omme soha nem működött az új egyesületi törvény szerint. Esetleg talán, nem e törvénytelenül működött?
 Én elfogadom, csak azt írjátok meg, hogy melyik érvényes törvény az ami alapján ez a felépítés rendben van.
Ha lehet úgy, hogy meg ís bírjam keresni.
 Mert én abból indulok ki, hogy ide az egyesületi törvény vonatkozik, és én abban nem találtam, pedig egész este bogarásztam. De... lehet, hogy ti tudósabbak vagytok mint én a béka segge alatt.
Megjegyezném nagy szégyen lesz rátok iskolázottakra, hogy ha nekem lesz igazam itt a béka segge alatt.

« Válasz #1969 Dátum: 2016. November 05. 21:13 »
Ha ez lett volna a cél gondolod vártunk volna 4 évet?  :o

Mi jól érezzük magunkat! Aztán ha más rosszul érzi magát ........ most már ..... hát menjen!  ;D

Nem fogunk utána  :'( ! Inkább  ;D!
Szabó György

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1970 Dátum: 2016. November 05. 21:16 »
Nem az OMME működött törvénytelenül, az OMME köszöni jól van, van egy hatályos alapszabálya, ez a 2005-ös. Hanem a választott tisztségviselők nem tartják be a hatályos alapszabályt és a hatályos törvényeket. Ezek mind rendezhető ügyek, ha a vezetőknek van belátóképessége. Egyre kevésbé látszik ez valószínűnek.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1971 Dátum: 2016. November 05. 21:17 »
"Én elfogadom, csak azt írjátok meg, hogy melyik érvényes törvény az ami alapján ez a felépítés rendben van.
Ha lehet úgy, hogy meg ís bírjam keresni."

Erre én is kíváncsi lennék, hogy a drága ügyvéd úr milyen paragrafusok alapján hozta össze ezt az alapszabályt?
Szaktanácsadódat megkérdezed ez ügyben? Hát ha Ő tudja?
Szabó György

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1972 Dátum: 2016. November 05. 21:27 »
Ez lesz.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1973 Dátum: 2016. November 05. 21:46 »
Ennyire jogszerűtlen és etikátlan etikai bizottsági határozatot még nem láttam. Nem tartom véletlennek, hogy a bizottság jogász tagja nem is írta alá.

Ebben  a határozatban egy dolog jó: a fellebbezés könnyen megállja a helyét. Ti hogy látjátok?

Az Etikai szabályzat csak 15 napos fellebbezési időt ad. Most vagy nem ismerik a saját szabályzatukat vagy félre akarják vezetni a delikvenst, hogy aztán,mint határidőn túl benyújtottat, elutasíthassák a fellebbezést. Merthogy az ide csatolt határozat 30 napot ad a fellebbezésre. Szerintetek melyik lehet az igaz?
« Utoljára szerkesztve: 2016. November 05. 21:51 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1974 Dátum: 2016. November 06. 08:04 »
Szép nagy per készülődik itt kérem, amit Laci nem fog abba hagyni!  :D

Erről beszéltem, tudjátok a gerinces résznél...............
Béke jobb, megbékélés............. ;D ;D ;D ;D ;D ;D   Főnök úr!  ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Esetleg alszik még valaki?  :o
Szabó György

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1975 Dátum: 2016. November 06. 10:10 »

Csak utánad izsóka!

Ha jól tudom a tagdíjjakból meríteni nagyobb biznisz, mint a támogatások után ácsingózni!

Dehogy is nem. Pl a méhészfillérekből küldöttgyűlési határozat nélkül, tolni taligával haza a pénzt.

Ezek a viták is azt jelzik. Az egyesület nem jó vonalon halad. Tehát nézzük mit tudunk.

1./ Az Országos egyesület gondolata jó, és időt álló, a megszüntetése káros lenne , mind a magyar méhészeti ágazatnak, mind a Magyar mezőgazdaságra nézve.

2./ Ezért az egyesület működését törvényessé kell tenni. Alkalmazkodni kell a törvényekhez, főleg az egyesületi törvényhez, és az alapján kell újjászervezni.

3./ Az egyesület alapszabályában le kell fektetni, hogy az egyesület működésének megismerése minden tag számára elérhető legyen.

4./ A megosztó vagy besározódott embereket el kell távolítani.

No most. Teljesen és tökéletesen tisztában vagyok vele, a múltból kiindulva, hogy ez úgy sem lesz így. De az Omme hosszú távú érdekeit ez szolgálná. Ezért leírtam. De ez csupán vágyállom. Pedig nagyon egyszerű.

« Válasz #1976 Dátum: 2016. November 06. 10:25 »
Tisztelt Méhészklub olvasók!
Nyugodjatok meg, Csuja Lászlót nem fogják kizárni az OMME-ból!
Ezt állítom, mivel én is benne voltam több körben etikai vizsgálgatásban, és egyébként is edzésben tartott az elmúlt vezetés.
Már az első sor kapufa, az árnyékra ugrás iskolapéldája.
"Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Etikai és Fegyelmi Bizottsága.......
Az Országos Méhészeti Egyesületből végleges kizárás büntetésben részesíti."
Egy ügyvéd nagyon jól cselekedett aki nem írta alá az Et.B határozatát.
Miért?
Mert nem akarta égetni magát, amit a többiek bevállaltak.
Az alap, hogy az Etikai és Fegyelmi Bizottság senkit nem zárhat ki az OMME-ból!
Erre javaslatot tehet a Küldöttgyűlésnek, de mást nem áll módjában.
Jó lenne már, ha végre szakembereket toboroznának (választanánk) ezen bizottságokba, akkor talán ilyen megalázó szarvashibákat nem vétenének!
Pedig a "súgó Ember" megmondta, hogy DOKTOROKRA KELL szavazni.
Ezt úgy merem állítani, hogy semmi jogi vénám nincs, csak tudok olvasni.
Tehát még egyszer, hogy mindenki megértse, az Et.B.-nek nincs lehetősége a tag kizárására.
És kik a panaszosok?
Egy biztosan van közöttük aki miatt a közhasznúságát az egyesület elveszítette, mivel nem adta be időben a cégbíróságra azt, ami a feladata lett volna.
Most meg panaszkodik?
Nekem meg az lenne a legnagyobb panaszom, hogy ez az ember úgy hazudik mint a vízfolyás, nyilvánosan, sallangok nélkül, bele a szemünkbe!
Az Et.B. indoka meg minősíthetetlen!
Tényleg lassan elérjük, mielőtt bármilyen OMME rendezvényre, ülésre bemegyünk megmotoznak?
Még addig sem értek el a tisztelt panaszosok, vizsgálgató személyek, hogy belássák...
Csuja László NEM jelentette fel soha az egyesületet!
Csupán jogorvoslati kérelmet kezdeményezett, és ebben döntött a bíróság.
Tehát ha közülünk valakinek gondja lenne az egyesületben zajló törvénysértésekkel, jogszerűséggel és ezt szóvá teszi rögtön kizárják az OMME-ból?
Ez aztán a szabad véleménynyilvánítás csorbítása.
A végére hagytam az általam legjelentősebbnek vélt dolgot!
A Gödöllői Méhész Egyesület elnökének kizárásával, az egyesület nem jut támogatáshoz!
Mivel a méhészek elméleti oktatásának keretében hívott előadók tiszteletdíjának, útiköltségének,  és terembérletének igazolója, aláírója az egyesület elnöke!
Tehát tisztelt panaszosok, tisztelt Etikai és Fegyelmi Bizottság!
Feladtátok Csuja Lászlónak a magas labdát, amivel veszélyeztetitek a Magyar Méhészeti Nemzeti Programot!
Azért mert gondotok van egy nagyszájú, izgága, sokszor sokat beszélő egyénnel, az még nem hatalmaz fel Benneteket arra, hogy egy közösséget sújtsatok!
Kérem gondoljátok meg döntéseteket!
A Tolna Megyei Méhész Egyesület NEM támogatja Csuja László kizárását az OMME-ból!
A többit majd a Küldöttgyűlésen!
Nagyernyei Attila
Tolna Megyei Méhész Egyesület
Elnöke
Szedres, 2016. november 6.

« Válasz #1977 Dátum: 2016. November 06. 10:44 »
Szerintem borzasztóan nagy probléma, hogy az Etikai és Fegyelmi Bizottság tagjai a saját Etikai és Fegyelmi Szabályzatát nem ismeri:

9.§. Az első fokon hozott fegyelmi határozata ellen, annak kézbesítésétől számított 15 napon belül fellebbezésnek van helye amelyet az első fokon eljárt fegyelmi szervnél kell benyújtani.

A fellebbezés halasztó hatályú.

Fellebbezésre jogosultak:

az eljárás alá vont tag,
az eljárást elrendelő szerv, vagy személy és
az esetleges panaszos.

« Válasz #1978 Dátum: 2016. November 06. 10:49 »

Csak utánad izsóka!

Ezek a viták is azt jelzik. Az egyesület nem jó vonalon halad. Tehát nézzük mit tudunk.

1./ Az Országos egyesület gondolata jó, és időt álló, a megszüntetése káros lenne , mind a magyar méhészeti ágazatnak, mind a Magyar mezőgazdaságra nézve.

2./ Ezért az egyesület működését törvényessé kell tenni. Alkalmazkodni kell a törvényekhez, főleg az egyesületi törvényhez, és az alapján kell újjászervezni.

3./ Az egyesület alapszabályában le kell fektetni, hogy az egyesület működésének megismerése minden tag számára elérhető legyen.

4./ A megosztó vagy besározódott embereket el kell távolítani.

No most. Teljesen és tökéletesen tisztában vagyok vele, a múltból kiindulva, hogy ez úgy sem lesz így. De az Omme hosszú távú érdekeit ez szolgálná. Ezért leírtam. De ez csupán vágyállom. Pedig nagyon egyszerű.

Vivaldi!
Azt ki mondja meg, ki a megosztó személyiség?
Van akinek én vagyok megosztó, van akinek pedig Te!
Ebből megint csak veszekedés lenne.

« Válasz #1979 Dátum: 2016. November 06. 10:59 »
Szerintem borzasztóan nagy probléma, hogy az Etikai és Fegyelmi Bizottság tagjai a saját Etikai és Fegyelmi Szabályzatát nem ismeri:

9.§. Az első fokon hozott fegyelmi határozata ellen, annak kézbesítésétől számított 15 napon belül fellebbezésnek van helye amelyet az első fokon eljárt fegyelmi szervnél kell benyújtani.

A fellebbezés halasztó hatályú.

Fellebbezésre jogosultak:

az eljárás alá vont tag,
az eljárást elrendelő szerv, vagy személy és
az esetleges panaszos.

"Az első fokú határozat fellebbezés hiányában a kézbesítést követő 16. napon jogerőre emelkedik. Ebben az esetben a határozatokat a fegyelmi és etikai bizottság elnöke jogerősségi záradékkal látja el. Erről az érintetteket tájékoztatni kell."

szerintem ez a legfontosabb!!!!