Tisztelt Méhészklub olvasók!
Nyugodjatok meg, Csuja Lászlót nem fogják kizárni az OMME-ból!
Ezt állítom, mivel én is benne voltam több körben etikai vizsgálgatásban, és egyébként is edzésben tartott az elmúlt vezetés.
Már az első sor kapufa, az árnyékra ugrás iskolapéldája.
"Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Etikai és Fegyelmi Bizottsága.......
Az Országos Méhészeti Egyesületből végleges kizárás büntetésben részesíti."
Egy ügyvéd nagyon jól cselekedett aki nem írta alá az Et.B határozatát.
Miért?
Mert nem akarta égetni magát, amit a többiek bevállaltak.
Az alap, hogy az Etikai és Fegyelmi Bizottság senkit nem zárhat ki az OMME-ból!
Erre javaslatot tehet a Küldöttgyűlésnek, de mást nem áll módjában.
Jó lenne már, ha végre szakembereket toboroznának (választanánk) ezen bizottságokba, akkor talán ilyen megalázó szarvashibákat nem vétenének!
Pedig a "súgó Ember" megmondta, hogy DOKTOROKRA KELL szavazni.
Ezt úgy merem állítani, hogy semmi jogi vénám nincs, csak tudok olvasni.
Tehát még egyszer, hogy mindenki megértse, az Et.B.-nek nincs lehetősége a tag kizárására.
És kik a panaszosok?
Egy biztosan van közöttük aki miatt a közhasznúságát az egyesület elveszítette, mivel nem adta be időben a cégbíróságra azt, ami a feladata lett volna.
Most meg panaszkodik?
Nekem meg az lenne a legnagyobb panaszom, hogy ez az ember úgy hazudik mint a vízfolyás, nyilvánosan, sallangok nélkül, bele a szemünkbe!
Az Et.B. indoka meg minősíthetetlen!
Tényleg lassan elérjük, mielőtt bármilyen OMME rendezvényre, ülésre bemegyünk megmotoznak?
Még addig sem értek el a tisztelt panaszosok, vizsgálgató személyek, hogy belássák...
Csuja László NEM jelentette fel soha az egyesületet!
Csupán jogorvoslati kérelmet kezdeményezett, és ebben döntött a bíróság.
Tehát ha közülünk valakinek gondja lenne az egyesületben zajló törvénysértésekkel, jogszerűséggel és ezt szóvá teszi rögtön kizárják az OMME-ból?
Ez aztán a szabad véleménynyilvánítás csorbítása.
A végére hagytam az általam legjelentősebbnek vélt dolgot!
A Gödöllői Méhész Egyesület elnökének kizárásával, az egyesület nem jut támogatáshoz!
Mivel a méhészek elméleti oktatásának keretében hívott előadók tiszteletdíjának, útiköltségének, és terembérletének igazolója, aláírója az egyesület elnöke!
Tehát tisztelt panaszosok, tisztelt Etikai és Fegyelmi Bizottság!
Feladtátok Csuja Lászlónak a magas labdát, amivel veszélyeztetitek a Magyar Méhészeti Nemzeti Programot!
Azért mert gondotok van egy nagyszájú, izgága, sokszor sokat beszélő egyénnel, az még nem hatalmaz fel Benneteket arra, hogy egy közösséget sújtsatok!
Kérem gondoljátok meg döntéseteket!
A Tolna Megyei Méhész Egyesület NEM támogatja Csuja László kizárását az OMME-ból!
A többit majd a Küldöttgyűlésen!
Nagyernyei Attila
Tolna Megyei Méhész Egyesület
Elnöke
Szedres, 2016. november 6.