Mackóka!
Idézlek:
"Kérlek szólj már Csányi Antalnak, hogy kicsit vegyen vissza az állandó vegzálásomból!
Szívesebben folytatnék veletek értelmes vitákat, ami érveken-ellenérveken alapul.
Most már úgy veszem észre, hogy Antal megjelenése kezd káros hatással lenni a fórum működésére"
Tényleg most jelentem meg!
Mint a Szűz Mária,megjelentem!!!
A következő gondolatokat 2014 elején írtam.
Nem tudok nagy szerepet vállalni az egyesület megreformálásában.
Méhészetünk ,munkatársaink-és nem alkalmazottaink-irányítása,vezetése,sok
munkát ,"állandó"jelenlétet igényel.Sikerünk egyik titka,hogy brigádjainak vezetője, mindig
felelősen ,gazda szemlélettel gondolkodik.Sajnos kis hazánk fiaira, még mindig nem jellemző
a munkahelyen a maximális helytállás,így nekem is több a munkám.Az egyik brigádot én vezetem.
Mégis úgy érzem, valamit tennem kell.
Egyesületünk működésében változtatásokra van szükség.
Meg kell találnunk azokat a vezetőket ,akik a másként gondolkodókat nem ellenségnek tekintik.
Olyan vezetők kellenek ,akik meghallják a tagság véleményét,akikkel meg tudjuk vitatani ágazatunk
problémáit,akik nem zárnak ki olyan tagjainkat,vezetőinket akik sokat tettek értünk,egyesületünkért.
Nem kellenek olyan vezetők akik erővel,a egyesületi szabályok semmibe vételével irányítanak.
Nem veszíthetünk el olyan nagy tudású,jó szándékú embereket,vezetőket, akik méhészágágazatunkért,a közért sokat tettek,és még sokat tehetnének, pusztán azért mert az egyesületi döntéseknél az erő, az arrogancia lesz a döntő érv.
Ez így nem jó!
A teljesség igénye nélkül felsorolnám a közel múlt kiváló vezetőit, akik valószínűleg nagyrészt azért távoztak a közéletből,mert ezzel a vezetési "stílussal",gondolkodás móddal nem tudtak azonosulni:Nikovitz Antal,Kékes Gábor,Illés Kálmán,Gráf Ferenc,Hegedűs Dénes,Bross Péter,Kelemen Bálint,Nagyernyei Attila.
Attila azért írtalak a sorba téged is-ugyan te küzdesz még-de ha nem sikerül normális mederbe terelni az egyesületet, te is ebbe a sorba fogsz tartozni.
Az előző választások során alapvetően jó irányba ment az egyesület-óriási eredményeket értünk el-legalábbis az elnök személyét illetően,ami azért jelentősen meghatározza a vezetést: Illés Kálmán hadrendbe állítása",szegény "Géza bácsi",Gráf Feri barátom,Bross Peti barátom megválasztása.
A választások előtt sokat"kampányoltunk" a megfelelő eredmény eléréséért.
Most is ezt kell tenni.Megfelelő időben, a tagság elé kell állni egy új stílusú vezetés alternatívájával,egy új programmal.Amennyiben úgy fogom érezni, az előző sorba illő lesz a új csapat én is támogatni fogom,és meg fogok győzni sok küldöttet.
Ezért regisztráltam,és azért ,hogy leírhassam, mennyivel nehezebb ma jó, egészséges méhcsaládokat tartani,mint 15-20 éve.Ha minden a terveim szerint történik, holnap leírom a neonikotinoidoknál a véleményem.
A mostani vezetés akkorát hibázott a csávázószerek kvázi támogatásával,hogy ezért,hangsúlyozom csak önmagában ezért is, távozniuk kell.
Lehet rossz helyre írtam le a gondolataimat,de ezt nézzétek el nekem,a kezdőnek.
Üdv:Csányi Antal