Walkerkám. Nagyon érdekes hozzászólások vannak itt előttem, azonban most ahhoz szeretnék hozzászólni amit az előbb felvetettél. Nevezetesen bevallom , nagy bűnt követtem el, és kimentem még enni egy kis burgonyás pirítós, vajas mézes kenyeret, és ez idő alatt villant az agyamba az az időszak amikor is önkéntes tűzoltó elnök, /én voltam az utolsó,/ és Polgárőr elnök voltam, /ezek talán még meg vannak , de innen is kiöregedtem/ koromban az egyesületi törvényből emlékszem.
Vagyis, hogy. Az egyesület önálló jogi személy. Aki az egyesület tagja az bármilyen tisztségre választható, valamint választhat. De aki nem tagja az semmit nem csinálhat. A bejegyzett egyesület dolgaiba senki, de senki nem szólhat bele kívülről.
No már most. Ha ezen indulunk el, akkor egy önálló egyesületnek, mint a miénk is a Palóctáj, nem hogy egy szerencsétlen Omme elnököcske, de még maga a miniszter elnök se szólhat bele a dolgaiba. Na , most persze a NAV meg ilyenek vizsgálat alá vehetik a pénzügyeket, de ez más kérdés.
Tehát a kérdésem az, hogy akkor , hogy is van ez megbuherálva? Ezért mondtam, hogy nekem alapos a gyanúm, hogy az egész Omme felépítmény az önálló egyesületekkel törvénytelen.
Viszont várom, a tőlem okosabbak hozzászólását is ez ügyben.
Mondom olyanok akik értenek is hozzá, és itt mindjárt mellőzném a Csuja Lászlót, aki azzal sincs tisztában, hogy milyen egyesület lehet az Omme tagja.