Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715248 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Gőzölgő
« Válasz #1785 Dátum: 2016. Október 31. 17:58 »
Emlékeztek? Hogy is volt a terméktanács? Hány méhész volt benne és hány mézkereskedő?
 Ez mindent megmagyaráz.

*

robi 75

• 1010
« Válasz #1786 Dátum: 2016. Október 31. 18:12 »
Robotur!

Tudom, nekem is van pár hektár, a helyi keverőbe ezerrel évek óta a románoknak megy a táp.
Régebben bikákat is hizlaltam, tehenem is volt, nem csak nekem sokunknak, amíg volt tejcsarnok, meg a megyeszékhelyen volt tejipar, sőt anyadisznójaim is voltak. A földművelés édeskevés, attól még a napi élelmiszer több mint fele külföldről jön, a husi meg a tejcsi is. Rég nem vagyunk már a magunk urai, ki lettünk szolgáltatva, mindig féltem egy kicsit hogy ez a fajta "rendszerváltás" utoléri a méhészetet is.
Üdv:robi

« Válasz #1787 Dátum: 2016. Október 31. 18:48 »
Vivaldi!
Ezt írod:"Hát ők legalább próbálkoztak újsággal, kft-vel stb."
Ha ott lettél volna akkor tudhatnád, hogy pontosan az általad említett dolgokban vezették orruknál fogva a méhészeket.
Ahol döntés születhetett volna teljesen más kérdésben született határozat, " a méhészet újság megvásárlásáról".
A továbbiakban , lásd az Elekes féle per lezárását, ahol a bíró szabálytalannak ítélte meg az OV újságalapítással és a Kft létrehozásával kapcsolatos határozatot.

Ezek szerint jól húzták az evezőt csak éppen teljesen ellenkező irányba ,mint amit a szabályzók előírnak és az etika megkívánt volna. Én nem lennék azért ennyire büszke ezekre a cselekményekre.

A jelenlegi vezetésnek pedig add meg az ötleteid, lehet használhatóak.

Üdv. jani bátya

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1788 Dátum: 2016. Október 31. 19:11 »
Míg nem látunk túl a falu határán, és bolonddá lehet tenni bennünket azzal, hogy föltétlen csal két személy között kompozhatunk. És az Omme nem a méhészek érdekeit szolgálja, hanem másokét. Ráadásul még tabu témává is lehet tenni, hogy mi a méhészek érdeke, mert az Omme vezetősége hallani se akar róla. És ez most nem csak Brossról szól.
 Addig barátaim az Omme nak semmi értelme, addig egy sóhivatal marad, semmi más.

« Válasz #1789 Dátum: 2016. Október 31. 19:22 »
Hát ők legalább próbálkoztak újsággal, kft-vel stb.

Próbálkozni a kutyák szoktak. Ezek sima kifizetőhelyek a haveroknak. Mert ahogy írod
Idézet
van ott pénz dögivel
.

« Válasz #1790 Dátum: 2016. Október 31. 19:34 »
"Szóval, tanúk neve legalább kéne."

Nem fogod elhinni Nekem a Legdrágább elnök úr mondta el a Viola utcai OMME iroda udvarán cigarettázás közben (Ő füstölgött), hogy milyen hülyeséget csinált.................tárgyalás, gatya le.................. :o :o :o :o :o :o

Ha Nekem nem hiszel, fogsz egy katolikus bibliát és ha találkozol vele kérd meg, hogy a fiai, unokái életére esküdjön a bibliára, hogy most én hazudtam-e?

Részemről lezárva!  :-[
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

lygo67

• 144
« Válasz #1791 Dátum: 2016. Október 31. 19:46 »
Maci a méhesben !
Szeretnék veled privátban beszélgetni.
Ott leírnám, hogy mennyit keres egy nap az ügyvezető.
Ide élesbe nem írhatom, mert az lincshangulatot eredményezne a jelenlegi mézpiaci helyzetben.
Még a miniszterelnök haverja Mészáros Lőrinc is megirigyelhetné.
A többi marhaságodat is szívesen megcáfolom, de itt a nagyérdeműt ezzel nem untatnám.
.....
Nagyernyei Attila
Soha nem lesz igy megoldás , bedobtok egy dolgot amit lebegtettek
1-2 embernek lehetősége van be nézni a dolgok mögé is , akkor miért nem mondjátok el, hogy mind a 13000 méhész megtudja ? ezzel mi a szándék, hogy kicsit megrázzátok a pokrócot de csak éppen annyira, a szemét ne hulljon ki beőole ?
annyi mindent mondtok el félig (sem), hogy lassan igaz lesz a mondás itt is, hogy "vétkesek közt cinkos aki néma"
Attila!

Igaza van!
Boritsuk a bilit.

Csányi Antal

Két napja írtad a borítást!!!!!
ne csak lötyögtessétek(de ezt is csak annyira teszitek, hogy nehogy kilöttyenjen) hanem BORÍTSÁTOK (erre vár 13 000 méhész)!!!!!
Mire vártok???? Megint küldöttgyűlés 13 nap múlva. A méhészek zöme sötétben, kis része szürke ködben(szálakat nehezen vagy lehet, hogy nem is tudj(uk)ák összerakni) és néhány ember birtokában sok info. Miért nem tudhatja meg azon néhány emberen kivül is a többi a (I)GAZSÁGOT ????? "vétkesek közt cinkos aki néma"

*

huber

• 144
« Válasz #1792 Dátum: 2016. Október 31. 19:49 »
Hát ők legalább próbálkoztak újsággal, kft-vel stb.

Próbálkozni a kutyák szoktak. Ezek sima kifizetőhelyek a haveroknak. Mert ahogy írod
Idézet
van ott pénz dögivel
.
Ezekből a próbálkozásokból lehet is valami hasznos.
Jelenlegi elnökünk előző időszakában, sok sok hasznos projekt indult az OMME-ben.
Informatikai fejlesztés, sok-sok millió az IBM-nek .............
Kaptár jelölő csipek, nem működő leolvasókkal ..............
Semmi nem működött.
Valakinek mégis jól jöhetett, mert régóta folyt (vagy még mindig folyik?) a pénz számolatlanul.
Ezzel kapcsolatban még nem hallottam a párduc üvöltését. Vajon miért?
« Utoljára szerkesztve: 2016. Október 31. 19:59 írta huber »

« Válasz #1793 Dátum: 2016. Október 31. 19:58 »
Szépen elő kell venni a jegyzőkönyveket, elolvasni ki mit javasolt és miért..............

Aztán el lehetne dönteni mi volt a hiba és kik voltak a döntés hozók!

Tényleg nem lehetne feltenni a jegyzőkönyveket mondjuk 5 évvel a keletkezésük után az OMME honlapra?
Ha van benne olyan adat ami még ekkor sem nyilvános, szépen feketével ki kell satírozni mint a CIA jelentésekben.... ;D

Aztán nehogy csak fekete lapokat lássunk ám!  :D
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #1794 Dátum: 2016. Október 31. 20:04 »
Huber.
Kérdésedre csak azt a választ tudom adni, hogy az általad felvetett kérdésekre a keretet a NP biztosította anno és csak az általad írottakra, mivel anno az átcsoportosításra sem volt lehetőség. A számítástechnika is eléggé jelentősen fejlődött azóta.
Azt, hogy működtek e a leolvasók, szerintem Attila elsőkézből tudja megválaszolni, hiszen rajta kerestek is egyet.
Vajon mit is jelenthet az, hogy semmi nem működött. Nem kell általánosítani, tényekkel rukkolj elő.

Üdv. jani bátya

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1795 Dátum: 2016. Október 31. 20:16 »
Egy probléma megoldásához, először fel kell ismerni a problémát. A gond itt az, hogy sokan, és főleg a hangadók, nem jól ismerik fel a problémát. Vagy felismerik, csak érdekükben áll elterelni a probléma felismerést.
 És itt aZ Omme felépítése és ennek rendszere, nem a probléma része, hanem maga a probléma. Mert minden ebből következik, a rossz elnökök személye is.
 A rendszerből eredő rossz elnökök ellen, megpróbálnak egyesek védekezni, hozzáteszem, hogy szerintem jogosan. De, ők maguk is rabjai ennek a rendszernek, ebből kilépni nem tudnak, aminek eredménye ez a belső háború.
 De a rendszer sem léphet ki saját keretei közül, és így mást nem is eredményezhet mint ami most van. Vagyis hogy a méhészek egyetlen problémájára sem kínál megoldást. Ezt Bross úgy fogalmazta meg, hogy a Magyar méhészeti ágazat problémáira nincs megoldás. Vagyis ez a rendszer elérte azt amit csak valaha is elérhet. Az elnök is rájön, hogy ő tehetetlen, de nem is lát mást aki tehetne valamit.
 Tehát, ez akárhogy is nézzük csőd. Mégpedig ennek a felépítésnek, vagy rendszernek a csődje.
 Ha eddig a felismerésig eljutna mindenki, vagy legalább a többség, akkor közös akarattal, ismétlem közös akarattal, el kellene kezdeni megváltoztatni, vagy megszüntetni ezt a rendszert.
 Ha ez nem történik meg, akkor lehet, hogy hosszú lesz az agónia, de a vége mindenképpen halál. Az Omme halála.

« Válasz #1796 Dátum: 2016. Október 31. 20:23 »
Vivaldinak válaszolnék először.
Ezt írja a "Jó Palóc".
"Hát ők legalább próbálkoztak újsággal, kft-vel stb."
Látod Vivaldi megfogtad a dolog lényegét!!!!!!
Próbálkoztak a magyar méhészek pénzén, és ma is ezt teszik!
Ha nem fizetnénk ca. 30 milliót éves szinten a Kft. számlájára, már rég elbukott volna!
Így is veszteséges, amit már a volt elnök is bevallott!
A kft. egy agyrém!
Egy szűk kör pénzszerzési forrása, a méhészeknek bukta, és ezt meg sem tudhatod, mert titkolják.
Az üveg sok sok forinttal lenne olcsóbb, ha a sok léhűtőt nem kéne eltartania az eladásból befolyt összegnek.
Az OMME elbukta a 2 és 1 forintokat, amit az üveggyár addig utalt amíg nem volt Kft!
A kft. által forgalmazni kívánt cukor a legdrágább!
Te ennek tapsikolsz Vivaldi!
Milyen gazdasági vállalkozás az amit 13.000 méhész tart életben, még veszteség árán is?
Ne akassz hasba, mert így is fáj írásod.
Majd ezt kérdőjelezed meg:
"No, de. Én úgy hallottam, Baldavári kolléga oda sompolygott Mészáros elé, és valami hülyeséggel felidegesítette. És mivel meg nem verheti, letolta a gatyáját. De ez csak hallomás. Én nem voltam ott. És emiatt lenne egy kérdésem.
 Hányan voltak ott? Kik látták?
Mert ha csak úgy ketten, akkor én nem hinném el, még Baldavárinak sem.
 Szóval, tanúk neve legalább kéne."

Látod ismét csak a szóbeszéd.
Én ott voltam, és sajnos láttam!
Az ügyvezető is, aki lesütötte a szemét.
Azért annyira nem volt "kemény" helyzet, csak számomra meglepő.
Soha nem voltam még ilyen szituban.
Lehet jobban örülnétek, ha az OMME következő elnöke hölgy lenne?
Nagyernyei Attila

*

huber

• 144
« Válasz #1797 Dátum: 2016. Október 31. 20:28 »
Jani bátya.
No ejnye-bejnye az, hogy az NP biztosította a pénzt (mert adott célra kértük) azt jelenti, hogy el lehetett tüntetni következmények nélkül?
Megkérném Attilát vagy aki látott a leolvasókból  működő példányt jelezze! (Akkor is ha UFO-t látott!)
Mikor megemlítettem lánykámnak, hogy többszázezerért programozzák fel a leolvasók darabját megkaptam a magamét.
-Ha több-százezer, akkor nem egyet hanem az összeset, és valami extrát is tudnak.
Jól nevelt szülő nem vitatkozik.       (....de én akkor is úgy hallottam.)
Ti hogy hallottátok?

« Válasz #1798 Dátum: 2016. Október 31. 20:36 »
Huber!
Ezen írásod:"No ejnye-bejnye az, hogy az NP biztosította a pénzt (mert adott célra kértük) azt jelenti, hogy el lehetett tüntetni következmények nélkül?"
A rágalmazás határát súrolja. Eléggé alulinformált lehetsz, ha nem tudod, hogy a NP pénzt az MVH fizeti ki, számlák alapján.
Felvetésedre, csak annyit, hogy az első számítógépemet kb 15 éve drágábban vettem mint a jelenlegit pedig kapacitása csak töredéke volt a mostaninak. A beszerzési ár forintálisan is többe került reálértékről nem is szólva.

Üdv. jani bátya

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1799 Dátum: 2016. Október 31. 20:37 »
 Huber valóban úgy gondolod, hogy ha úgy megy el a pénz, hogy ha újság vagy akármilyen próbálkozás van belőle, amit lehet bírálni, de még is valami.  Az ugyan az azzal, ha egyesek hazaviszik? Amit persze nem lehet bírálni.