Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1714963 megtekintés
Re:Gőzölgő
« Válasz #1770 Dátum: 2016. Október 30. 23:54 »
Attila!

Kicsit kezd szánalmas lenni, hogy ha már nem tudsz mivel rákontrázni a hozzászólásomra, akkor azt dobálod vissza nekem, amit én állítok. Ennyire nincs már egy eredeti gondolatod?!
Ehelyett meg már találjatok ki valami mást: "De sajnos csöpög belőle a gyűlölet, és a mérhetetlen rosszindulat". Legalább hat hozzászólásban használtátok az elmúlt 2 napban! Persze, ha ennyire szegényes a kifejezések szótára...!  ::)
És attól, ha ti nem válaszoltok az írásaimra, más még elolvassa ám (és lehet hogy válaszol is!)! És te is el fogod olvasni, mert úgysem tudod megállni, hogy ne! És attól, hogy nem válaszoltok, én még fogok válaszolni a tietekre! Különben milyen interakció az, ahol senki nem válaszol a másiknak? Nem venném a lelkemre, ha egyoldalú lenne ez a fórum! Hogy néz már ki egy olyan fórum, ahol mindenki csak közöl, de senki sem válaszol?!  :o

« Válasz #1771 Dátum: 2016. Október 31. 07:07 »
"jelenlegi elnökünk ennyi embernek szúrja a szemét"

Kérdezném ezek az annyi emberek már egyébként is nem elvakultak voltak esetleg?

Ha igen akkor nem értem mi a problémád?

Tudod ha valakinek bántja valami szemét a szemét használjon védőszemüveget, de hátat is lehet fordítani!  ;)
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #1772 Dátum: 2016. Október 31. 07:45 »
 Maci a méhesben!
Nekem csak önálló gondolatom van, amit aláírok, arccal, névvel vállalom.
Az, hogy már hatszor ismételtük ugyan azt nekem is uncsi, de az ismétlés nem árt.
A Te hozzászólásodra nehéz rákontrázni, mert annyira mellette vagy a történeteknek, hogy vissza kell kanyarodnunk az alapokig.
Mikor is kezdődtek a bajok?
Fontos dátum, kicsit gondolkozz!
Nem nagyon gyűjtögeted, hogy ki mikor hazudott.
Ne tereld el másra a szót!
Az OMME-t a hazugságok, a ferdítések, és a titkok teszik olyanná, amilyen.
A balhé senkinek sem hiányzik, viszont a méhészek elől eltitkolni olyan dolgokat ami véleményem szerint rájuk is tartozik, nagy hiba.
Ezeknek vannak személyi felelősei, a hazug embereket meg ismerjük.
Én is megneveztem őket, de úgy látszik ma az a módi, hogy átvágjuk a méhészeket.
Szerinted az személyeskedés, egyéni ambíció csupán ha szeretném, hogy a méhészeti közélet szavahihető, tisztességes emberekből álljon, akik vállalják tetteiket?
Ha elmondom, hogy ki mit művelt, megnevezem a felelősöket, simán én vagyok a bűn bak.
Minek piszkálni ezeket a szegény embereket.... mondják ők.
Ne feszegessük a múltat.
Közben benyögik, hogy minek a Kft.-t vizsgálgatni, mindenki tudja, hogy veszteséges, de ezt nem kötjük a méhészek orrára.
Mindenki tud hibázni.
Igen, de akkor ki kell állni, és bocsánatot kérni, és ennyi.
Ezt egyedül eddig Ficzere Péter tette meg, ő is más helyett.
Addig nem nyugszom amíg velem szemben hazug emberek ülnek, és ők mondják meg a mai napig, hogy nekünk mi a frankó.
A méhészeti közéletnek meg kell tisztulnia, ez akadályozza a szakmai munkát.
Nekem most is az a véleményem, hogy az asztalra kell csapni, és felállítani azokat akik félre beszélnek, elferdítik a dolgokat, saját önös érdekükben.
Ja, Bross a mai napig egy fillért még nem vett fel az OMME kasszájából.
Ehhez küldöttgyűlési határozat szükséges, nem úgy ahogy elődje tette.
Látod már megint a múltat emlegetem.
Ezen kéne túllépnünk, közösen.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1773 Dátum: 2016. Október 31. 09:20 »
Szia Anti !

VÁROM(JUK) az igazságot .
szerintem azért is kellene megtenne(d)tek , hogy még 1x esélye sem legyen olyan embereknek akik gatyát letolnak, kussoltatnak, helyi méhészegyesületeket "szétvernek"....  vezető pozicióba kerülni.
2014 novembere óta várja 13000 méhész az IGAZSÁGOT !!!!
"vétkesek közt cinkos aki néma"

Igyekszünk lygo67.
[/quote]

Antikám, Antikám. Szépen hátra dőltem megint, de már megint muszáj hozzászólnom.
Szerinted, meddig elehet a mostani semmit tevést a régi elnök akármijével indokolni?
 Szóval ti szerintetek, /mert tudom ám én ki áll temögötted és a mostani elnök mögött, amit még Attila sem mert megcáfolni/ ha egy elnök letolja a gatyáját,/nem tudom volt e ilyen, de tegyük fel/ akkor erre az a válasz, hogy vissza hozzuk azt az elnököt aki meg nem csinál semmit, a Magyar méhészek érdekében. Illetve csinál, valakinek a szekerét tolja, de az meg nem a Magyar méhész.
Én meg "aszondom" neked, hogy ha valaki a gatyáját letolja azt el lehet küldeni, de azért ne válasszunk már oda megint olyat, aki ugyan a gatyáját nem tologatja, de egy keresztbe szalmát sem tesz, a pénzfelvételen kívül.

« Válasz #1774 Dátum: 2016. Október 31. 09:35 »
Vivaldi barátom! Szívemből szóltál!  ;)

« Válasz #1775 Dátum: 2016. Október 31. 10:37 »
Akkor közelítsük meg egyszerűbb szájízzel a dolgot! Mi is történt eddig ami segíti a méhészeket? Semmi!!! Vagy az információim hiányosak. Én az elnök úrtól nem azt várom " régen hogyan méhészkedtünk, sokan vagyunk, jön be a kínai olcsó vacak" ezt az egyszerű földi halandó is tudja. Azt sem várnám el, hogy a méz árakról azt jósolja lesz az 950 is, vagy rosszul tudhatom egy egy elhibázott mondatnak milyen következményei vannak (lsd EU). De ez biztosan felelösségteljes viselkedés. Az ágazatot előremozdító, haladó célzatú intézkedések javaslatok? Lehet erröl is lemaradtam, ja nem bocs ne adjuk oda a mézünket, várjunk ... köszönjük.

Leszögezném nem érdekel az elnök személye sem most, sem az, hogy ki volt, felőlem akár robi75 is lehetne :) vagy bárki, de attól aki odaül én várok valamit és nem csak én hanem sok ezer más ember. Nehéz idők, ezok, de ilyenkor mérettetik meg az ember, ha nem megy az sem baj, csak fel kell ismerni, nem legyinteni, hogy szar van ez van ...

Egy a cél itt mind a két tábornak, csak nem a már lesz...elt emberektől kell várni a megoldást.Attillának itt van igaza, nem a múltban kell kutakodni és itt a múltat emberekhez kötik, sajnos. Sok mindent kellene frissíteni, főleg a fejekben!

« Válasz #1776 Dátum: 2016. Október 31. 11:22 »
Vivaldi barátom! Szívemből szóltál!  ;)
Van Neked olyan?

« Válasz #1777 Dátum: 2016. Október 31. 11:54 »
Vivaldi!
Már nem először kértelek légy szives sorold már fel a "gatyatologató" feledhetetlen erényeit. Sajnos azt veszem észre, hogy kitörölhetetlen élményt nyújthatott számodra ha visszasírod, ráadásul összehasonlítod  a két embert, holott ez teljesen felesleges. Véleményem szerint a jelenlegi elnök összehasonlíthatatlanul  magasabban helyezkedik el az emberiesség ranglétráján. Ha segíteni nem tudsz neki munkájában akkor legalább ne bántsd.
Köszönettel.

Üdv. jani bátya

« Válasz #1778 Dátum: 2016. Október 31. 12:19 »
Vivaldi!

Sok mindenbe egyet tudok érteni veled
Igazad van abban-ha Te nem is egészen így fogalmazod meg-,
hogy az OMME felépítése nem jó.
Nem tudnak felszínre törni az alulról-béka segge alól-jövő
kezdeményezések.
Miért nem teszel azért,hogy ez megváltozzon ?

Miért inkább feketítesz?
Most is Takácsozol,könnyű és népszerű rá és többi kereskedőre
fogni a kereskedelmi problémákat.
Azt nem érted meg sohasem,hogy az OMME, és semelyik vezetője
a közvetlen befolyással nincs és nem is lehet a mézpiacra.
Azt nem érted meg sohasem,hogy egy elnöknek kötelessége tájékoztatni
a tagjait a piaci helyzetről.Ha jó ha rossz a hír.
Mit tudna csinálni Bross Takács érdekében ami a többi kereskedő ne
tudna használni?
Meg fogja Kovács Pista kezét és beviteti fillérekért az Aranynektárhoz a mézét?
Nagyon sok cég vásárol mézet itthon is meg külföldön is.
Az uniós sok százezres tortából az Aranynektárnak igen kis szelete van.
Nem árbefolyásoló,úszik az árral,úgyanúgy mint a többi magyar kereskedő is.
Egyetlen lehetséges út van ami hosszú távon segíthet rajtunk,a
kínai,gyárban előállított,hamisított,méznek nevezett cukorszirup
kitiltása az únióból.
Miért zavar az Téged,hogy van egy közös méhészetünk a Takács Ferivel?
Mutass még egy kereskedőt aki méhészetet hozott létre,vagy üzemeltet,
aki ha kellett hónapokat dolgozott a méheivel.?

Csányi Antal

« Válasz #1779 Dátum: 2016. Október 31. 12:24 »
Gömbikém!

Ezt írod:
"Az ágazatot előremozdító, haladó célzatú intézkedések javaslatok? Lehet erröl is lemaradtam"

Tessék szabad a pálya!
Várjuk grandiózus ötleteid.
Ne csak követelj!

Csányi Antal

« Válasz #1780 Dátum: 2016. Október 31. 16:36 »
a közvetlen befolyással nincs és nem is lehet a mézpiacra.  -elhiszed?  :o

egy elnöknek kötelessége tájékoztatni
a tagjait a piaci helyzetről.Ha jó ha rossz a hír. -csak a megfogalmazás nem mindegy  :o

Bross Takács érdekében -1 sorral fentebb :o

Nem árbefolyásoló,úszik az árral,úgyanúgy mint a többi magyar kereskedő is. -szóval jelen helyzet nekik rossz ... ugyan már :o

kitiltása az únióból. - IGAZ!

Ha én ülnék abban a székben, igen tőlem is elvárható lenne, de nem. A másik én azt írtam, csak látnám az igyekezetet! Nehéz a helyzet, nem is biztos hogy sikerül, csak látnám .... az már fél siker.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1781 Dátum: 2016. Október 31. 16:51 »
Vivaldi!
Már nem először kértelek légy szives sorold már fel a "gatyatologató" feledhetetlen erényeit. Sajnos azt veszem észre, hogy kitörölhetetlen élményt nyújthatott számodra ha visszasírod, ráadásul összehasonlítod  a két embert, holott ez teljesen felesleges. Véleményem szerint a jelenlegi elnök összehasonlíthatatlanul  magasabban helyezkedik el az emberiesség ranglétráján. Ha segíteni nem tudsz neki munkájában akkor legalább ne bántsd.
Köszönettel.

Üdv. jani bátya
Hát ők legalább próbálkoztak újsággal, kft-vel stb. No már most ha nektek az nem teszik, hogy ezek hogyan működnek, akkor azokat nem felszámolni kell, hanem átalakítani, és tovább folytatni az omme fejlesztését, a Magyar méhészek érdekében, mert van ott pénz dögivel.
 No, de. Én úgy hallottam, Baldavári kolléga oda sompolygott Mészáros elé, és valami hülyeséggel felidegesítette. És mivel meg nem verheti, letolta a gatyáját. De ez csak hallomás. Én nem voltam ott. És emiatt lenne egy kérdésem.
 Hányan voltak ott? Kik látták?
Mert ha csak úgy ketten, akkor én nem hinném el, még Baldavárinak sem.
 Szóval, tanúk neve legalább kéne.
 A múgy meg nem vagyok egy Mészáros hívő. Engem pont ezért zártak ki a zöldfórumról, és pontosan akkor amikor a választás volt. Hogy, ne járjon már annyit a pofám. Tehát én aszt mondom, Mészáros is Bross is megosztó személyiség, egyik se jó elnöknek.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1782 Dátum: 2016. Október 31. 17:02 »
Vivaldi!

Sok mindenbe egyet tudok érteni veled
Igazad van abban-ha Te nem is egészen így fogalmazod meg-,
hogy az OMME felépítése nem jó.
Nem tudnak felszínre törni az alulról-béka segge alól-jövő
kezdeményezések.
Miért nem teszel azért,hogy ez megváltozzon ?

Miért inkább feketítesz?
Most is Takácsozol,könnyű és népszerű rá és többi kereskedőre
fogni a kereskedelmi problémákat.
a közvetlen befolyással nincs és nem is lehet a mézpiacra.
Azt nem érted meg sohasem,hogy egy elnöknek kötelessége tájékoztatni
a tagjait a piaci helyzetről.Ha jó ha rossz a hír.
Mit tudna csinálni Bross Takács érdekében ami a többi kereskedő ne
tudna használni?
Meg fogja Kovács Pista kezét és beviteti fillérekért az Aranynektárhoz a mézét?
Nagyon sok cég vásárol mézet itthon is meg külföldön is.
Az uniós sok százezres tortából az Aranynektárnak igen kis szelete van.
Nem árbefolyásoló,úszik az árral,úgyanúgy mint a többi magyar kereskedő is.
kitiltása az únióból.
Miért zavar az Téged,hogy van egy közös méhészetünk a Takács Ferivel?
Mutass még egy kereskedőt aki méhészetet hozott létre,vagy üzemeltet,
aki ha kellett hónapokat dolgozott a méheivel.?

Csányi Antal

Kedves Anti. Nézzél már szét barátom. A világ legtöbb a fejlettség valamilyen szintjén lévő országban meg van szervezve, nem csak a méz, de minden mezőgazdasági termék értékesítése.
 Mond már meg nálunk miért nem életképes semmi olyan összefogás amit a méhészek csinálnak?
 Miért, és ki buktatta meg a melliférát. A méz értékesítése szövetkezeti alapon miért tabu téma?
 Én 1992 óta benne vagyok végi éltem az egészet.
 Én barátom innen a béka segge alól úgy látom, hogy azért tabu téma, mert az omme egyes mézkereskedők érdekeit szolgálja. És ez így volt Mészáros alatt is. Most meg hatványozottan így van, amikor az omme elnökének főnöke egy mézkereskedő.

*

robi 75

• 1010
« Válasz #1783 Dátum: 2016. Október 31. 17:23 »
Vivaldi írta:

"Kedves Anti. Nézzél már szét barátom. A világ legtöbb a fejlettség valamilyen szintjén lévő országban meg van szervezve, nem csak a méz, de minden mezőgazdasági termék értékesítése."

Elfelejtetted hogy ezt mind rég szétverték nálunk, a fejlett országokban nem szokták szétverni a mezőgazdaságot, itthon azé jól elintézték, főleg az állattartás árnyéka önmagának, a mezőgazdasághoz kapcsolódó feldolgozó ipar is rég a béka segge alatt van. Megcsinálták a tetvek, egy ilyen adottságú országban :(, ezt látom akármelyik úton hagyom el a falut.
Na most a méhészet ehez képest egy kis pont, azzal a 15-20 ezer emberrel együtt, ennyit 25-30 téesz benyelt.

Üdv:robi

« Válasz #1784 Dátum: 2016. Október 31. 17:50 »
Robi 75
Valahogy én nem azt látom hogy a mezőgazdaság szét lenne verve. Járom a határt, én nem látok elvadult földeket, minden talpalatnyi területen termelés folyik. Tulajdos váltás az volt, és az is igaz hogy kevesebb ember kell mezőgazdaságba. Te fogadsz fel feleslegesen munkást?  Ki tartott fegyvert a paraszt fejéhez, hogy a névérték töredékéért adja el a részjegyét, vagy a földjét? Teljesen más történet, nem igazán lehet párhuzamba állítani a méhészkedés , vagy a mézkereskedelem jelenlegi történéseivel.