Aranyos Csányi Úr!
Őszintén bevallva, első "indulatomban" nem szándékoztam válaszolni a felvetésére, de aztán visszagondolva előző -szerencsére nem túlzottan sűrűn elkövetett- levélváltásainkra, arra a döntésre jutottam, hogy mégis válaszolok. No, nem azért, mert a provokációja megérne egy ütet taplónyit is, mindössze csupán azért, mert ismerem a hiúságát, s ha válasz nélkül hagynám, már megint azt gondolná, semmibe veszem az ország nagyon-nagyon-nagyon nagy méhészét, aki sűrű és borsos teendői mellett is szakított időt a másik honlapon elkövetett hozzászólásom elolvasására és értékelésére.
Válaszolok tehát, bár tisztában vagyok azzal, hogy válaszom feltehetően az eddigiek sorsára jut, s majd lóg a levegőben, egy majdani viszontválasz reményében, mely az eddigi gyakorlat alapján sohanapján talán meg is érkezik.
Talán emlékszik még a Ződön folytatott beszélgetésünkre.
Csányi Antal
Hozzászólás témája: Re: EgyébHozzászólásElküldve: 2015.12.19. 12:03
"Arisztaiosz!
Nagy bajban lehetek ha továbbra is ebben a stílusban írogat szerény személyemnek a fórum "felületén",
mert ebben az esetben késztetést fogok érezni a válaszok megírására.
Két gyermekemnek-korukból adódóan-még sok-sok szeretetre van szüksége amit nekem kell megadnom emberré válásukhoz.
Ezt nem a szomszéd néni-ha már emlegettük-dolga,kötelessége.
Hála Istennek gyönyörű kis lelkük személyes részvételemet igényeli,nem csak én szeretem Őket.
Tetszett amit írt.
Sok mindenben nem értünk egyet,bár valószínűleg egyikünknek sem ez a legfontosabb.
Szerencsére az élet engem sem kényszerített semmiféle prostitúcióra,így eddig is,és az Önnel folytatott diskurzus
során sem kényszerülők eme ősi,szép mesterség egyik ágának művelésére sem.
Takács Úr rajtam keresztül nem üzent és nem is fog üzenni.
Nincs szüksége erre és nem is vállalnám.
Ugyan ezt Ön nem mondhatja el-szerintem valaki,valószínűleg Lászlóffy ír az Ön nevében,amit nem is értek miért jó így-de erről
majd később bővebben .
Amint ráérek valaszoók bővebben ha maradunk ezen a kulturált stílus keretein belül.
Csányi Antal
Ui: Zsíros Úrnak szerezzen már be rólam egy-két infót,amennyiben az a méhészeti tevékenységemre korlátozodik,
mivel számára ismeretlen ezen tevékenységem."
Ott azóta is várom még a válaszát, bár azt is illik belátnom, hogy gyermekei lelkének ápolása előbbre való annál, mint hogy nekem válaszolgasson, s azért sem neheztelhetek, hogy borsos teendői mellett nem a nekem szánt válaszadás kap prioritást. Türelmem meg egyenesen végtelen, időm is van kivárni, a rátartiság pedig mindig is idegen volt a mentalitásomtól.
Igazság szerint be kell valljam, hogy még csak válaszokat sem várok Öntől. Nem azért, mert nem érdekel a véleménye, hanem azért, mert nem szeretném ismételten olyan szituációkba keverni, mint az idézett esetben is. Ha netán nem találja a szavakat, vagy érvrendszerének szegényessége miatt csak pironkodva lenne képes válaszolni, inkább ne is tegye. Ne rombolja a saját presztizsét, s ne legyen kénytelen magyarázkodni. Az sem érint meg különösebben, ha személyemmel szemben nem táplál baráti érzelmeket, be kell lássam, hogy még nem volt alkalma megkedvelni. Nekem ez ugyan nem okoz álmatlan éjszakákat, Önnek viszont szemmel láthatóan igen.
No, de ideje foglalkoznunk a legutóbbi kérdésével is: nem érzem álszentnek a Ződön elhelyezett hozzászólásomat. Ha figyeli a FF Klub "hírközléseit", azok jelentős része kiszivárogtatott, forrásmegjelölés nélküli, gyakorta alaposan elferdített, s még gyakrabban manipulatív. Nem sorolnék példákat, bizonyára szembesült velük, mint ahogy azzal is, hogy minden alkalommal szóvá is tettem, hogy azt tartom etikusnak, ha egy hír befejezett, valós tényeket tartalmaz, megismerhető a forrása és nem a "nagy durranások" és a "jolinfrmaltság" jegyében fogant. Figyelmesebben olvasva számtalan ilyet talál itt, s azért csak itt, mert a Ződön hatékonyan szűrik a hasonlókat. A híreket aztán lehet kommentálni, mindenki ismeretanyagának és moráljának korlátai között. A hír akkor hír, ha megjelölik a forrását. Itt a "hírek" jelentős része e kritériumnak nem felel meg.
A Ződön feltett hírről tudható, hogy autentikus forrásból származik. Fekete alelnök úr már előzetesen feltette a NP jogcímeinek igénylésével kapcsolatos adatokat, melyek alapját képezték a forrásátcsoportosítás engedélyezés kérelmének (Ezen adatokat ide is átidézték). Most Aurelius közleménye e forrásátcsoportosítás miniszteri engedélyezését hozta tudomásunkra, de nem tartalmazta, mely túligényelt jogcímek, s milyen arányban kerülnek kifizetésre. Azóta az OMME honlapon is megjelent az engedélyező levél, de ott sem kaptunk információt a kifizetések jogcím szerinti megoszlásáról. Hál' Istennek, a Ződön azóta megtudhattuk azt is, hogy a legfontosabb jogcím, a gyógyszer-cukor csak kismértékű visszaosztást szenvedett el:
tibor
Hozzászólás témája: Re: Támogatások Hozzászólás Elküldve: 2016.09.23. 19:28
"Ma megjött a határozat gyógyszer-cukor támogatásról.92,49 %-át fizetik ki."
Mint látható, ez a hír. Mifelénk ilyen a hír.
Nos, ezért nem érzem álszentnek a hozzászólásomat, mert szeretném, ha a hírek nem vágyakat, álmokat, ferdítéseket, és valótlanságokat hoznának az internetre.
A teljesség igénye nélkül -ha a teljességre törekednék a Klubon elhelyezett írások igen jelentős részét idézhetném- küldenék néhány eklatáns példát felvetésem illusztrálására:
Nagyernyei Attila
Re:Nézettségünk
« Válasz #8 Dátum: 2016. Március 30. 21:38 »
Szolgálati közlemény!
Holnap este aki teheti, látogasson ide a Fekete-Fehér Méhészklubra!
Kampányzáró műsor fog következni, ami mindenki számára érdekes lesz.
Tehát holnap nagy durranásra készüljetek!
Várok minden méhésztársat, bármelyik oldalon is álljon!
Biztos vagyok abban, hogy nem bánjátok meg, ha egy röpke órát itt töltötök!
Lehull a lepel az elmúlt időszak történéseiről.
Feketén-Fehéren tabuk nélkül.
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila
Klubvezető
Másik:
Nagyernyei Attila
Re:Gőzölgő
« Válasz #1461 Dátum: 2016. Augusztus 31. 00:10 »
Idézet
Az a mérhetetlen tájékozatlanság amiről itt egyesek elárulják magukat, elszomorító.
A közeljövőben ezen komoly változás fog bekövetkezni.
Tomipapa és kivancsi111-el az élen.
Fújnak egy nótát, de annak a valósághoz semmi köze.
Félinformációk kicsavargatva, elferdítve, átírva.
Ezt beállítják hiteles információnak, aztán közben hót sötétek.
Minden írásukból árad a rosszindulat, ha pedig én konkrét eseményről, konkrét adatokat közlök, azonnal a méhészek ellensége vagyok.
Nem kell sokat várniuk, és lehull a lepel sok mindenről, amely a változás csapatát fogja igazolni.
Jelenleg az OMME-n belül egy láthatatlan harc dúl, a leváltott vezetés rúgkapál.
Nagyon gyenge próbálkozások ezek, amelynek van egy olyan aktív szereplője is, aki nem is tudja, hogy már meg van az utódja is.
Most legyen ennyi elég.
A változás csapata megkeményedett a sok alaptalan gyalázkodástól.
A valós tények közkinccsé tétele után nekünk is könnyebb lesz, nem kell magyarázkodnunk többé.
Az OMME kutyult alapszabálya a káoszt akaróknak kedvez.
Azoknak a munkabizottságoknak, akik ezen a területen fognak szorgoskodni, nagyon szorítok.
Az elnökség "maradéka" nem nyugszik, de megtaláltuk a hatékony módszert.
Nyugi.
Nagyernyei Attila"
Igény esetén természetesen nagyon szívesen teszek fel további illusztrációkat is, de azt hiszem, nincs rá szükség.
No, nehogy azt higgye, hogy csak egyedül én látom így, szerepeljen ezért egy másik klubtag véleménye is itt, hogy ne csak én borongjak mindig a Klub "hírközlése" olvastán...
kivancsi111
Re:Gőzölgő
« Válasz #1465 Dátum: 2016. Augusztus 31. 08:42 »
Idézet
"Jaj Attila!
Ez a duma megy évek óta, aztán azt sem tudod -mint sokan mások-, hogy miről beszélünk. Felesleges neked bármit elmondani, mert az előzményeket részletesem hozzá kell minden eseményhez magyarázni, és még akkor sem érted meg az összefüggéseket.
Nem mondanak el neked semmit sem, csak néha egy-egy gondolatot, amit veled akarnak leközöltetni, miközben mások már rég tudják azt. Egyébként ezzel, mármint a hírek magyarázásával, lassan többet ártasz annak és azoknak akit akiket megpróbálsz képviselni, mint használsz neki, nekik. Csuja ugyan az. Majd rájönnek a saját kárukon.
Tudjuk:"Tudod, így nagyobbat fog durranni."
Nem durrant és nem is fog itt semmi sem durranni, és aki ezeket még beveszi, az egy megvezetett laikus, aki inkább most figyeljen, mert a többi csak rizsa.
Csinálom a vizsgálatokat, most is oda megyek. Nagyon jók felénk a családok, szépen feletetve, bő népességgel, de vannak atkás állományok, ahonnét fognak érkezni "vendégatkák". ( Aztán az ilyen méhésznek hiába magyarázza bárki, ő tudja...) Na aki ezt nem veszi észre, annak lesz nagy durranás tavaszra.
Csá!"
Kedves Csányi Úr!
Ha mindezek tükrében mégis és továbbra is álszentnek óhajt látni, meghagynám e hitében. Nem csak meghagynám, de szívesen hozzájárulok, hogy polgári nevemen ezután ne Szenttamási-ként szólítson meg, nyugodtan használja azt akár az Álszent-tamási alakban is. Nekem nem fáj, Önnek meg bizonyára jól eshet.
Láthatja, mindent a kedves kundschaftért...
Üdv: Álszent-tamási István Tamás