Ahogy elnézem, jobb helyen vagyunk itt...
Dr. Hegedűs Dénes mondta előadásában, hogy a termékeny atkák életük során sokszor bújnak vissza petézni és a kint tartózkodásuk, tehát az az időtartam, amit egy fészekben levő méhecskén lovagol átlagosan 60 óra. Hegedűs doktorral vitatkozzatok. Ha rosszat mondtam, akkor Ő a forrása. Én hitelesnek tartom annyira, hogy nem néztem utána a szakirodalomban.
Tomipapa szándékosan keveri a dolgokat, mint egy rossz gyerek. Éppen ennyire felelőtlen gyereklelkűek azok is akik bujtogatják. Csak az a baj, hogy felelősségteljes felnőttnek gondolják magukat.
Kedves Geddekas!
Ha abban a hozzászólásában -melyben megemlítette a "60 órás" szakaszt- hivatkozott volna dr. Hegedűs Dénesre, akkor senki nem Önnek tulajdonította volna a kijelentést. Így viszont megint magyarázkodnia kellett, ami ismervén "szakmai előéletét", nem mondható kifejezetten ritkának. Mint most bevallotta, nem nézett utána. Lehet, hogy csintalan gyerektempónak tűnik, de én utánanéztem, s a szabályok szerint idéztem, nehogy valaki azt mondhassa: -Nézd már a büdös kölkit, már megint azt a szegény, hiteles kutatót, a Geddekast kóstulgatja...!
Szakmai dologról folyt a beszélgetés, Ön állított valamit, ráadásul az emlékeire hagyatkozva. Kijelentette, hogy amitrázzal nem elegendő 3 napos ciklusokban védekezni, s kifejezetten a kétnapos ködölés, füstölés mellett tört lándzsát. Önön röhögött minden szakmabéli, aki már kipróbálta a kétnapos ciklust, s a második-harmadik alkalommal kiköltöztek a méhek a környező fákra...Alig várják, hogy valaki kipróbálja az Ön "módszerét", s utána a nyakára hajtogassa az elegáns görbe botját... Ha erre meg azt mondja, hogy ezt "akárkitől" hallotta, de nem tartotta szükségesnek utánanézni, akkor a szakmabéliek tovább röhögnek... Akkor is, ha azt találja mondani, hogy Ön soha nem is védekezett amitrázzal.
Azt viszont árulja el, miből vonta le a következtetést, mely szerint én szándékosan, bujtogatásra "keverném a dolgokat"! Azt se bánnám, ha azt is elárulná, mi a fenét "kevertem".
Elhangzott egy szakmai kérdés, Önnek címezve, melyre -miután Ön konzekvensen nem válaszolt- megadtam az általam ismert szakirodalmi hivatkozásokat. Ha ez gyerekes "keverés", akkor vállalom. Volt, aki megköszönte a fáradtságot, mellyel igyekeztem a kérdést megválaszolni. Erre jön a klubbéli főszaktudományos, főkontroller, főbiológus, főbioméhész és főszakkutató, s gyerekesnek minősíti az erőfeszítést, mely éppen az ő "tudományában" sűrűn előforduló fehér foltokat hivatott a tudás színeivel árnyalni...
Nem veszi észre magát, Barátom? No, fogjon neki, aztán most már tényleg olvasgasson utána. Adtam néhány linket, abból el tud indulni... Legalább addig sem beszél mellé, amíg olvasgat... Inkább folyamatosan küldöm a többi olvasnivalót is, csak ne írjon... Olvasson!