Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715101 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Gőzölgő
« Válasz #1470 Dátum: 2016. Augusztus 31. 14:05 »
Nem értem Tomipapa pofátlankodását, ahogy minősíthetetlen megalázó gyerekes stílusban ír. Nem méhész, hanem kertész. Újabban csak lejáratással foglalkozik és dendrológiai tárgyú hozzászólása nincs.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Augusztus 31. 14:18 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1471 Dátum: 2016. Augusztus 31. 19:07 »
Lousicide!
Eltévesztetted a rovatot!
Legféltettebb segítőtársadtól, a talicskádtól az adok-veszek rovatban szabadulhatsz meg.
Üdv:
Nagyernyei Attila

« Válasz #1472 Dátum: 2016. Augusztus 31. 20:13 »
Texas Ranger!

Ezt írtad:

"legyen az országosan is kötelező nyilvánosságra hozni és bárki számára elérhetővé tenni!
Így lehetőség lenne a méhegészségügyi felelősöknek ellenőrizni otthonról, hogy a kedves vándor kolléga bejelentkezett-e az adott településre, hány családdal, és ha elfelejtette megadni a telefonszámát az erdőbe, a hivatalba azt leadva és a honlapon az elérhetővé válna.
Megszűnnének a nagy titkok, hogy ki hova vándorol, papírok nélkül ki tudja a vándorlási évét végigcsinálni.
Kinek hol van a telephelye, ahol hány családot tart, kivel együtt!
Nem kell ide méhlegelő bizottság csak ezek a mindenki által megismerhető adatok."

Az hogy  hatósági jogkörrel rendelkező személy hozzáférhessen, az rendben is volna, De mindenki ? Létezik üzleti titok, van, vagyon biztonsági jog is! Csak rontanánk vele a saját helyzetünket.
Ha nekem az eüs. kiadta a papírt onnan semmi köze hogy én hová, és mikor megyek, sok esetben a méheüs. egyben a konkurenciánk is. Az hogy nyíltan, az interneten mindenki számára hozzáférhetők  legyenek a vándortanyák hellyei???? Esetleg a kaptárlakat kulcsot ne adjam oda, vagy a riasztó kódot? Ezen szerintem kicsit finomítani kellene hogy jogszerű legyen, és ne veszélyeztesse az amúgy sem túl nagy biztonságunkat. Ráadásul interneten lehetne mazsolázni, az aktuális vándorhelyekből hogy másnak a nyakára mehessenek. A jó akáci vándortanya, is mint információ nagy érték!

*

izso60

• 573
« Válasz #1473 Dátum: 2016. Augusztus 31. 21:07 »
Üdv. Uraim!
Robotur!
Láthatod miket ötlenek ki a " baromfi udvar "  tagjai És a majdnem Elnökségi tag a mocsári gondolat meneteikkel.
De jó nekünk vége a kiskirálykodásnak most jön a Nagykirálykodás, legalább is vannak néhányan akik ezen munkálkodnak,szurkoljunk nekik és emlékeztessük Őket erre "aki másnak vermet ás maga esik bele"

« Válasz #1474 Dátum: 2016. Augusztus 31. 21:21 »
Üdv. Uraim!
Robotur!
Láthatod miket ötlenek ki a " baromfi udvar "  tagjai És a majdnem Elnökségi tag a mocsári gondolat meneteikkel.
De jó nekünk vége a kiskirálykodásnak most jön a Nagykirálykodás, legalább is vannak néhányan akik ezen munkálkodnak,szurkoljunk nekik és emlékeztessük Őket erre "aki másnak vermet ás maga esik bele"
Ni csak,ni csak !
Megjött egy jó madár!
A kompromisszum képesség minta példánya.
Lehetne a neve kompromisszum madár vagy jó indulat madár vagy
vermetásó madár.

Csányi Antal
« Utoljára szerkesztve: 2016. Augusztus 31. 22:19 írta Csányi Antal »

« Válasz #1475 Dátum: 2016. Augusztus 31. 22:01 »
Nem személyre vagy érdekcsoportra való támadásnak szántam a hozzászólásom, nem is tudom hogy ki rejtőzik a nick név mögött, csak egyszerűen úgy éreztem, hogy a javaslat tartalma gyanúm szerint jogsértő. Még kiszolgáltatottabbá tenne bennünket.

*

kas62

• 146
« Válasz #1476 Dátum: 2016. Augusztus 31. 22:05 »
Sajnos,Ő ezt sem érti!

« Válasz #1477 Dátum: 2016. Szeptember 01. 07:04 »
Azt hiszem ezt a hozzászólást nem Nekem címezted!  ;D ;D ;D ;D ;D

"Az hogy  hatósági jogkörrel rendelkező személy hozzáférhessen, az rendben is volna, De mindenki ? Létezik üzleti titok, van, vagyon biztonsági jog is! Csak rontanánk vele a saját helyzetünket.
Ha nekem az eüs. kiadta a papírt onnan semmi köze hogy én hová, és mikor megyek, sok esetben a méheüs. egyben a konkurenciánk is. Az hogy nyíltan, az interneten mindenki számára hozzáférhetők  legyenek a vándortanyák hellyei???? Esetleg a kaptárlakat kulcsot ne adjam oda, vagy a riasztó kódot? Ezen szerintem kicsit finomítani kellene hogy jogszerű legyen, és ne veszélyeztesse az amúgy sem túl nagy biztonságunkat. Ráadásul interneten lehetne mazsolázni, az aktuális vándorhelyekből hogy másnak a nyakára mehessenek. A jó akáci vándortanya, is mint információ nagy érték!"

Látjátok milyen az amikor egy kis kertész nyilvánosságra hoz egy egész város méhészeinek minden adatát, közel 20 évre visszamenőleg, hogy bosszút álljon!

Érdekes mód nem az Ő hozzászólása után volt a nagy fölháborodás, hanem az enyém után amikor javasoltam:
"Tudja: "Ha harc, legyen hát harc...!"" 
Jó, ha kell a nyilvánosság akkor legyen mindenkinek nyilvános minden adata, mert a hallgatás részetekről az a beleegyezés jele!

És még egy ilyen jelentkezett "saját elmondása szerint" méhészszakbizottságba!
Vegyétek már észre milyen "értékeket" képvisel!
Csak akkor van bajotok vele, ha esetleg nektek is kárt okoz a hülyesége?  ;D

Na hogy megy az aratás tetű-kém?
Egyéb javaslat a bizottságok felé?
Tudod olyan amit már ellenem megtettél és jó ötletnek tűnt?
Majd megnézem, hogy lehetne a többiek felé kiterjeszteni és a közhasznára felhasználni, mert úgy-e Te is csak ezért dolgozol?  ;)
Nem haveri, nem megbízott csigabiga!  ;D

Egyébként volt valaki aki komolyan gondolta, hogy ezt komolyan gondolom? 
;D ;D ;D
Csak rá kellett világítanom arra, hogy amit én javaslok azt a csigabiga már megtette!
Vagy egy ember az nem számít!
Egy város az nem számít!

Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

bükk

• 169
« Válasz #1478 Dátum: 2016. Szeptember 01. 07:27 »
Az a  mérhetetlen tájékozatlanság amiről itt egyesek elárulják magukat, elszomorító.
A közeljövőben ezen komoly változás fog bekövetkezni.
Tomipapa és kivancsi111-el az élen.
Fújnak egy nótát, de annak a valósághoz semmi köze.
Félinformációk kicsavargatva, elferdítve, átírva.
Ezt beállítják hiteles információnak, aztán közben hót sötétek.
Minden írásukból árad a rosszindulat, ha pedig én konkrét eseményről, konkrét adatokat közlök, azonnal a méhészek ellensége vagyok.
Nem kell sokat várniuk, és lehull a lepel sok mindenről, amely a változás csapatát fogja igazolni.
Jelenleg az OMME-n belül egy láthatatlan harc dúl, a leváltott vezetés rúgkapál.
Nagyon gyenge próbálkozások ezek, amelynek van egy olyan aktív szereplője is, aki nem is tudja, hogy már meg van az utódja is.
Most legyen ennyi elég.
A változás csapata megkeményedett a sok alaptalan gyalázkodástól.
A valós tények közkinccsé tétele után nekünk is könnyebb lesz, nem kell magyarázkodnunk többé.
Az OMME kutyult alapszabálya a káoszt akaróknak kedvez.
Azoknak a munkabizottságoknak, akik ezen a területen fognak szorgoskodni, nagyon szorítok.
Az elnökség "maradéka" nem nyugszik, de megtaláltuk a hatékony módszert.
Nyugi.
Nagyernyei Attila

Attila,ha már beszéltél Fekete Józsival biztos ez is szóba került:

A NP támogatásait úgy tudjuk a legjobban kihasználni, hogy az MVH által megadott számadatokra támaszkodva az OMME konkrét számokkal és jogcímekkel levélben kéri az Agrárminisztert az átcsoportosítás engedélyezésére. Ez most van folyamatban.

Csak, hogy lássátok a hátterét! (Csak a legfontosabbak)
Túligénylések:
- Rendezvények(régiós, elméleti, stb) -12 mFt kihasználtság: 118,3 %
- Méz kinyerésének támogatása (pergető, fedelezőkád, stb.) -30 mFt 149,4 %
- Varroa atka elleni gyógyszeres védekezés támogatása -79 mFt 109,8 %
- Vándorlási "nagyeszköz" (utánfutó, konténer, stb) -3 mFt 104,9 %
- Méhanyatámogatás -21 mFt 124 %

Spórolások:
- Koordinátori keret (koordinátor, méhegészségügyi ismeretek gyűjtése): 9,5 mFt
- Szaktanácsadói hálózat: 15,4 mFt
- Kaptárak azonosítási rendszere: 21,8 mFt
- Mézvizsgálatok: 2,6 mFt
- Alkalmazott kutatás: 13,2 mFt

És még valami eszembe jutott: Az összes kerettúllépés a méhészek részéről történt (ami nem baj). Az összes spórolás pedig a "méhészek pénzét elherdáló, korrupt OMME vezetés részéről". Ez egy kicsit elgondolkodtató.....

Tehát nyugodjatok meg, aki nem kapott eddig elutasító határozatot az nemsokára pénzt fog kapni.

Üdvözlettel: Fekete József ált. elnökhelyettes

Hát egyenlőre ez "durrant".

« Válasz #1479 Dátum: 2016. Szeptember 01. 08:30 »
Én nem lennék büszke arra, ha a mézvizsgálatokban, az alkalmazott kutatásban és a koordinátori keretben megtakarítás lenne!

A másik megjegyzésem. A nemzeti programban található pénzt nem lehet másra használni (elvileg), míg a méhészek által befizetett tagdíjjal azt csinál az OMME amit akar!

« Válasz #1480 Dátum: 2016. Szeptember 01. 12:22 »
 "aki másnak vermet ás " az a sírásó.

Jelenlegi tudásom szerint kell egy- két gödör kft, és közhaszontalan ügyből kifolyólag.  ;)

Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #1481 Dátum: 2016. Szeptember 01. 12:43 »
Bükk!

Úgy látom ez a támogatósdi tetszik neked.
Nekem meg az tetszene ha nem tűnnének el a méheim
amint mezőgazdasági művelésű területen gyűjtenek.
Koós Péter barátomnak (olvasd majd el a szeptemberi méhészetben a cikkét amit erről írt)és nekem is az a véleményem,hogy minden
pénzt amit csak össze lehet szedni arra kellene fordítani,hogy megnézzük
növényvédelmi technológiák méhekre gyakorolt hatását.
Az lenne a jó átcsoportosítás ha kutatásra csoportosítanánk át
nagyrészt ezeket a "lóvékat".Ez csak egyben nagy pénz,szétosztogatva
egy nagy nulla,egy esetleg két kiló méz ára méhcsaládra kiszámolva.
Mennyivel többet bukunk,hogy rosszak,gyengébbek a méheink.
Megfordítom a gondolat menetet.
Ma hány %-al tartasz több méhet ahhoz,hogy ugyanazt az eredményt
elérd (állomány szinten!!!!) mint amit 30-20-10 éve elértél.
Cserényi uralma alatt,Mészáros látszat kis királysága alatt ha erről a témáról
mertél valamit is mondani lekussoltattak.

Mindezt azért írom le,mert ma nagyon nagy szükség lenne az összefogásra mert bajban vannak a méheink.A mai mezőgazdaságban használható vegyszerek legyengítik,egyes esetekben el is pusztítják méheinket.
Nincs más út mint összefogva fellépni ez ellen
Ma az a helyzet,hogy fogalmunk sincs arról a növények
védelmére használt szerek közül mi okozza a méheknél,méhcsaládoknál
a különböző szintű gyengüléseket.
Sokszor még a családok pusztulásakor sem mutattak ki semmit sem.
Áldott jó volt elnökünk(Mészáros) méhei is pusztultak az Abony környéki
napraforgókon.
Ott aztán neki mentek a vizsgálatoknak ezerrel(Tóth Péterünk) mégsem
tudtak kimutatni semmit,ami ne lett volna engedélyezve.
Akkor nem az engedélyezett szereket kellene újra vizsgálni?
Te még nem jártál így?
Ezt a szaros méhcsaládonkénti pár EUR-ot mind mind kutatásra
kellene költeni,ez a támogatósdi csak egy politikai szemfényvesztés .
Ráadásul ez a pénz pillanatokon belül átalakul a legtöbb esetben csillárrá,
meg szőnyeggé az asszonyok által.
Apu ide a pénzt!

Csányi Antal
« Utoljára szerkesztve: 2016. Szeptember 01. 22:00 írta Csányi Antal »

« Válasz #1482 Dátum: 2016. Szeptember 01. 20:17 »
Nem kötelező a családonkénti támogatást felvenni, ha valakinek mégsem kell, ajánlja fel a növényvédelmi kutatásokra.

*

bükk

• 169
« Válasz #1483 Dátum: 2016. Szeptember 02. 07:43 »
Csányi Antal!

Ez a véleményem kb. a támogatásokról:
http://alapblog.hu/a-magyar-beteg/

Amit Fekete József leírt konkrétum,számon kérhető!
Az pedig amit itt néhányan(pld. eltűnt kiskakas) írogatott max.rágalmazás volt.
Eddig még nem igazolódott be,ezért kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Növényvédelem...itt most is vegyszerezik a tarlókat,"szárítják le" a gyomokat.
Elvesztek a méheim napraforgó/kukorica alatt,mostanra jöttek fel.

dr. Hegedűs írt valamiféle programot,munkaterv félét...biztos olvastad az OMME újságban.
Na egy szó sincs benne arról amit Te leírtál problémákat!(mászkálás,eltűnés)
Mi a véleményed az önkéntes méhállomány felére csökkentésről,vagy a 400miliós kutatási ötlettől?
Amíg ezek részletesen(pld. hatástanulmány) nincsenek kidolgozva addig csak egy lufinak látszik.
Hullanak a fecskék írja,na meg a következő vezetőségnek is lesz ebből munkája.
Na ebben egyetértünk.

« Válasz #1484 Dátum: 2016. Szeptember 02. 12:58 »
"Mi a véleményed az önkéntes méhállomány felére csökkentésről"

A kérdés bár nem nekem szólt, de godolom nem gond ha én is hozzászólok.  Szerintem senki nem fogja,  önkéntesen az állományát felére csökkenteni, mert mindenki úgy lesz vele, hogy tegye meg más. 
Az állományának a nagyságát senki nem céltalanul állította be, nyilván szüksége is van az abból származó jövedelemre. De mi kellene hogy történjen a "felesleges" méhcsaládokkal, ha eladásra kerülnének semmit nem változtatna a méhsűrűségen. Másképpen, valós  felszámolásuk jelentős vagyoni hátránnyal járna, amit épeszű ember demokratikus körülmények között aligha vállalna be "önként".  Vagy önkéntes lenne, mint anno a kolhozosítás? Nagyapámat is hetekig, (mert nyakas kun ember volt) a naphosszat a városházára citálták, és a falhoz állítva kellett a dologidőtt eltöltenie. Mind addig, amíg önként alá nem írta, a téeszbe való belépési nyilatkozatát.