........
Igen és legfontosabb minden téma közül a szarrágás. Az eszterházi birtok nagysága /azért is kis e-vel és y nélkül/ a kutyát nem érdekli, ez csak nagyságrendileg értendő.
Azt azért fenntartom, hogy a kisbirtok nagysága 30 hektár alatti. afölött középbirtok , és 200 hektár fölött nagybirtok. 1000 hektár fölött meg latifundum. Ne nézzünk már senkit hülyének.
Azonkívül azt is megmondom, bár személyes dolog, hogy pontosan emiatt fogom megszakítani azt a szokásomat 25 év után, hogy az említett pártra szavazok.
Kedves Zoltán!
Mindig tartózkodtam, s ezután is tartózkodom attól, hogy akárkit is hülyének nézzek, ne adj' Isten, nemes egyszerűséggel bárkit is lehülyézzek. Mindez egyrészt távol áll a mentalitásomtól, másrészt az esetek nagy többségében a késztetésnek való ellenállás kamatozik, az esetek jelentős részében a delikvens megteszi azt helyettem saját maga.
Pártpreferenciáid ezidáig is hidegen hagytak, a helyesírással folytatott vesztes harcaidat elnéző mosollyal szemlélem régóta, s az ismeretanyagodban tátongó űrt is minden alkalommal empatikus hozzáállással igyekeztem eltömedékelni.
Most sem teszek másként, csupán felhívnám figyelmed, hogy a nagybirtokok latinos írásmódja esmeg eltér az interpretációdtól: a régi idők óriás-birtokait nem "latifundumnak", hanem latifundiumnak nevezték.
http://www.kislexikon.hu/latifundium_a.htmlJavaslom, használd ezt az alakot a jövőben, mert ellenkező esetben nem művelt vitapartnerként, hanem egy egyszerű, ám ennek ellenére (vagy éppen ennek folyományaként) roppant magabiztos véleményformálásáról elhíresült agrárproletárként leszek kénytelen aposztrofálni a "Karancs Bősz Bikáját". Abból meg újfent nem sülhet ki semmi jó, a Te önbizalmad is jelentősen és permanenciában sérülhet, valamint egykori mézkirálynő leánykád is egy idő után piruló orcával lesz kénytelen az Ő atyjára tekinteni, szégyenkezve véve tudomásul, hogy felmenője esmeg csatát vesztett a megismeréssel folytatott hősies küzdelmében.
P.s.: Örömmel konstatáltam, hogy mostanság már csak egyszerű "szarrágásról" értekezel, s immáron nem az egykori "kolosztrum-rágásról" beszélsz. Hiszek benne, hogy a jövőben képes leszel még többre is az önképzés és -formálás terén, alkalmasint talán az idők folyamán egyszer képes leszel az Esterházy-család nevét is helyesen leírni.
Ha lenne időd, s holnap elkísérnéd Dianát Jászberénybe, akár személyesen is megbeszélhetjük e dolgokat.
Üdv: Tamás