Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1714960 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Gőzölgő
« Válasz #1320 Dátum: 2016. Június 06. 18:38 »
A kft-k - merthogy egy volt, egy még van is - és az OMME gazdálkodása tudatosan össze lett mosva, ezért nem lesz könnyű dolog kibogozni a valóságot, de megkerülhetetlen.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1321 Dátum: 2016. Június 07. 22:00 »
Attila!

Valamilyen oknál fogva a "Méhcsaládok általános állapota" téma lezárásra került...

Szándékos, vagy csupán egy újabb baki?

Pedig mennyire szerettem volna ott válaszolni az írásodra...!

*

atya

• 1043
« Válasz #1322 Dátum: 2016. Június 08. 06:12 »
lousicide

Sajnos véletlenül le lett zárva a "Méhcsaládok általános állapota" téma.
Nem hiszem hogy szándékos lehetett, mert ha nem írsz rá akkor nem is lehet kizárni téged. ;D  ;D
De én most megnyitottam. Ez az öröm az ürömben.  :P
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #1323 Dátum: 2016. Június 08. 08:16 »
A kft-k - merthogy egy volt, egy még van is - és az OMME gazdálkodása tudatosan össze lett mosva, ezért nem lesz könnyű dolog kibogozni a valóságot, de megkerülhetetlen.
Egyetértek, és hozzáfűzöm: A nonprofit szférában, egy cég létrehozása-mely nyereséget termel-körültekintő,megalapozottsággal kell előkészülnie . A szánéktól,tevékenységektől, kezdve az üzleti tervig stb.
Viszont ehhez kell egy háttércsapat-amely ért a gazdasághoz-! Az előkészítő szakaszra hívnám fel a figyelmet-mely hosszabb idő vesz igénybe ! A legutóbbi esetben ez sem,az egyeztetések sem, a szakmai előkészítés sem, a valós piaci helyzet felmérése/elemzése ! Ez adott lehetőséget -sajnálatos módon- a grémiumok manipulálására.
Egyetértek, hogy át kell világítani a létrehozott cégeket, vizsgálni kell a méhállomány helyzetét, a gépkocsik beszerzési indokoltságát is...ecctr. !
Kivételesen -személyi kérdésekben is hangoztatom a véleményemet-!
Egy szervezet nem tegye ki annak magát, hogy vetető tisztségviselői annak bármely cégében munkát vállalnak !  Miért ? Óhatatlan az összekacsintás ,összejátszás lehetősége, a közakarat  saját haszonra fordítása!
Erkölcsileg számomra az ilyen helyzet értékelhetetlen! A fizetett/ki/meg/fizetett aktivisták kettőssége nem feltétlenül a méhész-köz érdekeit viszik előre      !
Utalok arra is, hogy igen könnyű egy heterogén méhész társadalmat megvezetni hangzatos - néha indulatos- szólamokkal, jól hangzó ígéretekkel !
Az előző idők hibáit  helyrehozni,korrigálni hosszabb időt vesz igénybe !
A hatályos magyar jogrend szerinti eljárások türelemre intenek !
Szervezetünknek vannak más folyamatban levő nagyon fontos ügyei is ,meg néhány rendkívül káros beidegződése is.   

üdv:      E. János

« Válasz #1324 Dátum: 2016. Június 08. 21:29 »
Ejnye, bejnye Lousicide!
Nem tanultál a rengeteg ellenem tett sikertelen próbálkozásodból?
Kevered a kakait, de nem tudsz befűzni.
Kísérleteztek már a volt OMME vezetők is az atkairtókkal!
Kipróbálták, hogy mennyit bírnak ki a méhcsaládok kezelés nélkül. :P :P
Mészáros azt hazudta, hogy bombák az OMME méhei.
Én tiltott készítményt reklámozok?
Viccelsz lousicide?
Amitráz hatóanyagú készítmények a Magyar Méhészeti Nemzeti Programból igényelhetők.
A kijuttatás módja, azaz a technológia már sántít.
Kérdezem én, a magyar méhészek hány százaléka használ un. gyári készítményt?
Nem kell a kacsa szöveged!
A Fuettoval és társaival kijuttatott amitráz mind fekete módszer.
Anno amikor a hatástalan csíkokat árulta a Hungaronektár (mert a dolgozók ellopták a hatóanyagot), akkor mindenki csepegtetett.
Mivel a törvények nem ismerik a kollektív bűnösség elvét, így mindenki szemet hunyt a szabálytalan szerhasználat felett, különben kipusztult volna Magyarország méhállománya.
Többször javasoltam, hogy szórakozz mással.
Hol olvastad az írásomban, hogy én azt állítottam, Cserényi doki legalizálni akarta a tiltott szert?
Csak óvatosan a fogalmazással, mert harapok, ha valaki valótlanságot állít rólam.
Én reklámozom a tiltott gyógyszereket?
Nyugi, keress más játszótársat.
Ja tetűirtásra van egy jó készítményem.
Ha érdekel elküldöm.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1325 Dátum: 2016. Június 08. 22:28 »
Meglátásom szerint járható út a fenti rendelet alapján a Taktic használata. Az állatorvos a recipén feltünteti a részletes használati utasítást a különböző alkalmazási módszereknek megfelelően. Így szerepelhet a recipén a Takticos olajos lámpabél, mint tartós hordozó, a Furettós, vagy egyéb rovarfüstölős eljárás, vagy akár a kálium-nitrátos füstölőcsíkos eljárás is. Mindez az állatorvos személyes felelősségére történik.
Az állatorvos felelősségvállalására fogódzót jelentenek a következők:
1. Szermaradvány szempontjából:
– Az amitráz nagyon bomlékony.
– Az amitráz a 470/2009. rendelet melléklete szerint rendelkezik uniós MRL, azaz szermaradvány-határértékkel. Ez 200 mikrogramm/ mézkg.
– A több mint 20 éves gyakorlat során a 2/3-ában exportált méztermés ellenőrzésekor tudomásom szerint soha nem volt Európában reklamáció az amitráz miatt.
– A 28 napos előírt várakozási idő a nyár végi, júliusi, augusztusi alkalmazás tükrében bőségesen elég.
– A korábbi engedélyezett szerek élelmezés-egészségügyi várakozási ideje a következő volt: Varrescens és Antivar füstölőcsíkok: 12 nap, Apivar műanyag szalag: 0 nap.
2. A méhekre való veszélyesség szempontjából:
A több évtized alatt kialakult gyakorlat szerint az amitráztartalmú szereket 12 °C alatt ne használjuk, mert ilyen esetben hasmenést és részleges elhullást is okozhat. A méhészek ezt tudják. Mind a mézfogyasztó, mind a méztermelő számára fontos, és az ellenőrző hatóság munkáját megkönnyíti az atka elleni gyógykezelések szabályozott, biztonságos, ellenőrizhető módon történő folytatása. Ha a fentiekben leírtak gyakorlattá válnak, ez megvalósulhat.
Dr. Cserényi Péter
állatorvos, Lajosmizse
A cikket a Méhészet 2010/3. számában olvashatja.
Fizessen elő most!
Előfizetek a lapra
« Utoljára szerkesztve: 2016. Június 08. 22:34 írta Meclood »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1326 Dátum: 2016. Június 14. 16:29 »
Mi van itt, uborka szezon? Vagy az a baj, hogy én nem írok? Nincs kivel vitatkozni?

« Válasz #1327 Dátum: 2016. Június 14. 19:31 »
Foci meccs?  8)
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1328 Dátum: 2016. Június 14. 21:36 »
Mindig nincs focimeccs. Az egész fórum döglődik már egy hete.

« Válasz #1329 Dátum: 2016. Június 14. 22:22 »
Vivaldi !
Szezon van. Etetés,anyanevelés, szaporítás, sajnos a sorrendbe a pörgetést nem tudom beírni, de hát ez van.
Mondjuk engem a foci egyáltalán nem érdekel, de nem rég az utcáról jövő hangokból megállapítható volt számomra, hogy győztek a magyarok az osztrákok ellen. ;D

Üdv. jani bátya

*

Firgabá

• *
  • 15
  • Kérem törölni!
« Válasz #1330 Dátum: 2016. Június 15. 08:16 »
Magam sem vagyok foci rajongó, de ennek a győzelemnek azért örülök. Csak el ne bízzák magukat. Talán ad egy pici löketet nekik. A következő mérkőzésükre méheket kellene beengedni a pályára ha esetleg nem csipkednék magukat.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Június 15. 08:29 írta Firgabá »

« Válasz #1331 Dátum: 2016. Június 15. 13:13 »
Szezon van az már igaz, szerencsére nem kell etetnem, a második pergetésen is túl vagyunk, és a szaporítás is megtörtént az anyanevelés is folyamatban, sajnos ez a változékony idő csak a fű növekedésére használ. Tegnap a futár meghozta az új fűkaszám, mondta igyekszik mert a mecsre haza akar érni. Én meg  bámultam a fejemből kifelé, hogy miről is van szó, soha nem érdekelt a labdarúgás.

« Válasz #1332 Dátum: 2016. Június 15. 20:26 »
Inkabb az lehet a baj,hogy hiaba a 700-as tagletszam,jobbara tucatnyi embernek van itt mondandoja.
Vajon miert? ;)

« Válasz #1333 Dátum: 2016. Június 15. 21:03 »
Ha tudod a választ, ne fogd vissza magad.  ;)

« Válasz #1334 Dátum: 2016. Június 16. 07:04 »
 Jaden Korr !
Ne ess Te is abba a hibába mint az OMME leváltott vezérkara.
Tucatnyi ember fanatikus munkája, tényfeltáró írása tette két vállra őket.
Apró "igazítás" még lesz a közel jövőben, de erről is tudni fogtok.
Ne fikázd le ezt a tucatnyi embert.
A többiek is a Méhészklub tagjai, így kényelmes nekik az olvasás, hogy nem csak kukkolnak, hanem rögtön élesben látják a friss híreket.
Most egyébként is uborka szezon van.
Hamarosan lesznek friss hírek az OMME elnökétől.
Remélem még ma.
Nagyernyei Attila