Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715264 megtekintés
Re:Gőzölgő
« Válasz #1215 Dátum: 2016. Március 23. 12:14 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 30. 08:56 írta kivancsi111 »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1216 Dátum: 2016. Március 23. 12:14 »
Idézet
Nem ismerem a kereskedőt, és engem nem is érdekel, csak Te szerettél volna megint okos lenni azzal, hogy próbáltad az itteni méhészeket, elsőként engem besározni, hogy az Aranynektár lépes mézét gyártom, vagy forgalmazom. Na ilyen dolgaid miatt szeretnek téged.

Lépesmézet termelni és forgalmazni szerinted manapság etikai vétség lenne vagy bűncselekmény? Én úgy tudom, hogy teljesen szabad legális tevékenység. Szerintem az se szégyen, ha neked az Aranynektárral felvásárlón vagy más kereskedelmi formában van bárminemű kapcsolatod.

Ha meg nincs semmi kapcsolatod ezzel az interneten szereplő kereskedővel, akkor meg miért egy pont rád hasonlító nagy darab méhész emberrel reklámozzák a terméket? Azért belőled olyan sok példány nincs a Földön tudomásom szerint. De mondom, hogy ezt nem veheted sértésnek, mert nem tiltott tevékenység sem a lépemézek termelése sem a méztermelés, sem az értékesítés. Úgy tűmik számomra, hogy nem sért szabályokat ez az eset, és ráadásul én hiszek neked, ha te mondod, hogy nem, hát akkor nem.

Ha meg a te személyedről készült fotó szerepel ott az interneten, akkor meg beszélj a hölggyel, hogy milyen jogon tette fel a te engedélyed nélkül? Emiatt kérlek, hogy engem ne hibáztass! A hirdetés és a fotók láttán bárki hozzám hasonló következtetésre juthat.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1217 Dátum: 2016. Március 23. 12:24 »
Jenő!

Szerintem nem vádolt téged a hatóság semmivel! Te értelmezted úgy a levelüket. Ők rafináltan nyomást akartak rád gyakorolni, hogy ijedjél meg. Ha minden méhmérgezésnél hasonlóan határozottan lépne fel a méhész, ahogy ebben az esetben történt, akkor biztos, hogy sokkal egészségesebbek lennének a méhlegelőink, mert több méreg már ki lenne vonva a forgalomból és helyettesítenék összetettebb védekezési módokkal, amik a beporzó rovarokra nem veszélyesek. Jenő, te úttörő voltál itt Magyarországon.

Ami történt, megtörtént és a helyzetből a lehető legtöbbet ki lehetett hozni. Első olyan nem kisérleti szabadföldi mintavétel történt, ahol legalább a növényben nyakon lehetett csípni ezt a kegyetlen mérget. Pontosan ezért sikoltozott a NÉBIH és pontosan ezért próbálkoztak levélben nyomást gyakorolni rád.

Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1218 Dátum: 2016. Március 23. 12:45 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 30. 08:55 írta kivancsi111 »

« Válasz #1219 Dátum: 2016. Március 23. 12:48 »
Idézet
A hirdetés és a fotók láttán bárki hozzám hasonló következtetésre juthat.

szerintem a fotón nem hunor keret van!
hazánkban a hunor kereteknek a 99,9 %-a esetében az oldal léc vállazással készül, az a keret ahogy én látom nem "vállas" keret!
ha már nagyon hasonlít valamihez, akkor szerintem inkább hasonlít egy dadant-blatt kerethez, én úgy látom, az alsó keretléc bele van süllyesztve az oldal lécbe! ráadásul a kaptárak szerintem 10 keretesek

« Válasz #1220 Dátum: 2016. Március 23. 12:50 »
111

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1221 Dátum: 2016. Március 23. 13:36 »
Bocsáss meg Jenő. Meggyőztél. Ezek a képek, úgy tűnik, hogy tényleg nem a te méhészetedből valók.
Szóval ezek a fotók az Aranynektártól származnak. Azt se tudtam eddig, hogy van nekik weblapjuk.

Na ebből is láthatod, hogy az Aranynektárral sokkal élőbb és gazdagabb kapcsolatod van neked, mint nekem. Még tán rendszeresen el is jutnak a mézeid az Aranynektárhoz. Ha meg így van, az nem szégyen. Része vagy annak a 4000 tonnát beszállító méhészkörnek, akiknek a méze kis kiszerelésben szerte a világban értékesül. Én meg nem vagyok része, mivel biomézet tudomásom szerint az Aranynektár nem forgalmaz.

Egyéb:
Nekem volt DB keretes méhészetem, de azok a keretek nem így néztek ki. Egyébként meg, hogy ez DB vagy Hunor, azt a fotó alapján csak sejteni lehet, de nehéz lenne eldönteni.

*

zümi

• 1382
« Válasz #1222 Dátum: 2016. Március 23. 14:11 »
Laci!
A termékeknél, megtalálod a BIO akácmézet is 500-g kiszerelésben!
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1223 Dátum: 2016. Március 23. 15:00 »
Laci!
A termékeknél, megtalálod a BIO akácmézet is 500-g kiszerelésben!
Meg se néztem még a honlapjukat. Budapest nekem elég széles vevőkört ad.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Március 23. 15:09 írta Geddekas »

« Válasz #1224 Dátum: 2016. Március 23. 21:01 »
Pedig, ha jól látom, akkor hunor méretű lépeket mutogat a reklámfotón és te vagy ma Magyarországon a leghíresebb hunoros méhész. Boglárlellén meg lehet, hogy az egyetlen.

Laci!

Tényleg irányított és beszűkült a fókusza, de eszerint életében nem látott még Hunor keretet. Ami ezen a fotón látható, az Langstroth keret.

Egyébként ha járt volna a Fulmer családi méhészetben és nem csak a rajaikra vadászott volna, akkor tudná, hogy a honlapon található képeken a Fulmer méhészet szerepel. Ha jól emlékszem, a kaptárak rövid oldalán a fogantyú felett a "Fulmer" felirat látható, a fogantyú alatt pedig a Paradise Honey felirat olvasható.

Szép nagy darab ember Jenőn kívül meg akad még néhány, Csányi Antal sem éppen egy törpe...

« Válasz #1225 Dátum: 2016. Március 23. 21:12 »
Csányi Anti soha nem használ gumikesztyűt, de ez valóban az Ő méhészetük.
Kérlek benneteket zárjátok le a témát.
Az Arisztaiosz, majd Pertronius, és most a klónozott tetűírtó ha nem változtat a stílusán, megy a lecsóba.
Nagyernyei Attila

*

robi 75

• 1010
« Válasz #1226 Dátum: 2016. Március 23. 21:19 »
Gumikesztyűt az inszeminátorok használnak nem ;D?
Üdv:robi

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1227 Dátum: 2016. Március 23. 21:25 »
Már megbeszéltem a dolgot Jenővel. Vannak még homályos részletek, de alapjaiban azért tisztának tűnik a dolog.

Ez a rosszindúlatú bajkeverő trágyatologató kertész megint beleszól a méhészek dolgába. Mi a jó fenét keres még mindig itt? Mindig csak a szarkavaráson jár az esze. Mi az, hogy "ha jól emlékszem?" Hogy a fenébe tehette be a lábát akármelyik Csányi méhészetbe is? Nincs elég bajuk a Csányi testvéreknek ilyen tetűírtók nélkül is, még egy ilyen diletánssal is bajlódniuk kell?

Nemcsak az inszeminátorok, hanem a kertészek is.

*

robi 75

• 1010
« Válasz #1228 Dátum: 2016. Március 23. 21:28 »
Én bőr kesztyűt használok, még apám csinálta...
Üdv:robi

« Válasz #1229 Dátum: 2016. Március 23. 21:44 »
111