Kedves Molnár Jenő méhész barátom!
Légy szíves a korrektség kedvéért az alábbit is küld szét a megszokott listádon:
Amikor az emlékezetes mérgezés történt nálad, akkor az elsők között hívtál fel engem.
Mondtam neked, hogy ezek a mérgek a növényben nem, de az állat testében gyorsan bomlanak.
Ha nem tudja meg gyorsan a Greenpeace az esetet, és a NÉBIH se tudja meg, hogy a Greenpeace már rajta van az ügyön, akkor a NÉBIH féle bizottság késve fog kimenni és égadta világon semmilyen bizonyítékot nem fog már találni.
Megkérdeztelek, hogy szóljak-e a Greenpece-seknek!
Jóváhagytad.
Azt mondtad, hogy igen szóljak, mert fogadod őket!
Szóltam nekik.
Óriási szerencsére Simon Gergely vegyész, a Greenpeace szakértője éppen Balatonon nyaralt és sovány malac vágtában ment hozzád mintát venni, mert fogadtad őt. (Igen, fogadtad és jól tetted, hogy fogadtad!)
Persze a Greenpeace azonnal ugrasztotta a sajtót is, ezért a NÉBIH nem tesze-toszáskodhatot, kénytelen volt Ő is kimenni és megtörtént a hatósági mintavétel is.
Aztán persze baszogatott téged a NÉBIH mindenféle kérdésekkel, levelekkel, merthogy a méregkeverő lobbi tolta az ügyet ezerrel hátulról.
Emlékezetem szerint pont te Jenő, te mondtál el több esetet is nekem, amikor a méhész bejelentésére nagyon késő ment ki mintát venni a NÉBIH. Arról nem is beszélve, hogy bár jogilag szabályosak, de szakmai szempontból súlyosan hibásak voltak ezek a mintavételek.