Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715375 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Gőzölgő
« Válasz #1125 Dátum: 2016. Január 29. 21:45 »
Barger!

Egy konkurens egyesület hisztijét idézte ide Molnár Jenő, ami megalkulása óta elfogyasztott öt elnököt, és igen sok vezetőségi tagot. Mit lehet tőlük várni? Erőt merítenek ilyesmiből. Van aki hisztizik és van aki dolgozik. Ennyi. A másik egyesületnél megalakulás óta a vezetőség jóformán csak elhalálozás és egészségromlás miatt változik. Ha olyan észbontóan romboló tevékenységet folyt volna, ahogy beállították a hisztizők, akkor már régen feloszlott volna mind a két szervezet. De láss csodát mind a két egyesület él.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1126 Dátum: 2016. Január 29. 22:06 »
Janókám!

Mindennapi szóhasználatban még cifrábbak is vannak.
Szar az élet tök a tronf.
Szarul mennek a dolgok.
Na ezt is elszartátok.
Szarrágás.
Szar ügy.
Szarni rá doktor úr.
Le van szarva.
A székelyek még tovább is mennek, mert használják a szarember fogalmat is.

A jelenlegi vezetés rosszul és jogsértő módon vezeti az OMME-t.
Ezt már második alkalommal is kimondta a bíróság. És még ki fogja mondani néhányszor.
Mondjuk ki őszintén, hogy szarul mennek a dolgok.
Ezeket kell elválasztani a jó dolgoktól, tehát a májtól.
Ennyi és nem több. A többit te képzeled bele.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

robi 75

• 1010
« Válasz #1127 Dátum: 2016. Január 29. 22:23 »
No ezt én dobtam be, nem Janó.

De ebben a szövegkörnyezetben megtévesztő. Olyan mintha a "sötét oldal", egy rakás ember lenne, akik egy sötét lyukban üldögélnek, és most a kontroll csoport hívására, ott hagyhatnák a lyukat, és kijöhetnének a napra mint a zombik.
De nyomtál egy bocs-ot, ok.
Üdv:robi

« Válasz #1128 Dátum: 2016. Január 29. 22:39 »
Azért azt megkérdezném Geddekas, hogy miután Jenő belinkelte ki is vagy valójában(eddig is mindenki tudta) miért folytatod továbbra is, hogy első szám harmadik személyben írsz magadról?

Erre valami válasz esetleg?

Nem bántásból, de ez a skizofrénia egyik tünete is lehet. Vagy még a gyerekek beszélnek így magukról. ;D

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1129 Dátum: 2016. Január 29. 22:52 »
Neked probléma? Neked probléma.

*

Kitin

• 934
« Válasz #1130 Dátum: 2016. Január 29. 23:00 »
 ;D

"Hát maga bolond, hát maga bolond, hogy mindent kétszer mond, kétszer mond? – kérdezte Karinthy Frigyes olvasóit Ady Endrét karikírozva."

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1131 Dátum: 2016. Január 29. 23:43 »
Ha te nem tudsz a kérdés és a kijelentés között különbséget tenni, arról csak te tehetsz. Nyugi! nem kell erőlködnöd. Pótolható tananyag. Felnőtt fejjel is megtanulhatod.

*

barger

• 173
« Válasz #1132 Dátum: 2016. Január 30. 19:23 »
Geddekas,

Én Jenőnek erre a linkjére gondoltam:
https://sites.google.com/site/geddekas/

Én a kérdésemet 11:19-kor írtam. Jenő pedig valamikor késő délután írta a másik linket amire válaszoltál. Ahhoz a témához nem tudok és nem is akarok hozzászólni.

Azért ahogy nézem másnak is feltűnt, hogy a feltett kérdésre nem válaszoltál.
Szóval?
Baranyi Gergely

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1133 Dátum: 2016. Január 30. 20:58 »
A Geddekas egy eszköz, amihez egy sajátos technológia kapcsolódik, ami a biodinamikus méhészethez áll legközelebb. A Geddekas egy márkanév, egyfajta reklám.

Csuja László egy közéletben is mozgó személy. A gödöllői Méhészegyesület elnöke nem Geddekas, hanem Csuja László.   A közéleti tevékenységet egy természetes személy végzi, akinek Csuja László a neve.

« Válasz #1134 Dátum: 2016. Március 05. 05:35 »
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1135 Dátum: 2016. Március 08. 11:24 »
QUQURIQ!!!

Most lett nemrég vége a Kossuth rádióban Mészáros László OMME elnökének a nyilatkozata.
Elnökünk azt mondta, hogy nagyon jól teletek a méhek, igaz az atka is áttelelt.
Jó feltételekkel indulunk az idei méhész szezonnak!
Elnök úr!
Lehet, hogy a tangóharmonika hangosabb volt a kelleténél, és nagyot hall!
A méhészek panaszkodnak a téli veszteségről..Egy konténer, teljes pusztulás. Aztán 183 családból 53-at csuktak be, 63 ból 12 maradt idáig. stb...
De hát, ezek nem veszteségek!
Még a tüzetes átvizsgálás előtt vagyunk az időjárás miatt. Hol vannak még az anyák eltűnése, a herepetéző anya, az összeroppant családocskák...
A talaj tele van nedvességgel! A növények, ide értve az akácot is, duzzadtak a rügyek, a családok meg egyre nem kapják meg a megfelelő mennyiségű virágport.
Már most meg leget jósolni, hogy az átlagon felüli meleg tél, mindent előbbre fog hozni, csak a családjaink fejlettsége legfeljebb a repcére lenne elegendő.
A vegyszerekről azt mondta, hogy Magyarországon nincsenek gondok!
Megkérdezem, hogy akkor múlt év napraforgón Abonyban hány méhésznek pusztították el vegyszerrel a
méheiket? Többek között az Öné is áldozatul estek...
De semmi baj, jó indulunk a szezonnak!
Annyira nincsen baj, hogy még több is lett a méhcsaládszám mint az előző években! (mondta)
Egy valamire való méhészeti vezető nem mondhat ilyet március 8. án, hogy jó kondíciókkal indulunk az évnek!
Még a szaktanácsadók sem mérték fel a téli veszteséget!!!
Most már nem csak a méhészeket hülyíti az elnök urunk, hanem az egész magyar nemzetet???

Kiskakas!

ui. Ezzel a szöveggel álljon a méhészek és szavazói elé, hazazavarják...

« Válasz #1136 Dátum: 2016. Március 08. 11:39 »
Te biztos már valami megvágott, megbuherált anyagot hallottál... már a rádió se a régi ;)

« Válasz #1137 Dátum: 2016. Március 08. 13:59 »
Kiskakas nagyjából jól fogalmazott, természetesen nem szó szerint idézett, azonban az interjúkat én is hallottam.

Egy kicsit megpróbálom összefoglalni a saját értésem szerint:
A Mészi saját állományában is voltak gondok tavaly napraforgón, de a kései mintavétel miatt semmire nem derült fény. (ezt mondta a Csuja Laci már több mint két évvel ezelőtt, hogy rossz a mintavétel ideje és módja)

A neoókkal a világ egyes tájain vannak gondok, magyarországon szerencsére megtartott a méhállomány, sőt minden évben nő a méhcsaládszám! Tömeges méhpusztulásról nem beszélhetünk.
A mézben nem lehet jelen semmilyen vegyszer, erre a méhésznek nagyon oda kell figyelnie.
Szép reményekkel indulunk a szezonnak, jó termelési évnek nézünk elébe!!

Mindenki döntse el mit ért ezek alatt, én mindenesetre lesújtó véleménnyel vagyok a hallottakról, illetve ahogy Mészi, a legdrágább elnökünk ezzel kábítja az ország népét is!!!!  Valószínűleg ez az Elnökség állásfoglalása is.

NO KOMMENT !!

« Válasz #1138 Dátum: 2016. Március 08. 16:44 »
Hála az égnek én nem hallottam, elég volt "élőben" is kibírnom a hablatyolását az OV-n.
Kiskakas ezt írta:
"Még a szaktanácsadók sem mérték fel a téli veszteséget!!!"
Nem a rossebet nem!
Már biztosan végeztek is vele, mert új feladatuk van.
Felmérni, hogy a küldöttek melyik oldalon állnak!!!!
Ez most a szaktanácsadók feladata.
Valóban március 8-án kijelenteni, hogy jó méhészeti szezonnak nézünk elébe, hát nem tudom.
Én nagyon óvnék mindenkit ettől a jóstól.
Eddig mindig az ellenkezője jött be!
Tudjátok, lesz az még 1.500 Ft-nál több is!
Nem tudtuk, most pedig érezzük elnök Úr.
Dumazsák, semmit nem higgyetek neki.
Halkan mondom (ő mondta), egyházi neveltetésben részesült.
Apostol....... együttes.
Ezt látni kell!
A kedvenc zeném
https://www.youtube.com/watch?v=ND7yTfj-rX8
Nagyernyei Attila

« Válasz #1139 Dátum: 2016. Március 08. 16:55 »
Az más kérdés, hogy jelenleg nagyon szép az állományom, de nem kell messzire menni a március 15. -i hózáporért.
Naptárilag vége a télnek, így ebből a szempontból bizakodással nézhetünk a jó méhészeti év elébe, de még nagyon sok minden befolyásolhatja. Nekem tetszett az optimista nyilatkozata.
Ja, azt elfelejtetem írni, hogy én Mészáros párti vagyok.