Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715059 megtekintés
Re:Gőzölgő
« Válasz #1110 Dátum: 2016. Január 27. 10:45 »
Tehát Jenőnek itt válaszolnék!
Ebből látszik, hogy soha nem hallottad az előadásomat.
A Hunort és a rakodó kaptáras méhészeket soha nem szapultam, előadásom címe a
"Kaptártípusok összehasonlítása az akácméztermelés tükrében."
Az NB fészek 1/2NB méztért használóktól előadásom elején elnézést szoktam kérni, mert azt viszont katasztrófának tartom.
Most ezt nem fejtem ki.
Hálát adok az égnek, hogy szaktanácsadó lehettem 8 és fél évig, mert nagyon sok méhészetben járhattam, és rengeteg technológiát, trükköt láthattam.
Talán soha nem váltottam volna, ha nem vagyok szaktanácsadó.
2016-ban fekvőkaptáras előadás?
És az Illés féle NB 18-as meleg építményű konténeresek?
Neked az csak álom Jenő!
Kili konténerit soha ne nézd meg, mert depresszióba esel, ahogy ismerlek.
Soha nem lesznek olyan méhcsaládjaid, nekem elhiheted,mert rengeteg méhészetben jártam.
A fekvő kaptáras méhészeket folyton fikázod, de akkor se keseregj, ha néhány év múlva négykézláb mész.
Én egy örömméhésznek tartom magam, akinek már nem fontos, hogy egy délelőtt kipergessen.
Azt csinálom, és úgy ahogy szeretem, ahogy jól esik.
10-15 éve én is 320 családdal nyomtam, hajtottam, nem kíméltem magam.
Most 100-al kevesebbel, jelentősen nőtt az eredményem.
Te pedig űzöd hajtod magad, kérkedsz a teljesítményeddel.
Soha sehol nem mondom, és nem írok az eredményeimről, tudom hol a helyem, de ezzel nem akarlak elkeseríteni, de picit vissza az agarakkal, mert nagyon karcsú voltál tavaly, csak te nem tudod.
Ne engem kérdezz, adok néhány telefont és érdeklődj repcéről akácról, de tartsd erősen a telot, mert szükséged lesz rá.
Aki a mások teljesítményét lefikázza, és csak a sajátját tartja követendőnek, őket csaj sajnálni tudom.
Az oviból már kinőttem, ide nem szeretnék lesüllyedni, hogy "az én apukám erősebb", amikor ezt írod:
"Fél nap alatt többet pergettem tavaly mint Te egész évben..."
Te még mindig itt tartasz?
Rájöttem arra, hogy az cseppet sem növeli valakinek az "imázsát" ha dobálódzik a számokkal.
Én ebből már kinőttem, ezt is megtanultam szaktanácsadóként.
Nem túl messze tőlem van két, nagynak számító méhész.(Mindkettőt ismered, haverjaid, együtt voltatok Kijevben.)
Az egyik megmondja a frankót, a másik megkérdezi én mit mértem, aztán mond egy nagyobbat.
Szekszárdon is van egy nagyot mondó.
A saját fia állította le, hogy apúúúúúúúú, apúúúúúú kicsit kevesebbet mondjál.
Szerintem sok fekvőkaptáras méhészt megsértettél, Zalában Kiss Laci bácsit is, mert ott is van 1500-1600 NB!
Tudtad ezt?
Ha szép méhészetet, komoly nagyüzemi technológiát akarsz látni, kérj időpontot.
A 72 családos konténeresek, a lendületükkel, és teljesítményükkel roncsra vernek mindenkit.
Ezt teljes felelősséggel kijelenthetem, mert van összehasonlítási alapom.
Nagyon megkérlek ne sértődj meg, ha hozzájuk képest "csak" az indultak még kategóriájába tartozol.
Bámulatos méhcsaládok, nuku rajok, repce, akácok tutik.
Én vettem a fáradtságot és elmentem sokszor közéjük.
Konténerem csak azért nincs, mert jobban szeretek a szabad levegőn, a madárcsicsergések közepette gyönyörködni a természetben.
Végezetül szerinted kezd szertefoszlani a változás?
Baromira be lehetnek szarva az érintettek.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1111 Dátum: 2016. Január 27. 11:18 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 30. 09:00 írta kivancsi111 »

« Válasz #1112 Dátum: 2016. Január 27. 12:32 »
Kedves Jenő!
38 családot vett Kili tavaly előtt ősszel, de csak átseperték őket!
Még azt is tudom kitől vásárolta, de én ezt eddig nem kotyogtam el, most meg már mind 1.
Elszúrta az atka elleni védekezést, úgy mint sokan mások.
Arról persze nem tudsz, hogy hány méhcsaládot ad el?
Szerinted ezért ő rossz méhész, és mindenki az aki fekvővel dolgozik?
Az árnyéka nem lehetsz a teljesítményének, nyugodj már le.
Két konténert bezárt?
Miből fakad ez a rosszindulatod?
Ennyire vagy hiteles.
Mit szeretnél elérni?
Közel 500 méhészetben jártam a 30 év alatt.
Ne legyél magadra annyira büszke!
Semmivel nem vagy különb a magyar átlagtól, én ezt így látom.
Nagyernyei Attila

*

robi 75

• 1010
« Válasz #1113 Dátum: 2016. Január 27. 12:50 »
Bekesm!
Jó ez a stílus mindkettőtől, öreg rókák, ha valaki figyel ezekből sok okosságot lehet tanulni.
Nem úgy mint petróleum egész oldalas orgiáiból.
Üdv:robi

« Válasz #1114 Dátum: 2016. Január 27. 21:16 »
Vért akarok látni, vért, vért, vért .....
https://www.youtube.com/watch?v=JN5mQ7WQzN0
 ;D
döntetlen?
parttalan?

*

robi 75

• 1010
« Válasz #1115 Dátum: 2016. Január 27. 21:31 »
Megkapod ;D.

Ez egy méhész gyűlés vége annak idején ;D, azon ment a vita hogy:
-rakodó
-fekvő
-sima kas
-rakodó kas
Feles nem volt még akkor szerencsére, mert abból háborúk söpörtek volna végig európán ;D
Üdv:robi

*

Kitin

• 934
« Válasz #1116 Dátum: 2016. Január 27. 21:37 »
kimaradt:

-Far kas :-)

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1117 Dátum: 2016. Január 29. 09:10 »
Kiváncsi111!

Azt kérdezik sokan, hogy Jenő miért állt át a sötét oldalra? Megbuggyant?

Én nem feltételezem, hogy megbuggyant volna.
Ehelyett mást kérdezek: Van az a pénz .....?
De ez csak kérdés és nem állítás.

Csak azért kérdem, merthogy Jenő kérdezte Csujától, hogy "Miért vagy a saját pénzed ellensége?"
Ha nem ugrálnál már régen lenne kutatási pénzed.

Csuja nem szereti a sötét oldalt.
Ha az alapszabály ellentétes az OMME alapvető és nyilvánvaló érdekeivel, akkor bármennyi pénzért se állítja Csuja az ellenkezőjét.
Ha a neonikotinoid mérgez, akkor arról Csuja azt mondja, hogy mérgez, pedig arannyal fizetne a sötét oldal az ellentétes állításért.
Ha a 83 000 tonna kinai méz filléres áruként önti el az EU mézpiacát, akkor nem állít hazugságot Csuja és nem kisebbíti a bajt.
Ha a 83 000 tonna kinai méz döntő többsége gagyi, akkor Csuja szerint a truymó, akkor is trutymó, ha vannak akiknek megéri a trutymóról azt állítani, hogy értékes jó méz. Sőt még képeket is feltesznek szakmai fórumokra, hogy hű de korrekt áru a kinai méz.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1118 Dátum: 2016. Január 29. 09:58 »
111

« Válasz #1119 Dátum: 2016. Január 29. 10:05 »
111

« Válasz #1120 Dátum: 2016. Január 29. 10:25 »
111

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1121 Dátum: 2016. Január 29. 11:05 »
Kiváncsi111!

Asszem érzékeny ponton érintettem meg Jenő barátunkat, amikor megkérdeztem, hogy miért állt át a sötét oldalra. Tulajdonképpen a választ meg is adta.

Szerintem nem állította Csuja, hogy a méhészek megmentője, azt viszont valóban állította, hogy "Ő mozdította ki a bénultságukból a károsult méhészeket."

Csuja volt az első hazai előadó, aki részletesen elmondta a méhészeknek, hogy milyen hatása van a neonikotinoidoknak. Pedig hasonló képzettségű szakelőadók vannak az országban Dr. Hegedűs Dénes, Dr. Csaba György, Dr. Békési László, dr. Tóth György stb. Dr. Gubicza, de egyik se vállalta a kockázatot, hogy a növényvédőszer lobbival szemben nyilvánosan elmondja, hogy mekkora súlyú kárt okoz a
És ez szerintem nem szégyelni való, hanem hasznos volt.

A neonokotinoidos mérgezés lefutása sokféle lehet. Attól függ, hogy milyen hosszan hatott a méreg, milyen egyéb mérgező anyagok hatottak a méhcsaládra, milyen népesedési stádiumban voltak a méhcsaládok, tehát mekkora fiasítási felület volt, mennyi mérgezett virágport hordtak be, mennyi volt a tartalék mézük stb. És persze, hogy mit tett a méhész károk csökkentésére.

Pontosan tudom, hogyan kell fogalmazni, hogy érthető legyen, mit mondok, de pert ne tudjanak a nyakamba akasztani. "Növényvédőszer lobbi" és "sötét oldal" kifejezések nem peresíthetők, mert csak egy vélemény egyfajta hozzáállásról és nem megnevezett konkrét személy.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

barger

• 173
« Válasz #1122 Dátum: 2016. Január 29. 11:19 »
Már nagyon várom hogy lefusson a választás és végre megint a szakmáról folyjon a vérre menő vita a politika helyett.
Azért azt megkérdezném Geddekas, hogy miután Jenő belinkelte ki is vagy valójában(eddig is mindenki tudta) miért folytatod továbbra is, hogy első szám harmadik személyben írsz magadról?
Baranyi Gergely

« Válasz #1123 Dátum: 2016. Január 29. 20:05 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 30. 08:59 írta kivancsi111 »

« Válasz #1124 Dátum: 2016. Január 29. 21:44 »
Janóka írását, most utoljára ideemeltem!
Itt folytassátok!
"Hajdúsági gyerek vagyok, tudom mire mondjuk.

De kicsit más a szövegkörnyezet.

"Így van! Mindenkinek azt mondom, hogy itt a lehetőség, most válik el szar a májtól. Most lehet otthagyni a sötét oldalt és elfogadni a Kontroll Csoport aljánlásait."