Tehát Jenőnek itt válaszolnék!
Ebből látszik, hogy soha nem hallottad az előadásomat.
A Hunort és a rakodó kaptáras méhészeket soha nem szapultam, előadásom címe a
"Kaptártípusok összehasonlítása az akácméztermelés tükrében."
Az NB fészek 1/2NB méztért használóktól előadásom elején elnézést szoktam kérni, mert azt viszont katasztrófának tartom.
Most ezt nem fejtem ki.
Hálát adok az égnek, hogy szaktanácsadó lehettem 8 és fél évig, mert nagyon sok méhészetben járhattam, és rengeteg technológiát, trükköt láthattam.
Talán soha nem váltottam volna, ha nem vagyok szaktanácsadó.
2016-ban fekvőkaptáras előadás?
És az Illés féle NB 18-as meleg építményű konténeresek?
Neked az csak álom Jenő!
Kili konténerit soha ne nézd meg, mert depresszióba esel, ahogy ismerlek.
Soha nem lesznek olyan méhcsaládjaid, nekem elhiheted,mert rengeteg méhészetben jártam.
A fekvő kaptáras méhészeket folyton fikázod, de akkor se keseregj, ha néhány év múlva négykézláb mész.
Én egy örömméhésznek tartom magam, akinek már nem fontos, hogy egy délelőtt kipergessen.
Azt csinálom, és úgy ahogy szeretem, ahogy jól esik.
10-15 éve én is 320 családdal nyomtam, hajtottam, nem kíméltem magam.
Most 100-al kevesebbel, jelentősen nőtt az eredményem.
Te pedig űzöd hajtod magad, kérkedsz a teljesítményeddel.
Soha sehol nem mondom, és nem írok az eredményeimről, tudom hol a helyem, de ezzel nem akarlak elkeseríteni, de picit vissza az agarakkal, mert nagyon karcsú voltál tavaly, csak te nem tudod.
Ne engem kérdezz, adok néhány telefont és érdeklődj repcéről akácról, de tartsd erősen a telot, mert szükséged lesz rá.
Aki a mások teljesítményét lefikázza, és csak a sajátját tartja követendőnek, őket csaj sajnálni tudom.
Az oviból már kinőttem, ide nem szeretnék lesüllyedni, hogy "az én apukám erősebb", amikor ezt írod:
"Fél nap alatt többet pergettem tavaly mint Te egész évben..."
Te még mindig itt tartasz?
Rájöttem arra, hogy az cseppet sem növeli valakinek az "imázsát" ha dobálódzik a számokkal.
Én ebből már kinőttem, ezt is megtanultam szaktanácsadóként.
Nem túl messze tőlem van két, nagynak számító méhész.(Mindkettőt ismered, haverjaid, együtt voltatok Kijevben.)
Az egyik megmondja a frankót, a másik megkérdezi én mit mértem, aztán mond egy nagyobbat.
Szekszárdon is van egy nagyot mondó.
A saját fia állította le, hogy apúúúúúúúú, apúúúúúú kicsit kevesebbet mondjál.
Szerintem sok fekvőkaptáras méhészt megsértettél, Zalában Kiss Laci bácsit is, mert ott is van 1500-1600 NB!
Tudtad ezt?
Ha szép méhészetet, komoly nagyüzemi technológiát akarsz látni, kérj időpontot.
A 72 családos konténeresek, a lendületükkel, és teljesítményükkel roncsra vernek mindenkit.
Ezt teljes felelősséggel kijelenthetem, mert van összehasonlítási alapom.
Nagyon megkérlek ne sértődj meg, ha hozzájuk képest "csak" az indultak még kategóriájába tartozol.
Bámulatos méhcsaládok, nuku rajok, repce, akácok tutik.
Én vettem a fáradtságot és elmentem sokszor közéjük.
Konténerem csak azért nincs, mert jobban szeretek a szabad levegőn, a madárcsicsergések közepette gyönyörködni a természetben.
Végezetül szerinted kezd szertefoszlani a változás?
Baromira be lehetnek szarva az érintettek.
Nagyernyei Attila