Gőzölgő

• 4410 válasz
  • 1739704 megtekintés
*

atya

• 1043
Re:Gőzölgő
« Válasz #1080 Dátum: 2015. November 05. 10:23 »
A 14-ei "Cikruszi" előadásnak csak részesei vagyunk, (mert nem állunk a sarkunkra és nem mondjuk azt, ELÉG) és valamiért elsőre ez jutott eszembe.
Talán sokan emlékeznek még arra a játékra, amit bárhol bármikor tudtak játszani az arra "illetékesek", hisz nem kellet más hozzá mint egy kartondoboz, egy "rodolfó" és egy beépített ember.  Ha jól emlékszem ezt a játékot "itt a piros - hol a piros" néven ismerhettük meg. Ez a játék a szemfényvesztésre, és az emberek jóhiszeműségére, helyezte a hangsúlyt. A csali ember ügyesen belevonta a kiszemelt célszemélyt, és a nagy nyeremény reményében, és mire észrevette a csalást, rendesen megkopasztották.   :-X
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Hozso

• *
  • 38
« Válasz #1081 Dátum: 2015. November 06. 19:04 »
Valójában nem tudom, hogy cirkusznak nevezzem vagy minek azt ami november 14-én lesz. A cirkuszba szórakozni megy az ember gyereke, de ez már régóta nem szórakozás és már nem is felelősségteljes munka.
A napirendi pontok elolvasása közben az jutott eszembe, hogy finoman fogalmazva arcpirító, ma sem gondolom másként.
Tovább fokozódott a felháborodás a mellékleteket látva, nem csak az alapszabály kérdése és annak ismert előzményei, de a módosított beszámolónak nevezett förmedvény is kiverte a biztosítékot.
Véleményem szerint az sem érti akinek kellene, nem az, aki nem is láthatja a teljes iratanyagot. De nekünk ez így is jó!
Olvastam a napirendekre irányuló módosító javaslatot. Azt nem nehéz megjósolni, hogy mi lesz az eredménye.
Javasolnék a 16 napirend helyett csupán egy napirendet, amivel biztosan megoldódna minden kellemetlen kérdés.
Nem kell egyesület, pláne nem közhasznú! Ugyan minek? Sokaknak eddig sem hiányzott, most valahogy napirendre került. Talán isteni sugallat?
Szóval a napirend: 1. Döntés az OMME királyság megalakításáról.
Király és hűbérurak már vannak, erre nem kell időt fecsérelni. Jó, persze némi technikai hiba, hogy nem az ősi koronázási helyen lesz a szertartás, de biztosan sokak számára ez nem jelent problémát. Talán még a király sem tiltakozna. Országalma helyett egy kiló hamisított méz nagyon aktuális lenne, jogarként a mikrofon is stílszerű lehet.
Gondoljuk csak végig! Mennyi időt meg lehetne takarítani ezáltal!? A végeredményt pedig nem befolyásolná.
Biztos ami biztos, még az inkvizíción érdemes lenne gondolkodni, nehogy véletlenül valaki is munka nélkül maradjon!

Dr. Horváth Zsolt

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1082 Dátum: 2015. November 06. 20:09 »
QUQURIQ !!!

HŰ - HA!

Új állam forma alakul az OMME-ban?
Ja! Ez már így is van!
Bennünket meg Csák Máténak csúfolnak?
Dózsát is megkoronázták...igaz, hogy "izzó vassal Őt megégetének,
                                                              de szellemét a tűz nem égeté meg"!...
A paraszt királyból meg jól bekajáltatták a jobbágyokat!
14. én meg a küldöttek fognak kajálni...
...feltéve, ha hagyják magukat etetni!
Tegnap már keverték nekünk a bébi papit...
Mindenki akkorára nyissa a száját amekkora falatot be szeretne venni!
Csak egy a baj!
A Kontroll Csoportot nem tanították meg nyelni...
Így aztán meg jön visszafelé a büfi...
Az etető meg mosakodhat...
...de a kaja megmarad Nekik, hogy megehessék azt amit főztek nekünk!

A séf Kiskakas!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1083 Dátum: 2015. November 07. 19:49 »
Melyik elnökhelyettesünknek is a szava járása, hogy a méhész tagság nem egyéb, mint pórnép?
Kedves Méhésztársak! Ugye nem vagyunk pórnép? A királyoknak valóban pórnép jár, de mi nem akarunk pórnép lenni és királyságot sem akarunk.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1084 Dátum: 2015. November 09. 19:14 »
Az a király aki igazán király!

"Azt kell megszavazni amit az IB mond"
És "kell főállású marketinges" , de addig amig nem késő amig van az OMM.énak lóvéja is, mert utána már eső után köpönyeg!
Ja ér kell még "demonstrációs alap" is mert már nem bírja az OMME kassza, ezeket a fölösleges kiadásokat.
Mint már említettem, magyarország hozhat az úniós mézjelölésnél szigorúbb belső rendeletet is, csak használni kellene  a "stratégiai partnerség adta lehetőségeket!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1085 Dátum: 2015. November 09. 19:25 »
Ahhoz viszont valóságosan is úgy kéne viselkedni, mint egy stratégiai parner szokott. Ugyanis a stratégiai partnerek egyenrangú módon képesek viselkedni az állam tisztségviselőivel, de ahhoz a mi választott tiszségviselőinknek nem nyaloncoknak és udvaroncoknak kéne lennie.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

robi 75

• 1017
« Válasz #1086 Dátum: 2015. November 24. 21:40 »
Vivaldi írta:"ugyanis az, aki méhészkedik nem megy át pszhihiátriai vizsgán, mint a vadászok".

Gondolom a "nyúlós" eseteddel kapcsolatban, egy teljesen tudatlan kezdőről van szó, aki úgy sejtem elbukott mindent.
De azért nem kéne burkoltan le hülyézni a méhészeket, azért mert belefutottál egybe :o.  A vadász szakmát sem illik ide, vagy belekeverni.

Üdv:robi

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1087 Dátum: 2015. November 26. 15:53 »
QUQURIQ !!!

Cserényi Visszhangja!...
"Ön -ismereteim szerint- fitoterapeuta tanfolyamot is végzett, ezért merészeltem Kokaskának javasolni, hogy kérdezzen  hozzáértőt a levendulák virágporának terápiás hatásáról, mielőtt dr. Cserényit a fogyasztására buzdítaná".
Teljesen mindegy, hogy levendula, vagy "ánizsszörp"... vagy nyugi, gumi cukorka...
Cserényinek nincsen joga senkivel sem ordítani, nem beszélve a választóival!!!
Köszönöm, a pontos helyre igazítást, A levendula csak "szimbólum" volt, írhattam volna Valeriánát is!

Kiskakas!

« Válasz #1088 Dátum: 2015. November 26. 21:15 »

Kedves Bátyám/nővérem!
..........

Ön kire gondolt, hogy kuruzsló apiterapeuta? Kérem írja meg privátban. Remélem nem tagja az OMMÉ-nak.
.........

Kedves Ecsém/Hugám, Aranyos DR. Úr!

...

Legyen kedves idézze már azt a mondatomat, melyben én bárkire is "kuruzsló apiterapeuta"-ként utaltam volna.

...
 Én csak egy kiegészítéssel éltem, mikor úgy vélekedtem, hogy az elnökhelyettes úrnak méltán lehetne fenntartása "némely "apiterapeuták" tevékenységével kapcsolatban", de egy árva hangot sem írtam arról, hogy azok apiterápiás tevékenységére gondolok. Úgy vélem (s ismét nem idézek), hogy akad több olyan apiterapeuta is, akinek egyéb tevékenységével nem mindenki (köztük gyakorta én sem) óhajt azonosulni.

Ön -ismereteim szerint- fitoterapeuta tanfolyamot is végzett, ezért merészeltem Kokaskának javasolni, hogy kérdezzen  hozzáértőt a levendulák virágporának terápiás hatásáról, mielőtt dr. Cserényit a fogyasztására buzdítaná. Eképpen került Ön, kedves Ecsém/Hugám a képbe, mint Pilátus ama Credo-ba...

Kedves Bátyám/Nővérem.

Első kérdését saját maga meg is válaszolt, csupán kiegészítésként írta rombolónak is előkelő veretes gondolatait. Összerakjuk ezt, aztán betoljuk egy írásba.

Azért ez így harmat gyenge. Nekem is van egy halom ember, akivel nem kívánok azonosulni. Közöttük gyilkos állatorvosok meg tolvaj vámtisztek.

Ez itt méhészklub. Ennek ellenére, ha már megszólított: Bárkinek szüksége van betegségének kezelésére akár apiterápiás, akár fitoterápiás kérdésben, szívesen állok a rendelkezésére. Sajnos sok olyan betegség van, amelyet a "nyugati" orvoslás nem, vagy csak nagy mellékhatásokkal, vagy bizonytalanul tud kezelni. Az életünk azonban most van, így érthető, ha mindenki keresi az összes lehetséges megoldást saját, vagy szeretteinek gyógyítására. 

A méhek csodálatos lények, az általuk gyűjtött virágpor és elkészített méhkenyér a kaptár egyik csodája. Ezek közé tartozik természetesen a levendula virágpora is. Nagyon kevés laboreredmény van, amely a gyógynövény és a virágporának közötti különbségeket ill. egyezőségeket taglalja. Az első Magyar Apiterápia Konferencián volt egy ilyen előadó. Kiderült, hogy a medvehagymaméz,... No ezt nem is mondom. Ez az előadás a levenduláról nem szólt.

Én nem ismerek a levendula virágporáról szóló tudományos közleményt. Sajnos azonban a szakirodalom olyan nagy, hogy nem tudom egymagam sem az egészet áttekinteni. Mindenkit, aki szeret ilyen kérdésekkel foglalkozni, időt szán rá, szívesen várjuk a Magyar Apiterápiás Társaságba. Cikk van bőven. Írásával azt sugallja, hogy Ön ismer olyan cikket, amely nem a levenduláról, hanem a levendula virágporáról szól? Mert ugye a felhalmozódási helyek szerint máshol halmozódik fel az egyik, és esetleg megint máshol a másik hatóanyag.

Mondok egy példát. A Szklerózis Multiplex is egy olyan betegség, amelyik kezelése a nyugati medicínával nehézkes, gyógyulásról nincs szó. Egyre több tudományos tapasztalat, klinikai bizonyíték áll rendelkezésre, hogy a betegség kezelhető az Apiterápiával. A több komponensből álló terápia egyik pillére a méhméreg. Van olyan betegem, aki szinte minden tünetétől teljes egészében megszabadult. Az USA Delaware államában az apiterápiát beemelték a szklerózis multiplex betegek gyógyításának hivatalos protokolljába. Kínában nemcsak elismerik ezt a terápiát, de állami TB-re kaphat mindenki ilyen kezelést.

Szóval hagyjuk a méhészeknek a gyógyító hatású mézet, propoliszt, méhkenyeret, virágport eladni. Ne igyekezzünk valamely kereskedői érdeknek is megfelelő módon az árakat letörni!
« Utoljára szerkesztve: 2015. November 26. 21:20 írta KörmendyRácz »
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1089 Dátum: 2015. December 12. 18:58 »
QUQURIQ !!!

Itt ülünk a gyulai gőzölgőben.
Felszabadult hangulat, jó kedv!
Az ellátás szuper.
Igaz, kicsit zavaró, hogy a medencék kicsit víz hangoznak.
Minden szakival nyájasan beszéltek, és tudtukra adták, hogy ez az állapot a legjobb amiben most van az egyesület. Előrehozott választási kampánydumák, burkoltan, ön fényezősen. Azért én láttam egy pár embert akik úgy sutyiban kis klikkekben másról beszélgettek....
Csapat erősítésnek jó lehetőség.
Miért is kell csapatot erősíteni?
Hát a nyakunkban van hátizsákban a tavaszi választás.
Már nagyon nyomja a vállát a vezetésnek,... azt ugyan nem tudják, hogy a hátizsák tele van bazalt kockákkal...
Így aztán felváltva cipelik a - lelkükön...

A jelenlegi vezetés idáig jól szétcseszte az OMME egységét, és tetteikkel a gazdaságát...

Vajon kellett-e hozzá Kontroll Csoport, hogy:

- Elba....ák a kedvező mézes üveg árakat?
- Drágábban adják a cukrot mint azt az üzletekben lehet kapni?
- Felemeljék a tagdíjainkat?
- Elvetessék a közhasznúságunkat?
- Elszúrják az alapszabályunkat?
- Zászlószentelést nevetségessé tegyék?
- Neonikotinoidos álláspontja az IB- nek?
- Kft alapítás elrontása?
- Kft átszámlázások?
- OMME méheszének a részleges kiirtása?
- Kutatási pénz haszontalan felhasználása?

Kiskakas most nem is személyeskedett, ...ki, mit, hogyan, mennyit ...

Ezekhez a kérdésekhez semmi köze a Kontroll Csoportnak!!!
Ezeket a kérdéseket mind a hozzá nem értő, teljesen alkalmatlan, dilettáns OMME vezetése követte el, a saját kút fejüktől.
A kérdésekre Ők maguk adták meg a választ, mindenki kirekesztésével!
Nem vádolhatnak senkit! ez mid a maguk szégyene)...
Ezekhez a kérdésekhez még az OV -t se engedték még a közelébe se!
Mit gondoltok, miért akarta az IB kivenni a kezéből az OV -nek a döntési jogát?
Na!
Pont ezért, hogy ne láson senki bele az elhibázott szándékukba...

Kedves Méhész Társaim!
Mind ehhez a lajstromhoz, nem kellett Kontroll Csoportnak lenni!
Nem kellett bekiabálni mint a közgyűlésen amikor nem kapnak szót a méhészek.
Tették a dolgukat, igen rosszul, igen hazugul, a mi befizetett tagdíjunkon!
Mondjátok meg őszintén!
Miért hagyjuk meg a Jelen vezetést még négy évre???
Miért van az OMME -nak arra szüksége, hogy hozzá nem értő, száj karatésok vezessék tovább???
Miért ne próbálhatná meg olyan teljesen új garnitúra aki tényleg lelkesen odaadással, hozzá értéssel vezethetné a mi szeretett OMME -kat?
Miért ne lehetne egy nagyon jó demokratikus alapszabályunk?
Miért ne lehetne újból egység az OMME-ban?
Miért ne lehetne, hogy ne titkolóznánk egymás elől?
Ugye, mindenki ezt szeretné?
Az OMME a méhészek támasza!
Most ezt a biztos pontot kell minden öntudatos, jövőbe tekintő méhésznek segíteni a választáskor!
Ne az egyéni érdeket tegyük előtérbe!
Helyes körültekintő választásunkkal, erősítsük meg az OMME-t és adjunk bizalmat egy teljesen új vezetésnek!
Nem is magunkért!
A méheinkért!

Az idealista Kiskakas!

« Utoljára szerkesztve: 2015. December 12. 19:02 írta kiskakas »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1090 Dátum: 2015. December 13. 14:03 »
Tisztelt Kontroll Csoport!

Stílus az ember!

Mondhatja valaki a kocsmába valakiről úgy is, hogy piszkos aljas csirkefogó gazember, hogy két perc mulva kést kap a vesetájékára pedig nem kért veseműtétet, főleg nem Cserényi doktortól vagy Fáskerti Lacittól hiszen bennük a löttyös indulaton kívül velünk szemben más nem létezik.
Éppen ezért nem mindegy mikor mi és hogyan van leírva.

Le kell írni, ki kell mondani, hogyan és mit Kell változtatni, de a stílus és az időzítés nem mindegy.

*

robi 75

• 1017
« Válasz #1091 Dátum: 2016. Január 05. 21:23 »
Jobbat nem találtam.

Bercsényi!
Elrontottam, kommunisták helyett mszp-ét kellett volna írnom. Tényleg születési dátum a 75.
Ettől függetlenül 89-óta nyolcadik után a téeszbe nőttem fel, kaptam még a "jóból is kicsit", meg a privatizációt végig éltem testközelből. Kicsibe tükörképe az országnak.
De kisebb településen, amúgy is nehéz ügy a politika, mivel mindenki ismer mindenkit.
Pontosan tudjuk ki mikor, milyen szinekben, és mennyit zabrált a közösből.
A párt színek itt sza.....t se érnek, városon talán lehet hülyíteni a népet, hisz még a szomszédját sem ismeri.
Szerinted itt kik a legnagyobb fideszesek má régóta ;D ;D ;D ;D ;D?
FIZETÉSEKET EMELGETIK????????????? HONNAN számoljuk. Mert 2012-13- ig volt rendes fizum, míg az összes pótlékot a magánnyugdíjjal együtt, amit zsarolással elegánsan megszüntettek a fiúk.
Addig egész jól kerestem három műszakban, mint tróger, a takarmányiparban.
Következő választáson a parlamentet tovább kell zsugorítani kb 100 fősre, ha ujra kétharmadot akar ;D ;D ;D ;D.
2010-ben az ország legnagyobb gondja az éhes fiúk voltak, akik má nyóc éve nem ettek, most jóllaknak az ku....va isten >:(.

« Válasz #1092 Dátum: 2016. Január 09. 20:05 »
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

*

izso60

• 573
« Válasz #1093 Dátum: 2016. Január 09. 21:30 »
Üdv. Uraim!   robi 75!   Akik nálad jóval korábban születtünk talán "több jutott a jóból"de sajnos legalább annyival kevesebb van előttünk. Te fiatal vagy még pénzt is találhatsz mondhatnám ha sziporkázni akarnék de most ezt hagyjuk. Ahogy a politikáról kifejted a véleményed az szép széles látókörről tanúskodik. Fel a fejjel csak lesz még jobb is vagy felpukkadnak vagy megeszi őket az élet az már csak ilyen!

*

robi 75

• 1017
« Válasz #1094 Dátum: 2016. Január 09. 22:17 »
Nem vagyok elkeseredve :D,  de amit személyesen átéltem vagy a bőrömön tapasztaltam, arra érzékeny vagyok.
Kiakadok amikor a pofámba tolják hogy jobban élek mint négy éve >:( >:(.
Azt elfelejtik közölni hogy kik, mikor, és hol.
Mindegy le van.......