Gőzölgő

• 4410 válasz
  • 1739648 megtekintés
*

gewi

• **
  • 78
Re:Gőzölgő
« Válasz #1065 Dátum: 2015. Október 21. 18:18 »
Nekem is nagyon hasonló gondolataim voltak, mint amit Robotur leírt.
Én is kezdő méhész vagyok, nem gondolom, hogy emiatt szégyenkeznem kellene.
Azt viszont rohadtul szégyelleném ha az állományom fele, romokban heverne.
Ősszel volt egy családom ami meszes volt, szégyenkezve hívtam segítséget, hogy akkor ezzel most mit csináljak?
Szégyelltem, hogy gondatlan voltam és emiatt elveszítettem egy családot.
Van felelőssége a Tantó úrnak, nem is kevés.
Én biztosan nem vállaltam volna el olyan munkát amit nem tudok felelősséggel ellátni.

Nagy Zoltán

« Válasz #1066 Dátum: 2015. Október 21. 20:07 »
Én pedig nem biztam volna meg olyasvalakit egy köztulajdonban lévő méhészet kezelésével akiről tudom, hogy kezdő. Még akkor sem, ha valakinek a valakije. Az meg már régóta nem megy a fejembe, hogy minek az OMME-nek méhészet?! Ráadásul azt, hogy egyáltalán méheket "vettünk" arról is a Méhészklubon szereztem tudomást... Az meg egyszerűen nem megy a kolibri agyamba, hogy szombaton az elnök nem a családok valós állapotáról beszélt. Hát mit képzel az elnök Úr? Azt gondolja, hogy Ő majd mindíg elnök lesz? Azt hiszi, hogy pártja majd mindíg hatalmon lesz és sohasem kell majd elszámolnia az egyesület dolgaival, a köztulajdonnal?

« Válasz #1067 Dátum: 2015. Október 21. 20:39 »
Hozsó!
Csak nem arra gondolsz, hogy a nyilvánosságtól nem kellene elzárkóznia senkinek, hiszen akinek nincs takargatni valója az  nyílt lapokkal is hajlandó játszani?

« Válasz #1068 Dátum: 2015. Október 21. 22:11 »
Most nagy bajban vagyok!
Nem tudom eldönteni melyik tüntetésre menjek.
Van egy jobb ötletem,én is szervezek egyet.

Csányi Antal

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1069 Dátum: 2015. Október 21. 22:16 »
Felébredt bennem a kisördög.
Vajon nem tudatosan lett egymásra szervezve a két esemény?
Vajon ki kezdte szervezni előbb és vajon ki rajtolt rá, akkor amikor már a másik véglegesítette az időpontot?
Összefogás helyett ..... ?
Hajaj! Cserényi!
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1070 Dátum: 2015. Október 25. 22:33 »
Tisztelt Ződ fórumosok!

Mi a fenéért hazudnék szerintetek? Mi a fenéért akarnék megalapozatlanul állítani bármit is, hiszen állandóan azt keresitek, hogyan lehet kötekedni.

Szerintetek az atka ellen nincs semmi védekezési eszközünk és módszerünk? Ugye van? Akkor meg mi a fenéért kéne a méhészek példaképeként működő kutatóintézeti állománynak legyengülnie?
Szerinted a világon melyik méhészeti kutatóintézet kezelésében levő méhészetében volt jelentős méhpusztulás a magyarén kívül?

Miféle pletyka kering a méheimről? Mond már meg Sanyikám, hogy mitől kellett volna megvédenem a méheimet?

Sanyikám! Te is tudod, hogy hol van a Méhészeti Kutatóintézet! Tehát tudod, hogy a 60 hektáros bio területen kívül közel-távol nincs mezőgazdasági termelés, mert a többi terület többezer hektáros erdő, illetve a halastavas mocsaras terület valamint egy értelmiségiekkel tömött város, ahol a kertekben a fűnyírógép virágzik éa rovarirtó szer használat szinte nulla. 

Az OMME által előírt titoktartási nyilatkozat a szélhámoskodásnak egy újabb fejezete. Az Eu pénzek felhasználása nem lehet titkos. Arra a kérdésemre válaszolnia kellett Szabó Gyurinak, hogy van-e jelentési kötelezett betegsége az OMME méhállományának?
Nincs! Akkor meg mi a jófenétől ürültek ki a kaptárok? Józanodjatok már egy cseppet vagy kezdjétek újra a méhészeti tanulmányaitokat és jelentkezzetek be valami tapasztalt méhész mellé tanoncnak.

Rosszindulatú Arisztaiosznak és Csalánosinak üzenem, hogy szívesen cserélnék lábat velük. Igaz, hogy 2013 őszi lábtörésemet a méheim megszenvedték, de ennek ellnére egyetlen méhcsaládot sem vettem. Helyreállítottam a méhállományomat minden vásárlás nélkül. Ha betegség miatt pusztultak volna el, akkor semmi esélyem nem lett volna erre. Sőt olyannyira helyreállt a méhállományom, hogy tavaly nyáron még egy hosszabb vándorlást is megengedhettem magamnak. Jelentem, hogy 2009-ben vásároltam utoljára méhcsaládot, viszont azóta évente eladtam méhcsaládokat, hol többet, hol kevesebbet.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Október 26. 11:13 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1071 Dátum: 2015. Október 26. 11:48 »
Tisztelt Ződ fórumosok!

Nem veszitek észre, hogy világcsúcsot döntött a magyar méhészeti kutatás? Ami történt a Guiness Rekordok könyvébe biztos helyet kaphatna.

Abszolút nem szúr szemet senkinek, hogy Magyarországon a méhészeti kutatásra szánt méhállomány az elmúlt öt évben már kétszer dőlt romba úgy, hogy nem valamely durva kísérlet volt az oka, hanem hanem valami egészen más?

Szigetvili göcseji méhész egészen új ideológiát gyártott a történethez:
Milyen jó, hogy itt történt a pusztulás, hiszen itt a legjobb kezekben van ahhoz, hogy kinyomozzák az okát.
Aki józan paraszti ésszel gondolkodik, ezzel az ideológiával nem tud egyetérteni.
Éppen arról számoltam be, hogy a baj észlelése késői volt, ezért az igazi okok felderítésének elég kicsi az esélye, mert egy haldokló állományban sok egyéb betegség felüti a fejét, ami elfedi az eredeti okot, tehát a vizsgálati eredményből pontos személyi felelősséget se lehet majd megállapítani.

Ha már a személyi felelősségnél tartunk, egy ide kapcsolódó személyi felelősségről mindenképpen kell szólnom.

Ha már úgy döntött az OMME, hogy induljanak újra a méhtenyésztési kutatások Magyarországon, akkor a legelső lépés nem a törzs méhállomány megvásárlása lett volna, hanem az ezt megelőző szakmai feltételek megteremtése, ami most sajnos sehol az országban nem létezik. Amit a Krajnai Anyanevelők Egyesülete csinál vagy csinálhat, az nem elégséges és a világon egyetlen országban sem nevezhető elégségesnek a méhtenyésztési kutatáshoz. Ők nagyon fontos, sőt nélkülözhetetlen segítő feladatot ellátnak és elláthatnak, de a méhtenyésztési kutatásokhoz sem elégséges jogosítványaik, se tőkéjük nincs. Ezt a munkát állami feladatként lehet csak ellátni. Erre hivatott a HÁGk, de ott a személyi, tárgyi és financiális feltételek hiányoznak. ((pl. a mostani méhállomány nem is az ő tulajdonuk, hanem az OMME tulajdona). Amig ezek a feltételek nem lesznek biztosítva, addig bármikor megismétlődhet ugyanilyen összeomlás, ami volt három éve vagy ami most zajlik.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1072 Dátum: 2015. Október 26. 17:29 »
Tisztelt Ződ Fórumosok!

Az OMME méhese most Gödöllőn a HÁGk területén van. Egy kis magyarázatot fűzök a google térképhez, mert látom nagyon izgatja a nagyközönséget, hogy lehetett-e növényvédőszeres mérgezés az oka a méhpusztulásnak.
Vizsgálni kell ezt a lehetőséget is, egyetértek. Tehát kell vinni a NÉBIH velencei laborjába is mintát a lépekből. A méhekből fölösleges, mert látványos méhelhullás nincs. Ennek alapján a szándékos mérgezés is kizárható.

A google térképhez egy kis magyarázatot írok mert úgy tűnik mintha hű de nagy területen lenne szántóföldi művelés.

Alapinformáció, hogy Gödöllőn a termőföldek aranykorona értéke 3-5, tehát a lehető legrosszabb minőség. A patakvölgyek kivételével erdőgazdálkodásra való terület az egész vidék. Ezért erre növényvédőszereket pazarolni csak nagyon mérsékelten lehet, mert a költségek megtérülésének esélye minimális.

A Gödöllő Isaszeg közötti terület keleti oldala szinte tiszta erdő. Ahol nem erdő, ott úgynevezett vadföldek vannak, amit nem szokás permetezni, hogy az erdőből kijáró vadak egészséges élelemhez jussanak.

Gödöllőn és Isaszegen úrinépek laknak, akiknél a mezőgazdasági munka a fűnyírásban metszegetésben és a virágkertészetben kimerül. Tehát a belterületen sincs komoly vegyszerterhelés. Egy-két idős nénike kertészkedik, de azok is inkább biogazdálkodók, mert itt arra van kereslet.

Az Isaszegi úttól nyugatra eső terület tűnik a légifotón leginkább szántóföldnek, de ott is nagyon csekély a valós mezőgazdaság, hiszen a tórendszer és környezete vízmű védterület, ezért ott erősen korlátozva van a növényvédőszer használat. Aztán ott a repülőtér néhányszáz hektárja, amin csak birka legeltetés van. A repülőtéren túl pedig a Bolnoka hegy erdője van.

Tisztelt Csalánosi elvtárs! Tudatom, hogy Gödöllőn rosszindulatból eredő méhmérgezés emlékezetem szerint nem történt. Lehet gyártani ilyen komcsi koncepciókat, de alaptalan lenne minden ilyen törekvés ezen a vidéken. Az itt élő méhészek erkölcsi színvonala ennél jóval magasabb, hogy ilyen megtörténhessen.

Kiegészítem még annyival, hogy a rovarírtószerek alkalmazása nem szeptember-októberre jellemző, tehát a mérgezésgyanú ezért sem valószínű.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Október 26. 17:48 írta Geddekas »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1073 Dátum: 2015. Október 26. 20:25 »
QUQURIQ !!!

Ennyire rossz indulatú lúzer nem lehet senki még Csalánosi sem!
Meglátszik, hogy nem figyeli az évekkel ezelőtti eseményeket...(nyúlós a javából Gödöllőn)...
Azért mert Kecskemét környékén több szántó is van, igaz igen gyenge aranykorona értékben, még ott sem használnak októberben méhölő szereket...
Azt meg mivel magyarázza Csalánosi nagymester, hogy az OV-n az OMME elnöke hosszasan kifejti, hogy mennyire jók az egyesület méhei?
Másnap meg kiderül, hogy romokban hever az egész?
Apukám!
Hazudott az elnök egy piszkos nagyot a kedvedre...
...vagy a Te méheid ebben az állapotban bomba jónak mondható?
...ha igen, tartsál inkább birkát!
Nem kell tovább dörgölőznöd, úgy sem sokáig tart már a hazugság áradat...

Az igazságra vágyó Kiskakas!

« Válasz #1074 Dátum: 2015. Október 27. 14:44 »
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1075 Dátum: 2015. Október 27. 15:58 »
Bródy mester énekel szépeket, de ez a dala a megalkuvás hasznáról szól. A Kontroll Csoport nem gerinctelen és nem megalkuvó.

Ha már hasonlat kell az egyenes beszéd helyett, akkor az OMME mostani érdekképviseleti munkája az üvegtigrisre hajaz, lásd a közhasznúság történetét. Ennyi köpönyegforgatás, ennyi nevetséges hazudozásra képesek választott tisztségviselőink. Kész röhej.

« Válasz #1076 Dátum: 2015. Október 27. 17:27 »
 :-[
Ezt ő mondta neked?Akkor én kérek elnézést....Nekem egészen más gondolatok jutottak eszembe erről a dalról...no,de ettől szép a művészet.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1077 Dátum: 2015. Október 27. 17:41 »
Olvasd el a refrént. Szépen csomagolva de arról szól, hogy a változás rossz, mert csak diktatúrát hoz. Jobb megbékélni a jelen rosszal. Az is szar, ami van, de szarabb lesz, ha változik.

Ez a playstation generáció dala. A virtuális világban szabad vagy, de a valósághoz jogod nincs. Akkor meg jobb a jelen, ne változtass.

« Válasz #1078 Dátum: 2015. Október 27. 18:10 »
Én általában nem kiragadott félmondatokból vonok le következtetéseket,hanem megpróbálok hátralépni pár lépést és az egész "művet" szemlélni.Összességében nekem az jön le inkább,hogy a "pórnép" eszköz a "nagyok" kezében...szerencsétlen meg azt képzeli,hogy az ő jóléte a cél. Persze,ha tovább gondolkodok még akár a szélsőbal,vagy jobb is eszembe juthat,de nem ezért raktam fel ezt a számot.

(Mondok egy szemléletesebb példát: amikor Gy.F. barátunk vendégül látott néhány "turistát", akkor adott pillanatban az volt a cél,hogy nekik jó legyen,vagy csak eszközök voltak "kedvencünk" legújabb médiacirkuszában?Ismerve múltbéli tevékenységét,bennem nem éppen a szociális érzékenysége maradt meg...de lehet csak nagyon előítéletes vagyok.)  ;)

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1079 Dátum: 2015. Október 27. 18:18 »
De miért eszköz? Mert NEM AKAR gondolkodni csak hinni akar.