SZAVAZÁS

• 82 válasz
  • 57343 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:SZAVAZÁS
« Válasz #60 Dátum: 2014. November 14. 13:05 »
Tudomásul kell venni, hogy az OMME-ban a legfelső szerv nem az elnök, hanem a küldöttgyűlés.

Akinek nem tetszik távozzon
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #61 Dátum: 2014. November 14. 14:36 »
QUQURIQ!!!

Kedves Karcsi!

Jól ismerjük egymást!...
Ne sértődjél meg Kánya írásán, csak Ő is látja a nagy problémákat, és tehetetlen.
Te is csak bele olvasgattál egy két hozzászólásba.
Sajnos itt visszamenőleg a méhészklub megalakulása óta kellene nyomon követni az eseményeket, hogy tisztában legyen vele bárki is!
Ez egy szövevényes dolog!
Brosst elűzték Cserénmyiék, ezt mindenki nagyon jól tudja! Azelőtt Bross csinált mindent a vezetésben! Kérdezzed meg a Cserényi komádat, hogy hány mondattal segítette Brosst a nemzeti program megírásában, vagy az OMME intézkedéseibe?
Bross elment, a meló a nyakukba szakadt!
Nem tudták, hogy kivel, és hogyan kell tárgyalni! (főleg a hangnemhez nem értettek)!
Innentől számítjuk a vezetés gyűlöletét!
Dr. Mészáros László amikor beadta a pályázatát, hogy indul elnöknek, Cserényinek rögtön az ellensége lett! Ezt nagyon sokan tudják bizonyítani! A Doki mindenkinek köpködött Mészárosról!...
Ezt is többen bizonyítják…
Mészáros meg beszart Cserényitől , úgy ugrált mint egy marionet bábú!
Na ez lett a veszte!
Egyik hazugságból a másikba esett! Erről is vannak írásos dokumentjeink!
Mészáros becsapta az IB-t, az OV-t és a Küldöttgyűlést a Közhasznúsággal!!!!!!!!!
Most akarnak gatyamosást végezni a rendkívülin!
Csak egy a baj, hamarabb beszaladt a gatyába, rosszkor volt az a gatya letolva!
Most meg már szaga van a rendkívüli eseménynek!...
N,a látod Karcsi! Te is ezt a szagot érzed!

Az illatosítót reklámozó Kiskakas!

« Válasz #62 Dátum: 2014. November 14. 18:58 »
 Kedves barátaim!

Mindenek előtt nem volt szándékom senki lelki világába belelépni.Lehet hogy nem azt írom le ami minden más véleménnyel passzol de ez akkor is a saját véleményem. Még azt sem állítom hogy mindenben akár egy csepp igazam lenne de mivel nem vagyunk egyformák ezért csak az a segítő szándék vezetett hogy megismertessem  egy olyan ember véleményét is aki nem ásta bele magát olyan mélyen a  dolgokba mint azok akik itt vélemény formálóként vannak jelen.Szerintem legalább 7 ember ezt rajtam kívül is így gondolja mivel mikor az IB-tagsáról szavaztunk KEDVES KÁNYA csupa nagybetűvel nem tartottam volna etikusnak saját magamra szavazni.Zárójelben megjegyezném hogy nem én jelöltem saját magam hanem az Észak Bács-Kiskun megyei szervezet.Nem tudom hány tag de lehet hogy több mint 7.Értem  egészen hogy nem rosszindulat vezérli azt a szándékot amit el akartok érni.   Nem azért írtam mivel bármi nemű módon is ebben akadályozni vagy véleményeteken változtatni akarnék.Majd eldöntik a küldöttek mi lesz az eredmény.Kedves KÁNYA csupa nagy betűvel azt még megértem hogy kakaska inkognitóban marad és megpróbál tényszerűen nem személyeskedve mint ahogy azt Attila is írja rávilágítani a problémákra.Mivel nem vagyok se IB  se EB tag csak azt nem értem hogy miért az én termetes vala-gamba akazd-gatod azt a kampós kis csőrődet te kis nevesincs kánya......

ÜDV VARGA KÁROLY

« Válasz #63 Dátum: 2014. November 14. 19:39 »
Karcsi!

Tartsd meg a jó humorodat, és gyere vasárnap szavazz szíved szerint.
A vélemény szabad, ha csak otthon nem beszéltétek meg közösen, miképp döntötök, a különböző kérdésekben.
Mi Tolna megyeiek a közgyűlés határozatának megfelelően egységesen fogunk szavazni.
Ezt úgy hívják a pártok, hogy frakció fegyelem.
A bizonytalanságom abban van, hogy nem kerültek napvilágra az alapszabály tervezet módosító indítványai.
Ott a helyszínen nagyon nehéz lesz a tagság számára legjobbat kiválasztanunk.
Az a magánvéleményem, hogy ez egyszerűen lehetetlen.
Viszont ilyen "tenni akaró" IB-vel akár csodákra is képesek vagyunk.
Másfél óra alatt új alapszabályt elfogadni, ami az elkövetkező 30 évben jó lesz?
Mészáros és csapata igen bátor, bár gyűjtik az erőt. Ma elnökünk az anyanevelőknél kampányolt.
Mindent beleadnak az IB tagok is. A szaktanácsadóknak, különösen az elnök-szaktanácsadóknak feladata a toborzás, részvétel.
Múlt vasárnap a feladatuk a távolmaradás volt Dunavarsányból.
Végezetül, szerintem őseink remek munkát végeztek! Nekik a semmiből kellett OMME-t létrehozniuk, nehogy "közösen" semmivé tegyük az OMME-t!
Ez senkinek nem lehet a célja!!!!!!!!!

Üdv:Attila
« Utoljára szerkesztve: 2014. November 14. 19:46 írta Nagyernyei Attila »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #64 Dátum: 2014. November 14. 20:10 »
QUQURIQ!!!

Szia Karcsi!

Jó a szöveg, egy hajóban ülünk. A szakma összetart bennünket!
Maradjon ez így!

Üdv. Kiskakas!

« Válasz #65 Dátum: 2014. November 14. 20:46 »
Te KÁNYA!

Személyeskedő írásodra,Karcsi válasza frappáns,humoros volt.
És nem trágár.
Kakaska szerint "jó a szöveg"

Csányi Antal

« Utoljára szerkesztve: 2014. November 14. 21:26 írta Csányi Antal »

*

atya

• 1043
« Válasz #66 Dátum: 2014. November 14. 21:07 »
Tisztelt Varga Károly!
Ha még nem vetted volna észre, itt csak azért, mert te vagy a Varga Károly, még senki nem moderált ki.
Ha van véleményed, mert miért is ne lenne, és azt fel is vállalod, akkor hagy szóljon. Persze személyeskedő sértegetés nélkül. Ismerem én is a "hídcsere" fogalmát, és azzal is tisztában vagyok, hogy, hogy néz ki az, ha egy okos hülyéskedik, és fordítva.
Idézet
Az hogy az ügyészség és a bírósággal való fenyegetés és feljelentgetések milyen érzéseket váltanak ki belőlem nem írom le mert biztosan kimoderálnátok.De ha hosszú távon terveztek sokkal jobb lenne a tagok békés meggyőzése az igazságotokról mivel nem csak az én hanem nyugton állíthatom sok -sok józan és békés méhészben ez az erőszakos stílus amit a mostani elmúlt írásaitokból le lehet szűrni nem túl sok szavazatot fog hozni a Küldöttgyűlésen.
Ebből a pár mondatodból én azt szűrtem le, hogy tudod te is, van baj, nem is kicsit, hanem nagyon.
Nem tudom pl felfogni, hogy számodra miért oly nagy bűn az ha valaki tudja hogy vannak kötelességei, és vannak jogai is.
KÖTELESSÉG: mint tag, véleményemmel segíteni vezetőink munkáját, Felhívni figyelmüket az esetleges rossz, helytelen döntésekre.
Na most: ha ezeket a jó szándékú, a méhészek érdekeit szemelőt tartó, építő jellegű megnyilvánulásokat,  merő rátartiságból, kivagyiságból, brahiból akár alapszabály ellenesen is végre hajtják, akkor szerinted ez a menő, ez a jó, ez szolgálja a méhészek érdekeit?
JOGOK: Olvasd el, értő olvasással az Alapszabályt, a még most érvényben lévőt!  Ott mindenre meg kapod pontosan a választ. Arra is, hogy mit csinálhat egy méhész, és arra is, hogy miként kell helyesen és jogszerűen működtetni az OMME-t.
Egyébként láttad te, olvastad-e, tanulmányoztad-e, azt az Alapszabályt, amiről vasárnap dönteni ill döntened kell? Szerinted ez egy felelős döntés lesz részedről is, pl ha küldött vagy? A 10-éig be érkezett módosítási javaslatokat el sem tudták olvasni, ( annyi érkezett ) nem még, hogy össze raktak volna egy korrekt Alapszabályt. De ha te megkaptad azt amiről vasárnap szavazni kell, akkor létszíves tedd fel ide, had olvashassuk el. Ez minden küldöttnek szól!

Elekes László  "atya"

« Utoljára szerkesztve: 2014. November 14. 21:10 írta atya »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #67 Dátum: 2014. November 14. 21:17 »
Atya!
A módosító javaslatokat senki nem kapta meg!
Ezt az OMME honlapjára kellett volna feltenniük.
Ez nem hiba, hanem a munkát megakasztó tényező.
Nem tudunk felelősségteljesen, érdemben tárgyalni az új alapszabály tervezetről, mivel nem tudjuk a különböző véleményeket. Kapkodnak, nem gondolkodnak.
Nagyernyei Attila

« Válasz #68 Dátum: 2014. November 14. 21:23 »
Tisztelt Méhésztársak!

Remekre sikeredett Károly bejegyzése, becsületére váljon.

Egy igazi méhész mutatott példát most, a  szakma iránti alázatból.

Szerintem megfelelő módon megkövette a megelőző írása alapján értetlenkedő klubtársakat.

Atya remek összefoglalása legyen a kételkedők számára iránytű a küldöttgyűlésen történő döntéskor.

Üdv.: Tóth Zoltán

« Válasz #69 Dátum: 2014. November 14. 22:03 »
KÁNYA!

Nem vitatkozni szeretnék veled,úgy tűnik nekem valami
megzavarja ,hogy tisztán lásd ezt az ügyet.
A többiek is másként látják mint Te.Kiskakas és Iridó reakcióit
nem olvastad?
Ügy tűnik ebben nem fogunk egyetérteni,az már a napnál is világosabb.
« Utoljára szerkesztve: 2014. November 14. 22:12 írta Csányi Antal »

« Válasz #70 Dátum: 2014. November 15. 21:10 »
Tisztelt Méhésztársak/ Küldöttek!

Ajánlom figyelmetekbe ezt a néhány, de igen fontos sort.
Arra kérnélek benneteket érezzétek át felelősségetek súlyát, és döntsetek helyesen.

A méhészet erkölcsi hatása

"A tapasztalás igazolja, hogy a méhészettel foglalkozók rendesen szorgalmas, pontos, szíves, józan és takarékos egyének szoktak lenni. Nincs mit kételkedni ezen. Mert eltekintve attól, hogy a méhészet a vele való foglalkozókra azt a kedvezően ható befolyást gyakorolja, hogy az illetőket a kocsmai élettől, az iszákosságtól, kártyázási, éjjelezési szokásoktól és ezekkel kapcsolatosan a testi és szellemi sülyedéstől elvonj: a méhészet az ember erkölcsi életére szelídítő, lelkületére nemesítő, oktató is. "

Forrás: Báró Ambrózy Béla: A Méh / Második szakasz III. Fejezet

Vessetek hát véget a rendetlenségnek, hogy a fenti magasztaló megállapítások érvényesek maradhassanak a XXI. században is!

Tisztelettel: Tóth Zoltán

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #71 Dátum: 2015. November 29. 17:25 »

Robi75
Idézet
Geddekas! Az egész fórum bisztos nem a szakmai érdekképviseleti kérdések megvitatására alakult. Arra ott szakmapolitika topic. A kínai mézről meg hiába beszéljük rojtosra a szánkat egymás közt, attól még itt van és ki tudja meddig lessz? Inkább alkalmazkodni kell valahogy a jövőben, tudod aki nem hajlik az törik.

Én még emlékszem rá, hogy miért indult el a Méhészklub fórum. Kiváncsi vagyok rá, hogy ki hogyan emlékszik az induláskor kimondott célokra és feltételekre?

Nagyernyei Attila, te hogyan emlékszel rá?

MÁS:
A szakmapolitika topic olyan mint egy kásahegy. Ha valamely önálló témához össze akarom szedni az érveket és ellenérveket, rengeteg más témát át kell olvasnom. Olyan, mintha a spájzban nem lennének polcok, csak halomba lennének dobálva benne a dolgok. Egy üveg lekvárért át kell forgatni a füstölt sódartól kezdve a az üres befőttes üvegekig mindent.

Más:
A kinai mézről nem azért kell rojtosra beszéélni a szánkat, hogy itt a fórumon megoldjuk a problémát, hiszen az itt lehetetlen. Hanem azért, hogy az emberekhez jó infomációk is eljussanak és legyen egy átfogó képük arról, hogy mi is történik. Másoknak meg azért, hogy a tényleges cselekvési térhez gyűjtse az érveket.

A kinai mézhez nem alkalmazkodni kell, hanem amennyire lehet, ki kell szorítani és a csak a legjobb minőséget szabad beengedni. Mit gondoltok Japánba és az Emirátusokba milyen minőségű mézzel lehet bejutni? Csak a prémium minőséggel.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

robi 75

• 1010
« Válasz #72 Dátum: 2015. November 29. 17:59 »
Ez jó én is így gondolom nagyjából. De mostanába nem lessz ebből semmi, hiszen ezt Merkel néninek meg a többi agyasnak kell a szájába rágni (azoknak akik ezért kapják a fizut, én amúgy sem jutok a közelükbe). Japán meg az Emirátusok maga a NÁCI rend, az eu-hoz képest. Híradót kell sürübben nézni. Tudod miről szól az eu tagságunk? Erről.
Üdv:robi

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #73 Dátum: 2015. November 29. 18:45 »
Tudom, hogy a ződ fórumon azt próbálják az agyatokba ültetni, hogy politikai bojkot van a magyar méz ellen. Ez akkora marhaság, hogy csak buta ember hiszi el. Ezeket a megtévesztéseket azok az érdekcsoportok terjesztik, akik nagyot kaszálnak a 2 eurós kinai méz áron. Most éppen Borsod nick néven hinti az "okosságát", vagyis hülyíti a jónépet. Van aki beveszi a cuclit. De aki tudja, hogy mekkora mennyiségben ömlik EU-ba a kinai méz, pontosan tudja, hogy sima üzleti érdekekről van szó.

*

robi 75

• 1010
« Válasz #74 Dátum: 2015. November 29. 19:25 »
Nem akar ott senki az agyamba ültetni semmit. A borsod néven futó koma valszeg egy pofára esett tönkrement méhész, vagy kereskedő, tudja a bánat.
Nyilván klasszikus értelemben nincs bojkot a mézünk ellen, hiszen nem állunk háborúba az eu- val. Ezt jó lenne Orbánnal és zenekarával is tudatosítani. A germánok meg a gallok nincsenek ellenünk, de velünk sem az bisztos. Most van egy kis gebac, és átnéznek rajtunk, ennyi bőven elég egy kis országnak. A politikai hatalomnak valamennyire nyugaton is van hatása a gazdaságra ???, nálunk meg ikertestvérek, egyik a másikból lett oda- vissza.
Üdv:robi