Méhek vs. növényvédelem

• 1407 válasz
  • 579832 megtekintés
Re:Méhek vs. növényvédelem
« Válasz #1290 Dátum: 2021. Április 22. 20:32 »
Engem pedig attól ráz a hideg, hogy mindent ami rossz az OMME-ban megpróbálsz úgy beállítani, hogy az Tóth Péter hibája, sőt majd még azt is, hogy a gazda nem engedélyezett szert használt.
Nagyon kellene a webcamera, így minden méhész láthatná, hogy az elnökség merre tolja azt a bizonyos szekeret...

« Válasz #1291 Dátum: 2021. Április 22. 21:52 »
Mindíg el lehet terelni a témát.

Idézet
Most is megy, a lobbi. Nagy része üzemanyagnak kell.

Igen ám, de a földbe kerülő molekula nem tudja, hogy most éppen nem üzemanyagnak való terem, hanem sima, közönséges kenyérnek való búza, és most nem szabad felmenni a növénybe.

A rovarok sem tudják, hogy most épp üzemanyagnak termelnek, és most nem szabad nektárt gyűjteni.

A korábbi mintavételeket és a mostanit össze lehet hasonlítani. Most 20 ból ötször beszántás. Öt a húszból kapásból nem 5-10 százalék, hanem 25%. A közlemény azt írta, hogy a korábbi években találtak 5-10 százalékot. Ha most 25 százalék nagyon gáz, akkor felmerül a kérdés:
- az idéntől miért csinálnak a gazdák ilyet? Eddig sosem csinálták, szép termés volt, most miért kellett?

- vagy eddig is csinálták, csak eddig nem fedezték fel? Miért, a labor készülék nem volt hajlandó kimutatni, vagy esetleg a mintavétel környékén kell keresni az okot? Szerintem a labor nem hamiskártyázik.

Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

« Válasz #1292 Dátum: 2021. Április 22. 22:00 »
Vesztivel részben egyetértek. Bár engem Tóth Pétertől ráz a hideg. A stílus maga az ember, ahogy a mondás tartja. Azt viszont nem értem, hogy még mit keres az OMMÉ-ban. Bűnbaknak tartják?

« Válasz #1293 Dátum: 2021. Április 23. 07:09 »
Ezt írja Veszti1982:
"Engem pedig attól ráz a hideg, hogy mindent ami rossz az OMME-ban megpróbálsz úgy beállítani, hogy az Tóth Péter hibája,.."
Hát rázzon, mindenkinek lehet más véleménye.
Arra viszont szeretném ha válaszolnál, minek tudod be, hogy a 15 év alatt MOST nem vett részt a vizsgálatokban, pár napon belül rögtön kiderült minden?
Lehet gonosz vagyok?
Nagyon nem, egyszerűen furcsa ez a történet.
15 évig a szakember csak csepegteti az infókat, hogy alig találunk valamit, meg ez nem lehet ok a méhpusztulásokra, inkább jobban figyeljetek az atkára.
Aztán jön egy tökös tanár bácsi (Máy Gábor) és hopp, lerántja a leplet.
Valóban ráz a hideg, hogy 15 év után végre kiderült az amit eddig is tudtunk, de bizonyítani nem.
Biztosan jó növényvédelmi szakember, én ezen soha nem vitatkoztam.
De nem méhész érdekvédő!
Várom megtisztelő válaszod a kipirosított kérdésemre.
Üdv:
Nagyernyei Attila

« Válasz #1294 Dátum: 2021. Április 23. 21:33 »
Ez nem kicsit furcsa. Ez nagyon furcsa. Vajon hány évig ment az összekacsintás a gazdákkal, a növényvédőszer gyártókkal? De választ nem fogsz kapni. Itt két oldal van, (és a pofám leszakad) még mindig:

-Cserényi csapat
-Bross

Megy a fröcsögés egymásra, a sárdobálás, az évek mennek, mi meg szívunk.
A méhészek nagy része hívő, ki ennek, ki annak. Megy ez nélkülük is! Csak akarni kell.

« Válasz #1295 Dátum: 2021. Április 24. 01:35 »
Veszti!

Ez a növényvédelem!A bionövényvédelem és nem a rettenetes szintetikus mérgek garmada!

https://youtu.be/btUAelBQOOk

Csányi Antal
« Utoljára szerkesztve: 2021. Április 24. 01:40 írta Csányi Antal »

« Válasz #1296 Dátum: 2021. Április 24. 06:49 »
A tetű ellen így is lehet.

https://youtu.be/dc6R97RO6uU

Csányi Antal

« Válasz #1297 Dátum: 2021. Április 25. 06:50 »
Veszti1982-nek ezt a kérdést tettem fel, de csend van:
"Arra viszont szeretném ha válaszolnál, minek tudod be, hogy a 15 év alatt MOST nem vett részt a vizsgálatokban, pár napon belül rögtön kiderült minden?"
Talán konzultál, hogy mit is lehet erre válaszolni?
Van ettől súlyosabb dolog is, de megvárom a válaszát...ha lesz egyáltalán.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1298 Dátum: 2021. Április 25. 08:01 »
A hétvégén Békéscsabán dolgoztunk, így nem foglalkoztam veletek
Tényleg most derült ki minden? Ha olvastad a monitoring füzetet... ja nem biztos, akkor minek is.
Attila, nekem a tavalyi évben 6,24%-át adta a bevételnek családi költségvetésben a méhészet. Ez látható, hogy hobbi kategória, és az én véleményem várod?

NÉBIH úgy nyilatkozott: Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület, a Nébih és a megyei növény- és talajvédelmi hatóságok egyébként 2012 óta rendszeresen célzott monitoringvizsgálatokat folytatnak a virágzó kultúrákban. A közös akciók célja, hogy kiszűrjék a méhekre kockázatot jelentő, szabálytalanul kezelt növénykultúrákat.
Nem 15 éve, csak 9 és eddig is voltak eredmények, de ha te ezt nem fogadod el attól "nekem úgy is jóóó"

« Válasz #1299 Dátum: 2021. Április 25. 08:29 »
Köszönöm a választ, majd folytatom.
Üdv:
Nagyernyei Attila

« Válasz #1300 Dátum: 2021. Április 25. 23:10 »
Veszti1982!

Ha nem vigyázok visszatér a hitem az emberiségbe!
Megnéztem két videót “Az èv agrár szakembere 2020 kitüntető díj jövő szakembere döntöseitől  és ELOLVADTAM.
Dr Bussay Dorottya bio  szőlészetet művel családjával.A szőlősorok köze szalmával mulcsozott,betegeit-mivel háziorvos-bio kertészkedésre buzdítja.Olyan bort vehetsz nála ami segíti a szervezeted és nem rombolja a sok méreg miatt.Persze csak akkor ha keveset fogyasztasz belőle.Kimondja a lényeget ha nem ártasz a természetnek-nem vegyszerezel-akkor az meghálálja.
Nem mellesleg,rendkívül szimpatikus a felvételen.

Horvát Bence sorköz művelő kultivátort tervez és gyárt.Itt a kapa utódja.
ZSENIÁLIS!!!
Mióta ordítok már,hogy micsoda egy felesleges méreg a gyomírtó.Kapálni,kaszálni kell nem vegyszerezni.Tessék itt az ipari kapa.Kukorica,napraforgó,szója mind sorköz művelésre alkalmas.
ÉS NEM KELL A GLYFOZATE(glifozát).

Nem mellesleg egyre több kutatás foglalkozik azzal,hogy a gyomírtó is ludas a méhek egyes betegségeiben.A méhek bélflóráját tönkre téve a Nosema könnyen elhatalmasodik a családban.

Bár!
Ahogy Neked tetszik.
Vagy.
Én szeretem a repcemézet jeligére.
Véd a védhetetlent.
Én még lélegzem,küzdök a mérgek ellen.

https://vimeo.com/536807700

Csányi Antal
« Utoljára szerkesztve: 2021. Április 26. 00:48 írta Csányi Antal »

« Válasz #1301 Dátum: 2021. Április 26. 00:47 »
Veszti1982!

TOBZÓDOK !!!
Ennyi jó hír egy napra.
Elindult a biológiai szúnyogirtás!

https://www.agrotrend.hu/hireink/kezdodik-az-orszagos-szunyogirtas

Szeretem a repcemézet jelogére
Te,mint 5 gyerekes családapa melyik szúnyogirtást támogatod?
A biológiait?
Vagy a vegyit?

Röviden.
A deltametrin ami a vegyi szúnyoggyérítés hatóanyaga a gyermekek idegrendszerére hihetetlen káros.
Az elhullott rovarok kb. EGY AZAZ EGY %-a szúnyog,99 %-ból vajon mennyi a hasznos rovar?
Hosszútávon öl,butít.

A biológiai gyérítés olyan baktériumot juttat a szúnyog lárvák élőhelyeihez ami csak őket támadja.

Na melyik az egészségesebb világ?
Dédöregapádé vagy a tiéd?

Míg veszem a levegőt a biológiai gyérítéseket támogatom.

Csányi Antal

« Utoljára szerkesztve: 2021. Április 26. 00:53 írta Csányi Antal »

« Válasz #1302 Dátum: 2021. Április 26. 06:39 »
Anti, én a szúnyoggyérítésben a madarast támogatnám. Amikor még az Alföld egy merő nádas volt akkor nem volt szúnyog? Még arra az időre gondolok amikor pákász foglalkozás létezett. De volt, csak akkor ez volt a normális.
A szúnyog ellen szúnyogháló kell, és aki azzal jön, hogy egy vízparton milyen elviselhetetlen tud lenni... valóban. Ismerem. Nem kellemes, tűrni kell, de szerintem akkor is amikor a falut végigfüstölik kéthetente, úgy hogy nem látni a szomszéd házat.

« Válasz #1303 Dátum: 2021. Április 26. 06:50 »
Akkor összerakom ismét a kérdésemet Veszti1982-nek.
Ő ezt írja:
" Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület, a Nébih és a megyei növény- és talajvédelmi hatóságok egyébként 2012 óta rendszeresen célzott monitoringvizsgálatokat folytatnak a virágzó kultúrákban. A közös akciók célja, hogy kiszűrjék a méhekre kockázatot jelentő, szabálytalanul kezelt növénykultúrákat."
Én pedig ismét ezt kérdezem:
""Arra viszont szeretném ha válaszolnál, minek tudod be, hogy a 15 év alatt MOST nem vett részt a vizsgálatokban, pár napon belül rögtön kiderült minden?"
Úgy érzem jobban meg kell fogalmaznom a kérdésemet.
Nem arról van szó, hogy nincsenek apró eredmények, de a mostani Baranya megyei eset rávilágít a hiányosságokra.
Eddig az volt a "módi", hogy minimum 6 hónap múlva jött valamilyen eredmény a laborból.
Most erre elegendő volt 3 nap!!!!!!!!!!!
Ez is egy kérdésem lenne, hogy lehet ez?
Aztán egy levél is eljutott állítólag az elnökséghez (amit MÉG nem láttam) ebben valami hasonló, áll, hogy a nevezett személy, felhívja  a figyelmet, hogy nem szabad bemenni a gazda engedélye nélkül mintát venni mert az szabálytalan.
Lehet ezért a kerékkötő magatartásáért felejtettek el szólni neki?
Lehet ezért nem derült idáig ki a gazdák turpissága?
Én biztosan megvizsgálnám, mert ezért valakinek felelnie kell, különösen akkor ha ezért komoly 10 és 100 milliókat pocsékolt már el.
Így, ezen információk birtokában újra felteszem a kérdést, ez így rendben van?
Nem furcsa, hogy most nem volt ott a kárszakértő Úr és minden kiderült?
Nagyernyei Attila

« Válasz #1304 Dátum: 2021. Április 26. 07:32 »
Talán először látni kellene azt a bizonyos levelet, mert így ez csak légből kapott. Szerintem fogjuk még olvasni. Ha a levél írójára hátrányos akkor az elnökség szivárogtatja ki, ha az elnökségre, akkor a másik oldal. Az Omme így működik.