Méhek vs. növényvédelem

• 1407 válasz
  • 579935 megtekintés
Re:Méhek vs. növényvédelem
« Válasz #780 Dátum: 2017. Április 20. 17:21 »
Növényvédelmi előrejelzés: Visszatért a tél?! Sok a veszély!
A repce ezen állapotában már csak a méhkímélő technológiával, esetleg méhekre nem veszélyes (nem jelölésköteles) készítményekkel dolgozhatunk.
 Van egy új ajánlás, amely kidolgozását megfelelő vizsgálatok generálták. Eszerint a virágzó növényállományban, amennyiben 2 terméket használunk, amelyek méhek tekintetében nem jelölés kötelesek, akkor a kombinációból fakadó esetleges méhveszélyesség megelőzésére alkalmazzuk a méhkímélő kijuttatást.
 Egyszerű példával Mospilan 20 SP + Folicur Solo (mindkettő nem jelölésköteles) tankmix elkészítése után, a kijuttatásra alkalmazzuk a méhkímélő technológiát.
http://www.agroforum.hu/hirek/novenyvedelmi-elorejelzes-visszatert-tel-sok-veszely

*

izso60

• 573
« Válasz #781 Dátum: 2017. Április 20. 19:30 »
Üdv.Uraim!
Ez konkrétan kötelező szabály, egy kis ideje az itt elátkozott Tóth Péternek köszönhetően

« Válasz #782 Dátum: 2017. Április 20. 20:02 »
Senki nem átkozta el, csak éppen 3 évet késett!!!!!
Nézd vissza írásaimat.
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila

*

izso60

• 573
« Válasz #783 Dátum: 2017. Április 20. 20:44 »
Üdv.Uraim!
Nagyernyei Uram!
Az írásaidat nem nézem vissza,a lényegre emlékszem,de te is tudod,tudnod kell,hogy a dolgok nem mennek oly gyorsan és egyszerűen ahogy az nekünk jó lenne.
Örülni kellene a csekélyke eredménynek is.
Bízzunk abban hogy ezek az apró eredmények akár a siker irányába vezetik az ágazatunkat,úgy hogy a mezőgazdászok is érvényesülni tudjanak.
Üdvözlettel:
Lengyel János

« Válasz #784 Dátum: 2017. Április 20. 22:23 »
Kár, hogy a méhészeknek nem mondja el azt, hogy miért nem fedi fel a nemzetközi szakirodalom eredményeit pl. neonikotionid ügyben. Ő ott volt azokon az előadásokon, amikor elmondták a nagyon alacsony dózisú neonikotionidok hatását a méhekre. Csak egyet említek: pl. elveszti a tájékozódási képességét, és három nap múlva talál haza. Vagy a fiasra való hatása, hogy a kikelt méhek élettartama sokkal rövidebb. Ehelyett elmegy az Akadémián tartott növényvédőszer ülésre, és azt bizonygatja, hogy ismeretlen eredetből tudtak csupán, mindösszesen egy mintából kimutatni szert.

MIKOR VESZITEK MÁR KOMOLYAN, HOGY EGY SE...EL nem lehet két lovat megülni?

Ő is látta a filmet, amikor a több mint mézben csak úgy hullottak a méhek a két nem jelölésköteles szer kevert permetétől. A filmen is látni. Ezután nem csinált tüntetést, petíciót. A méhészeknek sem mondta, hogy beszéljetek a gazdákkal, kérdezzétek mit permeteznek, ... Mai napig hallgat egy halom kérdésben. Pedig tudja, de olyan vehemenciával mondja, hogy a neonikotionidok, hát nem bizonyított, hogy lassan elered a könnyem. No nem azért, mert Tóth Pétert sajnálom. Persze sajnálom, hogy olyat tanult, ami a föld mérgezésének tudománya. Amit kijuttatnak a lustaság és nyerészkedés miatt, az mind ott van a természetben. A neonikotionidok felszaporodnak a földben, van, amikor a lebomlás csak száz évek alatt megy végbe, és akkor még nem tudjuk a bomlástermék hatását.

Csak Gilles Ratia előadására gondoljatok: a vegyszerek az egyik fő okozói a családok legyengülésének, hogy kevésbé  ellenállóak, hogy Nozémasok lesznek, ...

Persze nem egy tényező van, de a vegyszerrel mérgezett FÖLD az egyik. Mindezt azért, mert lusta nép nem kapál, mert akkor nem tud 3000 hektáron egy ember termelni, és nem tud elég hasznot hajtani. Mindez miért, hogy az emberek fillérekért kaphassák az élelmiszert, hogy a többit a fogyasztói társadalomban el tudják költeni.

Tóth Péter ízig vérig a mérgeket tanulta, annak kijuttatása az alap szakmája, és mai napig ott sündörög, hátha kap valami pozíciót! Ébresztő!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #785 Dátum: 2017. Április 20. 23:19 »
2013-ban hangzott el Budapesten a Francia Intézetben.

https://www.youtube.com/watch?v=v4_oBwzon9k

Ez előtt néhány hónappal szólította fel Csuja László lemondásra az OMME Küldöttgyűlésén Tóth Pétert és Cserényi Péter, amiért nem voltak hajlandóak megvédeni a méheket és méhészeket a Minisztérium Növényvédelmi Bizottságának ülésén.

Ekkor várta a miniszter a méhészek állásfoglalását az EU-nak a neonikotinoidok használata kérdésében. Azóta folyamatosan folyik a küzdelem és most örül Tóth Péter, hogy öt társával együtt eljutottak egy érvénytelen szavazással zárult kizáró határozatig.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #786 Dátum: 2017. Április 21. 17:58 »
Még a bioélelmiszerek között is találtak az uniós élelmiszer-biztonsági hatóságnál olyanokat, amelyek a normál termékekben engedélyezettnél is több vegyszermaradványt tartalmaztak.
http://hvg.hu/gazdasag/20170421_Az_elelmiszerek_majdnem_fele_tartalmaz_vegyszereket

« Válasz #787 Dátum: 2017. Április 21. 22:52 »
Megnéztem a fölvételt, elkeserítő, hogyan nyilatkozhat egy méhészeti vezető ily módon.
Egész végig úgy tűnt, mind ha Cserényi altestét szorongatta volna valaki. Igazi hasbeszélő módján nyilatkozott.
Szégyen, és gyalázat. Valaha fölnéztem erre az emberre. Határozott állásfoglalása, időnkénti agresszív viselkedése miatt azt hittem kőszikla. TÉVEDTEM .

« Válasz #788 Dátum: 2017. Április 22. 07:59 »
Balog László!

Én próbáltam leírni Cserényi óriási tévedéseit,de pld
Te se hittél igazából nekem.
Egyik nagy mellé fogása amikor arról nyilatkozik,hogy
azért nincs gond Magyarországon,mert a méhcsaládszám
folyamatosan nő.
Nyilván ez így nem igaz.
A régi méhészek nagy része azért tart több
méhcsaládot,hogy fel tudja erősíteni egyik családból a másikat.
Senki nem ellensége önmagának.
Senki nem akar feleslegesen többet dolgozni.
Végre ki kell mondania a méhészeti vezetőknek,hogy a
méhészet jövedelmezősége jelentősen csökkent és ennek
egyi fő oka a jelenlegi növényvédelmi technológia,amely
tönkre vágja a gyűjtőkorú méheinket.
A repcén elvesztett egyedek nem gyűjtenek akác mézet,
ezért is kevés az akác méz országosan,nem csak a fagyások és a
kedvezőtlen időjárás miatt .
Ezt bizonyítja,hogy azország méz exportja semmit sem nőt,
annak ellenére,hogy megduplázódott a családok száma.

Csányi Antal
« Utoljára szerkesztve: 2017. Április 22. 10:53 írta Csányi Antal »

« Válasz #789 Dátum: 2017. Április 22. 09:56 »
Egy kis emlékeztető.
https://www.youtube.com/watch?v=lR-SiiUdvb0

Üdv. jani bátya

« Válasz #790 Dátum: 2017. Április 22. 13:29 »
Ahogy elnézem a neokhoz kötödő szakirodalmat és a szakértők megszólalásait, mindenhol az jön le, hogy okolható a neo a nozéma feldúsulásáért.
Csodálkozom azon, hogy a nyilatkozatokban hasra ütve közölt 30-40 %-os télinek megítélt méhveszteség után ami rendkívülinek mondható nem készült felmérés ez ügyben.
http://www.magyarnovenyvedelmitarsasag.hu/Integralt/XXXIII_Integralt_forum.pdf
Ebben a tanulmányban Tóth Péter is leírja, hogy vizsgálni kellene a neok vetésterületének körzetében a téli veszteségeket. S szerintem össze is kellene hasonlítani a neoktól "szennyezetlen" területek veszteségeivel. Lehet érdekes eredmény jönne ki.
Miért nem hallani erről?

Üdv. jani bátya

« Válasz #791 Dátum: 2017. Április 22. 20:21 »
Tisztelt uraim!
Néhány írással előttem olvasható a Mospilan és Folicur solo tankkeverékben alkalmazva/ mindkét szer, méhekre nem jelölés köteles/ ártalmas a méhekre.

Megdöbbentő dolgot hallottam egy növénydoktor jelölttől a témával kapcsolatban.

A lányom aki kertészeti egyetemre jár megismerkedett egy növénydoktorandusz fiúval.
 Beszélgettünk néhány napja, és majd hanyatt estem mikor említette, hogy a német kollégák  ÖT ÉVE TUDJÁK, hogy a fentebb leírt tankkeverék milyen veszélyes a méhekre, de valahogy ezt elfelejtették másokkal közölni!!!!!!!!!!!

Tisztelettel: Somogyi Csaba

*

izso60

• 573
« Válasz #792 Dátum: 2017. Április 22. 20:46 »
Üdv.Uraim!
somogyi csaba!
Azért ha azt állítod az írásodban, hogy ezt a tényt most hallod először,az csak kizárólag a Te sarad!
Már a kijuttatás módját is megváltoztatták a tények ismerete miatt,kis Országunkban.
Te addig merre jártál?

« Válasz #793 Dátum: 2017. Április 22. 21:12 »
Tisztelt Izso!
 Nem állítottam, hogy most hallom először!
Azt állítottam,hogy a növényorvos doktorandusz szerin ezt a tényt német országban 5 éve tudják. A hanyatt esés annak szólt.
Tisztelettel: Somogyi Csaba

« Válasz #794 Dátum: 2017. Május 02. 19:32 »
Pusztulnak a méhek
Tömegesen pusztulnak a méhek Lengyelországban. Az átlagos 2 százalék helyett idén a lengyel méhállomány több mint 30 százaléka nem vészelte át a telet.
De nem a szokatlanul kemény és hosszan tartó fagy, hanem a növényvédőszerek okozhatták a méhek tömeges pusztulását.
A kiesés érzékenyen érinti a lengyel mezőgazdaságot, aminek jelentős részét teszi ki méztermelés.
Lengyel méhészek kaptáronként körülbelül 1500 eurós – azaz csaknem félmillió forintos kárral számolnak.
http://www.hirado.hu/2017/05/01/v4-hirado-pusztulnak-a-lengyel-mehek/