Méhek vs. növényvédelem

• 1407 válasz
  • 580203 megtekintés
*

Nb18

• 797
Re:Méhek vs. növényvédelem
« Válasz #750 Dátum: 2017. Április 05. 23:22 »
Kiskakas!

Nehéz lenne ezt az állapotot száz százalékosan megvalósítani....
Hogy mire gondolok?
A szermaradványokra, amik évekre, évtizedekre beépültek a talajba. Nem hinném, hogy van ma még egy egybefüggő röpkörzetre való "szűz terület".. Már mint ami mezőgazdasági művelés alatt áll.

Nb18

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #751 Dátum: 2017. Április 06. 07:46 »
QUQURIQ !!!

NB 18!

Sajnos egyetértek Veled, és nagyon elszomorít!
Lassan, (lehet, hogy gyorsan) megéljük, hogy egy vegyszerbolygó lakói leszünk, mind ez a pénznek köszönhető!

Kiskakas

« Válasz #752 Dátum: 2017. Április 06. 07:50 »
Ezt írja Kitin a Gőzölgőben!
"A növényvédő szeres kezelésekre vonatkozó szabályok
Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény (a továbbiakban: Éltv.) 5. § (3) bekezdése előírja, hogy a növényvédelmi tevékenységet a károsítóra célzottan, térben és időben okszerű módon és eszközzel kell végezni. Ennek során tilos a gazdasági növényekre veszélyt nem jelentő szervezetek pusztítása, életterük rombolása, elterjedésük növényvédelmi eszközökkel való akadályozása. A növényvédelmi szempontból hasznos élő szervezetek (beleértve a méheket is) minden fejlődési alakját védeni kell.
Az Éltv. végrehajtására kiadott, a növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) a termelők számára károsítók elleni védekezési kötelezettséget ír elő. A Rendelet 1. § (2) bekezdés b) pontja ugyancsak kiemeli, hogy a földhasználó és a termelő a növényvédelmi tevékenységet köteles a gyomnövények, kártevők és kórokozók természetes ellenségei és a hasznos, valamint a növénytermelés szempontjából veszélyt nem jelentő, élő szervezetek fokozott védelme mellett folytatni."
Sajnos rossz hírem van!
Ameddig az elnökségben ül az a személy, és előadásaival járja az országot, aki a neonikotinoidokat sztárolja, sok változásra ne számítsatok!
Most egy kicsit kozmetikázott az álláspontján, de nem felejtünk! (mert végre bevallotta, hogy ők is találtak valamit)
A laikus méhészeket elvarázsolja visító hangjával, de ha tehetném ő lenne az első akit kizárnék az OMME-ból!
Micsoda dolog egy méhgyilkos technológiát, és a neonikotinoidokat reklámozni, sztárolni, az OMME-s újság címlapján, mikor ettől szenved ember, és állat?
Dr.Darvas Béla professzor kimondta az igazságot, és őrá még azt sem tudják mondani, elfogult, vagy bosszúból tette szakmai megállatásait.
Tanulmányában név szerint megemlíti az elnökség azon tagját, aki több mint 10 éven keresztül tagadta a neonikotinoidok káros hatását, elferdítve (vagy tudatlanságból) tárta elénk a valóságot.
Mivel a küldötteknek tetszik ez az álláspont, nincs mit tenni.
Amíg meghívjátok előadónak, és hagyjátok a rombolást, megérdemlitek.
Én mindenkinek azt ajánlom, neonikotinoidokkal kezelt repcetáblát kerülje el méheivel nagy ívben.
Higgyetek a tudományos kutatásoknak, ha jót akartok magatoknak.
Nagyernyei Attila

« Válasz #753 Dátum: 2017. Április 07. 16:19 »
 :'(

« Válasz #754 Dátum: 2017. Április 07. 16:27 »
No nagy nehézkesen sikerült feltenni.
Mint írtam, felvetődött bennem a kérdés, hogy vajon miért nem értesítettek ki már a vetés idején, hiszen a szakirodalom szerint már akkor gondot okozhat nem beszélve arról, hogy a növény már ősszel kihajtott.

Üdv. jani bátya

« Válasz #755 Dátum: 2017. Április 07. 19:57 »
Jani Bátya !
Engem a tavalyi év folyamán  a megyei szaktanácsadóm értesített arról, hogy a megyében hol
találhatók csávázott napra földek. Egy szó mint száz, virágzás előtt néhány nappal tudtam meg, hogy az én körzetemben is vannak ilyen vetések. De az önkormányzattól, erre az információra utaló értesítést soha nem kaptam. :o
Üdv.lali
« Utoljára szerkesztve: 2017. Április 07. 20:23 írta lalimeheszet »
üdv.: lali

« Válasz #756 Dátum: 2017. Április 07. 20:32 »
Most 5.-én jött meg. Szerintem csak azért, hogy a termelő levédje magát, hogy ő szólt.
Azért a kis ördög nem alszik. Vajon van e összefüggés az ősszel a röpkörzetben becsukott kaptárak a kiemelkedően magas téli családpusztulás a megmaradt családok elnéptelenedése és egyéb tünetek és a mérgek között?
Vajon az országban engedélyezett 30000 hektárból mennyi lehet az ilyen repce vetésterület? 

Üdv. jani bátya

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #757 Dátum: 2017. Április 08. 00:01 »
A méhek nemcsak a virágzó növényeket járják, hanem a még nem virágzó növényzetet is, tehát ez az értesítés mindenképpen elkésett. Arra vonatkozóan nincsenek pontos mérések, hogy mennyire járják, de arról vannak információk, hogy járják. Repcéről nem rendelkezek fotókkal, de napraforgóról viszont igen.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #758 Dátum: 2017. Április 09. 19:12 »
A hét legkárosabb mezőgazdasági vegyszer – amellett, hogy megölik a beporzókat – születési, tájékozódási, szaglási rendellenességeket okoznak a rovaroknak, ami végül a kaptárak elnéptelenedéséhez vezet.
Ezek betiltásáért évek óta harcol a Greenpeace, amely a méhek megmentésének egyik élharcosa.
http://www.haon.hu/legyen-a-kertunk-mehbarat/3440088

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #759 Dátum: 2017. Április 11. 11:24 »
Megmondta a gazda az egyik méhésznek, hogy virágzás alatt háromszor fogja a repcét permetezni méhímélő szerekkel. A méhész mégis fog menni erre a repcetáblára.

Tudjátok, hogy mit jelent ma a méhkímélő szer?
 - Nem a kaptárban pusztulnak el a méhek, hanem kint a méhlegelőn.
 - Nem 24 órán belül lesz tömeges pusztulás, hanem egy hét alatt tűnik el a kijáró népesség.
 - Nem talál haza a méhek egy része.
 - Nem gyűjt elég virágport a méhcsalád.
 - Nem gondozza rendesen a fiasítást a méhcsalád.
 - Nem takarít rendesen a méhcsalád és jön az atka, vírus, nozéma.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #760 Dátum: 2017. Április 11. 19:37 »
A gazda, a méhcsaládjaimat körülvevő kalászosban a tegnapi nap folyamán gyomirtóval permetezett. Állítása szerint
a szer méhekre veszélytelen. Hihető ez ? Munkaegészségügyi várakozási idő van-e és mennyi általában? Elmondása alapján, kezelés után a terület azonnal megközelíthető és tevékenység végezhető. Mi a véleményetek erről ?
Köszönettel : lali
üdv.: lali

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #761 Dátum: 2017. Április 11. 21:04 »
Minden kétszikű gyomirtó a méhek virágos növényeit pusztítja. Ebben a tekintetben káros a méheinkre.

« Válasz #762 Dátum: 2017. Április 13. 16:33 »
http://www.omme.hu/?p=8787

Nagyon keményen nyomja a Vas megyei Kormányhivatal. Kész csoda, hogy nem várták meg a virágzás végét a tájékoztatással.   :o

« Válasz #763 Dátum: 2017. Április 13. 17:23 »
Egyszerű, a vetés előtt 15 nappal bejelentési kötelezettség volt.
Vajon a kiértesítés miért nem történt meg akkor?
25  ezer hektárral nagyon nagyon sok területet lehet lefedni az országban száz hektáros vagy kisebb területekkel.

Üdv. jani bátya

« Válasz #764 Dátum: 2017. Április 13. 22:02 »
Jó estét uraim! Laliméhészetnek szerintem 2-4 diamin sóval permeteztek a gabonában az egy speciális hormonbázisú 2 szikű irtó szer. Márkanév pl:Desormon, DMA6. Nekem egyszer volt tőle kisebb mérgezésem kapart a torkom és viszketett a bőröm 110 kg.-os állat vagyok.

Ja majd elfelejtettem, ma 14 órakor 20C fok napsütés kb 30% ban virágzó repcében permeteztek. Nem nagy terület kb 4 hektár és a méheim kb 3 km távolságban, de felháborító.

Üdv: Csaba