Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743593 megtekintés
*

atya

• 1043
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #975 Dátum: 2014. December 30. 21:09 »
Vivaldi!
Aki kíváncsi az hamar megöregszik, vagy kizárják, vagy kiközösítik.  :-\ :-[
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #976 Dátum: 2014. December 30. 22:42 »
Hát, mindenki születik valahogy. Én úgy annyira a béka segge alatt vagyok, hogy engem nem is tudnak eltaposni, mert innen már nincs lejjebb.
 Eszköztámogatást eddig se kaptam, és ezután is meg leszek nélküle. Már bele se fogok, mert mire megvennék valamit addigra biztos elfogyna a pénz.
Ha nem kapok majd gyógyszer cukor támogatást, anélkül is meg leszek.
 Kiközösíteni meg honnan? Van egy pár méhész kollégám akivel együtt szoktunk ide vagy oda menni. Innen nem igen közösít ki más, mint a halál.
A méheket le tudom tenni, van magánterületem több is.
Az egyesületből meg ha kimaradok, az se befolyásol semmit.
A mézemet meg úgyis eltudom adni, az más tészta.
Nincs tehát semmi veszteni valóm az életemen kívül, ha meg valami bérgyilkost küldenek rám majd elbújok az erdőben.
Ép ezért nem is igen érdekel más mint az igazság. És azt képviselem akit itt senki, a mezei tagságot.

« Válasz #977 Dátum: 2014. December 30. 23:03 »
Miért vagy enyire elkeseredve Vivaldi ?

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #978 Dátum: 2014. December 30. 23:49 »
QUQURIQ!!!

Kedves Vivaldi!

Csak hogy tudjad, a Kiskakas meg a tyúk nem ugrik, az a nyuszi, meg a nagy nyuszi a kenguru!
A Kiskakas fröcsög a gyűlölettől? Ha Te így nevezed mindazokat a tényeket, amiket itt másfél év során a felszínre kapirgáltam akkor gyűlölettől fröcsög!
Igaz ezek mind megtörtént tények, és igazságok, amiért Te is toporzékolsz velünk együtt!
Csak Mi több mindent látunk, hallunk, mint Te!

Vivaldi a Kíváncsi Fáncsi!
Kinek mi a köze, hogy ki és mit vesz fel támogatásként?
De sok az ideje a Vivaldinak, csak hogy hangosan azon csámcsogjon, hogy  ki és mit is vásárolt?
Mindenkinek szuvenír joga, ha a törvénynek megfelel, hogy a Nemzeti Programos támogatásból a megadott eszközöket stb… vásároljon!
Sajnálod bárkitől is?
Miért? Az fáj Neked, hogy ha másnak több is van mint Neked?
Ez az élet!
Lehet, hogy neked minden fáj, ami másnak öröm???
Mint írod, hogy  „Eszköztámogatást eddig se kaptam „
„Ha nem kapok majd gyógyszer cukor támogatást, anélkül is meg leszek”.
Ezt nem adják, ezt formanyomtatványokon igényelni lehet! Senkit nem kergettek még egy pörgetővel, hogy kedves méhész, nesze neked!
Vagy nincsen pénzed előfinanszírozni?
Sajnos manapság ez már nem szégyen…
Kérjél kölcsön, megkapod az árát, visszaadod a kölcsönt, és Te is egy boldog ember lehetsz!
Ezt írod! „Már bele se fogok, mert mire megvennék valamit addigra biztos elfogyna a pénz.”
Próbáltad?
Elfogyott?
Na!
Ébresztő!
Egy megsavanyodott ember Vagy!
Itt a 2015 év, rázkódjál meg, mond azt, hogy most ez az én évem lesz! Minden sikerül, és már szárnyalhatsz is…
És ezt minden gúnyolódás nélkül írom!
Csak Te tudsz magadon segíteni, ettől nőhet meg az önbizalmad!

Az ösztönző Kiskakas

« Válasz #979 Dátum: 2014. December 31. 08:46 »
Vivaldi!
Ezt írod mindenkinek!
"Ép ezért nem is igen érdekel más mint az igazság. És azt képviselem akit itt senki, a mezei tagságot."
Erre a gondolatodra reagálnom kell!
Ebben leírtál mindent, én maximálisan egyet értek veled, és remélem az "ellenzék" nagy része is!
Bizony hozzászólásainkkal én és sokan mások a tagságot képviseljük, én most már elnökként teszem ezt.
Vannak olyan dolgok amit mi is elrontottunk, de erről nem beszélünk, megpróbáljuk kijavítani.
Ahhoz, hogy a teljes igazságot feltárjuk, hogy mi folyik az OMME-ban ezek a hozzászólások nem elegendőek, mert csak kiragadunk egy témát, és az összefüggéseket Te és sokan nem látják.
Bevallom engem ez szomorít el a legjobban, de változtatni fogunk rajta.
Meg kell kapnotok a valós információt, mert most egy szervezett agymosásnak vagytok áldozatai.
Mit gondolsz miért volt elnökök találkozója? Az valójában egy célzott kampánykörút volt, ahol a szavazókat az elnök tudatosan, okosan félrevezette.
Az elcseszett dolgaikat "elfelejtette"  közölni, csak a menő puncsolós önfényezős reklámszöveget nyomta.
(Hol hallottál arról, hogy... "Tisztelt méhészek! Annak ellenére, hogy többször nyomatékosan felhívták rá a figyelmemet, elvesztettük a közhasznúságunkat, mert az alapszabályunkat az én javaslatomra nem kezdtük el időben készíteni!")
Sokáig biztosan nem fog ez működni, de azoknak akik belátnak a színfalak mögé már ez is sok.
Vivaldi!
Olvasd írásainkat, akár keress telefonon is, és mindenre választ kaphatsz.
A Fekete Fehér Méhészklubon nincs tabu téma.
A méhészek érdekében mindenről nyíltan kell beszélni. Lehet az elnök fizetése, útiköltségek elszámolása, KFT. ügyek, minden. Amiről beszélgetünk az közpénz, a méhészek közösségének tagdíjaiból lecsípett pénze, az pedig nyilvános. Próbálnak vezetőink mindenféle féket, szájzárat, hangfelvételt megakadályozni.
Újévi találós kérdésem hozzád.
Ha minden olyan sportszerű, szabályos, szakszerű akkor mi ez a nagy titkolódzás?
Véleményem szerint a nyilvánosság kizárása, vagy erre való kísérlet már olyan dolgokat vetít előre.....
amit neked kell folytatnod, ha az igazság felszínre hozása mellett törtél velünk együtt pálcát.
Nagyernyei Attila

« Utoljára szerkesztve: 2014. December 31. 08:52 írta Nagyernyei Attila »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #980 Dátum: 2014. December 31. 09:45 »
QUQURIQ!!!

A Múlt elmúlt, kinek így kinek úgy!
De eljő, a titokzatos jövő…
Kinek így, kinek úgy!
De még is várjuk, ki így ki úgy!
                                                        Kiskakas

Népköltés ADJON ISTEN MINDEN JÓT

Adjon Isten minden jót
Ez új esztendőben:
Jobb üdőt, mint tavaly volt,
Ez új esztendőben;
Jó tavaszt, őszt, telet, nyárt,
Jó termést és jó vásárt
Ez új esztendőben;

Adjon Isten minden jót
Ez új esztendőben:
Zsíros esőt, kövér hót,
Ez új esztendőben;
Bő aratást, szüretet,
Egészséget, jó kedvet
Ez új esztendőben!

Adjon Isten minden jót
Ez új esztendőben:
Drága jó bort, olcsó sót
Ez új esztendőben;
Jó kenyeret, szalonnát
Tizenkét hónapon át
Ez új esztendőben!

Adjon Isten minden jót
Ez új esztendőben:
Vegye el mind a nem jót,
Ez új esztendőben;
Mitől félünk, mentsen meg,
Amit várunk, legyen meg,
Ez új esztendőben!

Mit is kívánhatnék Nektek szépet, csak azt, hogy boldogok legyetek!
B UÉ K !!!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #981 Dátum: 2014. December 31. 10:28 »
Kedves kiskakas. Te a mostani vezetés ellen, a mostani vezetés ellenségének képzeled magad, ám kurvára egyetértesz azzal ami most sem jó. /Bár azt mondják nem az omme  ossza el a nagyeszközökre az unió által ide utalt összeget./ De a lényeg az, hogy te ezzel az elosztással egyet értesz,/lehet mert a Bross alatt találták ki/ holott még az igazságosság csírája sem fedezhető fel benne.
Nos erre mondom én kedves kiskakas, hogy teljesen felesleges lenne, elzavarni az elnököt, és a helyére olyanokat ültetni mint te is, mert csak a személyek változnának, és jobb nem lenne senkinek esetleg nektek.
Ugyanis, ezt a pénz amit a nagy eszközökre az unió ad mindenkinek adja, minden omme tagnak, s nem csak azoknak akik szeptember elsején éjfél után 5 percel beadják a papírt.
Érdekes, hogy a gyógyszer cukor támogatást, ugye szét lehet osztani annyi felé amennyi igénylő van, hisz ezért kapunk csökkentett összeget mert csak annyi jut.
A mostani elosztás ugyanis arra hajaz, mint amikor Amerikában az 1800 években földet osztottak nyugaton, és húztak egy vonalat a mögé be kellett állni szekérrel, lóval, és megindultak a földek felé aki előbb oda ért az kapott aki lemaradt az nem.
Itt is ez van. Holott léteznek azért más rendszerek, például pontozásos rendszerek is a pályázatok elosztásánál. Például, ki hány éve tag. Hányszor vett már fel támogatást, hogy mindjárt két szempontot is említsek. Ezt is figyelembe lehetne venni, ha akarná valaki főleg a titkos bíráló.
A másik gondom, hogy ki az aki ezeket a beérkező papírokat sorba állítja? Nincs e esetleg arra lehetőség, hogy kicseréljünk egy két papírt úgy ahogy az érdekünk, ismeretségünk, stb kívánja? Mert ugye még az is előfordulhat ebben a rendszerben, hogy egy két percen múlik az egész. Jó lenne ha egyszer elmagyarázná már valaki, hogy megy ez, mert azt is tudom ezt a rendszer nem a mostani elnök bűne mert mintha úgy emlékeznék, hogy ezt Bross alatt találták volna ki.
Tudom én. Ezzel megint magamra vonom az érdekeltek nagy részének haragját. Azokét is akik már kaptak, és azokét is akik most akarnak felvenni ilyet. Mert ez tabu téma. Ugyanúgy idegesíti Bezzeget, mint a  baromfi udvar urát a kiskakast. Tehát kormánypártot, ellenzéket egyaránt.
Mert aki vett már fel, és esetleg olyan is előfordulhat már aki több milliót felkapott így. Persze ezt tudni nem lehet, mert erről nincs egy lista mit mondjuk közzé teszünk. Aki meg akarja keresni az dolgozhat vele napokig az MVH oldalon, ahol mindenféle támogatás felsorolnak a földalapútól az állatjólétiig. Ráadásul több évre vissza menőleg kéne átbogarászni az egészet. Persze ennyit meg nem ér az egész. Így aztán minden marad a régiben.

« Válasz #982 Dátum: 2014. December 31. 11:02 »
Vivaldi!
Az OMME vezetését sok minden témában támadjuk, sőt vádoljuk.
Egyben viszont biztosíthatlak. A beérkező támogatások sorrendjét nem változtatják meg, erre lehetőség sincs.
Ezt 8 és fél évi szaktanácsadói munkám alapján, felelősséggel állítom.
Aki a keretösszegnek kimerüléséig időben beadja a kérelmét, és minden feltételnek megfelel, ő meg is kapta az igényelt összeget. Tehát ez a része nem pofára megy.
Az itthoni családi költségvetésünknek is van határa. Ha ezt túllépjük baj van, vagy egyszerűen nem telik rá.
Ez egy kalap, amelyben van egy keretösszeg. Ugyan ez van az OMME-ban is, a NP keretösszege.
Abban viszont igazad van, hogy az élelmeseké az előny. Aki tehát eldöntötte, hogy valamire szüksége van, ne késlekedjen.
Az elosztás soha nem lesz igazságos. Miért? Pont azért mert véges az összeg. Tehát aki belefér, dicséri, aki kimarad a pénzhiány miatt, szidja. Ezért van a gyógyszer-cukor, és a méhanya támogatásnál visszaosztás, így mindenki arányosan kap. Néhány éve ennél a két jogcímnél sem így volt.
Ez az eszközöknél megoldhatatlan.
Nekem sokan mondják, hogy lázadó típus vagyok. Igen a jogtalanságok, igazságtalanságok ellen emelek szót.
Vivaldi!
Te is lázadozol, de a megoldást nem ajánlod.
Hogy lehetne másként csinálni.
Ne csak támadj (támadjunk) javasoljunk is.
Akkor ér valamit az itteni eszmecsere.
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila

*

zümi

• 1382
« Válasz #983 Dátum: 2014. December 31. 11:38 »

Idézet
Mert ugye még az is előfordulhat ebben a rendszerben, hogy egy két percen múlik az egész. Jó lenne ha egyszer elmagyarázná már valaki, hogy megy ez, mert azt is tudom ezt a rendszer nem a mostani elnök bűne mert mintha úgy emlékeznék, hogy ezt Bross alatt találták volna ki.

Vivaldi!
Tény, résen kell lenni! De ne vesszőfutásnak gondold a dolgot ::)
Két tényező van amire figyelni kell!
1. Szaktanácsadót időben értesíteni, hogy az igényedet regisztrálni tudják.
2.Figyelni OMME honlapon a keretösszegek kimerültségét.
Ha ezekre az apróságokra odafigyelsz szerintem 100% hogy meg kapod a támogatást X-időn belül......

Más
Képzeld el, hogy veszel egy új NÍVÁT(platóst) nem kéne bajlódni a régivel!!! 3 milláért és abból vissza csöpög kb: 600.000 Ft :o
Azért az nem rossz nemde???
Minden OMME tagnak alanyi jogon jár a támogatás!!!

Üdv: Zümi
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #984 Dátum: 2014. December 31. 11:44 »
Üdvözlök mindenkit és Boldog Új Évet Kívánok minden kedves méhésztársnak.
Már egy ideje olvasom ezt a fórumot,viszont egy valamit nem értek.
Nem értem,hogy ha bizonyítékok vannak(nem tudom,de a leírtakból ez olvasható ki)akkor aki a bizonyítékokkal rendelkezik az OMME vezetősége ellen a visszaélésekről,miért nem tesz feljelentést a rendőrségen?A rendőrségnek kötelessége eljárni feljelentés esetén.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #985 Dátum: 2014. December 31. 11:59 »
QUQURIQ!!!

Kedves Vivaldi!
Most nyitott kapukat döngetsz!
Ha visszaolvasod amit az EU hozzászólóval írtunk, nem is olyan régen,ezeket a dolgokat most nem ismételted volna meg!
Az általad említett „k……va” szót meg kérlek, hogy mellőzzed, mert hölgyek is írnak ide, a másik, a Kiskakas nem lehet „k….va, mert hím nemű!
De félre a viccel!
Jelenleg, most, per pillanat, ez az elosztási mód van törvényben!
Ami törvényben van, az törvényes!
Ezt csak törvény módosítással lehet megváltoztatni.
Most leírom a frankót!
( az évszámok és adatok kicsit eltérhetnek, de nem ez a lényeg)!!!
1990 évek az OMME fizető tagjainak a száma 1300 fő volt.
1990 évek után 1995 OMME stabilitásának megőrzése sok háttér munkával, amit a tagok csak részben érezhettek!
( Elnök: Szatmári János, megbetegedett, megbízott elnök Illés Kálmán).
Marketing munka elindulása (Méhek napja, OMÉK, Foodapest)
1996 körül Sajermann Géza első utazó elnök, kiváló előadó, szaktekintély, Őrösi asszisztense!
Neki köszönhető a tagság 6000 főig való duzzasztása. Hatalmas egyesületi élet, közvetlenség barátságok szövődése az OMME-belül!
2001 körül Gráf Ferenc elnök az OMME felgyülemlő feladatainak elvégzése.
2014 körül Bross Péter elnök. az addigra felgyülemlett tagdíjak, 1% + téglajegyekből meglett az OMME székháza, és gyorsam még két iroda épület. Omme kisbusz.
Innentől részt vettünk az Apimndiákon mint kiállítók!
Nemzetközileg Péternek köszönhetően a Magyar méhészek, és méhészet középpontba került.
megalakult a profi nemzetközi méhész egyesület, aminek mi is a tagjai voltunk. Nagy nemzetközi információ átadás jellemezte ezt az időszakot.
2004 május 1. EU-hoz való csatlakozás .
2004 november, Magyar méhészek tüntetés e Brüsszelben! ( 7 busznyi OMME taggal)!!!
Magyar méz hírnevének megőrzése!!!
2004 -2007 eső Magyar Nemzeti Program (1000 méhész vette fel, anyatámogatást)
Az OMME 6000 főről gyorsan 10 majd 12 000 főre nőtt! Ez a támogatás miatt történt.
Az akkori vezetés úgy gondolta, hogy így minden méhész tagja lesz az OMME-nak.
Hiszen minden minisztériumi tárgyalás, és törvények minden méhészre vonatkoznak, így az önkéntesség reményében így lett a Nemzeti Programos törvény kidolgozva.
Addig amíg csal 1300  tagja volt az OMME-nak minden méhész tag-nem tag ugyanolyan egyformán képviselve volt az összes méhészeti vonatkozású előnyökből. Közben irodai apparátussal intézték a méhészek ügyeit, ami nagyon sok pénzbe került, irodabérlés, telefon, alkalmazotti fizetések…stb…
Az az 1300 fizető tag volt akinek most az OMME köszönheti a létét!!!
Na ebbe az 1300 tagban most is benne van a baromfi udvarom apraja nagyja!
Csak a 12000 főben sajnos nem hallják meg a Kiskakas és baromfi népe őrületes Kukorékolésát!
Mert az a 1300 fizető tag, minden támogatás, és előny szerzés nélkül volt OMME-tag!
Ezért Féltjük ennyire az OMME vagyonát!
2007-2010 második
2010-2013 harmadik
2013-2016 negyedik
2012 Bross Péter önként elmenekült az OMME-ból  indok: (keressétek meg a Kiskakas 2013 évértékelőjében)
2013. Dr. Mészáros László
OMME Új alapszabály megalkotása, OMME kötelező méhészújság tagdíjemeléssel egybekötve, OMME Kft haldoklik, OMME mézes üvegek árának emlése
OMME közhasznúság és 1% elvesztése elnöki prodoktum eredménye..
Az OMME tagságának két részre szakadása…
A többi részletekről nem akarok írni, mert mindenki a pezsgő ivás helyett reggelig olvasgatna!

Buék! Neked is!
A Kiskakas!

« Válasz #986 Dátum: 2014. December 31. 13:50 »
A Méhészklub nevében
BÚÉK Kiskakas!!!!!!!!!
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #987 Dátum: 2014. December 31. 14:36 »
Kedves Zümi. Nem akarok résen lenni. Ugyanis ez nem vadászat.
Úgy érzem bizonyíthatóan 23 éves omme tagságom után már több járna. legalábbis annyi mindenkép, hogy megkérdezzenek te "marha ha már ennyit befizettél nem kellene valami."
 Hogy lehetek én azokkal versenybe akik tavaly léptek be, mondja már meg valaki. Ilyen a világon nincs, és megint csak azoknak találták ki, még Brossék alatt aki kapja az marja. Nem akarok ilyen versenybe beszállni, mert úgy érzem ez méltatlan hozzám, és mindazokhoz aki hasonló helyzetbe vannak , de szólni se mernek. Látsz itt valakiket rajtam kívül akik ezt a nyilvánvalóan igazságtalan rendszert, már mint az uniós támogatás elosztását bírálni merik? Nem látsz senkit csak engem aki magára haragított ezért már mindenkit, vezetőséget, hivatásos elnököt, ellenzéket.
Tudom , hogy ez se ér semmit, mert egy fecske nem csinál nyarat. Tisztában vagyok vele azért inkább hagyom az egészet. Veszek inkább használt utánfutót, meg használt nívát és kész. Vettem már agregátort, fűkaszát, és méhleseprót is. Kifizettem oszt kész. Csak ez az igazságtalan eljárás az ami nem hagy nyugodni. Mert megint vannak egyenlők akiknek nem jut soha pénz, meg vannak egyenlőbbek akiknek meg minden megy. Tudom nem kell mondani, van rá példa, van két közeli méhész kollégám simulékony modorral minden megoldható. Nekik van nagy új utánfutójuk.
De én nem irigylem tőlük, de nekem így inkább nem kell.

*

irido

• 488
« Válasz #988 Dátum: 2014. December 31. 15:05 »
Vivaldi barátom!
Ebben hibás vagy! Valószínű az az oka, hogy öregszel. Nehogy magadra vedd, magamból indulok ki. Kezdünk mogorva, morc öregemberek lenni. Tegyél ellene! Egészen egyszerűen ha ilyesmit akarsz venni, akkor fel kell hívni a szaktanácsadódat, hogy miként áll a kassza. Ennyi. Ő megmondja Neked, hogy necces-e a dolog vagy sem. Ha igen, akkor a következő évben időben fogsz lépni. Ezt is meg lehet beszélni vele. Abban azért lehetne olyan szabályt felállítani, hogy aki még nem, vagy alig vett igénybe támogatást, az előnyt élvezzen. Mondjuk ehhez kellene egy adatbázis. Nem nagy ügy, egy délután csinálok egyet, csak legyen, aki vezeti.

*

Veszti1982

« Válasz #989 Dátum: 2014. December 31. 15:08 »
Vivaldi!
A támogatások soha nem voltak igazságosak, és míg ember él a Földön addig nem is lesznek. Had mutassam be az én oldalamról a támogatásokat, mert én folyamatosan figyelem a pályázatokat, és több össze is jött.
A te szavaiddal élve ez egy vadászat, és izgalmas vadászat. A fűtés korszerűsítés pályázatra éjfélkor lehetett elkezdeni a feltöltést, és 3 órakor már elfogyott a keret, de nekem összejött. Azért 800 ezer vissza nem térítendőért megérte egy éjszakát dolgozni.
Én a méhészetben is az összes lehetséges pénzosztásban igyekszem részt venni. Ez nem lopás, ez nem tisztességtelen haszonszerzés, ez egy lehetőség amivel te nem, de sokunk él. Mindenki önálló döntése.
Sajnos igazad van, hogy aki megkapja ezt a lehetőséget, előnybe kerül a másikkal szembe. Ez kicsiben és nagyban egyaránt igaz.
Azt kérlek magyarázd el, hogy mit jelent neked az, hogy nekem így inkább nem kell?
Egy elektronikus pályázat elbírálásánál nincs simulékony modor, mert a pályázó ott csak 00236728-os szám.
Az OMME pályázatoknál, ha időben beküldöd akkor belefértél a keretbe, ha késtél akkor lemaradtál róla. Nem látom mögötte az emberi tényezőt.
Az MVH-nál még az ellenőrzésnél is csak egy vonalkód voltam. Tudom embertelen, de nem én találtam így ki.
Aki nem tud változni a világgal az nagyon lemarad és elszigetelődik. A lelked mélyén irigyled a kollégád nagy utánfutóját, mert ha ez a tény valóban nem mozgatná meg benned az igazságérzet húrjait, akkor fel sem tűnne, de mond el, hogy nem jól látom.