Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743478 megtekintés
*

EU

• *
  • 3
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #915 Dátum: 2014. December 16. 07:59 »
Szeretnénk módosítani! Találtunk egy személyt a jelenlegi szervezet tisztségviselői között dr. Körmendy-Rácz János aki az Europai Közösség normáinak megfelelően eljárt. Egyben tőle kérünk bocsánatot is.
Nem szükséges titkosítani a cselekmények már megvalósultak.

http://ec.europa.eu/anti_fraud/index_hu.htm

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #916 Dátum: 2014. December 16. 09:20 »
Tisztelt EU!

Én Kiskakas, mint a „nagy országod” kis tagja, annak meg az állampolgára ezen belül mint a szakmai közösségünk (OMME)  1/12 000 tagja, igen sok, és igen súlyos dolgokat fedeztünk, tem fel.
Az Uniós normák „egyéni” normák lettek.
Ha nagyon megvakargatjuk, hogy kik (magyar méhészek), kapták az EU –ró( pénzeszköz) a keretet  szakmájuk  üzemeltetésére, nem pedig egy közösség, az  (OMME) .
Felteszem a kérdést az EU-nak?
Mi van a többi méhésszel, a magyar méhész társadalom ¼ részével, akik semmiféle EU támogatást nem vehetnek fel, csak azért, mert nem OMME-tagok?
Addig meg, az összeférhetetlenség miatt többen saját zsebbe gyűjtögetik az Uniós pénzt?

Kérem tisztelt UNIÓ, hogy világosítsa fel a tyúkeszű Kiskakast!

« Válasz #917 Dátum: 2014. December 16. 09:32 »
Varga Karcsi!

Engedd meg, hogy gratuláljak Elnökké választásodhoz.  Még akkor is, ha két forduló kellett hozzá.
Fogadd jó kívánságaimat, de fogadj meg egy jó tanácsot is:  légy megfontolt, ne hallgass AKÁRKIRE, vagy BÁRKIRE.
A Dr.-i cím önmagában nem biztosíték a sikerre.

Elnökök mennek, elnökök jönnek: ez így van jól.
Azt azért sajnálom, hogy a "második fordulóban" több megválasztott "pozíció" is fejre állt.

Üdvözlettel: Bercsényi János

« Válasz #918 Dátum: 2014. December 16. 09:47 »
Kiskakas!

A kecskeméti választásokról készült 12.ei tudósításod kicsit pontatlanra sikerült, de gondolom ez a hosszú repülési útnak és állandó stressznek tudható be.
Én már kezdek aggódni érted: úgy érzem, ha téged elkapnak, nem "zepter", még csak nem is "berghoff" edényben, hanem egy rozsdás fazékban fogod végezni. Úgy hogy nem a főzésbe, hanem vérmérgezésbe fogsz belepusztulni!

De lehet, hogy már nem lesz idejük az üldözőknek Téged megfőzni, mint azt EU leírta.!?!?

Üdv: Bercsényi

*

zümi

• 1382
« Válasz #919 Dátum: 2014. December 16. 09:53 »
Vigyázz a golyókra kakas, mert fenik a késeket :P
A kakastöke pörkölt kedvelő zümi :) ;) :D
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #920 Dátum: 2014. December 16. 19:07 »
QUQURIQ!!!

Itt a kibelezett Kiskakas!

Zepter és rozsdás fazék között kergetik a színes tollazatom…
Közben azon töprengek, hogy melyik gasztronómiai kaja lennék legszívesebben?
Kakastaréj pöri? Kakastöke pöri? Bográcsos babos kakas pöri? Kakas combok párolva fokhagyma mártással galuskával? Kakas mellek dinsztelve sült banánnal? Vagy jó kis rizottó kakasnyakakból?
Kakasmájak fokhagymával tűzdelve vizes ubival? És Ki evett már kakas kocsonyát? Vagy kakas pecsenye sült almával?  A lassú tűzön főtt tárkonyos kakaslevesnek sincsen párja…az-az Tyúkocska a párja!...
Így karácson előtt feláldozom a testemet a köz javára!
De!
„Szellemét a tűz nem égeté meg,
 mert az maga tűz!
Úgy vigyázzatok
Ismét pusztíthat e láng rajtatok”…

„Fülembe forró ólmot öntsetek”…

Íme lehet válogatni a kínzások között…
„Oly bájos lesz a kéj, a nagy szenvedés”… (kicsit gyenge, de a célnak jó)
Csak aztán a nagy kaja közben valakinek nehogy megakadjon a Kiskakas a torkán mert nem venném a ki véreztetett szívemre!

Kiskakas az OMME szelleme!

« Válasz #921 Dátum: 2014. December 16. 19:20 »
Kedves Bercsényi!

Köszönöm gratulációd és iránymutató szavaid is értem sőt el is fogadom.Azt én is fájlalom hogy a pozíciók amit említesz megváltoztak.Ezek a változások ez előtti sérelmekre ill. egyet nem értésekre vezethetők vissza. Ezt evvel szerintem le is zártuk.Világ életemben öntörvényű nyakas paraszt voltam ez ezután sem fog megváltozni mivel mindenekelőtt csak és kizárólag a saját véleményemet illetve érzéseimet vállalom fel.A feladatot mit kaptam megpróbálom legjobb tudásom szerint végezni.Azért feladat és nem "tisztség" mivel arra még rá kell szolgálni.
Remélem sikerül meg felelni a tagság egészének.Majd az idővel úgyis kiderül van e elég tehetségem,tudásom,vagy egyszerűen csak alkalmasságom elvégezni azt a munkát amivel ez a feladat jár.

ÜDV:Karcsi

UI:Magam sem vetem meg a gasztronómia művészetének végeredményeit de lévén disznótoros szezon van ezért mist inkább csak az a szlogen jutott eszembe ami még 20 év körüli  fiatal leányok esetében is igazolható(koromnál fogva)imigyen a szólás:Jó-jó a csirkehús de nem laktat!!!

« Válasz #922 Dátum: 2014. December 16. 21:53 »
Mi van a többi méhésszel, a magyar méhész társadalom ¼ részével, akik semmiféle EU támogatást nem vehetnek fel, csak azért, mert nem OMME-tagok?

Az ¼ nem pontos megjelölés, mert az csak 25%-ot jelent. Valójában a méhészetek 40 %-a nem jogosult semmilyen szakmai támogatásra, mert nem tagjai az OMME-nek.

Megjegyzem, hogy én  tagja vagyok az OMME-nek, de emlékeim szerint az elmúlt három évben én sem vettem fel semmilyen támogatást.

Jelenleg 20-21 ezer között van a méhészetek száma és ebből 12,5 ezer tagot számlál az OMME. Az idei év pontos adatai majd a jövő évben kerülnek összegzésre, akkor lesznek megismerhetőek.   

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #923 Dátum: 2014. December 16. 22:43 »
QUQURIQ!!!

Köszönöm a kijavítást!
Üdv. Kiskakas!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #924 Dátum: 2014. December 16. 23:12 »
QUQURIQ!!!

Új alapszabály olvasható az OMME honlapon!

Az utolsó oldal 23. oldalon...érdekes!

Lám, - lám, megint egy hatalmas csúsztatás az új alapszabályban!
Még le sem adták, de már nem jó!
Megkérdezem a tagdíjat fizető tagságtól, hogy a jelen vezetést milyen titulusban szavaztuk meg?
Kik voltak ők, a mai napig???
IB tagok, nem pedig elnökségi tagok!!!
Tisztújító küldöttgyűlésen a jelülő bizottság elnöke feltette nekünk, küldötteknek a kérdést , jelöl-e még a listán felsorolt IB tagoknak valakit?
(nem elnökségi tagnak)!
Amikor a választás megtörtént, a jelölő bizottság elnöke felolvasta, hogy kik és hány szavazatot kaptak elnöknek, al elnöknek, szakmai elnöknek,  IB-tagnak, EB elnöknek, EB - tagoknak stb…
Tehát nem elnökségi tagokat választottunk!!!
Mindenki elolvashatja a küldöttgyűlési jegyzőkönyvben, ha odaadják megnézni…
Új alapszabály elő irányozza az új vezetés megválasztását!!!
Csak egy Kiskakas!

« Válasz #925 Dátum: 2014. December 17. 07:56 »
Kiskakas!

Ez nekem is feltűnt, majd eldöntik az illetékesek, hogy ez így megállja-e helyét.
Az IB automatikusan elnökséggé vált?
A csapat a régi, a stílusuk változatlan.
Érdekvédelem nulla, pénzéhség maximális.
Többször azzal vádolnak bennünket, hogy nem hagyjuk szegényeket dolgozni.
Én a méhészeket sajnálom, mivel nincs hosszútávú koncepciója az ELNÖKSÉG-nek.
Pezsgőt bontanak, mert ELNÖKSÉG-nek az dukál!
Egyszer írtam már, hogy 30 méterre van az OMME központtól a Tűzoltó utca.
Oda kéne áttenniük a székházat.
Nincs egy program, egy előremutató terv, hogy a méhésztársadalom lássa az irányt.
"Majd lesz valahogy." Ez a mostani iránymutatásuk.
Ha nem lenne Nemzeti Program mi a frászt csinálna az OMME?
Mi van méhegészségügy kérdésben?
Új atkairtó készítmények?
Szervezett méhes megporzás, vagy ennek támogatása?
A méhészetek vagyonbiztonsága?
A méhsűrűség elleni azonnali cselekvési terv?
A közmunkaprogramnak álcázott környezetpusztító ároktisztítások? (füzek, gyalogakácok irtása)
A selyemfű méhlegelőnk védelme?
A szúnyogirtások visszatérő problémája.
A gondatlanul végrehajtott növényvédelmi munkákból adódó méhmérgezések visszaszorítása.
A mézhamisítás ellen küzdelem?
A szaktanácsadói hálózatot hasznos munkával megbízni, mert most adminisztrátorok csupán.
A sor hosszasan folytatható.
Az egész OMME irányítás szétesett, nincs koncepció, cselekvés terv.
A duma és az ellenzék üldözése a csúcson.
Szerintem volna mit tenni, csak nincs kivel.
Nagyernyei Attila

*

irido

• 488
« Válasz #926 Dátum: 2014. December 17. 08:49 »

Mi van méhegészségügy kérdésben?
Új atkairtó készítmények?

Attila!
Én félek, hogy a lottó ötösnek sokkal nagyobb esélye van, mint az új atkairtó szereknek. Ha mégis sikerülne, ez akkor sem az OMME feladata. 1000 év alatt sem gyűlne össze rá annyi pénze, amennyi ehhez kellene. Nekem nagyon fáj a szívem, hogy néhány évtized alatt ellőttük az összes töltényünket. Félek, hogy az egy méhész által tartható méhcsaládok számát öt-tíz év múlva az határozza majd meg, hogy 3 hét leforgása alatt hány családtól tudjuk kétszer elvenni a fiasítást.

« Válasz #927 Dátum: 2014. December 17. 12:04 »
.
« Utoljára szerkesztve: 2016. December 21. 20:24 írta deGonosz »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #928 Dátum: 2014. December 17. 18:17 »
QUQURIQ!!!

A legutóbbi IB-EB közös mitingen az EB elnöke kezdeményezte, hogy Egyed Árpád nem megfelelő személy az OMME Kft élére!
Persze ez is összeférhetetlen hogy IB-tag és Kft ügyvezető!
Felteszem az érthető kérdést, hogy Egyed Árpád is megértse?
Ki most Egyed árpád önmagának?
Főnök vagy beosztott?
Bármi is, mivel, hogy IB-tag, nem rúgja  ki magát a gyenge teljesítményért!
Az EB messze menőleg  nincsen megelégedve a munkájával.
Mint mi is láthattuk, a bemásolt EB jegyzőkönyvben is sok elmarasztalás volt!
Szerencsétlen Fáskertiék vizsgálták a Kft működését, és sok hiányosságot vettek észre!
Az IB meg hagyta Egyed Árpádot kidumálni, hogy mekkora munkát végez…A végén taps!
Akkor meg minek az EB, ha a javaslataikat az IB semmibe sem veszi?
Ki vállalja az anyagi felelőséget  a Kft után, ha az elúszik anyagilag?
Most már az IB és az OMME elnöke.
Remélem, hogy Fáskerti Lacinak van annyi esze, miért is ne volna, hogy írásos észrevétellel él az OMME ügyvezetése felé!
A Kft megalakulása óta mit ért el?
Ja és mennyit hozott az OMME konyhájára nettóban?
Igen – igen, „a jó munkához is idő kell”, a rosszhoz meg még több!!!

Egy érdeklődő Kiskakas!

« Válasz #929 Dátum: 2014. December 17. 20:09 »
Kiskakas!

Állítólag az OMME Kft. "gyengén" veszteséges. Ezért tapsolták meg Egyed Árpádot?
Nézzük csak, miért is lett létrehozva?
Az ominózus nap amikor megszavaztatták a küldöttekkel, azt harsogták, hogy majd szép hasznot hoz az OMME konyhájára, mert az üveg, gyógyszer, cukor meg egyéb dolgokat forgalmaz.
Háát mit is mondanék?
Azt amit az első pillanatban. Olyan emberre bízták a méhészek pénzéből lecsípett Kft.-t,aki a büdös életben soha nem dolgozott a versenyszférában. Úgy versenyez, hogy sosem edzett!
Igen tisztelt méhészek. Ennek egy nyereségorientált gazdasági vállalkozásnak kellene lennie, különben fogyni fog az OMME pénze. Vagy kap a Kft. egy tőkeinjekciót az OMME-tól és már megy is tovább.
Úgyis bebizonyítják, hogy ez nekünk milyen jó!
Semmi előzetes felmérés, vagy paci számítás nem előzte meg ezt az agyrém vállalkozást!
Néhány ember kicsinyes bosszúja, meg egy halom pénzéhség szüleménye ez a förmedvény.
Nekem ez most a magánvéleményem volt, amit az első pillanattól kezdve fenntartok.
Látják ám ezt a nagyjaink is, csak ciki lenne bevallani!
Nagyernyei Attila