Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743588 megtekintés
*

kiskakas

• 3249
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #900 Dátum: 2014. December 14. 18:38 »
QUQURIQ!!!

Karcsi!
Mindig is becsültem Benned, hogy itt a klubon is felvállaltad a nézeteidet!
A felől sincs kételyem, hogy  nagy ellenállás miatt nem vállaltad volna az elnöki posztot.
Többször megosztottuk már nézeteinket…
A cé –có- tól függetlenül, ended meg, hogy gratuláljak!
A többség, az többség!
Vezesd baráti hangnemben, egyetértésben az egyesületedet!

Kiskakas a barátod!

*

irido

• 488
« Válasz #901 Dátum: 2014. December 14. 19:01 »
Kiskakas!
Ezt én nem tudom. Még sehol nem olvastam olyan indoklást, mely szerint ha a szaktanácsadó egy dologban így dönt (arról sem tudok, hogy lenne döntési jogköre), akkor az  egyesületet milyen kár érné. Fordítva már lehet olyan döntés az IB részéről, mely érinti pl. a szaktanácsadó javadalmazását. Ezt úgy gondolom, hogy lehet összeférhetetlen, ha nincs szabályozva megfelelően a dolog. Tehát ezt én sosem vitattam.
Azonban Te azt írtad, hogy a szakmai elnökhelyettes főnöke lenne egy küldöttnek. Nos ezt érzem én csacsiságnak. Nem hallottam még olyanról, hogy egy szakszervezet vezetői neveznék ki a vállalatnál a vezérigazgatót. Hiszen a szakmai elnökhelyettest nem a Köztársasági Elnök nevezi ki az OMMÉ-nél, hanem véleményem szerint vagy a küldöttgyűlés, vagy egy olyan testület, melyet egyébiránt a küldöttgyűlés választ meg. Ennélfogva áll fenn az az abszurdum, hogy valaki megválasztja a saját főnökét. A főnököket kinevezni szokták, de nem a beosztottak, hanem a munkáltató, aki a tulajdonos érdekeit képviseli. Esetünkben a tulajdonos a tagság, ennélfogva a főnök kifejezés az én szememben önmagában értelmetlen. Saját maga ellen senki nem nevez ki főnököt.
Ami a két szavazatot illeti. Én kérdőjelet tettem, mert persze felvetődött bennem is amit írtál, hogy esetleg egy szavazáson együtt szavaz az elnökhelyettes, mint a Vezetőség tagja és a küldött is. De azt még nem hallottam, hogy az Elnökség tagjainak bal kézzel kellene szavazniuk, a küldötteknek jobb kézzel. Csak ekkor fordulhat elő, hogy haragos emberünk szavazata kettőt ér: ő felteszi mindkét kezét. Ha csak egy kézzel szabad szavazni, akkor ugye csak egyet ér a szavazata.
Elnézést kérek a csacsiság kifejezésért, de nem állhatom meg, hogy kiskakast figyelmeztessem: ha úgy  akarja elkerülni a kondért, hogy álcázza magát, akkor ne az említett állatot válassza, mert az egyáltalán nem hasonlít rá. Sokkal inkább javasolni tudom a baglyot, hiszen a szamárral ellentétben annak ugyanúgy két lába és két szárnya van, mint kakaskának, és ezzel szemben köztudott, hogy a szamárral ellentétben a bagoly bölcs. Ahogyan kiskakas is igen sok bölcsességet  mondott már. Az nem bölcsesség, hogy azt mondja kiskakas, hogy olvassam el az alapszabályunkat, mert én csak alapszabály tervezetet tudok olvasni a honlapon, amely annyi kihúzással van tarkítva, hogy fogalmam sincs, ebből mit fogadott el a küldöttgyűlés, és mit nem, hiszen OV és Elnökség, meg IB olyan kesze-kuszaságban van ott, hogy inkább nem is kísérletezem vele.

*

EU

• *
  • 3
« Válasz #902 Dátum: 2014. December 14. 19:20 »
Az EU ezek után, ami történik a méhészet ágazatban biztosan nem enged egy centet sem utalni az Önök programjához.
Tudomásunk szerint a magyar rész teljesítésére sem lesz lehetőségek, a bevételi oldal éppen most omlik össze az üzemanyagárak zuhanása miatt.
A magyar költségvetési bevétel stabil hídfője látszik leomlani.
Sok mindent nem értünk, hogyan lehet Önöknél Magyarországon közel 7 EUR felvásárlási ár, amikor nálunk 6 EUR körül kerül az import akác. Az OMME meggyanúsítja a tagjait hamisítással a 15 kg./ családegység bevezetéssel. Úgy gondoljuk a magyar akácot már csak javítóméznek veszik Magyarországon is.
Az Önök szervezete a legalapvetőbb EU vívmányokkal is ellentétesen működik, nem is érdemelnek Eurot egyet sem.
Sőt vissza fogjuk követelni a jogosan visszajáró összegeket is!!   

« Utoljára szerkesztve: 2014. December 14. 19:35 írta EU »

*

nyuszt

• 131
« Válasz #903 Dátum: 2014. December 14. 20:34 »
Vivaldi írására szeretnék reagálni néhány mondat erejéig.Azt állítja ha minden ágazati tevékenység egy kézbe kerülne az lenne jó mindenkinek.(kaptárgyártás,cukor értékesítés, gyógyszer kereskedelem stb... ) Szerintem ez igen csak fájna sokaknak-- ezt akár úgy is nevezhetnénk ,hogy Monopólium !Másutt éppen arra törekednek , hogy ne egy kézben összpontosuljon minden.     nyuszt.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #904 Dátum: 2014. December 14. 20:41 »
QUQURIQ!!!

Figyi Iridó!
A mostani alapszabályba böngésszél, mert addig van az hatályban, amíg a bíróság végleg el nem fogadja az újat, és a küldöttgyűlés meg nem szavazza.
Sajnos az OMME ebben az időszakában megfordult a pozíció piramis!
Ezt is megtalálod az jelen alapszabályban…
A farok csóválja a kutyát!
Bár mennyire csacsiság is!
Amiről mi itt eszmét cserélünk az csak apróság ahhoz képest  amit az EU itt boncolgat.
Már pedig az összeférhetetlenség négy IB –szaktanácsadó miatt elveszítheti az egyesületünk az EU pénzeket! Köszönet nekik, és a jelen vezetésnek!

Kiskakas!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #905 Dátum: 2014. December 14. 20:54 »
QUQURIQ!!!

"Az Önök szervezete a legalapvetőbb EU vívmányokkal is ellentétesen működik, nem is érdemelnek Eurot egyet sem.
Sőt vissza fogjuk követelni a jogosan visszajáró összegeket is"!!   

Ezekre az ordító hibákra szerettük volna felhívni az OMME vezetését!!!
Csak rohantak a vesztükbe a szakadék felé!
Jó nevű méhészek agyát mosták át, hogy saját érdekeiket részesítsék előnyben...
Kampányoltak és nak, hogy végváraikban a várkapitány az Ő embereik legyenek, hogy a küldöttei révén, tovább futhassanak a szakadék felé!
Ha lezúgnak, magukkal rántják a 12 000 méhész is!
Onnan meg nincsen visszaút, vagy egy-két ejtőernyős épségben leszáll...
Keményeket írsz, EU!
Tömören és találóan fogalmazol...
Meg is borzongott a szép színes kakastollam...
Meg is nézem a jövőbe látó varázsgömbömet...

A félszeg Kiskakas!

« Válasz #906 Dátum: 2014. December 14. 21:03 »
Tisztelt EU!

Nem tudom honnan vannak az információd, de a telefonok csörögnek.
Ha ebből egy csepp is igaz, minden méhésznek fájni fog.
A mi vészforgatókönyvünkben sem szerepelt ekkora bukta.
Sokkal kisebb balhéra számítottunk.
Ez már nekem is magas labda, de logikusak a gondolataid, és értek mindent.
Remélem nem pánikkeltés miatt kopogtattál be hozzánk.
Ha hitelesek az infóid, közöld az illetékesekkel, hogy tudjanak készülni.
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #907 Dátum: 2014. December 14. 21:12 »
QUQURIQ!!!

Kedves Attila!

Azt hiszed, ha az EU bemegy az OMME-ba és elmondja, hogy mennyi szabálytalanságot csinál a vezetés, változtatni fognak rajta?
Már csak azért sem mert az”ellenzéknek” is ez volt a véleménye!!!
Csak annyit, hogy akik felvették az EU-s zsetonokat jogtalanul, azok majd visszafizetik…

Kiskakas szegény mint a templom egere!…

« Válasz #908 Dátum: 2014. December 14. 21:24 »
Kedves Kiskakas!

Tudom hogy őszinte vagy ezért köszönöm gratulációdat és megpróbálok normál munkát végezni legjobb tudásom szerint.
Azzal is tisztába vagyok hogy reális véleményt alkotni csak az alapján lehet ha az információ ami eljut az emberhez teljes,valós,korrekt.Egyébiránt azért próbáltam meg átfogóan leírni a történteket.Úgy gondolom ezért a pozícióért csak két elfogadható érv van amiért az ember elvállalja 1:munka szeretete(jelzem szerintem csak a bolond szeret dolgozni) 2: a szakma szeretete(amiért érdemes dolgozni) .Magam részéről maradnék a második variáció mellet.
Ez nem üzlet,nem jár semmi érte de ha csak egy kicsit is előre tolom azt a bizonyos szekeret akkor már megérte.

ÜDV:barátod Karcsi

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #909 Dátum: 2014. December 14. 22:35 »
Találtam egy szürke verebet. Hogy tetszik?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

EU

• *
  • 3
« Válasz #910 Dátum: 2014. December 15. 07:41 »
Kitűnő kordokumentum ez a forrás nem csak méhészeti ágazat, hanem Magyarorszagról is szintén.
Nevek, cselekedetek nem pontozva vannak. Személyek ellen tudunk így fellépni külön is.
Az Önök szakminisztériuma vagy kormánya ennek ellenére nem segít eddig miért?
Nagy esély van arra, hogy más ágazatokban is ez a működés van.
Meg kell tisztítani Magyarországot a hulladéktól nem csak a természetben, hanem a társadalmi szervezetekben is.
Amíg bárki azt gondolkodja csak büntetni akarunk nem! Fontos nekünk Önök ágazata de amíg el nem tűnnek ezek a személyek nem adunk euro!
Gondolkodunk egy pótló segélyterven de csak egy szervezetnek régi emberek nélkül.
Nem engedünk retrográd folyamat többet, elég lesz!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #911 Dátum: 2014. December 15. 09:21 »
Vivaldi írására szeretnék reagálni néhány mondat erejéig.Azt állítja ha minden ágazati tevékenység egy kézbe kerülne az lenne jó mindenkinek.(kaptárgyártás,cukor értékesítés, gyógyszer kereskedelem stb... ) Szerintem ez igen csak fájna sokaknak-- ezt akár úgy is nevezhetnénk ,hogy Monopólium !Másutt éppen arra törekednek , hogy ne egy kézben összpontosuljon minden.     nyuszt.
Igen, de nekem is fáj amikor A cukor 320ft/kg. Nekem is fáj amikor a az akác méz 960ft/kg. A napraforgó meg 550. Aki kaptárakat vesz annak meg az fáj, hogy bóvlit vesz drágán. Most csak az utóbbit emelem ki.
Már most létre kellene hozni egy szakmai bizottságot, aki természetesen megfelelő szakmai  képzettséggel rendelkezik, aki kidolgozna egy országos kaptár méretet, egy gyártási technológiával, egy olyan rendszer is lehetne ahol a kaptár össze állítását a méhész végzi, és a gyártás csak a kaptár alkotó elemeinek legyártását végzi. És ami most megdöbben tő lesz neked, már volt ilyen. Azt hiszem ezt a tevékenységet a hatvanas években Magyarországon már elkezdték. Nekem is voltak ilyen 18-as kaptárjaim. Azért nem írom le a nevét mert nem vagyok biztos benne. De négy betűből állt. Talán az Országos Magyar Méhész Szövetség, vagy ilyesmi. 
Én az omme-t lehetőségnek tekintem, és nem egy halom a hatalomért vagy pénzért, civakodó csoport színterének. Mert lehetőség van benne.
Azért érthetetlen számomra, hogy egyesek miért támadják azt amikor valamiben nagy nehezen előre lépünk. Van kalapja nincs kalapja elvnem nem vagyok híve. Egyetlen vezetőség sincs hiba nélkül, de amit jól csinálnak azt talán nem kéne froclizni mert vissza felé sül el.
Az meg hogy melyik felvásárlónak, eszközgyártónak, vagy akárkinek mi fáj az engem nem érdekel. Mert saját magam szembesültem azzal amikor a felvásárlók a 90-es években egyszerűen kiröhögtek amikor a mézemet kínáltam nekik. Őket se érdekelte , hogy nekem meg kellett volna a pénz.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #912 Dátum: 2014. December 15. 19:02 »
QUQURIQ!!!

Vivaldinak úgy látom teljesen minden mindegy.
A régi idők sem felelnek meg az ízlésének a mostaniakról viszont nem akar tudomást szerezni!
Az a lényeg, hogy Ő megkapjon mindent ami neki jár, de tenni érte nem akar!
Ha kapja elfogadja,  ha nem kapja belenyugszik.
Ezt írod!
„Én az omme-t lehetőségnek tekintem, és nem egy halom a hatalomért vagy pénzért, civakodó csoport színterének. Mert lehetőség van benne”.

Ugyan milyen lehetőséget látsz benne???

Kft?
Amióta a Kft létrejött, megemelték a tagdíjunkat!
„Ingyen újság” amit megfizetsz!
OMME üveg amit azóta drágítottak meg, és mindig karácsony előtt nem lehet kapni!
Elnöki milliós meg nem szavazott fizetés!
Alelnöki meg nem szavazott fizetés!
Csapatépítés a pénzeden!
OMME elnöke elcseszett közhasznúság, amitől az egyesület elesik az évi 1-1,5 milliótól (pár évig)
Alapszabályos sztárügyvéd sztár fizetése?ű
A többi ügyvéd fizetése?
Ezt Írod!
„Mert lehetőség van benne”.
Ez a lehetőség???
Neked ilyen lehetőség kel???
…És papolsz a kereskedők, hogy csak alacsony áron fizettek ki?
Te bírálod meg azokat akik kezdettől benne vannak a közéletben társadalmi munkában???
Neked hiányzik ez a szó a szótáradból, hogy társadalmi munka?
Mit gondolsz? Az a pár ember kikért küzd?
Az olyanokért mint Te is vagy!
A közösségért nem teszel, de az oldalvonal mögül torkod szakadtábóll ordibálsz?
Legalább tegyél valamit amit meg fogsz érdemelni!!!
Szerinted?
A támogatás csak úgy Brüsszelből az ölünkbe hullott???
Szerinted ki küzdötte ki a jelen támogatási rendszert, hogy olcsón hozzá juthassál méhészeti felszerelésekhez, gyógyszerekhez, cukorhoz, anyákhoz…stb sorolhatnám!
Ezt írod!
Egyetlen vezetőség sincs hiba nélkül, de amit jól csinálnak azt talán nem kéne froclizni mert vissza felé sül el.
Ki csinál jót és mikor???
Ne röhögtessél?
Szerinted az OMME ellenőrző bizottság tagjának vizsgálata miért 37 oldalas, ami elmarasztalásokkal van teli?
Csak ennyire jó minden!
Vagy az összeférhetetlenséget ne is említsem!
Nem is folytatom, mert végül év értékelő lesz belőle…
Jó reggelt!
Most QUQORÉKOLTAM!!!

A Kiskakas!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #913 Dátum: 2014. December 15. 20:57 »
Kedves kiskakas. Én már nem tudom mi van. Szerintem többségünk így van ezzel. Nagyon nagy többségünk. Mármint a béka segge alatt. Ezért én aszondom amit szeretnék. Én féltem az ommet, hogy ne csak a pénzosztás tartsa össze. Ezért vízionálok mindenféle szerepet neki. Mert valóban lehetőség van benne. Mert nagy, és tőkeerős. És ez lehetőség. Az újság is az. Mert én máskép gondolkodok. Mert az újság például így olyan kezébe is eljut aki egyébként lusta lenne megvenni. És akinek hiányzik 1400ft, hát azt nem tudom, hogy hogyan akar méhészkedni. Ha csődbe megy emiatt, akkor hagyja abba, vagy lépjen ki az omméból. Könyörgöm 1400ft ma egy kiló akácméz sincs. Ennyi elcsöpög pergetéskor is bárhogy is vigyáz az ember.
Az üvegezésről meg az jut eszembe, hogy mért nem üvegezzük ki az összes mézünket. Nem x, és nem y, hanem mindenki. Mert most az van ami a kávéval teával, hogy más gazdagszik meg belőlük nem az aki dolgozik velük. És még van pár ötletem.
 És még valamit. Nagy hiba, ha valahol nincs ellenzék. Mert a jó ellenzék inspirálja a vezetőket. De nem a "van kalapja nincs kalapja" alapon. Mert így maga az ellenzék lesz nevetséges.

« Válasz #914 Dátum: 2014. December 15. 22:28 »
Kiskakas, és Vivaldi!

Ezt írja Kiskakas:
A közhasznúságunk elvesztése miatt évi 1-1,5 milliótól esik el az OMME!
Kiskakas, Kiskakas! Nézd meg az elmúlt két év pénzügyi beszámolóját.
Éppen 5 milliótól esünk el, de ha kampányoltak volna az adónk 1%-ért mint Bross idejében, akkor ettől is több a bukta, na meg a közhasznúsághoz tartozó pályázati lehetőség mind elveszett, egy hanyag vezető miatt.
Még hogy fizetés? Tényleg ne kerüljön az ellenzék "hatalomra" mert kártérítés lesz, de nem kicsi!
Összeférhetetlenség?
Ezt már ezerszer kitárgyaltuk, de nem árt egy más megközelítés.
Amikor IB ülés van és a 3 szaktanácsadóval összefüggésbe hozható döntésről szavazgatnak, akkor a szakik tartózkodnak!
Mi ez ha nem összeférhetetlenség? Miért is nem szavaznak? Mert érintettek, az-az összeférhetetlen a pozíciójuk a döntéssel! Gyakorlatilag lepapírozzák saját összeférhetetlenségüket, a küldöttek meg asszisztálnak ehhez az áldatlan állapothoz.
Egyed Árpádról nem is beszélve, több EB tag is támadja, de Árpi nem összeférhetetlen a borítékjába tett 500.000 Ft-al amit minden hónapban kap, ha van üveg, ha nincs.
Vivaldi azt gondolja amit szeretne!
Mi nem gondoljuk, hanem kimondjuk, sőt a törvénytelenségek szabálytalanságok ellen kategorikusan
fellépünk, a Te érdekedbe is.
Remélem egyszer az egész méhésztársadalom belátja, hogy mi folyik az OMME-ban!
Nem 1.400 Ft-ot, hanem 2.300 Ft-ot húztak ki a méhészek zsebéből egy csellel.
Nem az IB újság ellen kardoskodunk!
NEM EZ LETT MEGSZAVAZVA NEM EZ LETT A MEGHÍVÓBAN FELTÜNTETVE!
Akkor mi?
A MÉHÉSZET SZAKLAP MEGVÁSÁRLÁSA!
Azt mondod az OMME nagy és tőkeerős!
Még egy kicsit ügyeskednek rajta, nem sokáig.
Dr. Mészáros László mit tett az OMME-ért addig amíg elnöknek meg nem választottuk?
Igen én is rá szavaztam, egyszer mindenki tévedhet.
Azt sem tudtuk, hogy a világon van, aztán 700.000 Ft-ért előugrott a semmiből védeni az érdekünket.
A megyei elnökök, sok titkár és gazdasági vezető évtizedek óta önzetlenül, társadalmi munkában építgette egyesületünket.
Ezek az urak azt sem tudják milyen érzés pénz nélkül jót tenni!
Tisztelt Vivaldi!
Ne haragudj, de egy pénzéhes társaság alakult az OMME körül. (Na nem mindenki, tisztelet a kivételnek.)
Ők nem érdekvédők, csak annak álcázzák magukat!
Az érdekvédelem az önkormányzatiság elvére épül.
A tagok véleményére, szabad véleménynyilvánításra, alulról építkező szakmai munkára.
Te tapasztalsz ilyent?
Kérem tisztelettel válaszolj?
Üdvözlettel: Nagyernyei Attila
ui.
Arrogancia, kivagyiság, pökhendiség, valótlan dolgok állítása, erőfitogtatás, felsőbbrendűség.
Nekem most ez jut eszembe ezekről az urakról.