Kiskakas!
Ezt én nem tudom. Még sehol nem olvastam olyan indoklást, mely szerint ha a szaktanácsadó egy dologban így dönt (arról sem tudok, hogy lenne döntési jogköre), akkor az egyesületet milyen kár érné. Fordítva már lehet olyan döntés az IB részéről, mely érinti pl. a szaktanácsadó javadalmazását. Ezt úgy gondolom, hogy lehet összeférhetetlen, ha nincs szabályozva megfelelően a dolog. Tehát ezt én sosem vitattam.
Azonban Te azt írtad, hogy a szakmai elnökhelyettes főnöke lenne egy küldöttnek. Nos ezt érzem én csacsiságnak. Nem hallottam még olyanról, hogy egy szakszervezet vezetői neveznék ki a vállalatnál a vezérigazgatót. Hiszen a szakmai elnökhelyettest nem a Köztársasági Elnök nevezi ki az OMMÉ-nél, hanem véleményem szerint vagy a küldöttgyűlés, vagy egy olyan testület, melyet egyébiránt a küldöttgyűlés választ meg. Ennélfogva áll fenn az az abszurdum, hogy valaki megválasztja a saját főnökét. A főnököket kinevezni szokták, de nem a beosztottak, hanem a munkáltató, aki a tulajdonos érdekeit képviseli. Esetünkben a tulajdonos a tagság, ennélfogva a főnök kifejezés az én szememben önmagában értelmetlen. Saját maga ellen senki nem nevez ki főnököt.
Ami a két szavazatot illeti. Én kérdőjelet tettem, mert persze felvetődött bennem is amit írtál, hogy esetleg egy szavazáson együtt szavaz az elnökhelyettes, mint a Vezetőség tagja és a küldött is. De azt még nem hallottam, hogy az Elnökség tagjainak bal kézzel kellene szavazniuk, a küldötteknek jobb kézzel. Csak ekkor fordulhat elő, hogy haragos emberünk szavazata kettőt ér: ő felteszi mindkét kezét. Ha csak egy kézzel szabad szavazni, akkor ugye csak egyet ér a szavazata.
Elnézést kérek a csacsiság kifejezésért, de nem állhatom meg, hogy kiskakast figyelmeztessem: ha úgy akarja elkerülni a kondért, hogy álcázza magát, akkor ne az említett állatot válassza, mert az egyáltalán nem hasonlít rá. Sokkal inkább javasolni tudom a baglyot, hiszen a szamárral ellentétben annak ugyanúgy két lába és két szárnya van, mint kakaskának, és ezzel szemben köztudott, hogy a szamárral ellentétben a bagoly bölcs. Ahogyan kiskakas is igen sok bölcsességet mondott már. Az nem bölcsesség, hogy azt mondja kiskakas, hogy olvassam el az alapszabályunkat, mert én csak alapszabály tervezetet tudok olvasni a honlapon, amely annyi kihúzással van tarkítva, hogy fogalmam sincs, ebből mit fogadott el a küldöttgyűlés, és mit nem, hiszen OV és Elnökség, meg IB olyan kesze-kuszaságban van ott, hogy inkább nem is kísérletezem vele.