Hát igen aki nem akarja érteni az nem is fogja soha megérteni, ezért még egyszer megpróbálom meg magyarázni.
Bár mit is gondoltok most, nem fogjátok sokáig fenntartani azt az ommét ami ennyire eredménytelenül dolgozik. Nem elég csak valami légből kapott összefogásról beszélni, ha annak nincs semmi kézzelfogható eredménye. Az összefogás szükségességének állandó szajkózása, vagy is , hogy azzal indokoljátok, a kötelező omme tagságot, az már csak lózung.
Most gyakorlatilag a tagság szempontjából, ha tetszik ha meg nem, nincs semmi értelme az összefogásnak. Ezért az omme-nak sem.
Csak abban az esetben lenne, ha az érdekeit védené. Ez ilyen egyszerű, és ahhoz már túl butának kell lenni, hogy ezt ne értse ki az írásaimból valaki.
Azt a zagyvaságot pedig amit összehordasz a bíróságról, meg a listáról, meg egyébről, már meg én nem értem.
Ha még mindig nem látnátok be, hogy a méhész érdekvédelem szükségessége ott dübörög az ajtón és már majdnem betöri azt , akkor legjobb lesz ha eltűntök a bal fenéken, mert aki ezt nem ismeri fel, az a Magyar méhészek és a Méhészeti ágazat ellensége. Az omme feladata, sőt kötelessége érdekvédelmi szervezetté válni.
Ti ott jól elvagytok ugye? De ez így nem megy tovább. Értsétek már meg ti is. Az elnök is, meg ti is csak akkor ijedtetek meg, amikor került ellen lábasa.
A tagság titeket már rég leváltott volna, mert megmérettetek és könnyűnek találtattatok.
Mert nem lehet bűntetlenül a méhészt teljesen magára hagyni. És én a kis közepes méhészről beszélek, mert 50 vagy 100 nagy méhész, de még ezer sem fogja fenntartani az omme-t. Hiába gondolja úgy a minisztérium, hogy könnyebb dolga lenne 500- vagy ezer nagy méhésszel, az teljesen át fogja alakítani a Magyar méhészeti ágazat struktúráját, és az omme eltűnik, mert azt a sok kis méhészet tartja fenn.
Tehát ezek érdekeit kell védeni az omme-nak.
Én még nem kezdtem el listát állítani meg kampányolni, de ha felhúzol ilyen maszlaggal, mint a bíróság meg az értetlenség akkor elkezdek, és megbiztatlak, nincs két hónapja sem amikor megbuktattam ugyan így a polgármester helyettest, aki azt hitte, ő már polgármester helyettesnek született és úgy is hal meg. Mert amikor úgy gondolta, hogy az általa ide húzgált nagy méhészeknek már be se kell jelentkezni, és azok rá hivatkoztak, én meg kérdőre vontam, akkor az volt a válasza, hogy: " mit puffogsz te, mit puffogsz?" Be se jutott a képviselő testületbe. Nem fenyegetőzök. Csak mondom.