Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743738 megtekintés
*

leo

• 210
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3855 Dátum: 2019. December 23. 21:02 »
Attila! Akik eltűntek v. eltüntették mind nagyon értelmes emberek.Szívesen hallgattam véleményüket, ötleteiket.Sok ötletük volt amire nem reagáltál. Nem tudod Őket visszahívni mert nem jönnek.Bercire nem is emlékszem, hogy kizártad. Ariszt. szerintem megint kizártad, mert hablatyol.Ellenérveket nem emlékszem felhoztál volna.Minden úgy jó ahogy van.Olvass néha vissza.A tehénpásztorok nem változtatják meg a világot.Arra ott vannak a politikusok.
Békés boldog Karácsonyt NEKED és MINDEN
fórum olvasónak.

« Válasz #3856 Dátum: 2019. December 24. 15:00 »
Jó hírem van így karácsony előtt.
A Kamara közgyűlése egyhangúlag leszavazta a tagdíjemelést.
Január elején válságbizottságot hoznak össze, mert kicsit túlköltekeztek.
Hiába nem kéne ennyire a gazdák pénzén dőzsölni.
Állítólag sok falugazdász is felmondott, vannak gondok nem kicsik.
Szerintem ez fejekbe fog kerülni.....
Nagyernyei Attila

*

oszkár

• 1226
« Válasz #3857 Dátum: 2019. December 24. 17:24 »
Idézetet írta: Nagyernyei Attila - 2019. December 18.  18:00
Végre egy jó hír Karácsony előtt!
https://www.magro.hu/agrarhirek/mellbevago-tagdijemelest-hozhat-a-jezuska-a-gazdaknak/?fbclid=IwAR0IJv5Lk7eIAhhk4zYgEeZlUnnS5JVEKIvBrynL6B841dTsYp8CMiAyBfo
Nagyernyei Attila

"Hiába nem kéne ennyire a gazdák pénzén dőzsölni."

Kutya legyek ,ha mos már értem hogy gondolod!

« Válasz #3858 Dátum: 2019. December 24. 18:45 »
Hú, oszta kutya meg a macska megette, nagyfejű mondja a nagyfejűnek, hogy nagyfejű, és más szemében a szálkát saját szemébe a gerendát se látja, meg sorolhatnám.
Az a kutya kamara, képes 2000 ft ot elszedni, amikor meg ugyanazoktól akiktől az omme 15-20000 forintot szed el tagdíj címén. Ez aztán az igazság érzet. Igazi Omme-s igazságérzet. Mert ami a jobb zsebünkbe megy az igazságosan megy, ami meg a bal zsebünkbe megy, az is igazságosan megy, és mi nem dőzsölünk belőle, csak elköltjük.
De, majd Bross magyarázza a bizonyítványt, mint a mostani Méhészújságban.
A méhészújság még is csak jó valamire. Csak rájöttetek a végén, mikor süllyed a hajó, igaz Omme-s urak.
« Utoljára szerkesztve: 2019. December 24. 18:49 írta Sagittarius A »

« Válasz #3859 Dátum: 2019. December 25. 08:03 »
Ezt írja Oszkár:
"Kutya legyek ,ha mos már értem hogy gondolod!"
Akkor segítek, hátha megérted.
A tagdíjemelés rémhírét a kamara közgyűlése előtt kürtölte szét a sajtó.
Ezt emeltem be ide.
Az, hogy ezt elutasította a közgyűlés, teljes döbbenet uralkodik a vezetésben, mivel szép szóval kifejezve.....forráshiányos a kamara.
Vivaldinak teljesen mindegy miről van szó, Brosst látni sem akarja.
Már csak az a kérdés, hogy az OMME-nak mi köze van a kamarai tagdíjhoz?
Egyébként én nem tudom a 2.000 Ft-ot honnan veszi, mi évek óta 5.000-et fizettünk.

Nagyernyei Attila

« Válasz #3860 Dátum: 2019. December 25. 09:02 »
"Egyébként én nem tudom a 2.000 Ft-ot honnan veszi, mi évek óta 5.000-et fizettünk."

2000 ft-ot ha jól tudom azon tagoknak kell fizetni akiknek az árbevételük nem éri el a 600 ezer ft-ot és a tagdíjat június 30.-áig megfizették.
Ezt a gondolatmenetet próbálta valószínűleg továbbgondolni a jó muzsikus, csak hogy feltételezhetően ekkora bevételhez nem társulhat az általa említett összegű OMME tagdíj, ha csak nem keletkezett valami zavar az erőben. ;)
Olvasatomban azt hámozom ki az írásából, hogy nem a kamarai tagsági díjat kevesli s nem az x összegű OMME tagdíjat sokallja csak egyszerűen nehezményezi hogy el van költve. Ami viszont egyértelmű előrelépésre vagy inkább a karácsonyi békesség keresésére utal a"mi" szó a megszokott vagy szokásosnak nevezhető "ti" helyett. :D
https://www.youtube.com/watch?v=tiQiBBU7Lug

Üdv. jani bátya

*

oszkár

• 1226
« Válasz #3861 Dátum: 2019. December 25. 10:19 »
Első írásodban " üdvözölted" ,hogy  a" gazdáknak mellbevágó tagdijemelést hoz a jézuska."

"Végre egy jó hír Karácsony előtt!"

Majd később:" Hiába nem kellene ennyire a gazdák pénzén dőzsölni".

Ezt érzem ellentmondásnak! Nekem úgy jött le,hogy a gazdár,földművelők ,parasztok ,fizessenek az nem baj,úgy is kapnak "rengeteg" támogatást.
De,ha a"parasztokat"és a méhészeket is "gazdáknak" hívjuk ! Akkor már, " ne dőzsöljenek a gazdák pénzén"!

Én igy értelmeztem! Lehet "bonyolult" a gondolkodásom!😁😁

« Válasz #3862 Dátum: 2019. December 25. 13:55 »
"Egyébként én nem tudom a 2.000 Ft-ot honnan veszi, mi évek óta 5.000-et fizettünk."

2000 ft-ot ha jól tudom azon tagoknak kell fizetni akiknek az árbevételük nem éri el a 600 ezer ft-ot és a tagdíjat június 30.-áig megfizették.
Ezt a gondolatmenetet próbálta valószínűleg továbbgondolni a jó muzsikus, csak hogy feltételezhetően ekkora bevételhez nem társulhat az általa említett összegű OMME tagdíj, ha csak nem keletkezett valami zavar az erőben. ;)
Olvasatomban azt hámozom ki az írásából, hogy nem a kamarai tagsági díjat kevesli s nem az x összegű OMME tagdíjat sokallja csak egyszerűen nehezményezi hogy el van költve. Ami viszont egyértelmű előrelépésre vagy inkább a karácsonyi békesség keresésére utal a"mi" szó a megszokott vagy szokásosnak nevezhető "ti" helyett. :D
https://www.youtube.com/watch?v=tiQiBBU7Lug

Üdv. jani bátya
Hát ha értenéd néha amit olvasol, akkor rájönnél, hogy én bizonyos körről írtam, akik 600000 ft alatt termelnek. Ez persze közös  Őstermelői esetén összesen 1200000 ft.
Tehát ebbe a kategóriába tartozók, fizetnek a kamarának egyenként 2000-2000 ft-ot.
Kiszámolom neked mert feltételezem neked nehézségbe ütközik, ez négy ezer forint.
De, mivel senki nem olyan ütődött, hogy mindketten a házastársak omme tagok legyenek, csak az egyikük tag, és egyikük fizet családszámtól függően 15000- 20000 ft tagdíjat.
ha mindketten omme tagok lennének, és család után nem, csak a tagdíjat fizetnék is, vagy elfeleznék a családszámot akkor a befizetett tagdíj, minimum 20000-25000 ft, ami még mindig kb ötszöröse a kamarának befizetett díjnak.
Kapísh?

Re:Re:Hír-les
« Válasz #3863 Dátum: 2019. December 25. 13:59 »
QUQURÍQÚ!

Hát igen ez a szép Gyula!
Kár elrontani ezt a szép várost ilyen fürdőzéssel.
A rossz szellemek találkozása!
Ha egy kicsit felröppenek, és az idő dimenzióján előre utazok, mit is látok?
Nem egységes a török császár udvartartása. Hiányozni fog a kádból egy nagy pasa!
Már nem mer (akar) fürcsizni.
Idő közben reumás lett az igazság szolgáltatástól!
Nyögve nyelősen meg ugye nem lehet fürödni, mer így könnyen belefulladhat a többiek lábvizébe!
Vagy esetleg más nézeteket kezd vallani?
Ki akar hátrálni a kényszerből?
Kezdődik az udvartartás széthúzása?
Hát igen!
Ez már késő bánat!
Ugye ismerjük a történelmünket?
600 éves török hódoltság is a végéhez ért!
 Igen!
Most ért véget a 600 éves zsarnokság!
Mi lesz velem Kiskakas?
Nem kell megmondani a frankót!
Lehet, hogy egy csirkehodályban végzem...

Kiskakas!

Íme megint egy gyöngyszem a Kontroll csoport, a vagy Baldavári úr elmélkedéseiből.
Mintha ez most is aktuális lenne. Nem ?
Viszont Baldavári úr bizonyosan nem járt történelem órára, vagy egyáltalán nem is járt iskolába, mivel én csak 150 éves török uralomról tudok.
 De nem is ez a vicc benne hanem, hogy ez nem tűnt fel senkinek.
« Utoljára szerkesztve: 2019. December 25. 14:05 írta Sagittarius A »

« Válasz #3864 Dátum: 2019. December 25. 16:43 »
Te Vivaldi, neked ehhez segítség is kellett, vagy egyedül találtad ki?  :)
Ha jól tudom a kamarai tagsági díjat annak kell megfizetni akinek a nevére szól a tagsági , függetlenül attól, hogy hányan szerepelnek az őstermelői igazolványban, mert ez bevételfüggő. Ergó az általad vázolt esetben nem 2x2000 ft a tagsági díj hanem 10 millió forint bevételig 1x5000 ft. Maradva az eredeti 2000 ft tételnél, ez 600 ezer ft alatti bevételt vagyis a jelenlegi árakon 999 kiló vegyesméz árát jelenti. Az itthoni átlag terméssel (30kg/család) cirka 33 család méhet feltételez. Az e családszám után fizetendő OMME tagdíj 7805 ft,. ;)

Üdv. jani bátya

« Válasz #3865 Dátum: 2019. December 25. 21:20 »
Én kiemeltem egy csoportot, és ennek hasonlítottam össze  az omme és a kamarai tagdíja közti különbséget. Persze más csoportoknál, más arányok jönnek ki. Viszont úgy könnyű, hogy ezernél jóval több családot tartok és bevallok 10-et. Nem tudod kiről beszélek?
 De, ha már ilyen nagy okos vagy magyarázd már el nekem, hogy miért nem kell a kamarán kívül semmilyen egyesületbe benne lenni a támogatások igénybe vételéhez, más ágatokban, például a földtulajdonosok , állattartók stb. Csak a méhészeknek kell egyesületi tagnak plusz kamarai tagnak is?
Mert a méhész másodrendű állampolgár, és amúgy is túl sok a pénze? Meg hülye?

*

atya

• 1043
« Válasz #3866 Dátum: 2019. December 25. 21:52 »
Lehet erről beszélgettek??

A tagdíjbevallási időszak 2019. június 1-jétől 2019. július 15-ig tart. A tagdíjbevallás a tag e-Irodáján keresztül vagy a falugazdászok segítségével tehető meg. Az e-Irodába történő belépéshez a tag kamarai azonosítójára és jelszavára van szükség. Azok az őstermelők, akiknek előző évi árbevétele nem érte el a 600 ezer forintot, és emiatt nem kell bevallást tenniük, 2019. június 30-ig fizethetik meg a 2000 forint tagdíjat átutalással vagy a Kamarától postán kapott „fehér csekken”.

A NAK tagdíjfizetési osztályai a következők:
-    I. tagdíjfizetési osztály 0 Ft-tól 600 ezer Ft tagdíjalapig 2000 Ft
-    II. tagdíjfizetési osztály 10 millió Ft tagdíjalapig 5000 Ft
-    III. tagdíjfizetési osztály 50 millió Ft tagdíjalapig 30 000 Ft
-    IV. tagdíjfizetési osztály 150 millió Ft tagdíjalapig 150 000 Ft
-    V. tagdíjfizetési osztály 400 millió Ft tagdíjalapig 400 000 Ft
-    VI. tagdíjfizetési osztály 750 millió Ft tagdíjalapig 750 000 Ft
-    VII. tagdíjfizetési osztály 750 millió Ft tagdíjalap felett 1 000 000 Ft
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #3867 Dátum: 2019. December 25. 22:34 »
"De, ha már ilyen nagy okos vagy magyarázd már el nekem, hogy miért nem kell a kamarán kívül semmilyen egyesületbe benne lenni a támogatások igénybe vételéhez, más ágatokban, például a földtulajdonosok , állattartók stb. Csak a méhészeknek kell egyesületi tagnak plusz kamarai tagnak is?"

Szerintem már ki lett tárgyalva, de legyen: Először teremté "isten" az OMME-t,azon szándékkal hogy egységet teremtsen a méhészek között, s látá isten a méhészek közötti egységet megteremté hozzá az anyagi támogatást is(NP). S látá az állam a méhészek nagy jólétét kötelezővé tette az agrárkamarai tagságot, ami ugye tagdíjfizetéssel jára de kompenzációként eltörlé a méhegészségügyi vizsgálati, mézeladás igazolás és egyéb díjakat. S mivel látá az úr hogy ezen megoldásai kisebb nagyobb ellenérzéssel de működnek mindent hagyá a maga előírt módján működni. ;D ;D

Üdv. jani bátya

« Válasz #3868 Dátum: 2019. December 26. 00:10 »
Ha még mindig azt akarod bemagyarázni, hogy nem az omme kér sokat, hanem a kamara, akkor helyből körbe röhöglek. Azért már még is aki nem tud tízmillióból ötezer forintot, ötven millióból meg 30000 ft -ot kifizetni az hagyja abba.
De ti mindig azzal takaróztok, hogy az egységre szükség van. Az omme kényszer tagság célja az összefogás, és az egység.
Akkor magyarázd már el nekem, hol van itt az összefogás, meg az egység? Ki fog össze kivel, és ki van egységben kivel, és miért?
Erre kérek választ, ez nem bonyolult. Tehát még egyszer megismétlem,
Ma 2020-ban miféle egység van, a tagság között. Itt azért erre ki kell térni. Mert az omme a tagságért lenne, tehát az a válasz nekem nem jó, hogy a Bross összefogott a Takáccsal és egységben vannak. Az egység pedig úgy néz ki, hogy a tagság nagyobbik része úgy utálja a másik részét, hogy azzal nem, hogy egy asztalnál, de még egy helységbe se szívesen tartózkodik.
És milyen látható eredménye van ennek a marha nagy összefogásnak, amit a tagság aki eltartja az egészet, az is megérez?
 Oké, az 550 ft-os napraforgó méz is eredmény, csak lefelé.
 Meg a cél is világos. Hogy az elnök jól megéljen.
De, viccen kívül, nem lehet a világ végéig azzal takarózni, hogy szükség van olyan összefogásra, aminek semmi értelme. Mert csak akkor van értelme valaminek, ha az eredményt is hoz.
Ez ilyen egyszerű.
« Utoljára szerkesztve: 2019. December 26. 00:17 írta Sagittarius A »

« Válasz #3869 Dátum: 2019. December 26. 08:26 »
Le az OMME-val!
Éljen  a kötelező OMME tagság nélküli méhész,aki nincs rákényszerítve arra, hogy a támogatások igénybevételéhez OMME tag legyen!
Hajrá magyar méhészek,hajrá Magyarország!