Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743721 megtekintés
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3840 Dátum: 2019. December 03. 22:48 »
Áve!

Konkrétumot senki sem tud. Egyenlőre. Talán csak azok, akik voltak Barcson. Pöte írja "odaát", hogy sajnos nem ér rá jönni. Azért furcsállom a dolgot, mert ez az összejövetel magán összejövetel, zártkörű, és nem rendezvény. Meghívásos alapon lehet bemenni.
Engem nem hívtak.  :'( Őt igen????  ::)

« Válasz #3841 Dátum: 2019. December 03. 22:56 »
Bezonyára a béka segge alól másképpen látszik minden, de most csak el gondolkoztam magamtól.
Takács úr meg Bross úr létre hoznak valami Európai méhész egyesületet: Ez eddig oké.
De ki lesz a tagja? Vagy mihez kötik? Lesz valami újabb támogatás amit csak az kaphat meg aki Európai méhész tag?
Itt ugyan meg lehet csinálni, hogy omme tagsághoz kötik, de máshol ezt nem veszik be.
Akkor meg a tagja az a kb 50-100 tag lesz aki Takács és Bross híve.
Azzal nem sokra mennek, mert milliós tagdíjakat biztos nem fizetnek be, mint most az omme-ba.
Ki tarja el őket?
Oké azt értem, hogy így már nem kell szégyellni majd, hogy a Magyar méhészek ellen dolgoznak.
De ezért megéri? Hiszen így is azt csinálják, tudja mindenki, akinek van esze, legfeljebb nem írható meg újságban.

« Válasz #3842 Dátum: 2019. December 03. 23:59 »
Kurva gyenge a képzelőerőd Vivaldi!
Szerinted ha Takács ma azt mondaná hogy holnaptól a tagoknak 570 a vegyes - hányan lépnének be egy hét alatt? És ha mellé még a támogatást is megkapnák, az omme pár év alatt kiürülne...

« Válasz #3843 Dátum: 2019. December 04. 07:56 »
Nagyon örvendek, hogy már a "Zöldön" is ekkora népszerűségnek örvendek, azt is tudni vélik, hogy én is ott leszek.
Apró bibi azért van a dologban, és azt a jól informált Pötének is üzenném.
Én sem kaptam a rendezvényre meghívást!
Emiatt nem is leszek ott.
Nem furcsa, hogy semmit nem tudnak de már támadnak?
Utána meg odamennek kuncsorogni, hogy vegyék meg az ő termésüket is?
Az irigység, a rosszindulat süt az írásokból.
Arra senki nem gondol, hogy bármekkora is lesz az új kezdeményezésnek a támogatottsága, az ott eladott mennyiség hiányozni fog a piacról?
Ennek komoly árfelhajtó ereje van csak önmagában.
Nem fogok itt belemenni nyilvános piacismereti oktatásba, csak görcsöljetek egy kicsit "Zöldek".
Ismerősök jelen lesznek, majd megírják hogy mit hallottak.
Ti meg odaát legalább a valósághoz közelítsetek....ez most nem sikerült.

Nagyernyei Attila

« Válasz #3844 Dátum: 2019. December 15. 23:25 »
Kurva gyenge a képzelőerőd Vivaldi!
Szerinted ha Takács ma azt mondaná hogy holnaptól a tagoknak 570 a vegyes - hányan lépnének be egy hét alatt? És ha mellé még a támogatást is megkapnák, az omme pár év alatt kiürülne...
Hát én már nem tudok semmit, de azt azért nem hiszem, hogy kétszer is meg lehet játszani, hogy az uniós támogatásokhoz kötnek bármilyen egyesületi tagságot.
Mert a mostani is igen gyenge lábakon áll jogilag, illetve semmilyen lábakon.
Ugyan is az alkotmány bíróság kimondta: " Nem alkotmány ellenes, hogy az uniós támogatásokat omme tagsághoz kötése."
Ebből következik, hogy nem is kötelező. De, nem is az támadható, hanem az, hogy az alkotmánnyal nem egyezik azok hátrányos helyzetbe hozása akik nem omme tagok.
Nem akarok tippeket adni, de az is a méhészekről állít ki bizonyítványt, hogy valaki még nem támadta meg.
Azt hiszem, ha valaki meg kavarja ezt a kakát, vagyis valami féle támogatást Európai Méhészegyesületi vagy bármihez kötni akarják, akkor bizony könnyen büdös lesz, és esetleg felhergelnek valami jogot tudó méhészt, aki aztán bíróságon megtámadja, és egyszerűen megsemmisítik ezt az inkább szokás jognak, mint törvényesnek nevezhető eljárást.
 Másrészt a kérdés az, hogy Takácsnak mennyit ér Bross valamiféle hatalomba tartása, mivel már tíz forint ár emelés is milliókat jelent a felvásárlási árakban.
Nem lehet eltekinteni arról sem, hogy a Bross mostani ciklusa alatt nem lehetett megvalósítani azokat a célokat amik egyértelműen a Takácsnak kedveztek volna, ilyenek a méz minőségi paramétereinek lerontása, és az áfa lecsökkentése, ami kizárólag a külföldi mézek értékesítése érdekében történt volna.
Azt is el kell azonban ismerni, voltak sikereik is. ilyenek voltak a felvásárlási árak alacsonyan tartása, és még vélhetően több olyan is, ami nem publikus.
Mint már leírtam, később részletesen elemezni fogom, mit jelentene Bross további uralkodása az omme élén, kikövetkeztetve további hatásait.
De előre elmondhatom, Bross további elnöksége mindenféle módon lavinát fog elindítani, mivel legtöbben csak azért vannak csendben, mivel bíznak a jövő évi választásokon esetleg megtörténő változásban.
« Utoljára szerkesztve: 2019. December 16. 00:27 írta Sagittarius A »

Re:Re:Hír-les
« Válasz #3845 Dátum: 2019. December 21. 20:57 »
Kedves igazmondó Kiskakas!
Ha így folytatod nagy híred lesz!
Sosem gondoltam, hogy egy kakas kioktatja az OMME vezérkart!
Átmentél tűzön vízen! És mégsem adtad fel?
Példa leszel sok méhész számára! A mese valóra válik!
"Sok Kikakas IB-t győz!"
Úgy látszik bejött amit a közmondás. Mi jár annak aki igazat mond? A szája.
És úgy látszik eltűnik mint a mi szemét dombi kiskakas, tarka tollas tarajas, akinek minden jóslata bejött.

« Válasz #3846 Dátum: 2019. December 22. 19:59 »
Néhány gondolatomat szeretném megosztani veletek az ünnepi hangulatban.
A fenyővásár a csúcsára hágott.
Szekszárdon a 2 m-es nordmann fenyő 12-14.000 Ft-ba került.
Ausztriában ugyan ezért 20 euró körüli áron lehet hozzájutni.
Az autómba használok egy üzemanyag adalékot, mely védi az adagolót, és a porlasztókat.
Ausztriában a márkaszervizben 12 euro, Szekszárdon 7.600 Ft ugyan az a portéka.
Mutatom a szerviz vezetőnek, hogy mi ez a lehúzás, nagyon ellenségesen válaszolt.
Kint fiamat meghívták egy kávéra amíg a raktáros hozott egy kartonnal, hogy a haveroknak is jusson.
Aztán megkérdezik, hogy miért kint vásárolunk?
Szinte minden olcsóbb, de ha nem akkor meg sokkal jobb a minősége.
Az itthoni "prémium" üzemanyag ott alap, az ottani prémiummal meg 150 Km-el többet lehet autózni egy tankkal.
Az osztrák méhészek 4 eurót kapnak egy hordó vegyes mézért!!!!!!!!!!!!
Nem folytatom, nincs értelme.
Ja az osztrákoknál van olyan, hogy karácsonyi pénz.
Ez itthon ismeretlen.
El sem merem mondani, hogy ez mennyi egy átlag melósnak...de sok magyar ember nem keres a rendes munkaidőben éves szinten ennyit.
Nagyernyei Attila

« Válasz #3847 Dátum: 2019. December 22. 20:25 »
Két oka van. A 27%-os áfa, és az hogy onnan kimentek az oroszok még 1955-ben.
De, ha valaki tud ilyet jó lenne, ha elmondaná azoknak a pártoknak a neveit akik a legutóbbi választásokon azzal kampányoltak, hogy leviszik az áfát a normális 15%-ra.
« Utoljára szerkesztve: 2019. December 22. 20:29 írta Sagittarius A »

*

leo

• 210
« Válasz #3848 Dátum: 2019. December 22. 20:37 »
Attila gondolkozz! Szerinted mi az oka? Én nem tudom.Miért vagyunk a "béka segge alatt?"

*

leo

• 210
« Válasz #3849 Dátum: 2019. December 22. 20:52 »
Akik erre választ tudnának adni rég eltűntek v. eltüntették őket a fórumról.

« Válasz #3850 Dátum: 2019. December 22. 20:57 »
Attila gondolkozz! Szerinted mi az oka? Én nem tudom.Miért vagyunk a "béka segge alatt?"

Az a baj a világgal, hogy nem a tehénpásztorok irányítják. /Regős Bendegúz/

« Válasz #3851 Dátum: 2019. December 22. 21:44 »
Az osztrák méhészek 4 eurót kapnak egy hordó vegyes mézért!!!!!!!!!!!!
Kemény. Nem lennék ott méhész. Mostmár érthető hogy miért olyan olcsó ott minden.  ;D

*

ata67

• 525
« Válasz #3852 Dátum: 2019. December 22. 22:02 »
Le a politikusokkal! Regös Bendegúzt akarom!  :P

« Válasz #3853 Dátum: 2019. December 23. 06:58 »
Ezt írja leo:
"Akik erre választ tudnának adni rég eltűntek v. eltüntették őket a fórumról."
Írd meg, hogy kik azok vissza fogom hívni őket.
Ha megmondják, hogy Ausztriában miért kerül felébe ugyan az az áru mint nálunk, akkor bocsánatot fogok tőlük kérni.
Szerintem ez ettől sokkal egyszerűbb, mint gondolnátok.
A magyar ember nem reklamál, behajtja a fejét az igába.
Ha nem adunk egy nyugtát, vagy 10-el jobban megyünk a megengedettnél, azonnal jön a bünti.
A politikusok a szemünk láttára lopják szét a közvagyont, az meg semmi....
Sokkal nagyobb fegyelemre és szigorra lenne minden szinten szükség, akkor nem húzná le az állam a polgárait.
Az unióban Magyarországon a legmagasabb az ÁFA, és minden egyéb adó, mégis szenved az állam.
Valami nem kerek, de ha ezt tudják az innen kitiltottak, kérem üzenjenek leonak, vissza fogom őket helyezni.
Nagyernyei Attila

« Válasz #3854 Dátum: 2019. December 23. 12:09 »
Nem lehet megkerülni a politikát.
A választás az választás, tehát csak azok közül lehet választani akik indulnak. Teréz anyát például azért nem lehet mert nem indul, ami abból is következik, hogy már meghalt.
Tehát hozott anyagból dolgozunk illetve választunk, és ebbe a mezőnybe sajnos Orbán magasan a legjobb.
Ő ugyan is igaz számottevően nem javít a helyzeten, de egy kicsit mindig javít, hogy a nép inkább a stabil "valahogy megélünk-re" szavaz, mint a többi bizonytalan kimenetelű, sőt tovább mennék, igen rossz emlékezetű politikai pártokra.
Így Orbán megengedheti magának a 27%-os botrányos ÁFÁ-t is, lévén , hogy senki de semmilyen párt nem ígérte, hogy leviszi a normális 15-re.
Valami nagyobb demokráciát ígértek amiről a nép már most is úgy érzi, hogy túl sok van belőle.
Az igazsághoz hozzá tartozik az is, hogy Gyurcsány vitte fel 25%-ra, Orbánék csak hozzá tettek még 2%-ot.
A 3. kétharmad után el hiszik magukról, hogy ők mindent jól csinálnak és nem kell nagyon nagy életszínvonalat emelni, hogy meg legyen a negyedik.
Másrészt viszont sehol nincs példa arra sem, hogy olyan gazdasági és pénzügyi csődből ami 2010-re kialakult, hogyan lehet egy országot kiemelni, ez mennyi év és milyen áldozatokkal jár.
Arra viszont nagyon jól rájöttek, hogy az IMF, meg a többi erre hivatott intézmény nem, hogy javít hanem inkább ront a helyzeten, ezért más megoldást kerestek, ami ugyan állandó fejlődést biztosít, de a nép ebből keveset érez meg. Erre fizetett rá Orbán 2002-ben is.
Másrészt az is igaz, a kis fejlődés is fejlődés, csak hát nem mindegy honnan indul. Mert az Amerikaiaknak nehéz fejlődni, de nekünk ahhoz képest ami 2010-ben volt, nem túlságosan nehéz.