Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743771 megtekintés
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3420 Dátum: 2019. Február 03. 17:45 »
Amikor Vivaldi írásait olvasom mindig az irodalom órák jutnak eszembe,mégpedig abból is verselemzések.
XY költő megírta a verset vagy 100-200 éve, és nekünk az érettségi előtt be kellett "nyalnunk", hogy.......gyerekek amikor a költő ezt a veresét írta erre gondolt.
Ettől mindig lementem hídba.
Talán a tanító néni vagy tanárbácsi találkozott velük?
Nem.
Akkor honnan veszi, hogy versírás közben mire gondolt a költő?
Vivaldi tök ilyen.
Elindítja gondolatit, aztán ahogy jön, puff.
Semmi köze a témához.
Azt nem tudom miért pazaroltam rá ennyi időt?
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3421 Dátum: 2019. Február 03. 18:08 »
Ne felejsd el Attila, hogy kevesen írunk, és sokan olvasnak.
 Úgy, hogy a helyén kezeld a dolgokat, nem te számítasz. Sem én, hanem a csendes többség. Az levonja a következtetést, arról is amit én írok és arról is ami te.
 Tehát ha én leírom a gondolataimat, az annyit ér amennyire valakit megérint.
Én szeretek a dolgok mélyére hatolni ezért nem lehet engem megvezetni 40 éves lózungokkal, még akkor sem, ha elsőre nagyon egyszerűnek tűnik a dolog a részedről.
 Én mindenki véleményét értékesnek tartom, és senkiről nem írok olyat, hogy kár vele foglakozni, mert nem az én kövemet fújja.
 Mindenkit meghallgatok, csak a bajotok az velem, hogy én meglátom a lényeget,és van olyan, hogy az ami elsőre nagyon jó dolognak tűnik, az nem is biztos, hogy olyan jó dolog, ha a lényegét is megvizsgálod.
 Tehát az igazság az igazság. Nincs kétféle. Csak egyféle. Sajnos ti nem az objektív igazságok szempontjából vizsgáljátok a dolgokat, hanem abból a szempontból, hogy igazoljátok Mészáros kitúrása jó, Bross kinevezése ugyan úgy. Ehhez igazítjátok a véleményeteket, holott már kiszúrja a ti szemeteket is, hogy az egész egy nagy semmi.
 No, most ugye a rossz hír hozója aki legtöbbet szenved, de ha nem is szenved, mert nem bírtok fogást találni rajta, legalább jó nagyokat utáljátok. Ha ez sem visz eredményre akkor meg megírogatod, hogy kár velem foglakozni.
 Nem tudom leesett e már neked, hogy ha nem foglakozol velem, én akkor is ugyan az maradok.
 Viszont én tudom, hogy aki háborúba megy arra lőnek is, de ezt ajánlom nektek is, hogy tanuljátok meg.
 Így hát végezetül, ha ezentúl nem foglakozol velem, bizonyára nem lesznek álmatlan éjszakáim, mert eddig se voltak.
 Csak tudod, mondok még valamit. Az embernek aki valami miatt lelkiismerettel születik, rosszabb nincs, mintha rossz a lelkiismerete. Mert azt nem lehet csak úgy otthagyni valahol az útszélen, és az belülről rágja az embert.

« Válasz #3422 Dátum: 2019. Február 03. 18:22 »
Én azt gondoltam a termelői piacon tapasztalt "magas" mézárak zavarnak.
Bocs de elvesztettem a fonalat, mivel ezt írod:
".... hogy igazoljátok Mészáros kitúrása jó, Bross kinevezése ugyan úgy."
Kicsit pihennem kell, úgy látszik fáradok.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3423 Dátum: 2019. Február 03. 23:27 »
Most akkor csináljunk egy felhívást.
 Kedves méhésztársak. Aki úgy érzi, hogy méze megüti a kiválló szintet, az vigye ki a piacra a mézét és 3500 ft-ért adja kilóját.
Ebben az esetben szerinted mi lesz?
 Mert ugye a 3500ft mézet sem aranyérről hordják azok a méhek, ha nem akácról, és állítom magyar méz legalább 50%-a megüti azt a szintet. De, ha a méztermés 50%-át, kivisszük a piacra, mennyit lehet eladni belőle.
Én szerintem nem állt nagy sor a sátor előtt.
Ami nekem nem tetszik az az ami a szöveged mögött van. Miszerint, vannak 3500 ft-os mézek, a többi meg trutymó. Ez megint csak "Freudi elszóllás."
 Vagy is szerinted nincs itt semmi baj a mézárakkal, csak a magyar méhészek pergetnek szart, mivel, mondod te, lám a jó mézet 3500 ft-ért el lehet adni.
 És ebben ha letagadod , ha nem, ott van az is, hogy ne dumáljak , ne dumáljunk már, az ome-nak semmi dolga sincs ezen a téren sem.
 És ez jellemző rövid látás.
 Először is. mint tudjuk a bio mézzé vállás feltétele is inkáb az engedélyért befizetett pénztől függ, mint a méz minőségétől.
 Más részt a piacon mindenki azt ír ki a méze mellé amit akar, esetleg felminősítheti a saját maga mézét, aranynak meg ezüstnek nevezve. De ebből soha nem lesz így tömegfogyasztás. Ugyan ís ahhoz, hogy a hazai mézet az alsó közép és közép osztály nagy tömegben kezdje fogyasztani 3500ft-os mézárhoz kell 800000 ft-os fizetés. Mert jelen pillanatban az a két osztály a bérből és fizetésből él, ami a legnépesebb, és alkalmas lenne a magyar méz egyrészének elfogyasztására, most azt nézi, hogy a a cukor mint édesítő szer töredéke a cukorénak, és mézet csak akkor eszik ha beteg.
Emlékeztetnék, csak egy bizonyos részére. mivel a magyar méztermést, még 50%-át sem képes felvenni a magyar piac, még közepes években sem, még akkor sem ha jóval megnöveljük a méz fogyasztást.
 Ezért jelen pillanatban illuziónak nevezhető, az átlagos 3500ft-os mézár. Persze kivétel lehet, egy ideig, mert amikor meg fogják kóstolni a hasonló minőségű de 2000-2500ft-os mézet , úgy hagyják ott a 3500ft-osat, mint  mari néni a zsidó templomot.
 Ne magyarázza be nekem senki, hogy 19000 méhész magyarországon 2500ft-os mézet termel egy meg 3500ft-osat, ugyanakkor, ugyan arról a legelőről.
 Ezt még neked sem hiszem el.

*

Bicska

• 601
« Válasz #3424 Dátum: 2019. Február 04. 07:40 »
Vivaldi írására reagálva:

Először is egy link:

https://www.mezbarlang.hu/mezek/fak-mezei-g-zs/manuka_mez?gclid=CjwKCAiAv9riBRANEiwA9Dqv1Q6Obcidjech_3Nk201gA_XC3XB9SwKUzWwYpGJwBTqQEfP0gni3MBoCXMwQAvD_BwE

Jól nézze meg mindenki az árat! És micsoda marketing van hozzá!!! Ami a móka benne, hogy a magyar mézek ezekkel a tulajdonságokkal bírnak. Csak nincs hozzá marketing. Nyugodtak lehettek, hogy fogy a portéka, pedig az ára borsos.

Vivaldi azt írja, hogy a magyarnak az édesítő szer a cukor, és ez igaz is. Csakhogy! Mióta az utcában lakók tudják, hogy méhészkedem, egyre többen jönnek, és viszik tőlem a mézet. Megfelelő marketinggel ez SOKKAL tovább növelhető. Ami a TV-ben, interneten reklámozásra kerül azt az emberek megveszik. Aki nyomorog, annak nyilván a méz luxuscikk marad. Viszont a vevők 90%-a nem 800 000 ft-os fizetésből gazdálkodik, mégis veszi.
Én azt tapasztalom, hogy annak ellenére, hogy nem Budapesten lakom, az emberek nagy része itt is kezd hinni abban, hogy amit termelőtől vesz, az valódi, az érték. Hogy miért nem bíznak a szupermarketek csillogó kínálatában? Ezt nem az én dolgom eldönteni. Az viszont tény, hogy ma másfél doboz cigaretta áráért lehet venni egy kiló virágmézet termelőtől. 
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #3425 Dátum: 2019. Február 04. 08:03 »
Hol is kezdtük az eszmecserét?
Valahol itt, amikor ezt írtam:
"Már ezért az információért érdemes volt a hajdúságba mennem, de soha nem gondoltam volna, hogy valaki nekem is azt mondja, hogy 2.500 az kevés az akácért, nagyon olcsón adom."
Ki mondta, vagy írta Vivaldi, hogy a 3.400 Ft-os akácméz ár általános?
Valamint így folytattam:
"Hajdúszoboszlói piacon 2.800 és 3.000 Ft közötti árakkal találkoztam!!"
Vivaldinak ez jön le ebből:
"De ebből soha nem lesz így tömegfogyasztás."
Magyarország jobban teljesít!.....tehát a leszakadó rétegek szoc problémáit ne mi méhészek oldjuk meg!
Tudjátok méhésztársak mi ezekkel a hozzászólásokkal a gondom?
A méhész kollégákat kell győzködnöm ( vagy 20 éve), hogy kérjék meg a méz árát rendesen!
Tehát nem a vevőkkel küzdök, hanem a méhészekkel.
És ebbe Vivaldi folyton belekeveri az OMME-t azt teszi felelőssé.
Ki a fészkes fene kényszerít arra, hogy odaadd 1.200-ért az akácot, meg 600-ért a virágmézet?
Senki.
Akinek gondja támad a "buxa indexel" ő kényszer helyzetbe kerül, és leadja.
Ehhez mi köze az OMME-nak?
Nekünk egy lehetőségünk lenne (amiben nem bízok), hogy jelentősen emelkedjenek a felvásárlási árak.
Ezt már ezerszer leírtam, elmondtam de hiába.
A kertkapun  lévő csengőre mindenki írja rá mennyi az a minimális ár ahol már a felvásárló megnyomhatja.
Nálam nem 1.200 meg nem 600!!
A méhészkedés egy vállalkozás.
Aki bírja csinálja, aki nem abbahagyja.
Ennek első és legfontosabb alapfeltétele pedig, hogy nem adjuk el mézünket ilyen áron!
Ha ebben nem lesz összefogás, akkor elég lejtős a pálya.
Ezért kell mind az üveges, mind a hordós méz árát megkérni, ehhez pedig az OMME-nak az ég világon semmi köze.
Nekem sem az OMME mondja meg, hogy melyik az az ár ami megfelel.
Meg Vivaldi mit foglalkozol az OMME-val?
Az úgysem csinál semmit, akkor meg minek reklamálsz?
Nagyernyei Attila

*

kas62

• 146
« Válasz #3426 Dátum: 2019. Február 04. 08:30 »
"Ehhez mi köze az OMME-nak?"

Uborkás üveg...
Zárszalag
Méz paraméterek értékeinek megváltoztatása
Te miért kérted az OMME közbenjárását a bolti alacsony méz ár miatt

Lehetne még sorolni......

Jelenleg nagyon sok. Szerintem.

« Válasz #3427 Dátum: 2019. Február 04. 08:50 »
Talán akkor mégiscsak végez az OMME érdekvédelmi tevékenységet is?
És ennek amiket felsoroltál, ezekkel az OMME tudja befolyásolni a méz árát?
Többször rá kellett döbbennem, hogy a tagság nagy része nem ismeri az OMME szerepét.
Azt szeretném tőled megkérdezni, hogy a jelenlegi vezetés a méz paraméterének melyik részét változtatta meg?
Ez a legtökösebb kérdésed:
"Te miért kérted az OMME közbenjárását a bolti alacsony méz ár miatt"
Azért, hogy lássuk valódi termelői méz van e benne.
Én azt gondoltam, hogy ez mindenkinek egyértelmű.
A zárszalagnak, uborkás üvegnek mi köze a méz árához?
Légy szíves erre is adjál választ.
Nagyernyei Attila

*

kas62

• 146
« Válasz #3428 Dátum: 2019. Február 04. 21:31 »
Attila!

Egy szót nem írtam az OMME érdekvédelmi tevékenységéről!

" ezekkel az OMME tudja befolyásolni a méz árát?"
Igen !  Tudja!

"Többször rá kellett döbbennem, hogy a tagság nagy része nem ismeri az OMME szerepét."
Ez elképzelhető,de kevés ember van aki ezt úgy gondolja mint Te,hogy
"Bross Péter az OMME elnöke, tehát az összes magyar méhészé bármennyire is fáj."/2019. Január 26. 09:00 Mézmarketing/

"Azt szeretném tőled megkérdezni, hogy a jelenlegi vezetés a méz paraméterének melyik részét változtatta meg?"
Ezt hol olvastad? Én azt írtam,hogy a paraméterek értékeinek megváltoztatása!

Ez lehet pozitív és negatív is!/Ja a vezetőség nem is szavazott a megváltoztatásról./

"/Ez a legtökösebb kérdésed:
Azért, hogy lássuk valódi termelői méz van e benne./"

A csudákat! Azért mert alacsony volt az ár és feltételezted az alacsony
minőséget.

"A zárszalagnak, uborkás üvegnek mi köze a méz árához?"

Érték növelő!

Nagyon egyedi az értelmezésed,de ennek ellenére én úgy gondolom,hogy közvetlen és közvetett módon is befolyásolhatja az OMME a méz árát.

Jut eszembe Méhész ZRT. :D

« Válasz #3429 Dátum: 2019. Február 05. 07:21 »
Kas62!
Szerintem nagyon közel áll egymáshoz a véleményünk, az alábbi sorok is ezt igazolják.
Azért, hogy lássuk valódi termelői méz van e benne./"

A csudákat! Azért mert alacsony volt az ár és feltételezted az alacsony
minőséget.

Ez teljesen így van, akkor sem értem, hogy az OMME, hogy tudná az árat befolyásolni.
Egyszerűen az van, hogy ez az ár SÉRTI a méhészek érdekét, és ez ellen fel kell lépni.
Ettől függetlenül ezzel semmit nem tudunk befolyásolni, csak felhívni a figyelmet, hogy ez így nincs rendben.
Az OMME nem kereskedő, és nem piackutató, hanem civil szakmai szervezet.
Méhész Zrt?
A helyzet akkor még nem érett meg (és most sem) a változásra.
Voltak benne elbizonytalanító tényezők, hogy Bross Takácsnak csinálja az üzletet.
Akár ez igaz is lehet, de akkor ezt élesen senki nem vállalta fel, mert nem volt az ellenzők között egy tökös csávó sem.
Fel kell állni, meg kell a kínos dolgokat kérdezni és akkor nincs mendemonda.
Az elv szerintem tökéletes volt, és megreformálhatta volna az egész mézpiacot.
Senkit nem kívántak belekényszeríteni, önkéntes alapon lehetett volna belépni.
Így megy a kínlódás, és legalább valamire vagy valakikre rá lehet fogni az alacsony mézárat.
A probléma ettől sokkal kézenfekvőbb.
A kínai méz becsempészése az EU-ba sokkal finomabb formában történik.
Mivel nagy valószínűséggel Erdős Norbert nem lesz bent az EP-ben, sok jót nem látok.
A nemzetek méhészeinek kell összefogniuk, hogy megállítsuk a hamis mézeket.
És még valami fontos a végére.
Két méhész tábor van alapvetően.
Az egyik a sok száz vagy ezer családos méhész, akik nagy része halasztott fizetéssel adta el a mézet.
A másik a "kis méhész", akik folyamatosan anyagi gondokkal küzdenek.
Lényeg az, hogy ezen a nyomott áron a kereskedők fullra nyomták a raktárukat.
Nincs összefogás, nincs felelősségteljes piaci magatartás, akkor sokan ki fognak bukni.
Véleményem szerint ebben az OMME-nak semmi szerepe nincs.
Annyi kérdésem lenne hozzád, hogy szerinted mit kéne tennie a méz árának emelése érdekében az OMME-nak?
Erre más is adhatna ötletet, szívesen elküldöm az elnökségnek.
Egyszer Mészi megpróbálta!
.....Várjatok lesz az még 1.500-nál több is....
Aha, most 1.200-nál tartunk.
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2019. Február 05. 08:05 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #3430 Dátum: 2019. Február 05. 09:43 »
    Csak ennyit akartam.

Ha nem reagálsz, csak csendben maradsz, az nem azt jelenti, h elvesztetted a vitát, hanem azt, h tiszteled önmagadat annyira,h nem veszel részt olyan csatában, amiknek semmi értelme nincsen. ::) :-X

Albert

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3431 Dátum: 2019. Február 08. 17:50 »
Talán akkor mégiscsak végez az OMME érdekvédelmi tevékenységet is?
És ennek amiket felsoroltál, ezekkel az OMME tudja befolyásolni a méz árát?
Többször rá kellett döbbennem, hogy a tagság nagy része nem ismeri az OMME szerepét.
Azt szeretném tőled megkérdezni, hogy a jelenlegi vezetés a méz paraméterének melyik részét változtatta meg?
Ez a legtökösebb kérdésed:
Azért, hogy lássuk valódi termelői méz van e benne.
Én azt gondoltam, hogy ez mindenkinek egyértelmű.
A zárszalagnak, uborkás üvegnek mi köze a méz árához?
Légy szíves erre is adjál választ.
Nagyernyei Attila

Na, most megijedtem.
 Gondoljuk csak el, ha olyan kurva nagy érdekvédelmet végez az omme a mézárak tekintetében, akkor mi lenne ha nem végezne?
Ha nincs az omme, a mostani 600 vegyes és az akác 1200ft-os nagybani ára mennyi lenne? 300-400, és 800-900?
 Oké tudjuk, ez csak a trutymó, amit a méhészek 90% a termel magyarországon, és csak ezért 90% mert a 10% még ilyet se. Valamit cukros víz, és melasz között.
 Még is eladják a mézüket ezek is. Vajon kinek?
Szóval az omme jól dolgozik. Kiharcolja nekünk a 600, állítólag jövőre már csak 500 vegyes mézet. És sikerrel tevékenykedett az akác méz tekintetében is, 1600-ról sikerült lemenni, néhány év alatt 1200-ra.
 Köszönjük omme, csak így tovább. Ezzel a tendenciával számolva, nem sokára nem lesz leterhelt méhlegelő.

Attila. Már megint hülyíted a népet.

« Válasz #3432 Dátum: 2019. Február 08. 18:45 »
Vivaldi!
Néha gyere fel a tó fenekéről levegőt venni, mert úgy érzem oxigénhiányos állapotba kerültél.
Lassan írom, hogy megértsd.
A z O M M E-nak s e m m i r á h a t á s a n i n c s a m é z á r á r a.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3433 Dátum: 2019. Február 09. 16:01 »
Hát igen, a mézárak emelkedésére nincs, de az elnökünk mondott már olyan beszédet ami után csökkent a méz ára.

« Válasz #3434 Dátum: 2019. Február 09. 18:27 »
Ja ja.
Ne adjátok el lesz az még 1.500-nál több is.
Előtte voltunk a  Tolna megyei méhészekkel Erdélyben, akik már akkor húzták a vészharangot, hogy zuhan a méz ára.
Másnap felhívott a mézkereskedők elnöke, és durva baklövésnek nevezte ezt a kijelentést.
Azt kell mondjam be is jött neki.
Nagyernyei Attila