Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743862 megtekintés
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3405 Dátum: 2019. Január 28. 14:21 »
Van egy olyan hivatalos szerv, hogy "Cégbíróság"!
Ha a cégbíró az OMME jelenlegi működését jogszerűnek ítélte, és rányomta az alapszabályunkra, hogy HATÁLYOS, akkor Vivaldi mi a gondod?
Természetesen amiket  leírtál azokban van megszívlelendő, és magam is többször javasoltam az önálló egyesületek szövetségét.
Az őszi, OMME Küldöttgyűlésén határozat született arról, hogy nem lehet több OMME alapszervezetet létrehozni.
Ez egy óriási lépés!
Pont Mésziék tettek ez ellen akiket sztárolsz.
Tolna megyét, és Csongrád megyét is szépen megosztották, de ennek vége.
Tagadják, hogy semmi közük hozzá, de a Tolna megyei szakadáson személyesen vettek részt, az Arany János utcai szeánszon.
Nekem továbbra is az a gondom Vivaldival, hogy csak brekeg, de még egy javaslatát sem adta le az OMME-nak.
Nagyernyei Attila

« Válasz #3406 Dátum: 2019. Január 29. 09:43 »
Hát igen ez három pontos dobás volt Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3407 Dátum: 2019. Január 30. 19:57 »
Jó van. Szerintetek minden rendben van. Legalább is úgy 20 ember szerint. Na, ezért nem megyek én közétek.
 Csak hát ti panaszkodtok, hogy nem jár senki küldöttválasztó gyűlésre. Akkor csak van valami baj. Vagy a méhészek a hibásak?
 De, van még pár öreg aki eljár. Ha ők kibuknak, akkor is meglesz valahogy az 50% plusz 1 fő. Hogy hogyan? Hát úgy ahogy most is megvan. Nem tudom ezt nem ellenőrzi a cégbíróság? Már mint, hogy ha nem legitim a küldött, mert nincs ki a létszám, aki megválassza, akkor , hogyan legitim a nem legitim küldöttek által megválasztott elnök? Egyebek között esetleg ez is egy probléma a sok közül..
 De, én azért azt javasolnám nektek. Menjen el mindenki a saját felekezetéhez. Ki istentiszteletre, ki templomba, ki zsinagógába, és imádkozzon, maradjon meg az uniós támogatás 2020 után is. Mert ha nem marad meg, vagy megkurtítják  úgy megdöglik a tyúk ami nektek az arany tojást tojja, hogy híre sem marad.
 Mert azért abban mindenki egyet ért, az Omme-t a jelenlegi állapotában csak az tartja össze nagy nehezen, még úgy ahogy. De, már így is kezd nagyon düledezni. ja, hogy ezt méhg nem hallottátok? Hát jó lenne leszállni a magas lóról is.
 Ja és miért is kell bejelentkezni egy egysületnek a cégbíróságra? Mert vállalat, vagy cég?

« Válasz #3408 Dátum: 2019. Január 31. 18:20 »
Vivaldi ebben tévedsz!
" De van még pár öreg aki eljár."
Annyira kicserélődtek az elnökök és küldöttek, hogy sokat nem is ismerek már.
Rengeteg a fiatal, mert az "öregeknek" már fárasztó ez e pesti nyüzsi, inkább unokáznak, vagy horgásznak.
Ezt miért tőlem kérdezed?
" Ja és miért is kell bejelentkezni egy egysületnek a cégbíróságra? Mert vállalat, vagy cég?"
Mert ez a magyar jogrend.
A cégbírók foglalkoznak a civil szervezetekkel.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3409 Dátum: 2019. Január 31. 18:25 »
Fogadjuk le. Ha valaki megpróbálna össze hívni egy helyre egy időben 1000 omme tagot, ami a tagság 10%-a sincs. Ami csak gyűlés, és nem lehet semmit vásárolni. Biztos vagyok benne, hogy nem jönne össze.
 De aki biztos benne, próbálja ki.
 Akkor meg hol van az a nagy sikerű omme, amiről ti beszéltek?

« Válasz #3410 Dátum: 2019. Január 31. 23:11 »
Vivaldi!

Én szeretem a békákat! Annak ellenére, hogy meg eszi a méheimet.
Azt mondod, hogy hívő katolikus vagy. Időnkénti megnyilatkozásaid miatt kételkedek benne. A hívő ember egyik ismérve a megbocsájtás, nem a gyűlölet keltés.
Előző kérdésedre: - Kossuth Lajos üzenetére, megmozdult az ország.     
                           - Bross Péter, de lehet, hogy az OMME egyetlen szavára 2000 MÉHÉSZ demonstrált Tatabányán. Lehet, hogy rossz az emlékezetem, de meghátrált az igazságtalanság. Vagy mégis jól emlékszek?
Ismét mondom, szeretem a békákat!

Balogh László                                               

« Válasz #3411 Dátum: 2019. Február 01. 06:52 »
Vivaldi!
Ezt te , hogy értelmezed?
"A zöldlevelit gyerekoromban mindig megfogtam és simogattam.
A varangyokat viszont utálom, mert nagyon veszélyes a pisijük, különösen ha szembe kerül.
Szerintem te is egy ilyennel találkoztál, és azért nem látsz tisztán."
Én nem azt írtam, hogy ......saját magad pisiltad szembe!!!!!!!
Te vagy a zöldleveli, és varanggyal találkoztál.
Ez a gond veled, hogy mindent másként értékelsz, pedig csak vicceltem, és ezt is magadra veszed.
No de az általad feltett kérdés se lógjon a levegőben.
Miért is mondott le Bross az első ciklusban?
Több súlyos oka volt, és egy amit nem tudott akkor még megoldani.
 A "doki" személye vállalhatatlan volt számára.
Ez a múlt, foglalkozzunk a jövőnkkel.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3412 Dátum: 2019. Február 01. 09:20 »
Vivaldi!

Én szeretem a békákat! Annak ellenére, hogy meg eszi a méheimet.
Azt mondod, hogy hívő katolikus vagy. Időnkénti megnyilatkozásaid miatt kételkedek benne. A hívő ember egyik ismérve a megbocsájtás, nem a gyűlölet keltés.
Előző kérdésedre: - Kossuth Lajos üzenetére, megmozdult az ország.     
                           - Bross Péter, de lehet, hogy az OMME egyetlen szavára 2000 MÉHÉSZ demonstrált Tatabányán. Lehet, hogy rossz az emlékezetem, de meghátrált az igazságtalanság. Vagy mégis jól emlékszek?
Ismét mondom, szeretem a békákat!

Balogh László                                             
Mint leírtam volt ugye ha vissza olvasol, Brossnak megkérdőjelezhetetlen  tekintélye volt mielőtt lemondott. Ennek egyetlen oka volt, /hogy az újkori omme időszámítás, itt ugye az újkort nem Jézustól, hanem az ommes tagság feltételének gründolásának idejét számoljuk az uniós támogatásokhoz,/mégpedig a sajt kukac szindróma. miszerint a kukacnak az a legkivállóbb sajt amiben van. Mivel más sajthoz soha nem jut hozzá.
 Szóval amíg egy elnök volt nem volt kivel össze vetni. És azok a tüntetések sem értek el valami nagy eredményt. A tatabányaira valamit rá lehet fogni, de a Brüsszeli például annyit sem ért, mint halottnak a csók.
 Egy kicsit még a tüntetéseknél maradva felvetnék egy kérdést.
 Vajon mostanság miért is nem tüntetünk?
 Ugyan is most aztán lenne miért, hogy csak a méz árát, és a méhek szisztemikus kiirtását említsem neo nikotinokkal, és néhány támogatott atka elleni szerrel.
 Na, de itt azért tegyünk különbséget a "BÉKA SEGGE" mint szint mérő mértékegység között, mivel az sokat számít, hogy az emlegetett szint mérővel mit mérünk.
Mert nem ugyan az, ha kb 13000 omme tag helyzetét amiről nem tehetnek, mivel bele születtek a "béka segg" alatti állapotukba, és a Bross féle tevékenységbe ami oda jutott valami miatt.
 Szóval. Talán még most is össze jönne 2000 ember, ha a tagság érezné, hogy valami haszna neki is van belőle, mert ez az amiről mindig beszélek, ti meg nem értitek, mert nem akarjátok érteni, az érdekvédelemről.
 Én mindig állítottam, érdekvédelem nélkül az omme féllábon áll.
 És ugye mivel erről hallani sem akarnak odafönt, ezért áll féllábon.
 Én azt állítom, leírom 357-edszer. Hogy a tagság mozdítható érekvédelemre, ám nem mozdul olyan általa hiába valónak tekintett dolgokra, mint küldött választás, vagy valamely gyűléseken állandóan ismételgetett lózungok hallgatása, ha amellé nem társul érdekvédelem.
 És itt már el is mondtam, mi a közönyösség oka.
 Állítom, mert tapasztalatam, például tavaly szeptemberben is, hogy a fiatalokat is meg lehet mozdítani, ha látják, hogy van valami eredménye annak amit csinálnak.
 Ám ezeket már olyan gyűlésekre , össze jövetelekre nem lehet rávenni, mint az öregeket, akik a társadalmi munka korszakában nőttek fel.
És az omme mostanában már az állandó, és folyamatos bla-bla állapotában leledzik.
 Méhésztalálkozó Jászberény. Elnök felszóllal. Történik valami? Semmi. Méhésztalálkozó Gödöllőn. Ráadásul nemzetközi. Az elnök felszóllal. Történik valami? Megint csak semmi.
 És sorolhatnám, Székesfehérvárt, Kaposvárt stb.
 Még itt hozzáfűzném, hogy azzal, hogy elmondják nekünk, hogy üzbegisztánban, kínában, Szlovéniában, meg más bánatos országban hogyan méhészkednek azzal nem jutunk előre egy jottányit sem, és Gödöllőn például szó szerint azzal fárasztják le a közönséget, holott az arról szeretne hallani, hogy vele mikor, mi lesz.
Az elnök elmond egy csomó lózungot és minden úgy lesz, mint az egyszeri ember amikor megverte a feleségét és az otthagyta. Az meg elment utána, és azzal hívta vissza, hogy: "gyere haza asszony, majd lesz ahogy vót."
Nem tudom mi az a bér, amit ilyen "fallra hányt borsó" beszédekért kifizetnek máshol, de itt mintha egy kicsit sokat fizetnénk érte, tekintve, hogy én is ilyen "fallra hányt borsó" beszélgetéseket folytatok veletek és nekem nem fizet érte senki, még 7 forintot sem, nem 700000-et.
« Utoljára szerkesztve: 2019. Február 01. 10:08 írta Vivaldi »

« Válasz #3413 Dátum: 2019. Február 02. 18:24 »
Ha figyeltétek a rendezvény rovatunkat abban beharangoztam, hogy tegnap ilyenkor Hajdúszoboszlón voltam előadást tartani.
Majd a méhészek eldöntik, hogy megérte e velem tölteniük a péntek délutánt.
Nem ezért szólok hozzá!
Egy szenzációs hírem van számotokra!
Fegyverneken a zöldségesnél 3.400 Ft a 900 grammos akácméz, Debrecenben 2.900 valamint a Hajdúszoboszlói piacon 2.800 és 3.000 Ft közötti árakkal találkoztam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Igen.
Az ottani piacos méhészekkel beszélgettem, és gratuláltam nekik.
Az egyik elmondta, hogy édesapja 90 évesen is méhészkedett, és ő is piacozott, valamint beszélőpartnerem is már 30 éve jár a Hajdúszoboszlói Piacra.
Elmondta, hogy ő nem foglakozik azokkal a "kollégákkal" akik 1.800 meg hasonló árakon nyomják, ő mézet árul, és nincsenek eladási gondjai.
Már ezért az információért érdemes volt a hajdúságba mennem, de soha nem gondoltam volna, hogy valaki nekem is azt mondja, hogy 2.500 az kevés az akácért, nagyon olcsón adom.
Ja és nem számoltam hányan voltak a piacon, de nem kevesebben mint a szekszárdin.
Ez az egy kitörési lehetőségünk van akár üvegben akár hordósan, a minőség!
Pécs-Baja-Szeged-Szekszárd piacos méhészei halljátok!
Nálatok mennyi az akácméz?
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3414 Dátum: 2019. Február 02. 18:35 »
Ha annyi a mézára, méhésztársak kifelé a piacra.
 Majd meglátjuk ha mindnyájan kimegyünk akkor mennyi lesz.
 Más részt, a mézet annyiért kell adni amennyiért viszik. De a 3400ft-os ár, nekem azért már túlzásnak tűnik.

« Válasz #3415 Dátum: 2019. Február 02. 20:23 »
Vivaldi!
Én azt gondoltam te termelő vagy.
Bízd a vevőkre, hogy mennyiért vásárolnak.
Ezt írod ugyanis:
"De a 3400ft-os ár, nekem azért már túlzásnak tűnik."
A minőségnek ára van.
Ennyi.
Óccsó húsnak híg a leve.
Szerintem ha ilyeneket mondasz hamarosan horogra akadsz.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3416 Dátum: 2019. Február 03. 11:04 »
Ja. Én meg tegnap érkeztem a nemzetközi űrállomásról.
 Na ide figyelj, és erről állandó vitám van az aranydiplomás méhész kollágával is. Ahhoz, hogy a mézfogyasztás nagyobb legyen Magyarországon ahhoz pont jó példa a 3500ft-os méz. És azt is megkockáztatom, hogy az is hülye aki ennyit ad érte.
 Ugyan is, minden árunak így a méznek is van egy bekerülési költsége. Beruházás, eszközök ára. Vándorlás. Munka díj. Stb. És ami a lényeg lenne a tisztességes haszon.
Én állítom, hogy a 3500ft os méz, még Budapesten is sok, nem egy vidéki városban ahol minden harmadik házban vannak már méhek.
 És egyben te ezzel azt is állítod, hogy Magyarországon az a méhész aki nem 3500ft ért adja el a mézét, az csak valami trutymót termel. Ezzel le is minősítetted azokat akik kénytelenek eladni a mézüket 1200ft-ért mert belátják, ha mindenki a piacra megy ott is annyi lesz a méz ára, legyen az bármilyen minőségű.
Az említett aranydiplomás méhész kollégám már úgy 30-35 éve árulja a mézét a piacon. Mikor egyedül volt 2500 ft volt a méznek kilója. és az történt amit az omme is nagyon pártol. Többen is kimentek a piacra árulni, és elérték, hogy mostanában már 2000 ft-ért se negyon kell a méze. Pedig az ugyanolyan minőségű.
 kedves Attila, tudod mi ez, Rövid látás. Pontosan abba nem gondoltok bele, hogy amikor a drága mézet reklámozzátok a fogyasztás mennyisége, amikor meg arra buzdítotok, hogy egyre többen menjenek piacra árulni, akkor meg a magasabb árak ellen kampányoltok.
 Persze aki nem gondolkozik az el is hiszi amit mondotok.

« Válasz #3417 Dátum: 2019. Február 03. 11:11 »
folyton csak a nagybőgőt hallgatjuk........
mi a művészneved zenészkém?
így könnyű észt osztani, felelősség nélkül, úgy-e?
ez gerinces?  ;)
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3418 Dátum: 2019. Február 03. 13:17 »
Most azt akarod nekem bemesélni, hogy nem tudod ki vagyok?
Jelöld ki a helyet és az időt ahol bemutatkozzak neked.
 De, ha eljösz meghívlak egy pacalra knédlivel és egy szlovák barna sörre. Meg fogod emlegetni.
 Oké, tudom pacal itt is van, csak, hogy nem knédlivel. És előtte megihatunk egy 62-es Tátrai teát is.

« Válasz #3419 Dátum: 2019. Február 03. 16:31 »
 ;D
Reménytelen!
Akkor maradjunk a névtelenségben.
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!