Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743458 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3360 Dátum: 2019. Január 22. 09:52 »
És még valamit uraim, De ezt a kérdést én tenném fel.
 Önök szerint, adatvédelmi törvénybe ütközik e az, ha közzé tesszük, hogy ki hová vándorol?
 Mert ugye ha semmi gond a vándorlással nincs, mint ahogy ez Attila állítja, akkor mindegy, hogy ki tudja, hogy az adott személy hová vándorol.
Ha ez így van, akkor ne vegyék rossz néven, ha leírjuk valahol, mondjuk a facebookon. Mert amúgy meg mindenki kiteszi a tábláját igaz?

« Válasz #3361 Dátum: 2019. Január 22. 10:16 »
Vivaldi!
Ne adj olyan mondatokat a számba amit nem állítok!
Hol olvastad ezt tőlem?
" Mert ugye ha semmi gond a vándorlással nincs, mint ahogy ez Attila állítja, ..."
Én azt állítottam, hogy Nógrád megyébe ahova én járok soha semmi gond nem volt (eddig) az akácerő leterhelésével, egyébként pedig ennek van egy fizikai korlátja, nincs annyi lepakolásra alkalmas hely.
Annyit szeretnék mondani, hogy például Romhányba az erdei utak egy részét mi méhészek tartottuk karban.
A Romhányi Csempegyárból hozattunk csempetörmeléket és kilométer hosszan beterítettük vele az utat, hogy járható legyen.
Így az állandó vándorhelyeinkre mindig be tudtunk menni.
Ha figyelmesen olvasnál azt is leírtam, hogy a pergetéskori kutatás, meg a méhegészségügyi kockázatot sokkal aggasztóbbnak tartom mint az erdők túlterheltségét.
Meg azt írod, hogy neked addig van hordásod amíg a vándorok meg nem érkeznek?
Akkor ők mit pergetnek?

Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3362 Dátum: 2019. Január 22. 11:49 »
Te, megkérdőjelezted az akác leterhelőségét. Azért írok neked.
Meg amúgy is szeretek veled beszélgetni, ezt mindenki láthatja.
« Utoljára szerkesztve: 2019. Január 22. 11:53 írta Vivaldi »

« Válasz #3363 Dátum: 2019. Január 22. 15:49 »
Igen a méhek egy részével pár évben voltunk a Karancsságban.
Nem csak ott,amit Vivaldi leírt,máshol is ahol szintén sok az akác.
Ahova mi jártunk ugyanaz volt a helyzet amit Attila leírt.
Rengeteg akác volt akkor még.
Mivel gyakorlatilag az országhatár mondkét oldalán tele volt méhekkel és mégis jókat pergettünk valószínűleg nem tudtuk leterhelni.
Ma nem tudom mi a helyzet mert nem vándoroltunk oda úgy(ahogy írja is zeneszerző kolléga) tízen pár éve.
Abban viszont igaza van Vivaldinak,hogy a virágzások sokkal összébb csúsznak az utóbbi években.A klímaváltozást igazolja ez is.
Arra azért kíváncsi lennék milyen baj volt Velünk.
Azért felettébb érdekes,mert a lepakolóhely tulajdonosa úgy megkedvelt,megszeretett mintha mindig is a legjobb barátja lettem volna.Amíg volt mesterkurzus,addig mindig elmentem hozzá télen is.
Szegény meghalt fiatalon.
Soha nem feledem.Nagyon rendes ember,barát volt.Messziről kiabálva kérdezte:”Ánti ád a méhe”.Szegény simson csak nyögött alatta,mert jól megtermett ember volt.
A családja ma is úgy fogad(pedig ritkán megyek el hozzàjuk)mintha a Béla testvére lennék.
A fia két éve is azt kérdezte”Ánti,miért nem jösz a méhével”
Ezekből is látszik milyen szar alak vagyok,velünk,velem csak ott is “baj” volt.
Ídézett tőled:
“De, mintha veletek is lett volna valami probléma? Vagy nem? Mindenesetre azokat is Csányinak hívták, azonban azt nem tudom, hogy ti voltatok e. De, hogy Csányi nevezetűekkel volt itt probléma arról tanúskodom, mert a sógorom volt a polgármester. Úgy 10-12 évvel ezelőtt.”
Kérlek ne sározz tovább,kezd unalmassá válni.
Így is eléggé a bögyömben vagy az eddigi,Bross gyalázásaid miatt.
Vedd tudomásul Peti egy kíváló ember.Az egész világon kevés ember van aki többet tud Nála àgazatunkról.Ne gyalázdd!Hagyd abba!

Csányi Antal
« Utoljára szerkesztve: 2019. Január 22. 16:25 írta Csányi Antal »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3364 Dátum: 2019. Január 22. 20:12 »
Én mondtam, hogy nem tudom ti voltatok e. De, a sógorom polgármestersége idején is én voltam a méhegészségügyi felelős Karancskeszi egy részén, és voltunk kinn, bizonyos Csányiéknál Karancskeszi Lászlóvölgy pusztán az akkori Gyenes féle völgyben. Mivel sem bejelentkezve , sem a méhek itatva nem voltak, és ellepték a tehén itatókat. Ezért jött a feljelentés. Eleinte a méheknél se volt senki. Emlékszem rá, mintha félkeretes rakodók lettek volna, de ez már nem biztos.
 Azután már soha többet nem jöttek oda. Ezek a Csányiak, Harsány, vagy Varsány, valahonnan Pécs mellől jöttek. Ennek már jóval több mint tíz éve, talán 15, és én sem emlékszem pontosan.
 A polgálmester hivatalban meg van, ha kell megnézem.
 Amúgy meg oda már nem tudsz bemenni, most egy gazdaság van ott, lovakkal és arra kifelé minden le van kerítve.
 No, most kedves Csányi valaki. Attól, hogy én a te bögyedbe vagyok nem igen szarom össze magam. Valószínű soha nem pakolok a területedre méheket, úgy , hogy nem igen érdekel.
 Más részt én állom a szavam. Ami most történik, illetve nem történik az Omme-ban, te is felelős vagy. Ott lesz a neved a táblán ahol azok szerepelnek akik tönkre tették az Omme-t.
« Utoljára szerkesztve: 2019. Január 22. 20:21 írta Vivaldi »

« Válasz #3365 Dátum: 2019. Január 22. 21:43 »
Anti!
Bross Péterről általad leírtakkal teljes mértékben egyet értek, sőt kijelentem,hogy rajtunk kívül a méhészek nagy többsége is ugyan ezt vallja.
Ezen hozzászólásomban, egyben kérem Vivaldit, ha illetem, az én nevemet is szíveskedjen fölíratni arra a bizonyos szégyentáblára. Egyben javaslom, hogy legyen még egy tábla, amelyre az Omme megmentőinek neve legyen felírva. Csak azt nem tudom, hogy a Vivaldi név alatt kit fog majd tisztelni a hálás utókor.

Balogh László

« Válasz #3366 Dátum: 2019. Január 22. 21:44 »
Hát,nem emlékszel kristály tisztán mindenre,mondhatnám azt is ferdítések sokasága az amit leírtál.
— Egy tehenész gazda (Simon Béla) területén voltunk,aki itatta a méheinket kb 3 helyen.A lepakoló helyeket is Ő biztosította számunkra.A mi méheinkhez közeli területek mind az Ő tulajdonában voltak,valószínűleg most is a családjáé,mert fia továbbra is gazdálkodik.A fia aki szintén Simon Béla,ma is szívesen biztosítana helyett Nekünk.
(Nagyon gondolkodok rajta,hogy pár ezer családdal felruccanunk,tiszteletet téve előtted.Most már az ifjabb Béla rétjein kényelmesen még tízezer család is elférne).
— Egy-két km-en belül még rajtunk kívül kétezer család volt le pakolva.A mi méheinkre mindre rá volt írva a nevünk.Innét tudtátok
hogy annak a tehenésznek az itatóját járják CSAK a mi méheink,aki egyébként várt bennünket,és a teheneit másik legelőre áthajtotta,hogy mi le tudjunk pakolni.Ezek után csak minket feljelentett.
(Nagyon gondolkodok rajta,hogy ismét megírjuk,megjelöljük az összes  méhünket,mert így hozzád hasonló kedves emberek mind megbizonyosodhatnak arról,hogy egy három ezres röpkörzet méhei közül csak a “Csányi méhek” gengszterkednek.)
—soha nem volt fél keretes rakodó kaptárunk
(Nagyon gondolkodok rajta,hogy ezek után Vivaldinak megfeleleljünk
áttérek az NB 1/2-re.)
—Több évben is,öt vagy hat évben is ott pakoltunk le.Egy hatósági embert,egy méhegéségügyi felelőst se láttam.Pont én nem tudtam a feljelentésről.
(Nagyon gondolkodok rajta valami genszterkedésbe kellene kezdenem,mert baj úgy sem érhet).

Zeneszerző Uram!
Te a ferdítés,hamis hangok nagymestere vagy.
Ezek után higgyen Neked valaki.

Csányi Antal

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3367 Dátum: 2019. Január 22. 22:32 »
Hát én nem tudom, hogy Simon Béla téged hová vitt, puhangónak hívták egyébként szegényt, de abba a völgybe már nem tudsz menni, ahová azok a Csányiék voltak lepakolva. Körbe van kerítve, és lovakat tartanak, amiknek ugye a méhek nem nagy barátai.
Na, most az a völgy ami az útról nyílik, az nem is a puhangóé volt, de egyébként ez szokás most is, meg szokás is volt, más területére húzgálni a méheket.
 Ha jössz puskát hozzál, mert valószínű pisztoly kevés lesz, mivel az általam emlegetett úriember puskával jár.
Amúgy meg engem aztán végképpen nem zavarsz, mivel a Simon Béla féle földek tőlem messze vannak.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3368 Dátum: 2019. Január 22. 22:41 »
Anti!
Bross Péterről általad leírtakkal teljes mértékben egyet értek, sőt kijelentem,hogy rajtunk kívül a méhészek nagy többsége is ugyan ezt vallja.
Ezen hozzászólásomban, egyben kérem Vivaldit, ha illetem, az én nevemet is szíveskedjen fölíratni arra a bizonyos szégyentáblára. Egyben javaslom, hogy legyen még egy tábla, amelyre az Omme megmentőinek neve legyen felírva. Csak azt nem tudom, hogy a Vivaldi név alatt kit fog majd tisztelni a hálás utókor.

Balogh László

Ez azért, ebben a formában nem teljesen igaz, hivatkoznék arra, hogy bármilyen méhésszel beszélek, nem ez a véleménye. Sőt, van néhány kezdeményezés az elkergetésetekre is, a mezei méhészek részéről, de én ezzel nem foglakoznék, mert komolytalannak tartom, ismerve az Omme szervezeti felépítését.
Azt viszont elismerem, hogy nektek úgy húsz embernek szuper jó a helyzet, de abban meg én vagyok 100%-ban biztos, hogy úgy 13000-nek, meg akik emiatt az omme-s vezetés miatt nem lépnek be, illetve már kiléptek, nem ez a véleménye.
 Azt is elmondom neked, hogy engem igen sokan ismernek, valamiért, nem tudom miért. De legutóbb csak Gödöllőn beszéltem egy emberrel aki meg van elégedve veletek.
 Persze közvélemény kutatás itt nincs nem is lesz, de kiindulva abból, hogy a semmit kevés ember kezeli pozitívumként, akinek van egy kis esze az nem úgy gondolkodik mint az elit ott odafönn.
 Ja és megígérem, te rajta leszel a táblán.

« Válasz #3369 Dátum: 2019. Január 22. 23:09 »
Vivaldi!

Először mondd meg Te,mit kellene csinálni az egyesület vezetésének,magyarán mond meg mi szerinted a megoldandó feladat.
Másodszor,Te mint Omme tag,ha látod a helyes utat,számodra egyértelmű a megoldása ezeknek a problémáknak,akkor szerez többséget az elgondolásodnak elnökségben vagy a küldöttgyűlésen.
Vidd végig a szuper ötleteidet.
Eddig amíg csak kuruttyolsz,nem fog semmi sem történni abban az ügyben amit szeretnél elérni.
Ha nem teszel semmit,ne is kritizálj!

ELŐRE A HATEZER FT/KG-OS AKÁC MÉZ ÁRÉRT!

Csányi Antal
« Utoljára szerkesztve: 2019. Január 22. 23:13 írta Csányi Antal »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3370 Dátum: 2019. Január 22. 23:13 »
Megmondom, a következő elnöknek.

« Válasz #3371 Dátum: 2019. Január 22. 23:19 »
Túl sok időt pazaroltam rád!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3372 Dátum: 2019. Január 23. 00:07 »
Egyszer már leírtam.
  Amikor a tábornok az ellenség tábornokait kérdezi, hogy mit kéne csinálnia, és ha nem sikerül őket okolja a sikertelenségért, hát, az valahogy nonszensz.
 Vagy is ti minket kérdeztek, hogy hogyan kéne az omme szekerét kimozdítani a kátyuból, közben mindent megtesztek, hogy fogjuk be a szánkat, akkor teljesen hülyének néztek.
Egyébként ha te azt mondod sok időt pazaroltál rám, én is azt mondom. Ennek a társaságnak bármilyen tanács idő pazarlás, úgy, hogy én el se követem.

« Válasz #3373 Dátum: 2019. Január 23. 06:26 »
  Kedves Vivaldi

Szerintem ez a fórum nem azért van, h  ellenségek találkozzanak ,és legyőzzék egymást. Érdemi vélemények megbeszélése ez erre nagyon jó hely lenne, csak mint már írtam(tuk) mások is látják ezt a beszélgetést, és úgy nagyon nehéz előre jutni egy témában ha mindig van valaki név nélkül  aki szándékosan szétveri a vélemény nyilvánítást. Már hosszú oldalakon beszélsz a semmiről, ha egy táborba tartozónak érzed magad akkor miért gondolod, h ellenségek lennénk?   

Albert

ui:Jó szándékú okos ötletek egyszer csak célba találnak.

« Válasz #3374 Dátum: 2019. Január 23. 07:31 »
 ;D

És amikor a tábornokok a seregüket elhagyják és átállnak az "ellenséghez" azt hogy hívják?

Minden rendes seregben ezért kapnának egy plusz szellőzőt a fejükre meg kettőt a szívük közepére.

(Itt nálunk visszahívás vagy gerinc esetén lemondás, ha már a másik oldalon kezdik keresni a jövőjüket!)

Bár vannak olyanok, akinek soha semmi baja nem történik, úgy-e?
Te is ismersz ilyet!
Te is megválasztottál ilyet!

Mindig a győztes vagy győztesnek vélt csapatban játszani
bármi áron................ :D
Szimpi tulajdonság nem?

Valószínűleg kívülről is látják, hogy ez egy következmények nélküli társaság, így bármit meg lehet vele tenni..........
Szerintem ez a legfőbb probléma, nekünk is, nektek is!

Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!