Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743595 megtekintés
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3240 Dátum: 2018. December 19. 19:01 »
ata67, örülök
de van egy jó film,  ;D ha még bírjátok a témát.

Trezor a címe.

https://www.youtube.com/watch?v=3qtm7lgAXpc

kötelező esti film,  ;D ne olvassatok utána, csak úgy nézzétek meg. Megrendítő, remek színészekkel.

*

oszkár

• 1226
« Válasz #3241 Dátum: 2018. December 19. 20:17 »
Kev
« Utoljára szerkesztve: 2019. Szeptember 23. 18:29 írta oszkár »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3242 Dátum: 2018. December 19. 21:57 »
Csumikám ezt is beszoptuk, csak közben én már rájöttem.
 Ez volt a duma, hogy nekünk magánbankok adtak hitelt. Hogy ne, hiszen ők is érezték a dolog sántít és magyarázni kell valahogy.
 De, ugye arról nem láttál statisztikát, hogy a lengyeleknek kiktől volt hitele? Mert ugye hogy is van ez a hitel ügy? Ki adhat hitelt? Az Amerikai egyesült államok kormánya? Vagy a Japán kormány? Vagy ki. Elmondom neked barátom, a hitelt mindig mindenkinek magánbankok adják, Még az IMF hiteleket is, csak az IMF-en keresztül. Nincsenek nyugaton állami bankok. Csak magánbankok.
 De, ugye a tudatlan Magyar választóval, és ebben sajnos a nemzeti jobboldal is részt vett, el hitették, hogy azért szenved, hogy majd jobb lesz neki, ha most nem a rendszerváltás után /a 90-es évekről beszélek/ de az unióban egész biztos.
 És ebben kell megkeresni a bűnösöket. Az szdsz a leginkább kommunista ellenesnek mondta magát, de simán össze feküdt a kommunista utód pártal. De ők nem bűnösök, már mint az mszp. Hiszen tudta mindenki kik ők, és aki rászavazott, az úgy szavazott rájuk, hogy tisztában volt kire szavaz.
 Ellenben a nemzeti jobboldali érzelmű választót úgy vágták át Antallék mint szart a palánkon. Nemzetinek hazudta magát, közben sorost és embereit szolgálta ki.
Ezek a dolgok mint minden ilyen 25-30 év múlva kezdenek kiszivárogni.
 Csak meg kell nézni minisztereit államtitkárait, ma hol vannak és mit csinálnak. Még Bokros jobb keze is Antall egykori államtitkára pusztai Erzsébet. Vagy a kárpótlási törvény kiötlője és végrehajtója Raskó györgy. Miért volt itt föld árverés, és nem reprivatizáció?
 Megmondom én, mert valakik földet akartak szerezni, akik a magyar paraszt földjét erdejét akarták. Hogy kik? Hát......
Azért mondom. ha valaki nem tudja hogy a miniszterei és államtitkárai kik, és milyen elveket vallanak, az a miniszterelnök vagy alkalmatlan vagy gazember.
És itt megint jön majd az a vélemény, hogy Antall jóindulatú balek volt. Ám ha  belegondol az ember a történések folyamatába , rájön, Antall nem Jóindulatú balek volt, ha nem gazember.
 Bezony.

« Válasz #3243 Dátum: 2018. December 20. 01:00 »
Volt belőle haszna?

*

robi 75

• 1010
« Válasz #3244 Dátum: 2018. December 20. 09:45 »
Á nem, mert meghalt.  Szerintem a lengyelek közel duplán (arányaiban), voltak eladósodva mint mink, a rendszerváltásig. A politikai elitet azért a nyolcvanas évek sorozatos felkelései sztrájkjai "megtörték" náluk. Gyakorlatilan nem vagy alig volt téeszük, náluk ez nem sikerült anno, nem is volt mit privatizálni a mezőgazdaságban. Nálunk meg adott volt a lopáshoz minden ahogy most is. senkit se nagyon érdekelt ahogy most se. Rendszer váltásra itt adott volt egy csomó lopnivaló, meg adott volt egy nép aki viszonylag biztonságban és relatívan jólétben élt a környékhez képest. Lengyelbe már egy évtizede folyamotos zavargások voltak, jugó szétesőben...csau szarházi romániáját meg se említem. Szóval ezekhez képest tejjel mézzel folyó kánaán volt Magyarország. Senki sem akart vért és káoszt, se lent se fent. Még 92 ben akkor már egy ideje a heji téeszbe dolgoztam, volt a faszomtudja vagy 300 tag. mindenki kezében ott volt a vagyonjegy volt akinek millió(sima melósokról beszélek) nekem is volt 350 000 ft a fater után. A kezünkben volt elvtársak értitek? a kezünkben.  Akkor ennyiért traktort tehenet földet vetőmagot stb ki lehetett volna hozni....csak úgy. De senki nem mert lépni. Mindössze két tag lépett ki. Az akkori elnök könyörgött hogy ne menjen senki maradjon a téesz. Úgy is lett, azok az emberek abba nőttek fel nem kellett sokáig győzködni őket. Mindegy na, a kezünkbe adták ez vitathatatlan. 95 ig aztán szépen akik közel voltak de még a heji körzeti orvos is összevásárolgatták szaré húgyé. Kimérették 95 ben, azóta full gazdagok kb tízen, röviden tömören. Hát itt így értük meg és így éltük át a rendszerváltást. Faszt se érdekelde pest meg
ki volt komcsi ki nem, vagy ki volt ügynök. Nagy téeszünk volt jó földekkel, nem rossz fizetéssel plusz capcara ;D ;Dbizonyos értelemben mindenki bolsevik volt ;D ;D. Utólag meg már bele lehet tojni az egészbe.             

Én a vagyonjegyet nem adtam el, 2002 ben lett kiméretve a föld. de a rohadék akkor már megszűnt tsz hejett rt vezetője, még akkor is át akart volna baszni.
« Utoljára szerkesztve: 2018. December 20. 09:59 írta robi 75 »
Üdv:robi

« Válasz #3245 Dátum: 2018. December 20. 11:23 »
"Mindössze két tag lépett ki."

Velük mi lett?
Működik még a gazdaságuk?

Sajna így volt ahogy leírtad, bár én ezt egy szétprivatizált állami gazdaságon keresztül éltem meg. Apám bele is halt.  :'(
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

oszkár

• 1226
« Válasz #3246 Dátum: 2018. December 20. 11:38 »
Í

« Utoljára szerkesztve: 2019. Szeptember 23. 18:29 írta oszkár »

*

robi 75

• 1010
« Válasz #3247 Dátum: 2018. December 20. 12:37 »
A kettő tag aki kiment nyugdíjasok voltak már. Sima tehenészek voltak, egyik utcabelim. vittek 1 mtz-ét, 3 tehenet, borjút, vetőmagot, 80 mázsa kukoricát, kb 15 ha földet, meg kaszálót, pótkocsit, trágyaszószót. Tehát egy komplett kisgazdaság indult, megvan most is. Egy aktív tag később belebetegedett ebbe hogy mekkora lehetőség úszott el, a háza melett mérethette volna ki a földjét. Felakasztotta magát.
95 ben már többen éltek vele de addigra a jegyek nagy része pár embernél volt. így lett pár többszáz hektáros, meg egy kazal nadrágszíjparcellás. Ez a vonat elment.
« Utoljára szerkesztve: 2018. December 20. 12:41 írta robi 75 »

« Válasz #3248 Dátum: 2018. December 20. 14:58 »
 :)

Csak kettő hitt a szebb jövőben és azt meg is valósította!
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

oszkár

• 1226
« Válasz #3249 Dátum: 2018. December 20. 15:55 »
Csak
« Utoljára szerkesztve: 2019. Szeptember 23. 18:28 írta oszkár »

*

robi 75

• 1010
« Válasz #3250 Dátum: 2018. December 20. 17:32 »
A kárpótlási jegy árak "rugalmasak" voltak...a kocsmában egy láda sörért is szerezni. A körzetis doki aki mindig a postás után járt 2 hétig, ahogy a postás fizette a nyugdíjakat doki meg szorgalmasan ment utána. ugye marinéni pista bácsi vérnyomás apámfasza.... ;D ;D. megszerezte magának szinte ingyen. Így lett a dokiból földbirtokos ;D ;D.

*

nyuszt

• 131
« Válasz #3251 Dátum: 2018. December 22. 15:51 »
Üdvözletem  ! Kicsit aggódva látom , hogy ellaposodott a  Klub , de a Fórum is  gyengélkedik  , alig vannak  írások. Két méhészeti Facebook csoportban is hasonló a helyzet ( amelyeket nézegetni - olvasgatni szoktam ).  Nem tudom mi történhetett ? Most hosszúak az esték - éjszakák , ráérnének irogatni a méhészurak és hölgyek.  Nem hiszem ,hogy senki nem ér rá megosztani tudását , tapasztalatait  esetleg élményeit, sikereit, vagy egyszerűen csak megélt eseményeket  , anekdotákat leközölni, melyeknek van méhészeti vonatkozásuk.Magam jobbára csak olvasni szoktam , írogatni nem túl gyakran , de vannak  "öreg"  rutinos méhészek akik írásait szivesen olvasnám ! Köszönettel : nyuszt

*

ata67

• 525
« Válasz #3252 Dátum: 2018. December 22. 16:43 »
Idézetet írta: Kevanaar link=topic=20.msg43966#msg43966 date=1545242482
de van egy jó film,  ;D ha még bírjátok a témát.

Trezor a címe.

[url
https://www.youtube.com/watch?v=3qtm7lgAXpc[/url]

kötelező esti film,  ;D ne olvassatok utána, csak úgy nézzétek meg. Megrendítő, remek színészekkel.
Kevanaar!
Köszönöm az ajánlást, nagyon szép film volt!
Ha van még javaslatod, szívesen veszem.
Én ezt a filmet ajánlom: Az élet háza
Nem tudom belinkelni, sajnos csak a törölt feltöltéseket találom, aki ügyesebb, talán megtalálja. Egy fickóról szól, aki megtudja, hogy halálos beteg. Az utolsó hónapokban sok mindent helyrehoz abból, amit elrontott. Karácsony táján pont jó ez a film.
Attila

*

ata67

• 525
« Válasz #3254 Dátum: 2018. December 22. 19:48 »
Köszönöm Antal!