Csumikám ezt is beszoptuk, csak közben én már rájöttem.
Ez volt a duma, hogy nekünk magánbankok adtak hitelt. Hogy ne, hiszen ők is érezték a dolog sántít és magyarázni kell valahogy.
De, ugye arról nem láttál statisztikát, hogy a lengyeleknek kiktől volt hitele? Mert ugye hogy is van ez a hitel ügy? Ki adhat hitelt? Az Amerikai egyesült államok kormánya? Vagy a Japán kormány? Vagy ki. Elmondom neked barátom, a hitelt mindig mindenkinek magánbankok adják, Még az IMF hiteleket is, csak az IMF-en keresztül. Nincsenek nyugaton állami bankok. Csak magánbankok.
De, ugye a tudatlan Magyar választóval, és ebben sajnos a nemzeti jobboldal is részt vett, el hitették, hogy azért szenved, hogy majd jobb lesz neki, ha most nem a rendszerváltás után /a 90-es évekről beszélek/ de az unióban egész biztos.
És ebben kell megkeresni a bűnösöket. Az szdsz a leginkább kommunista ellenesnek mondta magát, de simán össze feküdt a kommunista utód pártal. De ők nem bűnösök, már mint az mszp. Hiszen tudta mindenki kik ők, és aki rászavazott, az úgy szavazott rájuk, hogy tisztában volt kire szavaz.
Ellenben a nemzeti jobboldali érzelmű választót úgy vágták át Antallék mint szart a palánkon. Nemzetinek hazudta magát, közben sorost és embereit szolgálta ki.
Ezek a dolgok mint minden ilyen 25-30 év múlva kezdenek kiszivárogni.
Csak meg kell nézni minisztereit államtitkárait, ma hol vannak és mit csinálnak. Még Bokros jobb keze is Antall egykori államtitkára pusztai Erzsébet. Vagy a kárpótlási törvény kiötlője és végrehajtója Raskó györgy. Miért volt itt föld árverés, és nem reprivatizáció?
Megmondom én, mert valakik földet akartak szerezni, akik a magyar paraszt földjét erdejét akarták. Hogy kik? Hát......
Azért mondom. ha valaki nem tudja hogy a miniszterei és államtitkárai kik, és milyen elveket vallanak, az a miniszterelnök vagy alkalmatlan vagy gazember.
És itt megint jön majd az a vélemény, hogy Antall jóindulatú balek volt. Ám ha belegondol az ember a történések folyamatába , rájön, Antall nem Jóindulatú balek volt, ha nem gazember.
Bezony.