Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743511 megtekintés
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3045 Dátum: 2018. Október 10. 15:06 »

Annak örvendek, hogy itt nálunk azért konszolidáltabban, kulturáltabban megy az egymás kioktatása.

Nem értem. Ki oktatott ki kit? Ha az Öregre gondolsz, csak szólj, majd adok neki meglásd. ;)

Mindenkinek lehetnek hiányosságai, elszólásai, szakmai mellényúlásai.

Ki volt az, és mit szólt el? Csak nem akarod azt mondani, hogy az a küzdelem amit folytattál a neok ellen-joggal-éveken át, és rugdostad az előző vezetést a tehetetlensége miatt az felesleges volt, mert a glifozát miatt történt a méhveszteség napraforgón? Én nem tudom, csak kérdezem. Mert akkor tessék tőlük elnézést kérni. Már ha így volt. Teljesen megvagyok,( meg összevissza) zavarva.

Aki vállalja ilyen kijelentéseinek következményeit, véleményem szerint pedig ebben a puskaporos méhészeti közéletben....egyenesen bátor.

Nagyernyei Attila
De melyik kijelentés/eid/re gondolsz? Az akkoriakra, vagy a mostaniakra. Még szerencse, hogy nem hagytátok Csujának, és nem álltatok/tunk mellé, amikor a neok ellen tüntetést szervezett. Jól kiröhögtettük volna magunkat, és most szégyenkezhetnénk. Rohadt glifozát.Fúj! Ki gondolta volna. Menjen az összes glifozát az anyjába, és hagyja békén a méhészeket. Éljen a neo! ;D ;D ;D (Gyengébbeknek írom: irónia.)

*

wr

• 1013
« Válasz #3046 Dátum: 2018. Október 10. 15:46 »
Na hallod! Én nem tudom 100-ból mennyit visz, de valami gond lehet a szeremmel, mert ma kontrolláltam, és ismét nem esett egy sem. Valószínűleg én szúrtam el valamit, mert egy másik méhészetben, ahol állította a haverom, hogy nála egy sincs, ott azért vitte. 9.-4.-7.-2.-1. Jövőre kell beszereznem atkákat, mert ez így nem mehet tovább. Utálok potyára dolgozni ;D
Nincs azzal a szerrel gond, én is azt (is) használom. Biztosan van még ott is, akkor is ha 1 se pottyan. Különben honnan lenne jövőre ismét irtani való? Tudom, a szomszédból. De ott is van ahol nincs szomszéd...

*

wr

• 1013
« Válasz #3047 Dátum: 2018. Október 10. 15:50 »
" Az interneten ma már megszámlálhatatlan butaságot olvashatunk, mert a rendszerek a valótlan állításokat is elmentik, amelyeket a hiszékeny emberek tényként élnek meg."

(Petőfi Sándor)
 ;) ;D
Meg tudatlanságot. A ződbe beleolvastam, azon tanakodnak miért nem visz le a szer 100-ból 100 atkát. Na vajon miért nem... Ehhez se köll diploma, csak egy kis megfigyelés, meg a már sokat emlegetett józan paraszti ész.

Ó te a tudás atyja!
Légy már oly nagylelkű és nemes,homályosíts már fel bennünket,szegény tudatlan embereket,hogy,hogy is van ez az atka ügy?Ha leereszkednél közibénk magasságodból,nagyon megtisztelve éreznénk magunkat.Elnézést,hogy mertem szólni!
Nem leszek. A tudásnak én közel sem vagyok atyja, csak itt ott a megismerője.

« Válasz #3048 Dátum: 2018. Október 10. 18:46 »
A képen egy potyautas látható.
Hogy ugrott, mászott, vagy szökkent csupán, nem érdekes.
Azért én nehezen tudom elhinni, hogy a méh torára simán felmászik, ezen most kár vitatkozni.
Szerintem szenzációs felvétel.
Köszönöm a méhésztársnak, és főként a lányának aki a képet készítette és küldte.
Nagyernyei Attila

*

neo

• 1000
« Válasz #3049 Dátum: 2018. Október 10. 20:17 »
Idézetet írta: wr
Meg tudatlanságot. A ződbe beleolvastam, azon tanakodnak miért nem visz le a szer 100-ból 100 atkát. Na vajon miért nem... Ehhez se köll diploma, csak egy kis megfigyelés, meg a már sokat emlegetett józan paraszti ész.
Idézetet írta: Bagira
Légy már oly nagylelkű és nemes,homályosíts már fel bennünket,szegény tudatlan embereket,hogy,hogy is van ez az atka ügy?
Ez pedig most már erkölcsi kötelesség, különben magadról állítasz ki bizonyítványt!

*

wr

• 1013
« Válasz #3050 Dátum: 2018. Október 11. 07:33 »
Idézetet írta: wr
Idézetet írta: Bagira
Légy már oly nagylelkű és nemes,homályosíts már fel bennünket,szegény tudatlan embereket,hogy,hogy is van ez az atka ügy?
Ez pedig most már erkölcsi kötelesség, különben magadról állítasz ki bizonyítványt!
https://a.te.ervelesi.hibad.hu/hamis-dilemma

https://a.te.ervelesi.hibad.hu/hamis-okozat

« Válasz #3051 Dátum: 2018. Október 11. 09:32 »
Eddig nem érdekelt a kérdés, de utána néztem. A legfontosabb, hogy megalapozott információk legyenek, ne csak megérzések. A mások lehülyézése pedig nem tartozik a fórumon niknév mögé elbúvók erényei közé...

Szóval atka a darázson:

1989-ben jelent meg Gering cikke arról, hogy darázson Aarroa Jacobsoni atkát talált. Ez a mi atkánk - még mielőtt más mondana bárki. A felnőtt darázson de a darázs fiasításban is!!!

referencia:
GERIG, L (1987) Wespen als Varroatragerinnen. Schweizerische Bienen-Zeitung 110: 341-345

Voltak más kutatások is. Ezek szerint 30 féle vad méh fajon találtak atkát.
referencia:
MIKITYUK, V V; Sedin, I F ( 1980) [Spread of Varroa jacobsoni in an area with a high population of wild bees (Apoidea)]. Trudy Vsesoyuznogo lnstitllla Eksperimelllal'noi Veterinarii 52: 101-103

Aki lusta, hogy alapossan utánanézzeen, annak azt ajánlom, hogy ne hülyézzen le másokat, hanem inkább hallgasson.
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

« Válasz #3052 Dátum: 2018. Október 11. 09:57 »
"Aarroa Jacobsoni atkát talált. Ez a mi atkánk - még mielőtt más mondana bárki."

Lehet, hogy én rosszul tudom, de a mi atkánk nem a Varroa destructor???
(Kérdés, nem állítom...)

https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81zsiai_m%C3%A9hatka

« Válasz #3053 Dátum: 2018. Október 11. 10:47 »
A kettő két hasonló, egymástól kissé különböző, faj, sokáig egynek is tekintették ezeket. Szerintem a biológusok még fognak a kérdéshez hozzátenni.

Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

« Válasz #3054 Dátum: 2018. Október 11. 11:58 »
https://www.sciencemediacentre.co.nz/2014/04/22/wasp-attacking-mite-to-be-studied/
Ezt találtam. Van a cikkben kép is. Aki tud angolul az leci tolmácsolja hogy ez mi.

*

huber

• 144
« Válasz #3055 Dátum: 2018. Október 11. 15:25 »

Voltak más kutatások is. Ezek szerint 30 féle vad méh fajon találtak atkát.
referencia:
MIKITYUK, V V; Sedin, I F ( 1980) [Spread of Varroa jacobsoni in an area with a high population of wild bees (Apoidea)]. Trudy Vsesoyuznogo lnstitllla Eksperimelllal'noi Veterinarii 52: 101-103
Hej Jancsika, Jancsika .......
Vagy képtelen vagy megérteni az angol szöveget, vagy minket szeretnél megvezetni.
A kísérlet összegzése:
Abstract : Thirty species of wild bees were captured on plants near hives of honeybees known to be infested with Varroa; none of them were carrying Varroa, and no mites at all were found on 28 of the species. The mite Tortania harstia was found on Halictus quadricinetus and H. scabiosa. The results suggest that it is unlikely that wild bees contribute to the spread of Varroa. J. P. Harding
Magyarul:Összefoglalás: A Varroa által fertőzött méhek vizsgálata mellett harminc  vad-méh fajt  figyeltek meg a mézelő méhcsaládok közelében lévő növényeken; egyikük sem szállított Varroát, és egyáltalán nem találtak atkákat a 28 fajon. A Tortania harstia atka faj megtalálható a Halictus quadricinetus-on és a H. scabiosa-n. Az eredmények arra utalnak, hogy nem valószínű, hogy a vad méhek hozzájárulnak a Varroa terjedéséhez. (J.P. Harding)

Aki lusta, hogy alapossan utánanézzeen, annak azt ajánlom, hogy ne hülyézzen le másokat, hanem inkább hallgasson.
Látod én nem voltam lusta, most már csak azon gondolkozom, hogy lehülyézzelek vagy csaló kóklernek nevezzelek!

*

wr

• 1013
« Válasz #3056 Dátum: 2018. Október 11. 16:59 »
Na kérem. Akkor elkezdem várni azt a napot amikor az atka kiirtja az összes darazsat.  ;D Bár, szerintem nem fogom megérni. Nem voltam túl jó matekból, de ha 89-ben már erről cikkeztek, akkor mostanra emberi beavatkozás nélkül ki kellett volna pusztulnia a darázsnak. Csakhogy inkább egyre több van, gyanítom azért, mert ők nem olvasták el a cikket.  ;D
De még az is lehet hogy azért, mert előrelátó volt a természet. Pontosan tudta, hogy az emberállat darazsat meg vadméhet úgysem fog tartani, mert nincs belőle haszna, ezért nem is adott ezeknek az élőlényeknek "ajándékul" atka nevű kártevőt. A méhből viszont van haszna, és a haszonéhsége odáig fog fajulni, hogy annyi méhet tart amennyit csak bír, felborítva ezzel a természet egyensúlyát. Ezért kellett valami, pl. az atka, ami ezt valamennyire féken tartja.  :P

« Válasz #3057 Dátum: 2018. Október 11. 18:44 »
Attila!
Ez dühítő  >:(
Te ezt hagyod? Ilyen gyalázatos butítások után pedig azokat szólod meg, sőt fenyegeted, akik felvilágosítanak bennünket? Te írtad hány nyelvet beszél a szerző, -már aki a cikkre hivatkozik-, és ismét valótlanságot állít. Igaz ez? Én nem beszélek angolul...
Kiket választottak a méhészek az érdekvédelmi szervezetük vezetőinek? Ez már glifozátos mérgezéses susmustól, és az el nem küldött levéltől is szégyenteljesebb. Ha én ennyit égnék mások miatt is, már elköltöznék ebből az országból.
Ez nem rontja a fórum szintjét?
Tomipapa, ha olvasol még, légyszíves tedd fel a "ződre", hadd tudja meg a nép ott is, kik a vezetői.  :'(
Tényleg ilyenek vagyunk mi méhészek? Mivé lett a 15-20 évvel ezelőtti szakmai alázat? Ezek akarnak vizsgáztatni, és méhegészségügyet átvenni?

« Válasz #3058 Dátum: 2018. Október 11. 20:00 »
Mindenki maga vállalja írásaiért, hozzászólásaiért a felelősséget.
Én annak örvendek, hogy a Fekete-Fehér Méhészklubra korunkat meghazudtoló polihisztorok is írnak!
Ők ugyanis  már a tudósokat is lekerülvén, a nemzetközi szakirodalomra fittyet hányva,  egyenesen géniuszok.
Ezt szeretem az OMME monitoring csapatában is.
10-12 éve bizonyították már a neonikotinoidok kártételét, mi pedig nem tudjuk mi a méhegészségügyben az egyik legnagyobb baj.
Lehet bárkit cikizni, piszkálni, még az is elképzelhető, hogy igazatok van.
Én is számtalanszor piszkáltam Tóth Péter, de bolondnak soha nem neveztem!
Ez a személyeskedő, alpári stílus viszont nemhogy tudósokkal, de a 8 általánossal nem rendelkező alkoholistákkal vetekszik.
Ha nem hagyjátok abba, a Fekete-Fehér Méhészklub működését korlátlan ideig felfüggesztem.
Nagyernyei Attila
Klubvezető

*

izso60

• 573
« Válasz #3059 Dátum: 2018. Október 11. 20:57 »
Üdv. Uraim!
SENKI NEM BIZONYÍTOTT SEMMIT!
MA SINCS PERDÖNTŐ BIZONYÍTÉKA SENKINEK!
EZT A KLUBVEZETŐ IS TUDJA,DE NYOMJA A RIZSÁJÁT!

Szép estét jó elmélkedést!