Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743796 megtekintés
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2880 Dátum: 2018. Július 30. 19:54 »
Kicsit beleolvastam megint a "Zöld Fórumba", de ismét kár volt.
Tomipapa olyan színvonalat diktál, ami nekünk csak jót tesz.
Lehet néhány pohár bor lehörpintése után fogalmazza meg írásait, mert számomra elképzelhetetlen, hogy ennyi marhaságot egy józan ember össze tudjunk turmixolni.
Krónikus információhiányban szenved, ami azért aggasztó mert gyógyíthatatlan.
Engem Bross talpnyalójának titulál, ami különösen érdekes.
Általában a talpnyalók valamilyen ellenszolgáltatást kapnak "nemes" tettükért, vagy valamilyen pozíciót.
Én úgy gondolom teljes mértékben magából indul ki, annyira nyomul.
A neonikotinoidokat évekig a szakállán reklámozza, ma pedig az ellenük vívott küzdelem élharcosa.
Folyamatosan Dr.Darvas Bélázik, akinek a tempója egyenletes, semmit sem változott!
Ugyan azt mondja mint 5 vagy 10 éve!!!!!
És az általa sztárolt méhészek megmentője Tóth Péter miket is mondott még nem túl régen?
Mondom én, hogy piás a fickó.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2881 Dátum: 2018. Július 30. 23:02 »
Szerintem meg, ha annak idején az alapítók tudták volna, hogy 2018-ra mi lesz az Omme-ból, inkább ittak volna egy kávét és elmennek haza.
 Azt mondták volna egy másnak, hogy hülye ötlet.

« Válasz #2882 Dátum: 2018. Július 31. 15:36 »
Erdélyi beszámolómhoz még egy kis adalék.
A mézárakról amit írtam nincs mit hozzátenni.
Nekünk magyar méhészeknek kiüvegezve megfelel 1.700-2.000 Ft egy kiló akácmézért, akkor ne panaszkodjunk.
Romániában 3.000 Ft alatt lassan nem lehet akácmézet vásárolni, sem piacon, sem boltban.
Aztán a politikus urak is összehúzhatják magukat!
A kinti utak sokat javultak, örülhetnénk ha nálunk menne végbe ez a változás.
Rögtön tudtam, hogy hazaérkeztem, mert annyira hepe-hupás rázós volt, hogy az kriminális.
De legalább figyelni kell, nincs bambulás.
Nagyernyei Attila

*

Kitin

• 934
« Válasz #2883 Dátum: 2018. Július 31. 16:26 »
Itthon már javítják az utakat  ;D

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2884 Dátum: 2018. Július 31. 18:58 »
Alakítsunk pártot.

« Válasz #2885 Dátum: 2018. Július 31. 23:17 »
 Már itt tartunk? :o mióta nem voltam idáig süllyedt a fórum? ::) már pártá akar alakulni? Megint lemaradtam. :-[ Van 1-2 hozzászóló akinek megvan a tehetsége a politikai  sz.r keveréshez. Ezt a pártoskodást nem lehetne  máshol propagálni? Vivaldi csinálj magadnak külön lapot- ígérem nem fogok oda tolakodni-  apropó alap szabály van már? Te biztos tökéleteset csinálnál. :-*

Albert

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2886 Dátum: 2018. Augusztus 01. 08:49 »
"Te, figyelj má, te Albert."
 Te Csujával jártál egy osztályba?
Elmaradt, vagy csak ti lógtátok el az irodalom órát, ahol az iróniát tanították?
Kb akkora humor érzéked van neked is, mint egy éhes krokodilnak.

« Válasz #2887 Dátum: 2018. Augusztus 04. 07:38 »
Demeternek (Tomipapának vagy más néven Ariasztaiosznak) ennyire telik:
...
Utaltam már rá, hogy kicsit kevesebbet piázzon, akkor talán értelmesebb gondolatokat tud összekuszálni.
...

Geddekas szokott ilyesmivel előjönni, amikor elfogytak az érvei. :) Gyerekes, vagy inkább ovis.

Bármennyire nem tetszik valakinek a Demeter stílusa, attól még tényeket közöl, és jelenleg neki járna egy-két "elnézést Demi!", különösen a lehazudtolása okán.  :-[
Azután pedig kellene valamit szólni a valóságról. Hiába játszadozik laza gondolatokkal valaki, hogy mennyire nem érdekli valakinek az írása, amikor már betegesen irtózik annak minden megszólásától, mert folyton megfogja valamivel. Jó memória kell hozzá. Az meg nem igazán jellemző az alkeszokra.
Véded a bűnt Attila, mert belefulladtál. Ez van.

« Válasz #2888 Dátum: 2018. Augusztus 04. 08:15 »
Semmibe sem fulladt bele Attila,főleg nem a bűnbe.
A bűnöket azok követik el akik még mindig összekeverik
az okot az okozattal.
Egyesek szerint még mindig a méhész és a méhei betegségei tehetnek a nagyarányú méh veszteszteségekről!
Normális?
Kérdezné Laár András Besenyő Pisssstabácsiként.
Olyan osztja az észt az internetes fórumokon,aki alig találkozik méhekkel.
Még ma sem,látja,látják-mert,vak vakok-hogy a méhbetegségek oka a jól kezelt méhészetekben is a jelenlegi ENGEDÉLYEZETT növényvédelmi
technológiák aminek az okozati következménye a méhek korai halála.
Ez által sokkal gyengébbek a méhcsaládjaink,sokkal kevesebbet lehet termelni Velük.
Ez a bűn!!!
Védeni a növényvédelmi lobbit a nyilvánvaló mérgezések ellenére.
A bűnösek osztják még mindig az észt.

Csányi Antal

« Utoljára szerkesztve: 2018. Augusztus 13. 11:15 írta Csányi Antal »

*

neo

• 1000
« Válasz #2889 Dátum: 2018. Augusztus 04. 10:15 »
Olyan osztja az észt az internetes fórumokon,aki alig találkozik méhekkel.
Még ma sem,látja,látják-mert,vak vakok-hogy a méhbetegségek oka a jól kezelt méhészetekben is a jelenlegi ENGEDÉLYEZETT növényvédelmi
technológiák amne a következménye a méhek korai halála.
Ez által sokkal gyengébbek a méhcsaládjaink,sokkal kevesebbet lehet termelni Velük.
Ez a bűn!!!
Anti!
Te most ugye a Bross Péterről beszélsz? Hiszen Tomipapa pont ennek az ellenkezője miatt vonja kérdőre az OMME elnökét. Tudtommal Bross Péter mondta azt, hogy a kukorica virágporában annyi NNI van, hogy ahhoz, hogy elpusztuljanak tőle a méhek, annyit kellene megenniük belőle, hogy a májusi vésztől pusztulnának el, nem az NNI-től.
Az OMME-tól azt várná az ember, hogy kiáll a méhészek érdekében, és azt mondja, ha a NÉBIH álszent módon kiadja a szükséghelyzeti engedélyeket, akkor hozasson olyan törvényt, hogy mindenki a maga kockázatára méhészkedik, a növényvédelmi szakma pedig akkor és úgy irtja a méheinket, ahogyan neki a legjobb. Azaz van-e jogunk méheket tartani vagy sem? Ha van, akkor ki téríti meg a kárunkat? Ha be lehet bizonyítani általánosságban az NNI károkozását, akkor az OMME mit kíván tenni? Perelni? Minden méhész nevében? VAgy mindenkinek a saját mga útját kell járnia? Úgy, hogy a NÉBIH kijelentette, hogy nincs elegendő kapacitása a vizsgálatokra? Jó lenne ezekre választ kapni!
Idézetet írta: Nagyernyei Attila
Utaltam már rá, hogy kicsit kevesebbet piázzon, akkor talán értelmesebb gondolatokat tud összekuszálni.
Attila! Ezzel vigyázz! Nálunk egyszer egy illetőre azt mondták, hogy többet ér egymaga tök részegen, mint a többi együttvéve szín józanon.

« Válasz #2890 Dátum: 2018. Augusztus 13. 08:38 »
Tisztelt Dömötör, ja bocs Demeter....Tomipapa.
Amennyiben nem hagyod abba a személyeskedést, repülsz a Zöldre, ott simán nyomhatod ezt
stílust, de a Fekete-Fehér Méhészklubon itt és most ennek vége!
Sajnálom ha diszlexia zavarokkal küzdesz, nehéz belőle kikászálódni, pláne ennyi idősen.
Rosszindulatúságod, alpári gondolkodásod mintapéldája amivel kezded böffenésedet:
"Mióta Nagyernyei Attila anno hosszú-hosszú éjszakákat átbeszélgetett "Etiennel", megkérdőjelezhetetlen szaktekintélynek számít a neonikotonoid-szakmában. Te nem tudod véletlenül, hogy milyen nyelven beszélgettek?"
Na mármost ha figyelmes lettél volna leírtam, hogy angol nyelven ment a 8 ország közötti eszmecsere, és képzeld volta aki fordítson.
A mintavételbe meg ne kotyogj bele, most már tudom ki a szellemi atyja ennek a marhaságnak amit művelnek.
Mivel te sem vettél részt ezen a konferencián jobb ha mélyen hallgatsz, mert tudásod igen csak megporosodott.
Én nem tartom magam neonikotinoid szakértőnek, de vettem és veszem a fáradtságot, hogy meghallgassam azokat a nemzetközi szaktekintélyeket akik ezen a kínlódáson már túl vannak.
Te is csak kínlódsz, gondolom a fóliasátraidat nem nyitod ki és az áporodott levegő teszi.
Az utolsó sor nem az én stílusom, de vannak olyan emberek akiknek az agyát nem lehet másként elérni.
Amennyiben nem hagyod abba ezt a bu..kó stílust, örökre töröllek!
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila
Klubvezető

Attila már megint nem tudod mit beszélsz. Miért nem olvastatod el valakivel a környezetedben az írásodat, mielőtt elküldöd? Nagyobbrészt értelmes emberek olvassák, és nekik visszataszító amiket naponta olvashatni tőled, és most nem a sunnyogásra, vagy a mellébeszélésre gondolok.
Egyszer már wr-nek címeztél valami hasonlót, amikor ki tudja hányadik alkalommal pusztán szakmai kérdésekben megcáfolt, olyannyira, hogy már rajtad kívül mindenki nevetség tárgyának nézett, amire az volt a reakciód, amennyiben nem hagyja abba azt az "alpári-" stílust, akkor repül. Most nincs időm visszakeresgélni, valaki megtehetné helyettem, mert most ismét ugyanebben a cipőben jársz. Aztán wr kérdezgette mi a gondod, és mi volt az ami nem tűri a klaviatúrát, de választ azóta sem kapott.
Csujával is megcsináltad ugyanezt számtalanszor. Nem mondom, hogy nem szolgált rá időnként,  ;D de a vita lezárása érvek hiányában, -vagy helyesebb- amikor totál igaza volt, és megfogott, vagy éppen már szintén nevetségessé váltak a magyarázgatások, akkor "repülni fogsz". Ez nem megoldás, visszajönnek, szerencsénkre.
Ugyan már! Ezt nevezed Te feketén fehéren-nek?
Ha kicsit lennél kedves, és átolvasnád amit a dühös hév váltott ki belőled, (fent idézve, majd némelyik lent is) akkor talán elismerhetnéd, hogy éppen Te személyeskedsz ebben a hozzászólásban.
Ha Demetert ledömötörözöd, abban nincs semmi személyeskedés, ha egy mosolygós emóval- mint azt én tettem régebben- megtiszteled.
Nem stílust nyom a "zöldön", hanem felnyitja a méhészek szemét, és Ő nem kap ezért semmi, veled ellentétben, pedig régebben ezt is sokat olvashattuk egyesektől. Kérlek a témával kapcsolatban vágj vissza, ne azzal, hogy majd meglátod ismét kiváglak, mint  a cicát kakilni. Meg aztán azzal a végleges tiltással amikor még az ip címét is törölted  :o ::) ;D sem értél el semmit. Szerencsére ebben hasonlít a "Gebére" Demeter (Tomipapa után, bocs Geddekas!)Ők ennek -és hasonló marakodásaik- ellenére beszélő viszonyban vannak, időnként beszólnak egymásnak, és mégis a saját hasznuk helyett a méhészek problémájával foglalkoznak, sőt még egyszer kávéztak is együtt... és azóta is élnek.
Ami felháborító írásodban:

"Tisztelt Dömötör, ja bocs Demeter....Tomipapa.

Amennyiben nem hagyod abba a személyeskedést, repülsz a Zöldre, ott simán nyomhatod ezt
stílust,

Sajnálom ha diszlexia zavarokkal küzdesz, nehéz belőle kikászálódni, pláne ennyi idősen.

Mivel te sem vettél részt ezen a konferencián jobb ha mélyen hallgatsz, mert tudásod igen csak megporosodott.

Te is csak kínlódsz, gondolom a fóliasátraidat nem nyitod ki és az áporodott levegő teszi.

Az utolsó sor nem az én stílusom, de vannak olyan emberek akiknek az agyát nem lehet másként elérni."

Akkor az az utolsó sor kinek a stílusa? A főnöké? Nem hinném. Az ilyen személyeskedések miatt igazán pihenőre küldhetnéd magadat. Ha nem, akkor szólok Bicskának. :D

« Válasz #2891 Dátum: 2018. Augusztus 13. 23:16 »
Igen, Geddekas nyári szabin van.
Ismét nem tudja bizonyítani a magyarországi mézhamisításokat, gyantaszűréseket, rizsszirupozást.
Az elnökségi ülésen is téma volt Geddekas rémhírterjesztése, emiatt adok neki egy kis gondolkodási időt.
Vagy letesz az asztalra konkrét bizonyítékokat, és akkor fejet hatok előtte.
Bajkeverőkre, balhésokra nincs szükség.
Ez a gond vele, hogy semmi konkrétumot nem mond, ezzel amolyan "bulváossá" zülleszti a Méhészklubot.
...

Idézet
Nagyernyei Attila elmondta, 60–80 ezer tonna hamis méz van forgalomban az unióban. Ennek egy része eredethamisítás, például a jó minőségű magyar akácmézet hozzákeverik a silány minőségű távol-keletihez. Így fordulhat elő, hogy eukaliptusz-virágport találtak magyar akácmézben. A hamisítás másik formája, amikor az áruházláncok polcain uniós és unión kívüli országok mézeit keverik össze, és azt árulják.

::) ;)

« Válasz #2892 Dátum: 2018. Augusztus 14. 07:05 »
Bikermonkey azt gondolja, na most megfogott.
Sajnos nem elég figyelmesen olvasta el a cikket, és rögtön ugrott.
Azt mindenki tudja, hogy az UNIO egyes országaiban(pl.Spanyol) folyik az eredethamisítás, pancsolás a mézünkkel.
Évekkel ezelőtt több cikk is megjelent a témában, én erre hivatkoztam.
Geddekas a hazai dolgokat írja le, szinte tényszerűen, amire a mai napig nem tárt elénk semmiféle bizonyítékot.
Kivancsi111 egyetlen mondatára reagálok, ez el is dönti írása minőségét:
"Nem stílust nyom a "zöldön", hanem felnyitja a méhészek szemét, és Ő nem kap ezért semmi, veled ellentétben, pedig régebben ezt is sokat olvashattuk egyesektől."
Szeretném megkérdezni tőled mire gondolsz?
Kitől mit kapok én?
Nagyernyei Attila

« Válasz #2893 Dátum: 2018. Augusztus 14. 07:57 »

"Szeretném megkérdezni tőled mire gondolsz?"

Mire gondolok? Én folyamatosan a nőkre gondolok, de ez most miért fontos? Nem értem. ;D

Hagyd ezt  a spanyolos dumát! Lejárt. Nem onnét, vagy oda áramlik a rizsszirup. Ukrajnának emelkedett meg eszméletlen módon a beszállítása, miközben a saját szemünkkel láttuk, menyire keveset termelnek az ottani méhészek. Na erre jön az a válasz, hogy mi nem láttuk ám a déli országrészben a legelőt. Az így van. Még olyan sincs amit láttunk. Ott mesélték az ukrán méhészek. Volt statisztika, amin egyértelműen látható az Ukrajnába beérkező kínai 'méz" néhány hónapos késéssel szinte ugyanazon mennyiségben jön az unióba. Éppen Csujának linkelgették, de akkor még "Csintós" volt, és nem látott. Vagy nem akart látni.

Kitől mit kapok én?

Ezt én, és még sokan mások kérdezzük. Kérdésre nem ugyanazzal a kérdéssel válaszolunk, mert nincs értelme. Mi motivál arra, hogy ennyire vakon félrevezesd a méhészeket? Hidd el ki fog derülni! Nagy szégyen lesz.

« Válasz #2894 Dátum: 2018. Augusztus 14. 09:41 »
Te ha igazat írsz az nagyszerű hír. Most már csak azt kell bemutatnunk, hogy a termelői méz mennyivel jobb, mint az import valami. A magyar termelői méz pozítív tulajdonságait kiemelni.

NEM AZ ÁLLANDÓ FÉLELEMKELTÉS A JÓ STRATÉGIA!!! Ausztriában csak a saját méz jó tlajdonságaival foglalkoznak. Németországban is. Csak nálunk vannak nyomoroncok, akik állandóan az egész méhésztársadalom ellen dolgoznak.

Egyébként mikori infó? Benne vagy a láncban hogy ilyen pontosan tudod? Te is kapsz belőle?   Légyszíves adj valami hiteles forrást (nem olyat, hogy a szomszédasszony produkció azt mondta a hírek után, hogy az ukrán méhészek saját maguk méz és cukor helyett is rizsszirupot esznek, hogy több legyen az eladható mézük... amit aztán megírt a BORS..., amit a sárgaházban felolvasott a csilláron ülve a professzor).

Ha meg nincs, akkor Ne rombolj, hanem építs!!!
« Utoljára szerkesztve: 2018. Augusztus 14. 09:46 írta KörmendyRácz »
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!