Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743716 megtekintés
*

wr

• 1013
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2850 Dátum: 2018. Július 21. 13:17 »
Miért 5 éven belül? Ebben a pillanatban is megszűnhetne. Nagyon csúfosan leszerepelt, ráadásul duplán. Ezt a bajt meg is lehetett volna előzni.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2851 Dátum: 2018. Július 21. 21:07 »
QUQURIQ.!!!

Wr!

Q...-ra könnyű észt osztani, Te mit  tedtél az OMME  -erőbbre jutásáért?
Neked a megszűnése tetszene,  de  nem vagy hajlandó a kőzhért teeni semmit!
Okoskodhatsz, de az OMMÉröl  semmi rálártásod, de csak úgy szüntessük meg!

Kiskakas

Ui. Kőnyű  valamit töretennii!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2852 Dátum: 2018. Július 21. 21:55 »
Ti viszont tettetek valamit. Te is, Csuja is, Nagyernyei is, és a barataitok is. Igaz abban nincs semmi köszönet. Meg is van az eredménye. 0. Inkább ne tettek volna semmit, előbbre lennénk.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2853 Dátum: 2018. Július 21. 22:01 »
QUQURIQ!

Most oda nem osztottam lapot!
Vivaldi!
Te mit tettél, hogy az OMME egy  centivel is előbbre jusson?
Hajrá,6úsztál rá!

Kiskakas

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2854 Dátum: 2018. Július 21. 22:14 »
Aki semmit nem csinált, az legalább nem csinált kárt sem az omme-nak, ellentétben veletek.
 Ti viszont, te és Csuja, és Nagyernyei, és még egy páran, hosszú távon kivégeztétek az Omme-t, mert a vége úgy is a megszűnés lesz. Soha nem vakarjátok le magatokról.

« Válasz #2855 Dátum: 2018. Július 21. 22:32 »
QUQURIQ.!!!

Wr!

Kiskakas

QUQURIQ!

...
Uraim!
Könyörgök!
A szakmánkról is beszéljenek csak egy kicsit, elvégre a méheink tartanak össze bennünket.....
Vagy nem így gondolják?
Ki kellene dolgozni egy mérgezési kezelési stratégiát az OMME-nak!
Mit tegyen a méhész, ha tömegesen pusztulnak a méhei....
Kihez vagy kikhez kell fordulnia?....
OMME válságstáb felállítása szakemberekből!
Mondom!
Szakemberekből!...
...
A piros tarajos Kiskakas!

Ugye ugye! Mészáros alatt fontos volt, aztán a feledésbe merült a "válságstáb". Látod Kiskakas az írás megmarad (csak rohadt sokáig tart megkeresni  ;D ), de aztán már nem volt fontos. Te meg még megkérdezed wr-t? Te mit tettél? Irkáltál. Minek?

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2856 Dátum: 2018. Július 21. 22:40 »
K.O. ;D

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2857 Dátum: 2018. Július 21. 22:55 »
QUQURIQ !!!

Azért ha jól emlékeztek, én legalább megpróbáltam Csévharasztra összehozni egy válság stáb megbeszélést. Egy páran visszautasították a személyes felkérést. Aztán a  javasalatota az az ÖMKI keretein belül történtek megbeszélések. Ha Ti legalább ennyit tettetek volna, lehet, hogy nem itt állnánk!

Kiskakas

« Válasz #2858 Dátum: 2018. Július 21. 23:30 »
Nincs a Te próbálkozásoddal semmi baj -a mérgek elleni munka nem egyszerű-, és eset sem volt. Kik vagyunk mi, akik a tagok, egyszerű méhészek, és most másképpen van nekünk kuss. De akiben bíztál, ő próbálkozott? Erről kukorékolj most!!!
Amikor be voltak tiltva a neok, semmi gond napraforgón, akkor ment a kakaskodás. Jelenleg tele vagyunk "alapanyaggal", és nem tudni a mérgezés okát.  ::) Abszurdisztán.

« Válasz #2859 Dátum: 2018. Július 22. 05:07 »
Aki korpa közé keveredik azt megeszik a disznók. Néhány főt itt megettek.

*

wr

• 1013
« Válasz #2860 Dátum: 2018. Július 22. 07:32 »
QUQURIQ.!!!

Wr!

Kiskakas

Ha hiszed ha nem, pontosan ugyanannyit tettem az omméért mint amennyit az omme tett értem! Azaz semmit. Nincs szükség rá, és ez nem első ízben bizonyosodott már be. A közért (h nélkül) meg annyit tettem, hogy leírtam, tüntetni kellene, mert más megoldás nincs. Lehet hogy az sem megoldás, de még mindig jobb, mint üldögélni, és várni hogy a Nébih majd megbünteti saját magát  :D a kialakult helyzet miatt. Nem fogja. És más felelőse sem lesz a dolognak.
Betiltották a neót, nem baj, lesz majd más amitől ugyanígy fognak hullani a méhek.
Egyetlen dolgot tehettem, óvtam a méheimet (hogy hogyan azt ne kérdezd mert nem írom le). Ennek legalább lett annyi következménye, hogy pergettem 18 kilós szotyi átlagot, és csak 3 olyan családot találtam ami teljesen le van gatyásodva, ezeknél csak 5-6 keret népesség maradt a 2,5 fióknyiból. De ezeket is be fogom telelni, mert hozzájuk lesz adva egy egy kölyökcsalád népessége. Azok csak kevéssé tudtak sérülni, mert csak annyi kijáró méhük volt ami vizet és virágport gyűjtött.

Ezúton üzenem az összes felelősnek, csak küzdjetek, irtsátok a méheimet továbbra is, én is küzdök tovább, úgy ahogy eddig!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2861 Dátum: 2018. Július 22. 09:26 »
Tévedni emberi dolog. Mindenki tévedhet, dolgokkal személyekkel kapcsolatban.
 Bár azt nem tudom mi a fenét lehetett tévedni BP-vel kapcsolatban, akit mi öregek mindnyájan ismertünk, onnatól kezdve, hogy haza jött amerikából, és téglát, meg beton törmeléket tett a kaptárjai tetejére,/ Ő saját maga mesélte, kell tanú?/ hogy azokat ne fújja el a szél. Jó persze, mindenki tudja, beszélni jól tud. Azonkívül?
 De, hogy a nyilvánvaló tények ellenére, még be sem ismerem, hogy tévedtem, /kivétel Csuja, de az beszél akinek a háza ég/ sőt, körömszakadtáig védem, ezzel lejáratom magamat. Egyszerű lenne a díszkakastól is azt hallani, hogy: "tévedtem, oszt kész." És mi tudomásul vesszük. Ennyi.

« Válasz #2862 Dátum: 2018. Július 22. 10:54 »

Javaslom, hogy nyíljon egy "új  fórum",mert ez a jelenlegi- többször   színvonaltalan- írogatás értelmetlen.

Természetesnek ,és jónak tartom az eszmecserét,ha az a méhészek,méhészetek érdekeit szolgálja.

üdv.                      E. János

« Válasz #2863 Dátum: 2018. Július 22. 12:41 »
Kedves János!

Ezt az előbbi kijelentésedet szívesen venném, ha részletesebben kifejtenéd.

Tagadhatatlan, hogy írásaid színvonalához felnőni a hozzánk hasonló alulképzett fórumozóknak meglehetősen nehéz, de be kell valljam, soha nem azért olvastam, írtam ezen a fórumon, mert az emberiség sorsfordító kérdéseinek megoldása mellett a kommunikációs színvonal általad képviselt Csimborasszójának távlatait szerettem volna célként kitűzni (és illusztrálni) a magam és a fórumközönség számára.

Sajnos, a Te színvonaladhoz, világosan és közérthetően megfogalmazott gondolataidhoz felnőni nem könnyű, ám bennem, szkeptikusban felvetődik a kérdés: ha mi nem jutunk, juthatunk hozzá ahhoz a pszichedelikus sámán-koktélhoz, amit Te a hozzászólásaid írása előtt veszel magadhoz, miként lehetünk képesek oly mértékben emelni "írogatásaink" szakmai, közéleti és szellemi színvonalán, mely a Te kényes, kritikus és tagadhatatlanul a színvonal emelését célzó írásaidhoz hasonló szellemi alkotások létrehozását tennék számunkra is lehetségessé.

Mindenesetre szívesen venném, ha az "új fórum" tematikáját, szakma-politikai irányultságát és az "írogatások" közötti szelekció elvi és gyakorlati szempontjait vázolnád, szívem szerint az elsők között csatlakoznék Hozzád, ha innen kiválva egy új közéleti platformot kívánnál létrehozni.

Tökéletesen értem a szándékod, a Klubvezető "ars poetica"-ja tükrében néhányunknak itt tényleg nem sok írogatni valója, keresnivalója akadhat:

"Nagyernyei Attila
Re:A méhegészségügy helyzete
« Válasz #662 Dátum: 2018. Július 07. 07:47 »
.......
A Fekete-Fehér Méhészklubra csak normális méhésztársak írogathatnak.
Nagyernyei Attila"

Valóban, ideje belátnunk a "másságunkat". Most már csak az a kérdés, kit is szeretnénk magunkkal vinni. E klubvezetői szándéknyilatkozat fényében javasolnám, mindenki tartson önvizsgálatot, s akik itt a klubvezetői értékrend és mentális állapot-elvárás függvényében nem írogathatnak, vonják le a konzekvenciát, s ne írjanak ide, ha képtelenek "normális méhésztársként írogatni" ide. Tökéletesen egyet tudok érteni azzal a kitételeddel, hogy minden olyan eszmecsere természetesnek és jónak tekintendő, mely a méhészek, méhészetek érdekeit szolgálja -- kiváltképp, ha még érthető is...

« Válasz #2864 Dátum: 2018. Július 22. 13:15 »
Kedves Demeter,
volt valami szándékod ezzel a kimódoltnak (és kissé tán gúnyosnak) szánt hozzászólással, vagy csak volt egy szabad félórád gyakorolni a semmitmondást?
A méhek nem hazudnak.
Sem arról, hogy mivé kellene változtatnunk a környezetünket, sem arról, hogy végül mivé sikerül.