Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743700 megtekintés
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2400 Dátum: 2017. November 14. 13:20 »
Vivaldi!

A kalocsai egyesület 2016 áprilisában volt Gödöllőn  a KÁTKI -ban .
Én megnéztem a méhes maradványát: talán volt ott kb.10 kaptár, amiben elvileg még voltak méhek, csak nyilván nem volt kedvük kidugni a csápjaikat, mert nem láttam egy "lelket"sem.
A kaptárba belenézni nem volt szabad, azt mondta helyi "ember", nem szabad megmutatniuk!
Hogy miért azt nem árulta el.
Ennyi: azt gondolsz amit akarsz

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2401 Dátum: 2017. November 15. 17:24 »
Várjatok már. nem 2016-tól vannak hatalmon Bross, Körmendi úr, a kontroll csoport,  Nagyernyei Attila és társaik?
 Én azt mondom, hogy ha elnökváltáskor megvoltak a méhek akkor azok elpusztulása mindenképpen az új vezetőség sara. Ha , ugyan is meg van a család. Akkor meg lehet menteni. Mégegyszer mondom. A tavasszal  a nem oda figyelés miatti két maréknyira zsugorodott családot is megmentem. Ha meg voltak a méhek, omme választáskor, akkor megvoltak és a többi csak duma. Hozzátenném, lehet hogy beveszi valaki, hogy Mészáros a hibás, aki most jött a nemzetközi űrállomásról. No, de ne kenjük már a sz@rt másra, hanem ha mi léptünk bele, legalább hallgassunk.

« Válasz #2402 Dátum: 2017. November 15. 19:19 »
Mondom én, hogy Vivaldit valami trauma érte.
Én mikor voltam hatalmon az OMME-ban?
Soha, és nem is kívánok semmilyen vezető pozíciót betölteni.
A dátumokkal komoly problémáid vannak.
Olvasd vissza az akkori történéseket és fuss neki újra.
Pótvizsgára küldelek.
Ez így nem fog menni, egyes, ülj le.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2403 Dátum: 2017. November 16. 17:06 »
Érdekes. Kizárólag csak annak tetszik akik hatalmon vannak. Kivéve csuját aki meg mint tudjuk el lett távolítva a hatalomból.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2404 Dátum: 2017. November 16. 19:33 »
Jó lenne, ha vasárnapig tennétek fel magatokról képet, hogy megismerjelek benneteket Gödöllőn.
 Csuja ne. Őt már ismerem, mert ő ki lett rúgva a hatalomból, és amúgy se vagyok kiváncsi rá.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2405 Dátum: 2017. November 16. 22:53 »
Idézet
Érdekes. Kizárólag csak annak tetszik akik hatalmon vannak.
Kik vannak szerinted hatalomban?
És milyen hatalomra gondolsz?
Formális? Informális? Választott tisztségviselő? Hivatalnok? Gazdasági hatalommal rendelkező?
Idézet
Kivéve Csuját aki meg mint tudjuk el lett távolítva a hatalomból.
Miféle hatalomba volt Csuja?
Idézet
Jó lenne, ha vasárnapig tennétek fel magatokról képet, hogy megismerjelek benneteket Gödöllőn.
Kikre gondolsz? Legalább nevezd meg, hogy kiktől kérsz képet?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2406 Dátum: 2017. November 17. 08:05 »
Vivaldi

Ha jól emlékszem 2016 április 23.án volt a KGY ahol  - ahogy Te mondod - "hatalom" váltás történt.
Ekkor 23. -án éjfélkor még nem állt fel az elnökség.

Leírnád , hogy Te a saját családjaid mellett az akácra való felkészítés dandárjában hogy a bánatos p...ba tudtál volna egy teljesen leamortizált méhest a ""saját állományából""  talpra állítani???

Legyünk magunkkal őszinték: szerintem aki a  méhészettel komolyabban foglalkozik, az annyi méhcsaláddal méhészkedik amennyit a saját erejéből kezelni tud  még a munkacsúcsokban is.

Persze mindig vannak kivételek, akik bérmunkásokat alkalmaznak, ezektől most tekintsünk el, mert nem ez az általános.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2407 Dátum: 2017. November 17. 16:28 »
A tavasszal mondtam pár fiatal kollégának, hogy fejezzék be a családok egyesítését, és az anyák agyonnyomását, mert meg lehet őket menteni.
 Az aranydiplomás méhészkollégával pedig azt beszéltük meg , hogy vajon vissza jön e a megmentett családoknál a nosema.
 No most, ha mondjuk 2016 áprilásban amikor megkezdődött az országlásotok, már nozémásak lettek volna, és senki sem csinál velük semmit, akkor azok vagy még nyáron, de legkésőbb 2017 tavaszára mind elpusztul.
 És ha most még ősszel volt bennük valamennyi méh, az már bizony a ti hibátok bárhogy is mosakodtok.
 Azt még inkább elfogadtam volna, hogy  2016 őszén írja azt Attila amit most leírt, hogy az a Mészáros Cserényi hibája. De ezt faszám, ezt már nem lehet rájuk kenni, ha közben eltelt egy év. Mert ha akkor rosszak a méhek akkor még abban az évben elpusztultak volna.
 No, most ugye, hogy én hogyan mentem meg őket, azt elmondom, megfelelő embereknek megfelelő fórumon. De ez a fekete fehér méhészklub, nem is megfelelő, hely, és nem is megfelelőek az emberek erre.

« Válasz #2408 Dátum: 2017. November 17. 19:27 »
Vivaldi ezt írod:

"No most, ha mondjuk 2016 áprilásban amikor megkezdődött az országlásotok, már nozémásak lettek volna, és senki sem csinál velük semmit, akkor azok vagy még nyáron, de legkésőbb 2017 tavaszára mind elpusztul."

Értsd már meg, hogy 2016 tavaszára már nem igazán volt mit csinálni mert az állománynak csak a töredéke volt életben, a maradvány meg ténylegesen csak kísérletezésre volt alkalmas-vagy megmarad, vagy nem-.
Ezért szerintem ezt felesleges Brossal összekötnöd.

Üdv. jani bátya

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2409 Dátum: 2017. November 17. 19:29 »
Jó, hát akkor egyezünk meg abban, hogy a kisérlet sikerült a beteg elpusztult.

« Válasz #2410 Dátum: 2017. November 17. 19:43 »

No, most ugye, hogy én hogyan mentem meg őket, azt elmondom, megfelelő embereknek megfelelő fórumon.
 De ez a fekete fehér méhészklub, nem is megfelelő, hely, és nem is megfelelőek az emberek erre.
Akkor mi fenének osztod itt az észt?
Jó szórakozást a családroncsokhoz.

Egy nem megfelelő ember.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2411 Dátum: 2017. November 18. 12:35 »
Kedves Csányi úr, méhésztárs.
Meg fogom kérdezni az ellenérdekelt felet is ez ügyben, mert igen homályos helyzet van nálatok. és azért valami csak nem egyezik a dologban.
 Más részt én, egyáltalán nem akarok senkire semmit ráerőszakolni jó pénzért. Vagy is nekem aztán teljesen tökéletesen mindegy, hogy elhiszitek e, hogy én megszoktam menteni ezeket a méheket. Én nem leszek sem szegényebb sem gazdagabb.
De, viszont kedves Csányi úr, neked is mondom mint hatalmon levőnek, ha annyira hülyék vagytok, hogy hagytok elpusztulni családokat csak azért mert Mészáros vette őket, akkor ez bizonyítvány rád nézve is. Meg főleg erre a nómenklatúrárra nézve. Ti ilyenek vagytok, ez jellemző rátok.
 Aki itt olvas minket az mind tudja, a beteg összeroppant családokból, legyen az atkás legyen az nozémás, a következő év tavaszára semmi nem marad. Most már eltelt két nyár, és most ősszel jöttetek rá, hogy ezek a méhek betegek voltak tavaly áprilisban, ha jól számolom a hatalom átvétel után 19 hónapra.
 Tudod, lehet, hogy vannak itt akik ezt beveszik, de ezzel ne lépjetek ki valami szélesebb fórumra, mert egy valamit magára adó méhész kiröhög benneteket.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2412 Dátum: 2017. November 18. 12:52 »
Mintha a múltból felrémlene, hogy valamilyen Csányiak el lettek zavarva Lászlóvölgy pusztából. Nem ismered véletlenül őket?

*

Bicska

• 601
« Válasz #2413 Dátum: 2017. November 18. 14:49 »
Kedves Vivaldi! Kicsit túltoltad! A következő személyeskedő írásod törölni fogom!
Haverod: Bicska
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #2414 Dátum: 2017. November 18. 15:13 »
 Nem árt néha föleleveníteni a múlt értékeit. Ennek egyik  példája :

Nemrégen  kaptam dr Sümegi Mihálytól egy e- mailt , melynek az okszerű szó használata/ magyarázata a témája , és-többek között -az okszerű méhészetről is szó van.
Érdemes utánajárni.
üdv. E. János