A tavasszal mondtam pár fiatal kollégának, hogy fejezzék be a családok egyesítését, és az anyák agyonnyomását, mert meg lehet őket menteni.
Az aranydiplomás méhészkollégával pedig azt beszéltük meg , hogy vajon vissza jön e a megmentett családoknál a nosema.
No most, ha mondjuk 2016 áprilásban amikor megkezdődött az országlásotok, már nozémásak lettek volna, és senki sem csinál velük semmit, akkor azok vagy még nyáron, de legkésőbb 2017 tavaszára mind elpusztul.
És ha most még ősszel volt bennük valamennyi méh, az már bizony a ti hibátok bárhogy is mosakodtok.
Azt még inkább elfogadtam volna, hogy 2016 őszén írja azt Attila amit most leírt, hogy az a Mészáros Cserényi hibája. De ezt faszám, ezt már nem lehet rájuk kenni, ha közben eltelt egy év. Mert ha akkor rosszak a méhek akkor még abban az évben elpusztultak volna.
No, most ugye, hogy én hogyan mentem meg őket, azt elmondom, megfelelő embereknek megfelelő fórumon. De ez a fekete fehér méhészklub, nem is megfelelő, hely, és nem is megfelelőek az emberek erre.