Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743686 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2265 Dátum: 2017. Február 20. 22:08 »
Idézet
Márpedig senki nem szereti, ha te mindenkit lehülyézel.
Hidd el, hogy Csuja se szereti ha lehülyézik. Az elnökség tagjai egyenként messze sokkal ésszerűbben okosabban viselkednek, viszont egymásra való hatásuk megdöbbentően lesújtó és riasztó. Csoportpszichológia tud választ adni az okára és ennek megmagyarázásával nem is erőlködök. Viszont tudomásul kell venni, hogy Csuja is alkalmazkodik a helyzethez. Ebben a pszichikai erőtérben mozog, tehát ez rá is hatással van. Nem mondhatom, hogy nem. Ha deviánsnak ítéled a meg Csuja magatartását, keresd az okát ebben a nagyon sajátos pszichológiai erőtérben.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2266 Dátum: 2017. Február 21. 12:29 »
Sok szíves meghívást kaptam, de mielőtt döntök, előbb meginnék néhány pohár Csernyik féle Gyöngyöstarjáni rozét.
 Kihozza az emberből a bölcsességet. Próbáljátok csak ki.
Javaslom, küldöttgyűlésre is vigyetek, és be kell venni az alapszabályba, hogy csak 3 deci után lehessen felszólalni.

Ja, és ha arra jártok, garantálom nem jártok rosszul ha betértek hozzá.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2267 Dátum: 2017. Március 05. 09:16 »
QUQURIQ !!!

Az egyik ismerősöm egy Bp. i nagy múltinál dolgozik.
Két mézkereskedő szállít be mézet. Akác, vegyes és hárs mézet.
Mindkét kereskedő heti 4 - 4 raklap mézet szállít be.
Ez a mennyiség hetente nagy részt elfogy.
Biztosan ebben a láncban országosan is szállítanak.
..és más láncokba, és más kereskedők, hova és mennyit szállíthatnak be???
Most jön a nagy kérdés?
Kitől veszik a mézeket, ha áll a magyar mézfelvásárlás...?

Kiskakas

« Válasz #2268 Dátum: 2017. Március 05. 10:17 »
Kiskakas!

Meg kell nézni mi van ráírva az üvegre.
Nézzétek meg a származási országot.
Mindenki azt nyilatkozza,hogy a NÉBIH most
rendet tett ezen a téren,és az van üvegben ami rá van írva.
Állítólag nincs "kínai méz",rizsszirup az üvegekben és
az Únióban egyedül nálunk Magyarországon valósult meg a
nyomonkövethetőség,nálunk ellenőrzik csak igazából.
Nem értem mi a gondod?

Csányi Antal

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2269 Dátum: 2017. Március 05. 10:20 »
Hát akkor semmi baj sincs. Szerinted..... Veszik a mézet mint a cukrot. Valószínű tőletek.
 Figyelj már Baldavári. Ne hogy azt gondold, hogy mindenki hülye. Mindenképpen azt akarod bizonyítani, hogy ez a rendszer amit ti idéztetek elő a kontroll csoporttal a világon a legjobb.
 No, de Cserényi is ezt hitte, és megbuktak. Miért? Mert ugyanúgy mint te, vagy ti, ők is elfogultak voltak saját maguk felé.
 És mondok neked valami meglepőt. Én még nem beszéltem egyetlen egy emberrel sem, /még tegnap sem/aki szerint  nem lenne most rosszabb a helyzet, mint akkor volt.

Javasolnák a szemléletedbe bevezetni némi objektivitást.

« Válasz #2270 Dátum: 2017. Március 05. 10:34 »
Most jön a nagy kérdés?
Kitől veszik a mézeket, ha áll a magyar mézfelvásárlás...?

Van ehhez a témához kapcsolódóan más aktuális kérdés is. A méz áfájának csökkentése tárgykörében egy kormányzati döntés esetén az alapkérdés, hogy a jelenlegi teljes hazai mézfogyasztás mekkora százalékát vásárolja a fogyasztó a kereskedelmi láncokban (boltokban) és hány százalékkal részesül a lakossági ellátásban a piacon értékesítő méhészek köre. Sajnos ez utóbbi szám nagyon alacsony  lesz.

Ha a kormányzat a hazai mézfogyasztás növekedését kormányzati eszközökkel kívánja segíteni, akkor a lakossági ellátás gerincét jelentő kereskedelmi (bolti) értékesítés növelhető eredményesen a méz áfájának –így a bolti árnak- a csökkentésével. Ez mellett a nagyjából 5 %-t kitevő piacozó méhészek aggodalma is érthető, mert nekik ebben az esetben a csökkenő bolti árakkal kell versenyezniük.

« Utoljára szerkesztve: 2017. Március 05. 10:38 írta Litterae »

« Válasz #2271 Dátum: 2017. Március 05. 10:44 »
Vivaldi!

Ezt írtad Kiskakasnak,Baldavári Lacinak az OMME kakasának.
"És mondok neked valami meglepőt. Én még nem beszéltem egyetlen egy emberrel sem, /még tegnap sem/aki szerint  nem lenne most rosszabb a helyzet, mint akkor volt."
Ez a helyzet ami most van nem most alakult ki,ahogy Te is
írtad már többször,ez hosszú évek hibái miatt van.
Ezt nekem írtad?
"Hát akkor semmi baj sincs. Szerinted..... Veszik a mézet mint a cukrot. Valószínű tőletek."
Én nem erről írtam,hanem arról,hogy mindenki arról nyilatkozik,
a hatóság is és a mézkiszerelők is,hogy minden nyomon követhető.
Akkor hajrá!
Szép lenne ha valaki,aki mézkiszerelő és a saját termelését nem adná el,
ha lehet.Sajnos az ár az nekünk se jó,mert az elszámolásunk
alapja a mindenkori ár és a hazai árat főként a világpiaci ár befolyásolja.
Ez az amit Te többször elfelejtesz.
Úgy lehetne függetlenedni valamelyest a világpiaci ártól ha-ahogy írni szoktad-
üvegben értékesülne magyar mézként a magyar méz.
Na ezt old meg.

Csány Antal

« Utoljára szerkesztve: 2017. Március 05. 16:07 írta Csányi Antal »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2272 Dátum: 2017. Március 05. 11:04 »
A "semmi baj"-tól az kiskakasnak van szánva, nem neked.
De. Én már belenyugodtam, hogy semmi szer semmi az semmi, és így is marad. Akkor beír egy olyan hurrá optimista szöveget Baldavári vagy akárki más közületek, amire hát sóhajt egy nagyot a legtöbb, és én vagyok csak az aki megválaszolja.
 Már hónapokkal ezelőtt megírta, mindenki nyugodjon le. Mindenki tudja, hogy a helyzet nem változik, és így marad.
 A megváltozásra csak akkor kerül sor, ha valami megváltozik a külső környezetben. Egyébként marad a lassú, jobb esetben nagyon lassú hanyatlás.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2273 Dátum: 2017. Március 06. 17:36 »
QUQURIQ !!!

A Baldavári azt is megírta hetekkel ezelőtt, hogy állami szinten kellene a kínai kormánynál fellépni a mézhamisítási ügyben. Miért nem reagált rá senki? Nála sem "hepi" a mézvásárlási morál...Vagy amikor azt írta, hogy menjünk megint tüntetni a szutyok miatt? Az sem volt jó!
...vagy, ha a belföldi méz marketingről ír, az sem volt jó!
Le kell írni Simon Zoli, hogy mi az elvárásod, és mit teszel Te magad az egész megoldásáért!
De most hétvégén sem láttalak a 17 méhész stand egyikénél sem.

Kiskakas

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2274 Dátum: 2017. Március 06. 19:23 »
Hát pedig én ott voltam még 2 órakor is. Legközelebb bérelek egy asztalt és ott fogadok mindenkit aki engem látni akar.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2275 Dátum: 2017. Március 06. 23:06 »
QUQURIQ !!!

Érdekes, hogy nem találkoztunk. 3/4 2-től én is ott voltam, végig jártam a standokat. 14 h tól előadást tartottam kb. 15 h ig. Aztán visszamentem a méhész árusokhoz.
Sajnálom, hogy nem találkoztunk, az eső ellenére tudtunk volna egy kicsit beszélgetni.
Nem baj, majd legközelebb!

Üdv. Kiskakas

« Válasz #2276 Dátum: 2017. Március 07. 08:11 »
A "Zöldről" emelek át egy írást.
Szerintem a kolléga eltévesztette, ez olyan "Fekete-Fehéres" írás, a mi stílusunk.
Csodálom, hogy nem törölték....
"Én pl nem csak azért vagyok tag,de már nagyon aggasztó a helyzet.Ez most megint az egyik biztosítékot csapta le, könyörgöm egy honlap ennyit sz@rakodjon.Abban egyetérthetünk szerintem ha nem kellene a támogatáshoz a tagság le lehetne ereszteni a rolót,vagy legalábbis elvékonyodnának a dolgok.Te mint belső ember valószínűleg másként látod,de biztosan szoktál közvéleményeket hallgatni.De egyre nehezebb lenne megfogalmazni miért is vagyok tag,talán a közösség miatt,és hogy minden többedik előadáson hallok valami ötletet a sok termékbemutató között.Meg azért az aprócska támogatásért is persze,mert az jár,nálunk így jár ahogy de jár.Nép etetés folyik itt is vastagon,valljuk be,kényszer újság,brutál áron mindenféle himihumi szer és eszköz meg a kényszerpálya.Nehéz helyzetben lenne az omme vagy akár te is hogy ha érvelni kellene amellett hogy miért érdemes tagnak lenni.A támogatásnál nem is lenne jobb érv pedig az is halvány."
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2277 Dátum: 2017. Március 07. 15:25 »
" Dikk má more" úgy látszik ezek a Vivaldik egyre többen lesznek.

« Válasz #2278 Dátum: 2017. Március 07. 16:03 »
Az a gondom ezekkel a hozzászólásokkal, hogy a megoldást, a jobbító szándékot nem látom bennük.
Egy egyesületi tag is fogalmazhat meg kritikát, szerintem az rendjén is van, viszont a megoldás, javaslat elmarad.
Ezért lenne jó, ha küldöttek nem csak üldögélnének, és nézegetnék az órájukat, hogy mikor megy a busz vagy a vonat, hanem konkrét, előremutató javaslataikkal segítenék az elnökség munkáját.
De mi történik?
Ha "már megint a Tolna megyeiek" javasolnak valamit, akkor hurrognak, hogy a múltat ne feszegessük.
Az OMME olyan lesz, amilyent a méhészek csinálnak belőle.
Ha csak a támogatás tartja össze, az szégyenletes a vezetésre nézve!
Ettől sokkal több van ebben az egyesületben, azért kell ezeknek a szájkaratésoknak is becsücsülniük a bizottságokba, és ott nyomni ezerrel a javaslatokat.
A kritikát megfogalmazni a legkönnyebb.
Tenni azért, hogy jobb legyen nem egyszerű feladat.
Kell hozzá némi elszántság, önzetlenség, talán megszállottság.
Belőlem ezeket a dolgokat Mészárosék majdnem kiölték!
Annyira mellette voltak a civil egyesület működésének (vállalatként, hivatalként akarták működtetni az OMME-t), hogy az elképesztő.
Senki nem állítja azt, hogy most az irány tökéletes, minden ok.
Ezért kell segítenünk az elnökséget, de amikor ők, belül is széthúznak, gáncsoskodnak ezt észre kell venni.
Én simán kipenderítenék közülük néhányat, aztán rend lenne.
Mivel demokratikus úton szeretnék járni, csak javaslatot teszek, aztán ha megszívlelik jó, ha nem mindenki vessen magára.
A Kft. nagyon gáz.
Az elnökség néhány tagja még hisz az álmokban.
Üzemeltessék ők továbbra a Kft.-t, természetesen előtte a milliókat amit elba..tak, vissza kéne csengetni az OMME számlájára.
A felelősök megállapítása rém egyszerű.
A könnyvizsgáló jelentést kéne napvilágra hozni, abban név szerint szerepelnek, de azt titkosították.
Itt kezdődnek a problémák.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2279 Dátum: 2017. Március 07. 16:10 »
Ugyan nem méhészet, de mintha ismerős lenne.
"http://rontgen.reblog.hu/valami-nem-stimmel-az-orvosi-kamara-penzugyei-korul"

Üdv. jani bátya