Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743598 megtekintés
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2235 Dátum: 2017. Január 21. 10:26 »
Ezt én már 2015-től hangoztatom.
Jogilag szerintem egy önálló egyesületből sem lehetne egy tisztségviselője sem az OMME-nak, mert együttműködés alapján tagok......így palóc helyettese, sőt semmilyenje sem lehetne csak a helyi szervetekből választottak!

A mostani egy érdekes helyzet, mert Bross Péter egy méhészszövetség elnöke az OMME + az Önállóak, de egyben OMME elnök is....A mostani küldöttgyűlés egy szövetségi küldöttgyűlés, ahol az OMME-t az Ő elnöke és küldötteinek kéne képviselnie, nem a helyi szervezetek küldötteinek....(mert az OMME EGY nagy egyesület)!

Ameddig ez így marad (helyi szervezetes + önállók) addig nincs előre lépés, vagy ha nem kívánnak változtatni a helyi vezetők (több felelősség és munka felvállalásával) akkor a jelenlegi helyzetet leíró alapszabályt kell megalkotni, aminek egyik pontja sem vonatkozhat az önállóakra (mert ha már benne vannak akkor nem önállóak!)......
Velük viszont szövetségre kell lépni az OMME-nak egy másik alapszabály szerint (ami ennek a működését, tisztség viselők választását, hatáskörét szabályozná!)

Ezt mondom már évek óta, de sajnos rajtad kívül ezt senki nem fogta még fel.
Vagy felfogta de nem érdeked hangoztatni pl. palóc helyettes miatt.  ;D

Az idő majd elhozza azt amit már 2006 óta szeretnénk, hogy az OMME az önálló egyesületek egyesülete legyen!
Ezen kell dolgozni mindenkinek, de a helyi szervezeteknek egy kicsit többet!
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2236 Dátum: 2017. Január 21. 17:39 »
Tehát még egyszer, marha egyszerű az egész.
 Van Gyulán, van Zalaegerszegen, van Nógrádban, van Gödöllőn stb. azt hiszem 56 önálló egyesület. Ezek köthetnek szövetséget, és ezek küldhetnek küldöttet, hogy független elnököt válasszanak. De az elnöknek mind fölött állónak kell lenni és nem lehet tagja egyetlen egyesületnek sem. Ettől itt még lehet helyettes is meg bárki. Ez esetleg lehet valamilyen egyesületi tag is.
 A többi aki nem önálló egyesület, csak az omme-n belüli szervezet, nem küldhet küldöttet, mert nem teljes jogú egyesület, ezekre nem is vonatkozik az egyesületi törvény.
Most jelen pillanatban az van, hogy vannak önálló egyesületek, és vannak az omme-n belüli tagszervezetek akiknek ugyanolyan joga van küldötteket küldeni, mint az önálló független egyesületeknek. És ha valaki venné a fáradtságot, /én nem veszem egész biztos/, már meg is kérdőjelezné az elnök legitimitását, nem csak ezét, az előzőét is, mert olyanok szavaztak akiknek az egyesületi törvény értelmében nem is volt joguk.
 Szerencse hogy itt az omme-ban kb. hatan vettük a fáradtságot és tanulmányoztuk át az egyesületi törvényt, ezek közül a többi ötnek nem érdeke, én meg csak brekegek a béka segge alól.

« Válasz #2237 Dátum: 2017. Január 21. 18:05 »
Az OMME is állíthat küldötteket minden 50 fő után 1-et!
Na innentől érdekes, mert akkor nem 200 fő lenne kb a helyi szervezetes elnökös küldöttes létszám, hanem csak 120 vagy kevesebb. Nem jöhetnének a helyi szervezetek elnökei sem, csak ha küldöttek!

Viszont az önállóak közül sem mehetne senki OMME közgyűlésre, választásra, semmire.

Ez a bibi, de jelenleg lesz más problémájuk az uraknak hamarosan.
Inkább azon gondolkozzanak!
Szabó György

*

Nb18

• 797
« Válasz #2238 Dátum: 2017. Január 21. 18:51 »
vivaldi!

Öcséd ám akivel egy idős vagy!
Már megint nem figyelsz, felületesen olvasol. Vagy az is lehet, hogy komoly bajok vannak a felfogásoddal!
Egy szót sem írtam arról, ami az OMME működéséről szólna! Arról regélek, hogy a jelenlegi elnök demokratikusan a többség erejével került vissza a régi helyére.
A hibákról amiket írsz, pontosan az előző vezetés jut eszembe! OV "jogainak" leredukálása, küldöttgyűlésen kussoltatás, pénzügyi beszámolók eltitkolása......
Annyiszor írtál már az asztalról lepotyogó morzsákról. Tudnál erre konkrétumot írni? Vagy ez is csak valami képzelgés? Vagy esetleg régen neked is pottyant le valami és ez most hiányzik?
Puffogtatsz a levegőbe mindenfélét, de nekem úgy tűnik, hogy csak vaktöltényed van, konkrét dologgal még nem igazán hozakodtál elő!
Nyugodj meg, szépen fogyogat a mézem szívesen járnak hozzám a vevők, akik tábora jó néhány fővel bővült a Mézes Reggeli óta...

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2239 Dátum: 2017. Január 21. 22:07 »
Jó van öregem, nem nevezlek öcsémnek, bár nálunk ez olyan baráti megszólítás.
 Én arról beszélek, hogy ekkora katyvaz csak ilyen elnököket indukálhat. Most írom le 56-szor, hogy az egyik 19 a másik meg egy híja a húsznak.
 A rendezettség, rendet, a rendetlenség rendetlenséget szül. Minden elnök /politikus/ csak azt csinálja ami meg van engedve neki. Egy ilyen szervezeti felépítésben gyakorlatilag számon kérés nélkül meg lehet nekik tenni mindent.
 De. Ne tekintsünk már el a méhészek közönyétől, akik ezt meg is engedik. Az öregek mert ebben nőttek fel, a fiatalok meg mert le se szarják.
 Ezért van az, hogy lehet működni úgy is, hogy figyelme kívül hagyjuk az egyesületi törvényt, meg egyszerűen megszüntetjük a közhasznúságot.

Ha nagyon belegondolunk, az is érthető, hogy egy jogot ismerő, megfelelő tudással, és képzettséggel rendelkező, sem jelölteti magát elnöknek még ennyi pénzért sem. Mert aki valamennyire belelát, vagy inkább bele nem lát, az inkább elmegy timbuktuba horgásznak.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2240 Dátum: 2017. Január 26. 18:58 »
QUQURIQ !!!

Ma beszéltem egy erdélyi méhész barátommal. A Kárpátok lábánál lakik. November eleje óta a méhek kaptár fogságon voltak karácsonyig. -30 fok. Karácsonykor egy nagy tisztulás volt, most tovább folytatódott a fogság.
Nálunk délben +3 C náluk -8 C
Mint elmondta, fele annyit nem irtottak atkát mint mi, és most is magabiztos a kitelelésében. (az is igaz, hogy ott mindig leállnak az anyák a petézéssel jó időre.

Kiskakas

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2241 Dátum: 2017. Február 01. 21:32 »
QUQURIQ !!!

„Fiatal méhész vagy? - 12,5 M Ft támogatást kaphatsz‎”!

Címszó alatt megtalálhatjátok, ha a Méhészklub bejelentkezés kezdő oldalán ha szétnéztek alul a második hirdetés!
És még ilyen katasztrofális méhészeti évek után is megy a hirdetés!
Így lehet fiatal pályakezdőket céltudatosan tönkretenni anyagilag!
Nincs senki, aki riadót fújna???
Nincs senki aki beszámolna a brüsszeli bársonyszékben ülőknek, hogy „ minekünk kell etetni a méheket”, nem pedig ők gyűjtenek nekünk???
Hogyan kezdjen egy fiatal, egyetemet végzett, ha még a diákhitel is nyomja az egyik vállát, a másik vállát meg nyomni fogja a 12, 5 millió!!!
A két összegből már vidéken házat vehetne…
Mondja meg valaki nekem, hogy ki, kik szédítik el ennyire a fiatalokat???
Nem a pénzt sajnálom, hanem a következményeket…

Kiskakas

« Válasz #2242 Dátum: 2017. Február 02. 11:19 »
Kiskakas! A "Méhészklub" az egy másik, fórum vagy akármi?
"Címszó alatt megtalálhatjátok, ha a Méhészklub bejelentkezés kezdő oldalán ha szétnéztek alul a második hirdetés!"

De a lényegen nem változtat, valóban nem kellene már ez a támogatás.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2243 Dátum: 2017. Február 03. 09:17 »
Most akkor mégis megint vissza kell térni oda, hogy akkor mi a fészkes f@szom az omme? Nem neki kéne riadót fújni, vagy elég csak fenyegetni a méhészeket, hogy ha olcsón nem adnak mézet akkor jön a dádá.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2244 Dátum: 2017. Február 18. 20:56 »
QUQURIQ !!!

Ki hallott róla, hogy a kínai pempő is özönlik be az országunkba?
Állítólag a neten árulják (ócsójért)... :o
Azt is mondják, hogy több benne a here álca mint a pempő...
Vizsgáltatta már valaki?

Kiskakas

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2245 Dátum: 2017. Február 19. 20:34 »
Az OMME is állíthat küldötteket minden 50 fő után 1-et!
Na innentől érdekes, mert akkor nem 200 fő lenne kb a helyi szervezetes elnökös küldöttes létszám, hanem csak 120 vagy kevesebb. Nem jöhetnének a helyi szervezetek elnökei sem, csak ha küldöttek!

Viszont az önállóak közül sem mehetne senki OMME közgyűlésre, választásra, semmire.

Ez a bibi, de jelenleg lesz más problémájuk az uraknak hamarosan.
Inkább azon gondolkozzanak!
No várjál Walkerkám, mert te a Fekete Józsi fóbiádon kívül, igen eszes ember vagy.
Azt mondod,a Bross féle omme egyesületen belüli szervezetek elnökei nem vehetnének részt, akkor miért nem jöhetnének az önálló egyesületek elnökei?
Szerintem az ommen belüli szervezetek és nem egyesületek vezetői nem egyenrangúak az önálló egyesületi elnökökkel. Ezt a fajta felépítést, vagyis, hogy egy egyesületen belüli szervezet egyenjogú az önálló egyesülettel sehol nem ismerik az omme-n kívül sehol nem ismerik. Ez azt omme , hozta saját magának, mint kiderült, és én meg jót röhögtem rajta. ezek szerint az omme olyan törvényeket hoz magára nézve amit akar.

« Válasz #2246 Dátum: 2017. Február 19. 20:59 »
Fóbiáid neked vannak zenészkém! (Békafenék)

A Fekete embered a múlt része részemről, szót sem érdemel!

Viszont neked mint puszi pajtásának szoktam felhívni a figyelmedet, hogy az OMME-t gyalázó írásaiddal őt is égeted nem kicsit, nagyon! De ezentúl ez legyen a Ti dolgotok!

A felvetett problémádat meg majd a szervezet felépítési bizottság fogja megoldani, bár aki kicsit is ért az egyesületekhez az már tudja a megoldást.  ;)

Hétvégétől javul az idő, aztán irány a méhes!  ;D
Szabó György

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2247 Dátum: 2017. Február 19. 22:37 »
Ki kerülted a választ.
 Figyelj ide.
 Szerintem, csak és kizárólag önálló egyesületek legyenek, akik küldöttek útján válasszanak elnököt, aki minden egyesület fölött áll. Nincs egy egyesületbe 56 szervezet , meg hasonló.
 És nincs zavarosba halászgatás, meg trükközés a küldöttekkel.
 Ebben az esetben, valóban meg lehet teremteni azt, hogy aki ott van , azt jogosan van ott, demokratikus választással.
 Most meg ez van ami van. és ebben az esetben Józsi jogosan van ott ahol van. Ezért  kár dumálni.
 De, ne hogy már csak úgy a gödöllőiek határozzák meg, hogy ki hol van az omme-ban. Mert az egész rendszer kusza, nem demokratikus. Belépek egy egyesületbe, de apró betűvel ott van, hogy beléptem egy másikba.
 Két elnököm van, az egyik a rendes a másik a Bross.
No, most teszem azt nagy a pofám és ki akarnak zárni, a Bross féle egyesületből. meg is tehetik. ám a másik anya egyesületemből nem zárhat ki csak a saját egyesületem 50%+1fő.
No most ezeknek meg eszük ágában sincs kizárni, mert semmi bajuk velem. Így abban bent maradok. Akkor most minek vagyok tagja , meg minek nem? Arról már nem is beszélek, ha elnök is vagyok mint Csuja.
Az a helyzet, hogy ez a felépítés, nem gondolta végig, hogy mi van akkor ha ki kell zárni egy önálló egyesület tagját.
 Mert még nagy nehezen az omme belső tagszervezeteiből, valahogy ki lehetne zárni, de azt a törvény kimondja, hogy az önálló egyesületek tagjait csak, a többi tag zárhatja ki.
Ha végig gondolja az ember, egyszerűbb egy egész önálló egyesületet kizárni.
No, most van még egy megoldás, hogy kizárja az omme, és az anya egyesületnek meg megmondják, hogy az is zárja ki. De, erre, összehívni egy gyűlést a tagegyesületben, és megteremteni az 50%+1 főt, majdnem olyan lehetetlen mint felmenni a holdra biciklivel.

« Válasz #2248 Dátum: 2017. Február 20. 08:34 »
 Az egyesületi alapdilemmákat jól látod. Valóban a kizárás egy" fából vas karika effektus" ! Jogilag nem lehetséges ! (Itt tévesztett a nevezett bizottság is !) Egy szervezetből nem kizárni kell,hanem elsődlegesen elbeszélgetni a problémáról!  Ez a civilség egyik alapköve!
...és ez nem az egyetlen alapdilemmája, jogi "nonszensze " a jelen  alapszabálynak!  A levegőben lóg többek között a nem önálló szervezeti részek számvitelpolitikája, ügyvitele,;sőt belső jogharmonizáció híjján a szabályozók is kétségesek!  stb...

...de értelmetlen tovább merengeni rajta,mert csak a kérdőjelek jönnek!   Ezen a ponton kell megérteni azokat , akik ezt észrevették,elolvasták a törvényeket,megértették,értelmezték azok üzeneteit,és mint kontroll csoport felléptek a méhészekért.
                    üsd. E. János
« Utoljára szerkesztve: 2017. Február 20. 08:38 írta Erdélyi János »

« Válasz #2249 Dátum: 2017. Február 20. 08:58 »
Vivaldi "öcsém"

" A rendezettség, rendet, a rendetlenség rendetlenséget szül. Minden elnök /politikus/ csak azt csinálja ami meg van engedve neki. Egy ilyen szervezeti felépítésben gyakorlatilag számon kérés nélkül meg lehet nekik tenni mindent.
 De. Ne tekintsünk már el a méhészek közönyétől, akik ezt meg is engedik. Az öregek mert ebben nőttek fel, a fiatalok meg mert le se szarják.
 Ezért van az, hogy lehet működni úgy is, hogy figyelme kívül hagyjuk az egyesületi törvényt, meg egyszerűen megszüntetjük a közhasznúságot."

Na végre, hogy leírtad a lényeget.

Köszönettel: Bercsényi