Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743518 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2205 Dátum: 2017. Január 20. 08:53 »
Arra lennék kiváncsi, hogy a mézes reggelik, meg egyebek miatt mennyivel több a mézfogyasztás magyar országon.
 A többi omme áldásos tevékenységéről meg csak meg kell kérdezni néhány régen piacozó méhészt, aki amikor még csak páran voltak akkor se volt méz hiány, most annyival változott a helyzet, hogy öten vannak ott ahol ketten is elegen volnának.
 Amúgy meg úgy látom nagyon el kellett gondolkodnod, hogy mit is soroljál fel nekem.
 Na most javaslok valamit. Fogjátok már magatokat és menjetek el  tíz, száz, vagy ezer, vagy akár mennyi omme taghoz, és kérdezzétek meg őket nekik fontosabb e a  Mézes reggeli az apimondia, a mézlovagok, a minibörze, és amit még ügyeket is felsoroltál, a stabil kiszámítható mézárhoz képest.
 Gondolom mind azt fogja mondani, hogy le van szarva a mézár, meg , hogy a mézet egyáltalán elviszik e. A lényeg, hogy szép ruhában legyenek a mézlovagok, meg a mézkirálynő.  Legyen apimondia, meg egyenek ingyen mézet az óvodások stb.
 Már többedszer elmondtam. mindennek az alapja az, hogy a méz rentábilisan eladható. Még egyszer, hogy a méz eladható legyen, minden más csak körítés. Ti felcseréltétek a fontossági sorrendet, ezért áll az egész bukásra.
 Egy olyan szabadpiaci vadkapitalizmusban bíztok aminek a farvizén jól el lehet evezgetni az omme-nak. De a szabadpiac az nagyon kockázatos. Csak a hülye ember bízza másra a saját életét.
Ezért kellene több lábon állni az omme-nak. Ha már mézet nem akar eladni , akkor legalább érdekvédelmet csinálna. De az érdekvédelemmel megint visszajutunk a mézértékesítésig. Mert hiába csináltok érdekvédelmet meg mézes reggelit meg bármit, ha a mézpiac bedugul. Mert mikor védem a méhész érdekeit? Ha stabil piaci viszonyokat, felvásárlást stb teremtek. Vigyázat ez nem biztos, hogy nagyon magas mézárat jelent, de mindenképpen ettől kiszámíthatóbbat.
Most ti mivel ilyet nem akartok /erre mondtam én anno, hogy Brossal még rosszabb lesz mint Mészárossal, mert az egyik 19 a másik 1 híja 20-nak, és be is bizonyosodott./
No most egybe biztos lehetsz te is meg mindenki. Ha bukik az ágazat, mert a méz nagyon olcsó, vagy eladhatatlan, akkor többek között bukik az Omme is, és nem lesz olyan elnöki fizetés, amit nem lehet nyilvánosságra hozni mert meg zavarja a köznyugalmat, és vége az elnöki asztalról lehulló kis maradékoknak is, amiből hallomásom szerint többen most  egész jól profitálnak.

« Válasz #2206 Dátum: 2017. Január 20. 09:48 »
Ezért kellene több lábon állni az omme-nak. Ha már mézet nem akar eladni , akkor legalább érdekvédelmet csinálna. De az érdekvédelemmel megint visszajutunk a mézértékesítésig. Mert hiába csináltok érdekvédelmet meg mézes reggelit meg bármit, ha a mézpiac bedugul. Mert mikor védem a méhész érdekeit? Ha stabil piaci viszonyokat, felvásárlást stb teremtek. Vigyázat ez nem biztos, hogy nagyon magas mézárat jelent, de mindenképpen ettől kiszámíthatóbbat.

Elvárható-e a "stabil piaci viszony, felvásárlás stb." egy olyan "ágazat" termékei esetén, amelynél évről-évre, tájegységről tájegységre folyamatosan változik, hogy mennyi és milyen minőségű lehet egyáltalán az eladható termék? Főleg úgy, hogy a "termőföldre" (a méhlegelőre és a megfelelő időjárásra) a "gazdálkodónak" (vagyis a méhésznek) túlnyomórészt szinte semmi ráhatása nincs, legföljebb annyit tehet adott esetben, hogy vesz egy rakás akácerdőt és termőföldet, azt minden évben teliküldi napraforgóval vagy egyéb méhlegelővel, ha ez nincs, akkor meg annyit, hogy odébbvándorol, és máshol többet imádkozik? Hogyan értelmezhető a sor végén álló termék vonatkozásában a stabilitás, ha a sor elejétől kezdve csupa bizonytalan tényezővel kénytelen az ember együttélni?
A méhek nem hazudnak.
Sem arról, hogy mivé kellene változtatnunk a környezetünket, sem arról, hogy végül mivé sikerül.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2207 Dátum: 2017. Január 20. 10:16 »
A stabil felvásárlási ár, nem jelent magas árat. Csak kiszámíthatóságot jelent. Ezt máshol mindenütt valamire való országban meg tudták oldani valamilyen szinten, hogy kiszámítható legyen, többek között az uniós támogatások is ezt céloznák valahogy. Kivéve persze Amerikát, ott van még vadkapitalizmus meg nálunk.
 A vadkapitalizmus nálunk másban is van, és itt persze megteszi a hatását, falvak ürülnek ki, ahonnan minden valamire való szülésre alkalmas nő és férfi elmegy. Amerikában ez a vadkapitalizmus mérsékelve van, igaz a méhészkedésben ott is az van, azzal a kitétellel, hogy a méhészkedéshez szükséges eszközökhöz jóval könnyebb hozzá jutni. Amerikában azonban a területéhez képest nincs jelentős méhészeti ágazat, ezért ez ott nem számít.
 A másik pedig a kockázat viselés. Jelen pillanatban minden kockázatot a méhész vállal 100%-ig. Tudom a jelen állapotok között, és a jelen szemlélettel ez most megint hajmeresztő, és unortodox de nem lehet legalább úgy 10, vagy ne adj isten 20% kockázatot a méz kereskedelemnek is felvállalnia?
 Ez a világon bármiben és bárhol mindenütt így van. Kivétel volt a biztosítási ágazat. Érdekesen alakult a sorsa, ezért elmondom.
 A biztosítási ágazatban, egy megkötött életbiztosítás után kifizetett sikerdíjat az ügynöknek vissza kellett fizetni, ha az ügyfél a biztosítást visszavonta. Tehát a biztosítónak semmi kockázata nem volt. Oda csak befelé mehetett a pénz, amit kifizettek a biztosítás megkötéséért, ott nem volt semmilyen kockázat, mert vissza kapták. Ugyan is az ügynökökkel ilyen szerződést írattak alá.
 Ezért az történt, hogy elkövetkezett az az idő, amikor már nem találtak ilyen feltételekkel ügynököt, ezért az egész ágazat kezdett elsorvadni.
No most itt is vannak milliós konténerekbe befektetett tőkék, vagy kaptárakba száz számra.
Egyesek most azt hiszik milyen jó lesz, ha páran majd belebuknak, ő marad, és majd jó drágán eladja a mézét.
A közgazdasági tapasztalatok szerint azonban, a kicsik kicsit, a nagyok nagyot szoktak bukni. És egy általános törvény. Alig van kivétel. tehát senki ne ringassa magát abba a hitbe, hogy a majdan bekövetkező válságból ő, és csak is ő, majd kivonhatja magát.
 Tudom, kicsit kapkodtam össze vissza, de aki érti miről beszélek az felfedezheti benne az össze függést.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Január 20. 10:21 írta Vivaldi »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2208 Dátum: 2017. Január 20. 10:38 »
QUQURIQ!!!

A méz egy piaci árucikk, aminek szabad kereskedelme van a világon!!!
Ha valami ok miatt (hamisítás, túltermelés, piac bedugulása ) alacsony a méz ára, vagy abszolut nincsen rá kereslet, sajnos tudomásul kell venni! Akiknek fő állása van, annak is rosszul esik, akinek meg ez a megélhetése, bizony katasztrófa!
Az OMME ezt a helyzetet (világ piac ) soha nem tudta, tudja mehgoldani! Lehet itt bárki is az elnök! Aki ezt nem képes felfogni, ne fizesse be a tagdijat!
Ha tiszteségesen viselkedne az egész ágazatunk szereplöi, úgy stabilizálódhatnának átlag áron a méz árak!
...de ha így marad minden, egyre több eladatlan méz halmozódna fel, ami további árcsökkenéssel jár!
A tulélés megodás, de csak ideiglenes!
Csak javaslat, hogy térjünk vissza azeredeti szakmánkhoz, hogy ne érjen bennünket semmi váratlanul.

Kiskakas

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2209 Dátum: 2017. Január 20. 11:13 »
Ide figyelj aranbarátom.
 Azt hittétek, hogy majd vissza toszogatjátok a hatalomba Brosst, és meg tojt a tyúk. Ezzel ti is jól jártok meg a bizonyos mézkereskedő is. Mert csak leesik valamilyen morzsa a jól fizetett elnök asztaláról. És ennek fejében majd folytatódik ami Mészárossal megszakadt. Nem kell semmit csinálni, majd úgy csinálunk mintha. Néhány "hüje" meg aki felteszi a kérdést, hogy minek is az omme, "oszt" majd elhallgat.
 A méhészek meg fogják be a pofájukat, csak fizessenek. Úgy is megéri nekik, ki jön a tagdíj, majd az omme leszedi a sápot az uniós támogatásról.
 Tudod mit mondok neked. Én mindig helyeseltem, hogy a támogatás legalább szervezetté teszi a Magyar méhészeti ágazatot, ám kezdem az a véleményt osztani miszerint azt kellene agyonverni aki a tagsághoz kötötte az uniós támogatások kifizetését.
 Ugyan is egy rendes elnökkel még ez is elmenne, de a maival, és főleg veletek, kihasználása, és megcsúfolása a Magyar méhészeknek, akik természetesen egy módon reagálnak le se szarnak benneteket.
 De, még az is elképzelhető, hogy ti pont ezt akarjátok, mert így úgy úszkálhattok a zavarosban ahogy akartok.

« Válasz #2210 Dátum: 2017. Január 20. 11:37 »
"ahonnan minden valamire való szülésre alkalmas nő és férfi elmegy."

Szerintem az utóbbiakat ne sajnáld!  ;D
Vagy ez is valami palóc csoda?  :o

500 Ft-os kiszámítható, állandóságot biztosító árra gondolsz?  ;)
Te hogyan számítanád ki, hogy mennyi neked a biztonságos ár, ami a megélhetésedet és az újratermelést garantálná?

Valami képletre gondoltam, ami alapján természetesen mindenki a saját változóit behelyesítve megkapnánk a kívánt összeget.

Csak nem a fejedben úszkálunk?  :o
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #2211 Dátum: 2017. Január 20. 11:38 »
Azt hittétek, hogy majd vissza toszogatjátok a hatalomba Brosst, és meg tojt a tyúk. Ezzel ti is jól jártok meg a bizonyos mézkereskedő is. Mert csak leesik valamilyen morzsa a jól fizetett elnök asztaláról. És ennek fejében majd folytatódik ami Mészárossal megszakadt. Nem kell semmit csinálni, majd úgy csinálunk mintha. Néhány "hüje" meg aki felteszi a kérdést, hogy minek is az omme, "oszt" majd elhallgat.

Tényleg csak a tisztánlátás kedvéért kérdezem, mert nem értem az álláspontodat: ha egyszer nem az OMME vásárolja fel és adja tovább az ország teljes méztermését, akkor szerinted hogyan tudná befolyásolni vagy stabilizálni a mézárakat? Ha meg nem ezt teszi, mert nem ez a dolga, akkor miért kéred számon rajta? A piacszerzés (vagy a felvásárlókkal való egyezkedés) más kérdés, de az már inkább érdekvédelem.
A méhek nem hazudnak.
Sem arról, hogy mivé kellene változtatnunk a környezetünket, sem arról, hogy végül mivé sikerül.

« Válasz #2212 Dátum: 2017. Január 20. 12:25 »

Értékesítés
A méz , méhészeti termékek eladására/értékesítésére lehetne szerződni un. Tcs-be összeállva  is.  Működik is ilyen .  Támogatást/pályázatot is lehet is igénybe lehet venni rá.  Egyelőre nagy az idegengedés  ez irányba!
Az összefogás/szövetkezés társadalmi ismertsége ,elismertsége várat magára.

üdv. E. János

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2213 Dátum: 2017. Január 20. 14:19 »
A méhészeti ágazatban a mézkereskedelem hozza a legnagyobb profittot, és a méhészek és az omme is lemond róla.
 Nem azt mondtam én, hogy az omme vásárolja fel a teljes mézmennyiséget. De valamennyit egészen biztosan megtehetne.
 Aztán elősegíthetne palackozó szövetkezetek megalakítását.
 Ne adjátok már nekem a hülyét. Most az látszik, hogy hülyébbek vagyunk mint 20 éve. Akkor ezt megértették az akkori méhészek. Emlékeztetnék mindenkit a Melliféra is így alakult, meg a gazdasági társaság is ezen az alapon akart, de azt elintézték a mézkereskedők. A Melliférában meg számomra alapos a gyanú, hogy nem volt minden tiszta az alaptőke eltulajdonításával.
 Beszéljünk tisztán. Meg lehetne csinálni, ha az omme nem a mézkereskedő vagy a mézkereskedők érdekeit képviselné. Meg ti is.

« Válasz #2214 Dátum: 2017. Január 20. 16:16 »
Hova sietsz Vivaldi?
Ezért hagyod el a deszkát is az utánfutóról. :P
Ezt írtad:
"Tudom, kicsit kapkodtam össze vissza, de aki érti miről beszélek az felfedezheti benne az össze függést."
Nálad az az összefüggés, hogy teljesen összefüggéstelenül írogatsz, tök becsavarodik az ember amikor olvassa korszakalkotó marhaságaidat.
Úgy viselkedsz mint a róka a lyukban, amikor beengedik rá a foxit.
Harapsz, ugatsz, harapsz, de nem gondolkozol.
Szerinted Spanyolországban, és a környező országokban mindenhol Takács "veri le" az árakat?
Minek maszatolsz?
Nincs annyi vér a pucádba, hogy leírd kire is utalsz?
Annyi felmentésem van, hogy legalább 10-15 éve nem adtam le egy deka mézet sem az Aranynektárnak, tehát elfogultsággal nem vádolhatsz.
Egyszerűen kiakaszt a gondolatmeneted, mert nincs benne logika!
Hogy lehet egy stabil árat kalkulálni, ha nem tudjuk mennyi lesz a termés????
Nem tudjuk, mert még ki sem teleltünk, nem tudjuk, mert lehet még elfagyhat az akác.
Nem tudjuk, mert akác alatt lehet katasztrofális időjárás(lásd 2010-ben.)
Annyi bizonytalan tényező van a mi a termést befolyásolja, hogy még jósolni sem mernek az elemzők.
Egybe kapaszkodik az összes, a méz világpiaci árába, és ahhoz "illesztik" a mi pár százalékocska mézünket.
Lassú a felfogásod, mert a vad gyűlölet sugárzik írásaidból, és így nem lehet tényszerűnek lenni.
Ezért kapkodsz, amint írod, és a bosszú (hogy vissza jött Bross) nem jó tanácsadó.
Ez a mondatod lassan kimeríti a rágalmazás fogalmát:
"Ha bukik az ágazat, mert a méz nagyon olcsó, vagy eladhatatlan, akkor többek között bukik az Omme is, és nem lesz olyan elnöki fizetés, amit nem lehet nyilvánosságra hozni mert meg zavarja a köznyugalmat, és vége az elnöki asztalról lehulló kis maradékoknak is, amiből hallomásom szerint többen most  egész jól profitálnak."
Az elnök tiszteletdíja nyilvános!
Közhasznú civil szervezeteknél ez nem titok, az OMME-ban sem, küldöttgyűlési határozat van róla.
Tehát bruttó 600.000 Ft, a nettóját is ki tudom számolni ha érdekel, de valamivel több mint a fele ennek az összegnek.
Milyen lehulló morzsákra gondolsz?
Ezt fejtsd ki, mert akkor nagyon rossz helyen állok, mert én eddig az OMME-nak csak adtam.
Nem piáztál Vivaldi amikor ezt írod?
" Ugyan is egy rendes elnökkel még ez is elmenne, de a maival, és főleg veletek, kihasználása, és megcsúfolása a Magyar méhészeknek, akik természetesen egy módon reagálnak le se szarnak benneteket."
Én nem vettem észre, hogy leszarnak a méhészek, de figyelni fogok.
Ha nem lett volna mézes reggeli, és nem lenne mézkampány akkor mit szólnál?
Egyáltalán van olyan dolog ami neked megfelel?
Azért kritikát is megfogalmazok a jelenlegi tisztségviselőkkel, és Bross Péterrel szemben.
A kommunikáció, a méhészek tájékoztatása nagyon karcsú, amolyan semmilyen.
Ebben Dr.Mészáros László és csapata sokkal profibb volt.
Még azt is reklámozták ami soha nem valósult meg!
"Majd az autópálya kapukba is lesznek kaptárazonosító chipek."
Már jeleztem az elnöknek, hogy ezen sürgősen változtatni kell, mert a tagság semmit nem lát a munkából.
Tehát ez jogos felvetés.
A többi meg egy nagy katyvasz amit írtál.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2215 Dátum: 2017. Január 20. 16:56 »
 Van kétféle álláspont.
 Az egyik: Az omme ne csináljon semmit a pénzosztogatáson kívül. Nincs semmi dolga egyébként sem érdekvédelmi szervezet. Majd az elnök jó magas fizetésért nyilatkozgat itt ott, a méhészek meg úgy is hülyék, úgy sem tudnak beleszólni.
 A Másik: Mivel ma az omme fogja össze a méhészek nagyobbik részét, a tagdíjat is oda fizetjük, amiből sokan jól járnak. legalább tisztázza a dolgot, hogy mit akar, és mit nem akar.

De, most még ragaszkodtok foggal és körömmel az elnökhöz, mert ti tettétek oda. Ezért olyat emlegetni ami megrendítené a tisztelt elnök úr nyugalmát említeni se lehet. Ha ez az elnök semmit nem csinál, be se megy, akkor is meg fogjátok védeni, mert ha bukik, vele együtt buktok, és végleg.
 De ilyen történetbe már sokan bele buktak, mert ebbe csak bele bukni lehet.

*

robi 75

• 1010
« Válasz #2216 Dátum: 2017. Január 20. 16:58 »
Nem választva lett?
Üdv:robi

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2217 Dátum: 2017. Január 20. 17:05 »
 Nézd Robikám, én itt az Omme központól és Gödöllőtől több mint 100km-re, már majdnem egy másik országban, valahol egy erdő mélyén lévő kispatakban a béka segge alatt, ahol időnként kuruttyolok, még én is tudom személy szerint, hogy kik tolták oda.
 Én mindazokra értem akik rászavaztak. De, még azt is elhiszem neked, hogy azok közül akik rászavaztak nem mindenki húz belőle hasznot. És vannak olyanok akik meg nem szavaztak és hasznot húznak belőle. Én inkább a bukást rájuk értem.

« Válasz #2218 Dátum: 2017. Január 20. 17:44 »

Képzelőerőnket ne haladja meg , hogy.....
Egy változást/változtatást egy olyan szervezetben , -amelyben tetejére -többségben vannak a regresszív személyek végrehajtani  nem látványos dolog , és nem kis idő !

üdv. E. János

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2219 Dátum: 2017. Január 20. 18:39 »
Vivaldi! Ezt írtad:
Idézet
  Csak a hülye ember bízza másra a saját életét.

Ugye, te soha nem ültél buszon, vonaton, mások által vezetett autóban?

Te tényleg nem vagy józan.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.