Kakaskukorékolás

• 4226 válasz
  • 2006089 megtekintés
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #315 Dátum: 2014. Február 12. 21:09 »
Kedves Mihály!
Szerintem jól látod.
Pénteken az elnökök találkozóján feltettem azt a kérdést, hogy az atka mindig pont a napraforgó virágzás kezdetén ilyen falánk?
Én nem mondanám,hogy a gyógyszer-vegyszer lobbi mozgatja a dolgokat,ahogy néhányan állítják.
A legnagyobb betegség a tudatlanság!
Az információk megtagadása butaság.
Ismeritek a mondást?
"Jó pap, holtig tanul."
Ilyen a méhészkedés is.
Vagy a másik mondás.
" Nincs olyan buta ember akitől nem lehet tanulni."
Nagyernyei Attila

« Válasz #316 Dátum: 2014. Február 12. 21:17 »
Idézet
Vétett a munkaköri kötelességének, veszélybe sodorta azok méhészek állományait, akiket kicsalt az előadásról!

Ejha! Mindenkinek veszélyben vannak a méhei, aki nem volt ott?
Ajaj! Hol, lesz legközelebb a Lászlónak előadása, mert én nem akarom, hogy a méheim veszélyben legyenek.
Elég ha csak meghallgatom, vagy csinálni is kell valamit? :-[   

Idézet
Akkor is kivonultak volna Csuja Laci előadásáról, ha az MVH ellenőrei jelen vannak?
Vagy ezek szerint már kötelező is meghallgatni? Az MVH előírta? :o 

Nézegetem az OMME Magyar Méhészeti Nemzeti Programból finanszírozott előadók és az általuk elővezetett ismeretterjesztő előadások listáját...
http://www.omme.hu/portal/index.php?otion=com_content&task=view&id=1567&Itemid=46
Sehogyan sem találok sem Geddekas, sem Dr. Csuja László név alatt a jegyezve előadást... Akkor most a mi Csujalacink eszerint nem tiszteletdíjért és költségtérítésért ad elő? Szép tőle, hogy ilyen önzetlenül áldozza fel magát a méhész-közösség oltárán, s oszt meg velünk egy olyan szellemi terméket, melyet -gondolom- kemény pénzekért védetett le az Unióban. Köszönjük neked, László! Ez az igazi, virtigli mentalitás, Lászlóffy pedig sajnálhatja, hogy szűk látóköre, kicsinyes diszkrimináló magatartása folytán kimaradt e szellemi termék megismerésének lehetőségéből, ráadásul több méhészt is felbujtott, hogy az előadástól való tüntető távolmaradásukkal önérdekükkel menjenek szembe, mintegy kizárván magukat a szaktudományos konklúziók levonásának szemlélte folytán elérhető megvilágosodás és az előadás nyomán elsajátítható ismeretek gazdasági hasznosításának lehetőségéből. Lászlóffyt már csak ezért is el kell ítéljük, s egy emberként kell őt felszólítanunk: szégyellje magát tisztelt Zsolt!!!!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #317 Dátum: 2014. Február 12. 21:24 »
Az MVH nem tart fenn előadói akkreditációt, tehát Csuja László is tarthat előadást.

De jó ötletet adtál. Tényleg kellene akkreditálni az előadókat és pontosítani, hogy mi is tekinthető képző-továbbképző előadásnak.
Felvetődött nemrég, hogy a Gyulai Mézesnapokon elhangzott előadások nem teljesítették ezeket a feltételeket.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #318 Dátum: 2014. Február 12. 21:39 »
Tisztelt Arisztaiosz, és Csuja Laci!

Akik az OMME honlapján szerepelnek előadóknak, Ők csak ajánlottak!
És a külföldi előadók szerepelnek ott? Nem.
Tehát, aki érez magában ambíciót, és szakmai tudását a tagság elfogadja, simán tarthat előadást a méhészeknek.
Most Szekszárdon Dr. Hajnal Klára a Pécsi Tudományegyetem professzora adott elő.
Ő sem szerepel az OMME ajánlott előadói között.
Nagyernyei Attila

« Válasz #319 Dátum: 2014. Február 12. 22:25 »
Tisztelt Arisztaiosz!

Nem hinném, hogy Csuja doktor levédette volna az EU-ban az eljárását mivel az még most is egy hosszadalmas folyamat, legfeljebb bejelentést tehetett az utóbbi 12 napban de nem is állított ilyet és ez nem is igazán lényeges.
Szerintem itt inkább arról van szó nem szeretné ha az információk avatatlan kezekbe kerülnének amit szerintem még a jelenlegi OMME vezetőség részéről sem lát biztosítva.
Nyilván ha publikálsz szabadalmi bejelentés előtt annak tárgyáról, akkor elveszíted egyben( saját magad kizárva) az újdonság értékét a szabadalomnak.
Szóban léteznek olyan megoldások, hogy a gyakorlat szempontjából értékelhető információkat ad, itt a szabadalmi igénypontokat egyébként is felesleges említeni.

Örülök, hogy egyetértesz Lászlóffy Zsolt elmarasztalásával.
« Utoljára szerkesztve: 2014. Február 12. 22:30 írta Tóth Zoltán »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #320 Dátum: 2014. Február 12. 23:00 »
QUQURIQ!

Nem elmarasztalás, önsajnálat! :o

Kiskakas!

« Válasz #321 Dátum: 2014. Február 12. 23:56 »
QUQURIQ!
Képzeljétek ma volt az Ambrózy Béla Báró Méhész és Környezetvédő Egyesület közgyűlése.
Sajnos a tagság egy negyede jelent meg.
Vajon miért?
A közgyűlést egy későbbi időpontra elnapolták.
Ezután a temesvári kirándulásról volt egy kis ismertető.
Igaz, hogy csak keveset hallottam belőle, mert olyan hangosan beszélgettek a méhészek.
Nem is érdekelte Őket az előadás, és zavarólag hatott a többiekre nézve.
Ezután következett Csuja László biológus előadása. A hangoskodó méhészek, Lászlóffy Zsolt vezényletével tüntetőleg kivonultak a teremből. kb. 30 fő
...
A tudósító Kiskakaska!

Idézet
Viszont amikről Te beszélsz, annak gyakran az alapja, hogy van egy hír, amelyet a saját elképzelésed szerint tálalsz. Mindegy miként volt, de akkor is.

Szóval, a történeti hűség kedvéért:
-a küldöttgyűlés 5-re volt meghírdetve, kb fél 6-kor bejelentették, hogy nincs elég ember, márciusban lesz újra megtartva.
-ezután Attila kb fél óráig olvasta a levelezését Fáskertivel.
-hozzászóló gyakorlatilag csak a Zsolt volt, de később mások is bekapcsolódtak /én ekkor már kijöttem, hisz ugyanez a csörte megvolt januárban is/
-háromnegyed 7 táján jött ki Zsolt meg jópár ember. Igazolványt, támogatási nyomtatványt, Méheü-s könyvet osztott nekik. Csuja kb 7-kor kezdett. 8ig voltam,aztán el kellett jönnöm.

Kint beszélve méhészekkel, annyit azért leszűrtem, hogy 90%-ban fogalmuk sincsen, miről megy a vita és nem is érdekli őket. Az, hogy IB, nem mond semmit nekik, a fiatalabbaknak esetleg az e-bay ugrik be róla.
De határozottan kiábrándultak és dühösek voltak. Joggal. Senki se szereti, ha f@szságokkal rabolják az idejét, pláne ha még 30-40 km-t utazott is érte.
Egyszerűen fél 6-kor el kellett volna kezdeni az előadást,a többit meg ki kell postázni a méhészeknek, akit érdekel elolvassa esetleg tovább tájékozódik.

Valószínű, hogy az ismétlésre nem mennek el ennyien. Én tutira nem megyek, hacsak valamelyik oldal le nem kenyerez egy nagyobb összeggel. Vagy pár mázsa tüzifával. 8)

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #322 Dátum: 2014. Február 20. 00:03 »
QUQURIQ!

Ejnye-bejnye OMME vezetés!

Most azzal fenyegetőznek, hogy kizárják az egyesületből az "ellenzék" (másként gondolkozó) elnökökeit?
Kiskakast meg az egész baromfi udvarát feljelentik?
Miért?
Azért, mert egy demokratikus alapokon álló civil egyesületet szeretnének?
Azért mert jogos kritikát kapnak, hogy miket rontanak el sorozatosan?
Azért mert próbáljuk Önöket elszámoltatni, hogy mire költik az OMME vagyonát?
Azért mert az elnöki és alelnöki fizetéseket küldöttgyűlési határozat nélkül vették fel?
Azért mert a Kft-t több néven jegyeztették be?
Azért mert csak Méhészet megvásárlására adott feljogosítást a küldöttgyűlés?
Lehetne még sorolni....
Nem is sorolom, mert minden olvasni tudó méhész tudja, hogy miről kukorékolok!
Legjobb védekezés a támadás!
Hát csak támadjanak Elnök Úr!
Mit haboznak?
Jelentsenek már fel bennünket!
Had tudja meg mindenki, hogy mi folyik itt az OMME titkosított falai között!
Hozzuk mindent végre nyilvánosságra: A közvéleményt nagyon érdekelni fogja, hogy mi folyhat egy civil egyesület falai mögött.
Mindenkit érdekelni fog ez a príma alapszabályunk, amit így is és úgy is lehet magyarázni!
Sajnos az Etiai Biz. elnökének szelektív az intézkedési készsége! Amit megmondanak Neki csak azt vizsgálja...
Milyen jogai vannak és kötelességei az Etikai Biz. elnöknek...?
No a végén ez is ki fog derülni...
Az meg, hogy az OMME Elnöke összehívja a rendkívüli küldött gyűlést vagy nem Nem Ő dönti el!
Ki az a m....... aki saját magát leváltatja?
Ugye Elnök Úr Ön sem gondolja, hogy Ön döntheti azt el, hogy az OMME vezérkarát visszahívja a tagdíjat fizető tagság?
Ennyire egyszerű az egész és még jogi diploma sem szükséges!

Üdvözlet a Kiskakastól!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #323 Dátum: 2014. Február 20. 23:30 »
QUQURIQ!

Tiszteletem minden Kedves Méhész barátomnak!

Egyszer volt, hol nem volt egy olyan OMME, aminek csak 1700 tagja volt.
Ez az OMME szegény, olyan szegény volt mint a templom egere!
Volt benne 1700 becsületes, jó kedélyű méhész.
Igaz, hogy szegények voltak, de jó kedélyűek, és tisztelték és szerették egymást!
Olyanok voltak mint egy nagy család.
Az akkori elnökök azért járták az országot, hogy tagokat toborozzanak az OMME számára.
Mindezt  társadalmi munkában, fizetség nélkül tették.
Egyre gyarapodott az OMME létszáma!
Abban az időben több aktivista is dolgozott a háttérben! (ingyen és szabad idejük feláldozásával)!
Ő nélkülük most hol volna az OMME?
Már régen megszűnt volna az egyesületünk!
Ki tud róluk? Most mit csinálnak? Miért nem aktivisták most?
Ezen mindenki elgondolkodhat!
Vagy találó a mondás?
Kis pénz, kis egyesület, nagy pénz, nagy egyesület!
Tudjátok, van egy olyan közmondás is, aki a kicsit nem becsüli az a nagyot nem érdemli!
A sok pénz elvakítja a mai OMME vezetését.
Nem számít, hogy 25 elnök mit szeretne.
Meglátszik, hogy elnökünk csak pár éve méhészkedik, a közéletben pedig pár évvel ezelőtt ismeretlen volt a neve a magyar méhészek számára!
Hol volt a nehéz időben Ő?
Mit tett az egyesületünkért 5-10 -15-20 évvel ezelőtt?
Semmit!
Most meg akik csak a régi szeretett egyesületükért harcolnak, retorzió, fenyegetőzés kizárás?
Mikor volt ez szokás valaha is az OMME -ba?
Igen!
Most jut eszembe!
Hát kizárták az egyesületünkből magát az MME alapítóját Nikovicz Antalt!
A történelem megismétlődik?
És kik?
Most is ott ül az OMME vezetésében az egyik kizáró!
Nemrég Nagyernyei Attilát is eltanácsolták a szaktanácsadói hálózatból!
Az OMME-nak luxus , hogy a legjobb szaktanácsadót menesztették! Ebbe a bizottságban is ott ül az "akkori kizáró"!
Most meg Tajti Zoltán egy önálló egyesület elnökét zárta ki az Etikai biz. elnöke! Mi van a küldöttgyűlési szavazással Rádi Tibor Úr?
Ja jött a parancs?
Mindezt csak azért írom, hogy több legyen a feljelentés alapja!
Mi is van Pongrácz Attilával?
Talán repül Ő is?
És mi van a többi 25 elnökkel?
Mindnek szárnya nő?
Ki marad az OMME-ban?
Ja!
Hát van IB-EB-Etikai!
Csak azt nem tudom, ha minden olyan szabályosan, olyan demokratikusan megy az OMME vezetésében, ki a felelőse azokért a dolgokért amiket az "ellenzék" felsorolt több alkalommal!
Az Elnök biztosan, a Ellenőrző bizottság elnöke még biztosabban, az Etikai biz. Elnöke sem kivétel!
Most már csak az igazság vár rájuk?
Nagyon, nagyon szeretné a Kiskakaas, ha minden igazság kiderülne, csak azért, hogy a tagság is megtudja, azt amihez a befizetett tagdíjai jogán tisztán láthassanak.
És azért, ha  a Kiskakast és barátait feljelenti az OMME vezetése, mert egy demokratikus, üvegzsebes OMME- t szeretnének,  tegye meg, ne habozzon, ne tétovázzon!

Egy körözött Kiskakas!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #324 Dátum: 2014. Február 21. 12:18 »
Én biz már rég leírtam, hogy ahol nem tisztelik az öregeket, ott nincs béke. Az öregek tisztelete ugyanis, magával hozza, hogy másokat is tiszteljünk. Lehet az idő eljár, és a módszerek túlléptek rajtuk, de az idő az eljár mindenki felett egyszer, és mindenki annyi tiszteletet várhat el majd, amennyit ő adott az öregeknek. Azt is tudom, hogy voltak ellenségeskedések köztük is. Volt olyan is akit kitúrtak, és volt olyan is aki bennmaradt. De már mindenki megöregedett. Mindegyikük inkább hetvenkedik már. Hát eljött a megbékélésük ideje.
 Az öregekre épül az egész. És mivel mint tudjuk, hogy mindent elkezdeni a legnehezebb, ők végezték el a legnehezebb munkát. Én még nem jártam soha az omme székházába, /milyen meglepő/ de még senkitől se hallottam hogy van ott egy tabló, fenn az öreg Örösivel, és alatta azokkal akik sokat tettek a magyar méhészetért. Én tudom, most is vannak köztünk olyanok, akik erre a tablóra felkerülhetnének valamikor. Mert mindenki megöregszik egyszer, ha meg nem hal közben.
A gyökerek fontosak. Mert gyökér nékül elfúj a szél. Ők pedig a mi gyökereink, akik tanítottak, így vagy úgy.

*

Nb18

• 797
« Válasz #325 Dátum: 2014. Február 21. 12:41 »
Üdv.!

Teljes mértékben egyet értek a véleményeddel!

Nb18

« Válasz #326 Dátum: 2014. Február 21. 13:32 »
Vivaldi!
Amikor hazamegy a gyermek az iskolából és ötöst kap, azt nem kell megmagyarázni, minden más jegyet igen.
Tőlem most kaptál egy ötöst.
Nagyernyei Attila

« Válasz #327 Dátum: 2014. Február 21. 14:11 »
Szia Viváldi ! Csatlakozom az előttem felszólalokhoz. Lájkoltam én is.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #328 Dátum: 2014. Február 21. 22:36 »
QUQURIQ!

Üdvözlet Mindenkinek!

Milyen érdekes ez az OMME honlap?
Az egyesület ránk kényszerített lapja már a februári számnál tart!
A Méhészet még 2013 decemberi számánál!
Lehet, hogy még nem olvasta ki a vezető szaktanácsadó a Méhészetet?
Szerintem, fogadhatnánk!
Én arra szavazok, hogy a vezető szaktanácsadó, kihagyja a februári számot, csak a márciusit teszi fel!
Miért?
Mert Nagyernyei Attilát kikiáltották az OMME ádáz ellenségének, és az Ő méhészete van a februári szám címlapján!
Ez aztán a diszkriminálás!
Megint egy piros pont a vezetésnek! (jó nagy)
A kicsinyesség nevetségessé teszi Őket!
Pitiáner bosszúállás!
Ha-ha-ha!
Úgy el van foglalva a vezetés az alapszabály tervezgetésével!
Igaz, egyszer már az ügyvéd Úr visszadobta, mert igen gagyira sikerült.
Ügyvédjük azután meg adott egy jó sémát, hogy gyúrják át az OMME-ra!
Ez meg olyan, veszünk egy új ruhát, és már próbánál szűk. Nem baj, majd magunkra szabjuk!
Vágjuk jobbról, varrunk balról, kicsit karcsúsítunk. A tükrünk meg egyre torzul....
Hát, majd meglátjuk, remélem, hogy a sok munkának meg lesz az eredménye!

Barátotok a Kiskakas!

(csatolás is van)!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #329 Dátum: 2014. Február 21. 23:03 »
Állítólag valami gagyi szakszervezeti alapszabály próbálnak ránk testálni. Gyanúm, hogy több lesz rajta a folt, mint az eredeti anyag.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.