Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743809 megtekintés
*

huber

• 144
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2040 Dátum: 2016. Október 18. 00:03 »
Barátocskám csak az igazat a szintiszta igazat .......
2016.06.09   E/2016/6/6.   OMME ELNÖKSÉG   6 mellette, 1 ellene és 1 tartózkodással az Elnökség elfogadja, hogy 2016. szeptember 1-től, 3 évre- a következő Nemzeti Program végéig – meghosszabbítsák a szaktanácsadók vállalkozói szerződését. Hárman nem szavaztak.

Esetleg nem zavar az ülés jegyzökönyve a hazudozásban????

Javítás: Nem jegyzőkönyv, csak döntés adatai!
« Utoljára szerkesztve: 2016. Október 18. 17:47 írta huber »

« Válasz #2041 Dátum: 2016. Október 18. 00:25 »
Kösz Huber!
És ezt hogy kommentáljátok Attila, Geddekas, kiskakas stb?
Összeférhetetlenség mi? Meg a szakik akik Bross ellen kampányolnak?
Aztán meg suttyomban ök hosszabbitják meg a szerzödést pályáztatás nélkül.
Csak én nem értem,hogy mi ez az egész?
De hogy titeket palira vettek, az tuti.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2042 Dátum: 2016. Október 18. 00:49 »
Láttam a szavazást. A helyzet teljesen zavaros volt. Lehangoló volt az eredmény. Eddig minden elnökségi ülés kész káoszban zajlott. Szerintem ez így nem fog négy évet kibírni.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2043 Dátum: 2016. Október 18. 07:35 »
2016.06.09   E/2016/6/6.   OMME ELNÖKSÉG   6 mellette, 1 ellene és 1 tartózkodással az Elnökség elfogadja, hogy 2016. szeptember 1-től, 3 évre- a következő Nemzeti Program végéig – meghosszabbítsák a szaktanácsadók vállalkozói szerződését. Hárman nem szavaztak.

én már másodjára kérem, küld el vagy tedd fel ide a jegyzőkönyvet!
biztosan megvan neked, mert gondolom, azért hivatkozol rá!
én az OMME honlapján nem találom, de lehet én vagyok a béna!

« Válasz #2044 Dátum: 2016. Október 18. 07:42 »
Pink panther, Huber, Izso60 és a többiek!
Ezért kell a név szerinti szavazás, hogy tisztán lássunk.
De tovább megyek.
Az elnökségi ülések legyenek nyilvánosak, ahogy láthatjátok ezt a civil törvény is előírja.
Még 2014-ben javasoltam Gödöllőn a Web kamerát, hogy azon keresztül mindenki kísérhesse a szakmai munkát.
Tiszta, átlátható OMME-t szeretnénk, de úgy látom erre nincs valami nagy igény.
Hányszor írtam, kértem, hogy ne legyen zárt ajtó, titok a méhészek előtt?
De ha így jó a méhésztársadalomnak, hogy a hátuk mögött történnek a döntések, név és arc nélkül, akkor szomorú vagyok.
A teljes nyilvánosság melletti harcom ha nem talál követőkre, főként a küldöttek részéről, akkor ne panaszkodjatok!
Már csak azt nem tudom miért ilyen kemény az ellenállás?
Nem, merik felvállalni döntéseiket?
Milyen egyszerű lenne a Méhészklub.
Azon a napon megszűnnénk, okafogyottak lennének a tudósítások.
Hát nem ez a cél, hogy a Méhészklubot ellehetetlenítsétek?
Saját szakmai civil szerveztünk úgy működik mint egy gazdasági vállalkozás.
A tagdíjunkból, a mi pénzünkön üzemeltetett egyesületünk életébe nem szólhatunk bele?
Ha nektek így megfelel, ám legyen.
Akkor pedig viseljétek el írásaimat, mert az OMME-n belüli történéseket , sallangok nélkül ezerrel fogom nyomni!
Tudjátok mi van címlapunkon!
"A méhészeti közéletről feketén-fehéren"
Ebben egy hónap szünet volt, de mivel élőben sem kaptam választ közérdekű kérdéseimre, itt folytatom.
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2045 Dátum: 2016. Október 18. 10:52 »
Aki nem hisz Attilának ollvassa el a Civil tv. 37§ (3) bekezdését az alábbi linken:

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1100175.TV
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

huber

• 144
« Válasz #2046 Dátum: 2016. Október 18. 17:10 »
....Még 2014-ben javasoltam Gödöllőn a Web kamerát, hogy azon keresztül mindenki kísérhesse a szakmai munkát....
Attila!
Attól tartok kevered a demokrácia fogalmát a Mónika show-val!
Amiben egyetértünk természetesen legyen név szerinti szavazás, és erről jegyzőkönyv.
Az ülések jegyzőkönyvét is nyilvánosságra kell hozni, de ilyenkor megfelelő szintű döntéselőkészítés szükséges.
Bármilyen szervezetnél ha van egy komoly szintű gárda, akkor megkapod a döntéshez szükséges adatokat előre, kérhetsz további információkat, és csak az érdemi kérdésekben diszponálod magad.

A döntés előkészítés sehol nem nyilvános, az OMME-ben ez gyerekcipőben jár. Néhány nappal az ülés előtt kiküldött  napirendi pontok és szinte minden esetben hiányos háttéranyag alapján nem lehet felelősséggel dönteni. Beszélgettem már egyikükkel  az ülés előtti nap. Olyan adatok után érdeklődött amik alapvetőek voltak a másik napi döntéshez. Anno régi cégemnél az ügyvezető hasonló szintű előterjesztését, tárgyalás nélkül lesöpörték az asztalról és még ejnye-bejnyét is kapott.
Nyilvános pedig a döntéshozás, indoklás kell, hogy legyen nem az adatgyűjtés.
Ha ezeket a problémákat sikerülne rendezni, akkor gyors lényegretörő ülések lehtnének, ami  jegyzőkönyvezhető és vállalható mindenkinek.
Enélkül az OMME a Czája cirkuszhoz hasonlít!

« Utoljára szerkesztve: 2016. Október 18. 17:45 írta huber »

*

huber

• 144
« Válasz #2047 Dátum: 2016. Október 18. 17:29 »
-...én az OMME honlapján nem találom, de lehet én vagyok a béna!
http://www.omme.hu/?page_id=1486 oldal
Az alábbiakban megtekinthető, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Elnöksége és Küldöttgyűlése által meghozott, a méhésztársadalmat érintő 2016. évi HATÁROZATAINAK gyűjteménye.
Az oldalon a fenti szövegre kattintva tölthető le. ;)

« Válasz #2048 Dátum: 2016. Október 18. 19:17 »
Ezt írja Huber!
"Attól tartok kevered a demokrácia fogalmát a Mónika show-val!"
Hála az égnek a TV-ben csak sportot, természet és ismeretterjesztő filmeket nézek.
A Mónika show-ból soha egy másodpercet sem láttam.
Ettől függetlenül nem gondolom, hogy a demokráciát, a nyilvánosság igényét ehhez kéne hasonlítani.
Írásod több részével egyet tudok érteni.
Az élőben nézhető elnökségi ülések szerintem nagyon népszerűek lehetnének.
Egy csapásra megszűnnének a helyszíni zavargások.
Szerintem a küldötteknek kéne feltenni a költői kérdést, egy külön napirendi pontban.
Az ott hozott döntés, az elnökségre nézve is kötelező.
Az elnökség feladata, a küldöttgyűlésen hozott döntések, határozatok végrehajtása.
Ebben nincs változás, hogy melyik alapszabály érvényes.
Tehát nem egy elnökségi tag, és nem is az elnökség kompetenciája a nyilvánosság, a web kamera, egy repülőgép, egy palota vásárlása.
Ha a küldöttek így döntenek, végre kell hajtani.
Ez nem Mónika show!
Egyetértek!
Nagyernyei Attila

« Válasz #2049 Dátum: 2016. Október 18. 21:41 »
-...én az OMME honlapján nem találom, de lehet én vagyok a béna!
http://www.omme.hu/?page_id=1486 oldal
Az alábbiakban megtekinthető, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Elnöksége és Küldöttgyűlése által meghozott, a méhésztársadalmat érintő 2016. évi HATÁROZATAINAK gyűjteménye.
Az oldalon a fenti szövegre kattintva tölthető le. ;)

Ez a határozatok gyűjteménye nagyjából a vicc kategóriája. A határozatok megszövegezése kritikán aluli, de inkább az agyrém kifejezés a helytálló, a szavazatok név szerinti rögzítésének hiányáról már beszéltünk, az egyes határozatoknál értelemszerűen - tartalmi elemként- meg kellene jelölni a végrehajtásáért felelős személyt vagy személyeket, a végrehajtás határidejét stb.

Jegyzőkönyveket a mai napig sem láttunk, ezeknek 15 napos határidővel kellene elkészülniük. A felelősségi viszonyok ennyi hiányosság között tisztázatlanok. Küldöttként mégis mi alapján alakítsam ki egyes kérdésekben az álláspontomat? A két szép szeméért senkinek nem fogok megszavazni semmit. Hagyjuk, ez így tényleg egy „gittegylet”, ahogy nemrégiben Pápán nevezte egy méhésztárs...   
« Utoljára szerkesztve: 2016. Október 18. 21:53 írta Litterae »

« Válasz #2050 Dátum: 2016. Október 20. 07:54 »

Javítás: Nem jegyzőkönyv, csak döntés adatai!

Jegyzőkönyvet írtál.
Én ezért kerestem jegyzőkönyvet.
Azt szerettem volna elolvasni, és azt nem találtam az OMME honlapján.
Érthető?
Határozatok gyűjteményét én is láttam.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2051 Dátum: 2016. Október 20. 08:11 »
Az elnökség tagjai és az ügyvezető örülhetnek az ilyen határozatoknak, hiszen ha nincs megjelölve a végrehajtásért felelős személy és határidő, akkor mindenért az elnök felel. Nincs munkamegosztás.

« Válasz #2052 Dátum: 2016. Október 20. 08:30 »
a facebook eddig békés volt, mert aki nevét és arcát vállalja az nem fröcsög szerteszét mindent a nagyvilágba, de megejlent néhány troll, akiket végül is próbálok megérteni. VAn itt nagyon sok kérdés, amit tisztázni kell, mert a féligazságok mentén csak a káosz terjed. Sajnos van aki nagyon szeretné lejáratni Brosst.
Az egyik ilyen szösszenetsor:

A helyzet az, hogy aki le szeretné járatni Brosst, nagyon nehéz helyzetben van, mert ugye: "Mit adott nekünk a Bross?"kérdésre vannak egyérletmű válaszok: - szaktanácsadói hálozatot (még korábban); most egy fél év alatt több nyilatkozat közmédiában, mint az előző vezetés összesen,; Brüsszelben a méhészekért felelős biztos megkeresése; A földművelésügyi Minisztériumtól marketingra pénz; hogy csak néhányat soroljak: (kb. az 55. másodperctől:

https://www.youtube.com/watch?v=J2Bx19qJ_Vs

Tetszik · Válasz · 3 · 21 órája · Szerkesztve
Ábrahám Méhészet
Ábrahám Méhészet Tehát ami most van, azt annak idején MINDENT Péter "csinált", egyedül? Ezt nyilván te sem gondolod komolyan! Nyilatkozatok száma? Én nem érzek számottevő különbséget,rengeteget nyilatkozott Mészáros is.
Tetszik · Válasz · 20 órája · Szerkesztve
Mihály Hevesi
Mihály Hevesi :-) nem csinált mindent ő persze, például a Mészáros által állítólag utólag mégiscsak veszteségesnek nevezett, méhészek zsebéből pénzelszívő OMME kft.-ét nem ő csinálta. Ja, meg az sem neki köszönhető, hogy az OMME elvesztette közhasznúsáűgi státuszát.
Tetszik · Válasz · 20 órája · Szerkesztve

*

izso60

• 573
« Válasz #2053 Dátum: 2016. Október 20. 19:18 »
Üdv. Uraim!
Hevesi Uram!
Még egyszer üdvözlöm Önt Uram!
Csak óvatosan a megjegyzésekkel kijelentésekkel,mert könnyen a Csuja szintére zuhanhat a véleményformáló ha a facebook-ra hivatkozik.
Az a fórum nem szakmai fórum,noha már ez sem igazán üti ezt a szintet.
Már ez is inkább hasonlít egy politikai fórumra,NAGY politikai vezetőkkel,mintsem hogy szakmai mivoltát helyezné előtérbe,de még így sem hasonlítható össze a legnagyobb közösségi fórummal.
Ha és amennyiben szakmai elhívatottságot érez újólag magában akkor azt szakmai fórumokon nyilatkoztassa ki és ne a facebook oldalain.
Sok,sajnos túl sok esetben nem értek egyet az itt kukorékoló vezérszónokokkal,de azért van amit már említettem,több az értelmetlen politikai kekeckedés mint a szakma de azért hogy Attilának is adjak egy jó pontot,ez egyféle szakmai fórum.
Elnézését kérem ha megsértettem volna a szándékom nem az volt.
Tisztelettel:izso60

« Válasz #2054 Dátum: 2016. Október 20. 22:36 »
Kedves izso,
Szivesen részt vennék szakmai hozzászólásokban. Sajnos elriaszt a névtelenség, és a már látott és saját bőrömön tapasztalt árnyékbox. Nehéz komolyan venni bárkit, ha nem tudom, ki van a vonal másik végén, veretni magam meg nem szeretem azt se tudom kitől. Én magam nem fogok álnéven regisztrálni, no nem azért, mert én magam lennék a szentek szentje, hanem mert túl sok energiába kerülne, és az jól jön inkább valami máshoz is. Szóval elég, ha a méhek szúrnak, annak néha még örülök is.. Elmondom, hogy a faccebook ebből a szempontból számomra megnyugtatóbb hely, tagja vagyok néhány német nyelvű méhészfórumnak, ahol meglehetősen jók a szakmai hozzászólások és az enyémeket is értékelik (az angolnyelvűek közül érdekes módon még ilyet nem találtam). Azt is sietek hozzátenni, hogy a magyar fórumok,  a zöld és ez is kimagaslik szakmai szempontból.és szivesen vissza is olvasgatom. Csuja Lászlót nagyon hosszú ideig őszintén tiszteltem és máig tisztelem a geddekas miatt. Csinált valami régi  újat, ami nem a haszonszerzésről szól és a méhek kizsigereléséről. Ebbe meglehetősen sok energiát fektetett, és állítólag még működik is. Mivel magam is tagja vagyok egy Egyesület vezetőségének úgy látom az OMME ügymenetével kapcsolatban nagyon sok mindenben igaza van. Kár, hogy ezt rosszul kommunikálja, vagy hogy pereskedik. De ezek az ő döntéséi és távol áll tőlem, hogy minősitsem, annak ellenére hogy a vezetőség választás elött épp ezen a fórumon elég rossz képet festett rólam. Tehát köszönöm, hogy aggódik miattam, és tényleg értékelem pozitiv hozzászólását, de higgye el, nem attól süllyedünk alacsonyabb szintre, vagy emelkedünk magasabbra, hogy a facebook-on vagy a zöldön vagy a feketén szólunk hozzá valamihez, hanem attól, hogy milyen szándékkal tesszük. Természetesen nem zárkózom el semmitől, ami előbbre visz. Nihil humani a mi alienum esse puto. ☺ Üdvözlettel