Töllllllllllem

bármiben méhészkedhetsz, akárhogy élhetsz. Nem céloztam erre, semmi szándékom nem volt téged megsérteni.
Ha ennyi év után ennyi családból is megélsz, az nagyon becsülendő. Bizonyára sokat vándorolsz, és nem nézed semmibe a napot. Ha tudnád én honnét indultam, vagy annak idején ismertél volna, küldtél volna "segíltet". ::)Amelyik falúból sikerült kikeverednem, máig nem értem, miért nem nyilvánította még az ENSZ katasztrófa sújtotta területté, hosszú...
Nem én voltam aki esetleg meggyanúsított. Biztosan félreértés, vagy rosszul emlékszel.
Amire céloztam, az nem más, mint akinek nincs pénze anyarácsra és ezért azt, és következményeit saját technológiaként próbálja bemagyarázni, annak azért nem mehet olyan jól. Nállllllllam

ha valami okból a méztérbe kerül az anya, akkor azokat a lépeket csak a fiasítás kikelése után pergetem, legtöbbször méztérlevételkor, vagy szegényebb rajoknak adom be.
A fiasítás pergetése etikátlan, nem lehet egyik technológia része sem, elítélem. (Kongóban a kézi mángorlást, vagy pofazsacskóban gyúrmázást álcalével átitatva nem, az más világ.)
Inkább hobbiméhészeknél fordul elő a fias keretek pergetése, vagy elavult "ruszki lőszeresládákban" tartott családoknál, de azért a méhészek ott is kiküszöbölik, vagy legalább az összes fias sejt fedése után pergetnek. Tehát aki abortuszt visz végbe a méhészetében, az ne nevezze magát méhésznek. Azok is hobbiméhészek, mert méhész ilyet nem tesz.