Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743845 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2010 Dátum: 2016. Október 14. 22:50 »
Szükség is lehet még a hangfelvételek vizsgálatára. Bár az ügyészség biztos nem kíváncsi ilyen részletekre, hiszen alapjáraton bűzlik az egész.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2011 Dátum: 2016. Október 14. 22:59 »
Ja. Jelentéktelen mellékkörülmény, hogy a törvény szerint amennyiben lehetséges, úgy a szavazásnak név szerintinek kell lennie. Márpedig 11 ember esetén ez lehetséges.

Megoldás? Meg kell ismételni a napirendet és magát a szavazást is. Sőt az új szavazás akár titkos is lehet. Már bocs. De a törvény az törvény!

Ha a HATOK letették volna a fegyvert a választások után és korrekt működésre törekedtek volna, akkor most BÉKE lenne. Szerintem ez nem történt meg, tehát a történet ott folytatódik, ahol a választások előtt tartott.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

huber

• 144
« Válasz #2012 Dátum: 2016. Október 14. 23:14 »

Te nagyon szánalmas vagy! (Írhatnám keményebben is!)

Nem veszed észre, hogy elsöprő többség egyformán szavazott???

« Válasz #2013 Dátum: 2016. Október 14. 23:32 »
A hangfelvételek alapján akár le is jegyezheted.
Jelentkezz!!!
Jujj de nagyképűnek tetszik lenni :)

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2014 Dátum: 2016. Október 15. 00:24 »
A törvénytelenségre szavaztak

« Válasz #2015 Dátum: 2016. Október 15. 07:47 »
Méghogy Huber hobbi méhész?  :)
Nállam kicsit más a hobbi méhész definíciója, a hobbi méhész 6-7 méhcsaládot tart a kert hátuljában. Anyagilag nem függ a méheitől, ha életben tudja tartani a méheit, már jó. Ha adnak az asztalara a családnak egy kis mézet, még jobb. Kikapcsolódásként nézegetheti a méhei röptét, a virágzó hét szilvafája alatt.
Mi okból foglalkoztatná, hogy mi történik az OMME házatájékán? Ráadásul egyből kummunistázik, nácizik egyszerre aminek megint semmi helye, sem értelme.
Szakmai szempontokból tévedt ide, saját állítása szerint, hát az egy darab ilyen jellegű hozzászólása nem igazán ezt igazolja.  :)

« Válasz #2016 Dátum: 2016. Október 15. 07:55 »
Huber!
Ahhoz képest, hogy pár családos hobbi méhésznek vallod magad, elég tájékozottnak tűnsz.
Úgy is mondhatnám, hogy régi motorosokat megszégyenítő tájékozottsággal rendelkezel.
Nézzük mit állítasz, amit momentán elhiszek:
"A 3 nem szavazó a három szaki."
Szerinted miért nem szavazott a 3 szaki?
Mert érintett, tehát elismerték az összeférhetetlenségüket.
Hogy meddig megy az a csiki-csuki bújócska nem tudom, de egyre nevetségesebb a dolog.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2017 Dátum: 2016. Október 15. 08:32 »

Nállam kicsit más a hobbi méhész definíciója, a hobbi méhész 6-7 méhcsaládot tart a kert hátuljában.

Anyarácsot eddig még nem használtam, de nem zárom ki.
Engem a fiasok pergetése nem zavar, főleg ha nem nyílt fiasokról van szó.

Nállllllllllllllllllllllllam meg Te is annak számítasz.

« Válasz #2018 Dátum: 2016. Október 15. 09:58 »
Na ja, Kiváncsi111! talán nem is vártam tőlled más reakciót :) Bár hibás a definíciód, mert környékünkön több méhészt is ismerek aki nem használ anyarácsot, sőt inkább csak ilyeneket ismerek. Ugyanis  sokféle termelési mód létezik, nyilván nem állítod, hogy csak az a legtökéletesebb amit magad alkalmazol, mint ahogyan én sem állítom a saját módszeremről. Igen tudom, tudom, hogy  kb tizede az én állományom a te állományodhoz képest, stb, stb. De tény az, hogy ettől függetlenül kizárólag ebből élünk 5-6 éve már. Önkényes defíníciód, nem igazán van erre lényegi hatással.
Nem értem, miért kell annak aki a hegy tetején született, a völgyből indulót törpének, és idiótának gondolni ? Igen, nem éltem soha olyan jó módban mint te, (éhezni, azért nem éheztem) 20 évvel ezelőt ennek a kis méhészetemnek a magját szinte a "semmiből" kalapáltam össze. 10 órás  munkanapok után, esténként éjszakába nyúlóan készítettem a kaptáraimat, eszközeimet. Ja, és nem a munkáltatómtól loptam össze, mint ahogyan ezzel már meggyanúsítottál régebben.

« Válasz #2019 Dátum: 2016. Október 15. 12:42 »
Töllllllllllem  ;D bármiben méhészkedhetsz, akárhogy élhetsz. Nem céloztam erre, semmi szándékom nem volt téged megsérteni.
Ha ennyi év után ennyi családból is megélsz, az nagyon becsülendő. Bizonyára sokat vándorolsz, és nem nézed semmibe a napot. Ha tudnád én honnét indultam, vagy annak idején ismertél volna, küldtél volna "segíltet".  ::)Amelyik falúból sikerült kikeverednem, máig nem értem, miért nem nyilvánította még az ENSZ katasztrófa sújtotta területté, hosszú...
Nem én voltam aki esetleg meggyanúsított. Biztosan félreértés, vagy rosszul emlékszel.

Amire céloztam, az nem más, mint akinek nincs pénze anyarácsra és ezért azt, és következményeit saját technológiaként próbálja bemagyarázni, annak azért nem mehet olyan jól. Nállllllllam ;D ha valami okból a méztérbe kerül az anya, akkor azokat a lépeket csak a fiasítás kikelése után pergetem, legtöbbször méztérlevételkor, vagy szegényebb rajoknak adom be.
A fiasítás pergetése etikátlan, nem lehet egyik technológia része sem, elítélem. (Kongóban a kézi mángorlást, vagy pofazsacskóban gyúrmázást álcalével átitatva nem, az más világ.)
Inkább hobbiméhészeknél fordul elő a fias keretek pergetése, vagy elavult "ruszki lőszeresládákban" tartott családoknál, de azért a méhészek ott is kiküszöbölik, vagy legalább az összes fias sejt fedése után pergetnek. Tehát aki abortuszt visz végbe a méhészetében, az ne nevezze magát méhésznek. Azok is hobbiméhészek, mert méhész ilyet nem tesz. :o

*

huber

• 144
« Válasz #2020 Dátum: 2016. Október 15. 16:10 »
....Szerinted miért nem szavazott a 3 szaki?
Mert érintett, tehát elismerték az összeférhetetlenségüket.
Hogy meddig megy az a csiki-csuki bújócska nem tudom, de egyre nevetségesebb a dolog.
Nagyernyei Attila
Nem hiszem, hogy az én méhészetem érdekes lenne. Volt már háromszor ennyi családom is, de a hobby méhész a főállás után maradt idejében méhészkedik.
Nem tudom hol merre dolgoztál a civil életben, de ott bevett szokás, hogy az ember az őt személyében érintő kérdésekben nem szavaz, de minimum tartózkodik.
Hogy a három szaki nem szavazott a saját magéról, az az én olvasatomban korrekt magatartás.
Tudtommal Bross Péter nem mondható nagy barátjuk lenne, föleg egyiküknek. Biztosra veszem, hogy Péter a minisztériumban megkérdezte a jogászokat összeférhetetlenség ügyben.
Kérdezd meg!
Ha esetleg még nem kérdezte itt a lehetőség.
Akkor nem ennek a szerencsétlen Lászlónak a hazugságait olvasnánk itt....
« Utoljára szerkesztve: 2016. Október 15. 16:14 írta huber »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2021 Dátum: 2016. Október 15. 20:10 »
Bross Péter az elnökségi ülésen azt mondta, hogy a választott tisztségnek és a szaktanácsadói pozíciónak együttes viselése sírba viszi az OMME-t, mert olyan pozícióhalmozás, ami az OMME demokratizmusát tönkreteszi. És az ő álláspontja az volt, hogy a szaktanácsadói posztokat újra kellene pályáztatni.

*

huber

• 144
« Válasz #2022 Dátum: 2016. Október 15. 21:04 »
Hamar megérkezett a válasz!
Tehát nagyon jól tudod, hogy hazudozol, össze vissza. Semmi gond a szaktanácsadók, OMME tisztségével.
Péternek nem tetszik?
Hát ez nem kívánságműsor, a szakikat ugyanúgy a tagság választotta az elnökségbe mint Pétert.
Végül is nem királyválasztás volt, együtt kell dolgozni.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Október 15. 21:08 írta huber »

*

izso60

• 573
« Válasz #2023 Dátum: 2016. Október 15. 21:09 »
Üdv. Uraim!
Geddekas! és a baromfi udvar tagjai!
Az OMME-et Te és a többi kötekedő hőbörgő őnjelölt jogvédő teszitek tönkre!
Miért nem tiltakozik 13000 méhész a néhány szaktanácsadó,más közéleti szerepvállalása miatt?
Szerinted mindenki tanulatlan furkó és nem értenek semmit,csak Te vagy az egyesületi jogok szakértője és a te kis csapatod köpköd bele a levesbe amiből utána kanalaz!
Fáj neked hogy ebben a formában nem sikerült pozícióhoz jutni,ezért aztán attól sem riadsz vissza ha szét túrod az egyesületet,bízva abban hogy talán így előtérbe helyezheted magad.(Volt már valami hasonló.)

Nagyernyei Uram!
Attól hogy valaki hobbi méhésznek nevezi magát és nem töri rá az ajtót az ülésező elnökségre,és még talán téglái sincsenek hidd el lehet tájékozott.
Nem mindenki sötét ahogy Te fogalmazol aki nem jár az elnökségi ülésre ahol tulajdonképpen sem dolga sem keresni valója nincs.
Ha majd tagjai lesztek azon fórumnak és felelősséggel tartoztok az ott végzett munkátokért akkor valószínűleg élvezitek a méhészek bizalmát és támogatását.
Amíg nem így van addig ez a tolakodó és mindenkit legázoló magatartás visszataszító és undorkeltő!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2024 Dátum: 2016. Október 15. 21:50 »
Idézet
Miért nem tiltakozik 13000 méhész a néhány szaktanácsadó,más közéleti szerepvállalása miatt?
Sokféle ok miatt. Néhány ezek közül.
1. Nem tudja, hogy ez szabálytalan.
2. Úgyse lehet leváltani.
3. Azt gondolja, hogy a szaktanácsadó segítsége nélkül nem kap pénzt a Nemzeti Programból.
4. Nem akar senkivel vitatkozni.
5. Lusta.
6. Megalkuvó köpönyegforgató.
7. Nem érdekli.

Idézet
Szerinted mindenki tanulatlan furkó és nem értenek semmit,csak Te vagy az egyesületi jogok szakértője és a te kis csapatod köpköd bele a levesbe amiből utána kanalaz!
Miért gúnyolod mocskolod a méhésztársaidat?

Idézet
Fáj neked hogy ebben a formában nem sikerült pozícióhoz jutni,ezért aztán attól sem riadsz vissza ha szét túrod az egyesületet
Akik a közhasznúságunkat eltékozolták, akik nem tisztelik a hatályos 2005-ös alapszabályunkat, akik pozíciókat halmoznak, akik veszteségesre viszik az OMME vállalkozását és utána lelépnek, mint qrva a díványról, na ők tényleg széttúrják az egyesületet.

Idézet
és nem töri rá az ajtót az ülésező elnökségre
Az elnökség ajtajának kötelezően nyitva kell lennie. Ezt a törvény előírja. De neked mint vak embernek, neked hiába beszélünk a rét zöldjéről és a cseresznyevirág színéről.